| נשלח ב-17/10/2012 03:17 |
|
| |
| די88 כתב: |  | השאלה שלי זה אם יש עקרונות שאמורים לזוז עם ניסיונות החיים...כמובן עקרונות שהם כביכול שוליים לא דברים כמו מידות ויראת שמיים וכו'.... |
|
עקרונות זה דבר אינדיבידואלי ובעיקרון לא זזים מעקרונות אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל ולכל אופן יש יוצא דופן ואם את קוראת לזה עיקרון שולי אני חושבת שזה כן משהו שיכול לזוז מעמדתו אם ישלו משקל חיובי נגד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 03:29 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | דשדש, לפי מה שאת אומרת זה נשמע שיש ביהדות זרם אחד בלבד. ועוד את יודעת מהו..........
מה קורה??!! |
|
ביהדות... ברור שאין זרם אחד (וזה כבר נושא ענק בפני עצמו) בגדול, אנחנו בתוך חברה חרדית, זוהי התמונה כל אחד יכול לבחור באיזה חלק של התמונה להימצא וכמו בכל תמונה, יש גם שוליים ופינות ומרכז וצדדים... והחברה חיה על מוסכמויות וּמי ששובר ת'כללים, מתייחסים אליו כאל אחד כזה השאלה היא האם היא רוצה להחשב כ X / Y / Z / וואטאבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 11:09 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | את העצים והצמתים היה מתאים יותר לשמוע ממישהו שאינו שומר תו"מ כי ברור שלאדם כביכול "חופשי" כל האפשרויות פתוחות בפניו וכל אפשרות תוביל אותו אחריה לבנ"א חרדי/שומר תו"מ יש אפשרויות דיי ברורות לכל אורך החיים |
|
על זה דברתי. טעות, בקיצור..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 12:42 |
|
| |
בס"ד אני חושבת שאל תפגשי,פשוט מסכן הבחור,שיצטרך לחיות עם אשיות כזאת!שתסתכל עליו כאל פשרה... עדיף שתשארי לבד,עד שתמצאי אשכנזי מגזע תרשישים,טהור,עם גנים טובים,ותחיו באושר ועושר,עד עצם היום הבא!...זה ממש חסד לאנושות!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 13:00 |
|
| |
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: למה עקרוני לך אשכנזי.
אם מה שגורם לך לא לרצות בחור ספרדי זו סיבה מהותית והיא קיימת גם פה, הרי שאין טעם להיפגש. אבל אם אין זו סיבה מהותית, או שהיא מהותית איך לא תקפה לבחור זה, אני חושבת שדברים של אדם (הודעתו הראשונה) נכונים לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 13:23 |
|
| |
גם אני בדילמה דומה, לא לגבי עדות, אלא לגבי עקרון מסוים. שנראה לי חסרון והתפשרות. אבל אנשים דוחקים בי: מה אכפת לך תנסי.
הרב נחום דיאמנט אמר באחת ההרצאות: שהקב"ה מכניס כל מיני "גוקים" לאדם, כדי לצמצם אפשרויות ויקבל את מה שיועד לו משמים. ומלכתחילה לא יפגש עם המי ומי ז"א אם את מרגישה שזה מאד מאד יפריע לך.(באמת יפריע!!!) וזה נראה לך התפשרות. אל תלכי על זה.
אם זה נראה לך שבינך לבינו ובחייך יהיה לך טוב עם הבחירה. רק הפחד ממוסכמויות חברתיות הוא זה שמפריע. זה משו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 13:27 |
|
| |
חייכנית תודה על התגובה הצינית... לפעמים עדיף לשתוק מאשר להגיב...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 13:32 |
|
| |
| אחת_שתים כתב: |  | גם אני בדילמה דומה, לא לגבי עדות, אלא לגבי עקרון מסוים. שנראה לי חסרון והתפשרות. אבל אנשים דוחקים בי: מה אכפת לך תנסי.
הרב נחום דיאמנט אמר באחת ההרצאות: שהקב"ה מכניס כל מיני "גוקים" לאדם, כדי לצמצם אפשרויות ויקבל את מה שיועד לו משמים. ומלכתחילה לא יפגש עם המי ומי ז"א אם את מרגישה שזה מאד מאד יפריע לך.(באמת יפריע!!!) וזה נראה לך התפשרות. אל תלכי על זה.
אם זה נראה לך שבינך לבינו ובחייך יהיה לך טוב עם הבחירה. רק הפחד ממוסכמויות חברתיות הוא זה שמפריע. זה משו אחר. |
|
דווקא התייעצתי עם הרב דיאמנט והוא אמר לי שזה לא נקרא ג'וק... גם לבחורים בישיבה שלו שהם אשכנזים הוא אומר להם להיפגש רק עם אשכנזיות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 14:11 |
|
| |
בס"ד לא ציני,אני רצינית
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 14:12 |
|
| |
בס"ד
אם את באה מבית אשכנזי שהולך לפי ההלכות של הרמ"א, זה באמת קשה ולא פשוט להכנס לבית ספרדי שהולך לפי השו"ע. הלכות שונות. מנהגים שונים בתכלית.
כי אז תכנסי לדילמה איך תנהלי את הבית שבע"ה את הולכת לבנות.
אלא אם כן, את מוכנה למחוק את עברך ולהכנס לתוך נעליים אחרות, שונות.
ההחלטה צריכה לבוא מעצמך בלבד!
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 15:36 |
|
| |
מה פתאום, כשמתחתנים לוקחים את המנהגים של הבעל, מבעיה? כמו שמתרגלים למשפחה שונה מתרגלים להלכות שונות, לא קשה בכלל..
גם בין האשכנזים יש לפעמים הבדלים..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 15:41 |
|
| |
בס"ד
אתה מדבר על זה כדבר המובן מאליו. לא כל אישה מוכנה להקריב מעצמה כך. זה מאד קשה לשנות הרגלי הנהגות. הלכות והכל. בפרט כאשר מדובר בספרדיה שמתחתנת עם אשכנזי, שאז היא צריכה לוותר על הרבה התרים שיאסרו כשתהיה 'אשכנזיה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 15:51 |
|
| |
אוי מי ישמע איזו הקרבה.. כל כך קשה לאכול/למנוע קטניות שבוע? מה ביג דיל?...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 15:57 |
|
| |
אדם זה לא מסתכם רק בקטניות אלא בעוד מלא דברים... שמתחילים בשינוי כל נוסח התפילה ומסתיים בסליחות בקטניות שרויה וכו' וכו' וכו' ואולי זה נראה שולי אך זה ממש ממש לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 15:57 |
|
| |
מנהגים זה רק תירוץ. בדרכ המנטליות היא שמשפיעה על ההחלטה
|
|
|
|