בית פורומים עצור כאן חושבים

דמוקרטיה. יש שיטה טובה יותר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2012 13:13 לינק ישיר 

מטפחת,

כל מה שאני אומר הוא, כי על המאמין בערכים מוחלטים, לקבל כי למרות אמונתו העזה הנוגעת ללב (תרתי משמע) אין באפשרותו לכפותה על מי שאינו מאמין, הן עקרונית מוסרית והן משום מה דעלך סני וגו', בפרט שהוא חשוף יותר מהלא מאמין לסיטואציה של כפיה בניגוד לאמונתו.

אם הוא באמת חושב שעליו אין לכפות והוא יכול לכפות על אחרים, עליו ועל שכמותו נאמר במשנה כי פגיעתם רעה. אחרים שחבלו בהם חייבים והם שחבלו באחרים פטורים.

ולשאלתך התשובה היא גם וגם.

גם פלורליזם וגם סובלנות.

יש יחסי גומלין בין השניים, אך אינם תלויים בהכרח זה בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:17 לינק ישיר 

פרוגרמי כתב,"הסטייפלר החליט שרח"נ לא מ"ד כלפי החזו"א, כפי העיקרון הנ"ל, על זה אפשר להתווכח, אבל אפשר בהחלט גם להבין זו כבר מסורת".

ר"ח נאה ייצג דעה מקובלת בפוסקים שנפסק כמותה במשנה ברורה, עכ"פ לדרבנן.

לא מובן מה כבר מסורת.

תוקן על ידי ייתכן ב- 21/10/2012 13:19:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:22 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

פתחתי את האשכול כדי להתעמת עם ההשקפה המיוצגת ע"י פרוגרמי.

אם אני מבין נכון, הוא סבור כי בכוחו לכפות על זולתו, את מה שהוא מכנה ערך מוחלט.

לא זכור לי שאמרתי כך באיזהו מקומן. ולא זכור לי שהשתמשתי במונח 'ערך מוחלט', אולי שכחתי, בגילי הכל יכול לקרות
הדיון היה על ערכים מוסכמים על ציבור מסויים, וטענתי שיש הגיון שההיררכיה תקבע את פרטיהם וגבולותיהם
מי שלא מסכים עם הערכים, הוא מיעוט זר, ולא חלק מהקבוצה קהילה שבט וכדו' ושיהיה לו לבריאות, שיסע לים
מי שמסכים עם הערכים, ובונה אותם ואת גבולותיהם בצורה אחרת, שיעמוד למשפט הציבור, שיתווכחו, שידונו, ובסופו של דבר צריכים לגבש עמדה אחידה, אי אפשר לעשות 'איש בפרטי אמונתו יחיה', כי המדינה מלאה במליוני ילדים ואנשים שלא מעניין אותם ואינם יכולים להחליט, והם רוצים חוק ומשפט אחיד, כמו בכל מדינה, לכן הולכים אחרי הרוב, גדול בחכמה ובמנין, וכו'
לפי זה נפלו כל הערותיך בהמשך, במדה והם נגעו לדברי, אין שום קשר למי שמך ולא לאמת מוחלטת.

בישראל החילונית יש ארגון בשם ערכים הפועל לשכנע אנשים באמיתות הדת. פעילותו חוקית ואף ממומנת על ידי אותה מדינה, (שחלק מהכנסותיה הן מאנשים המזדהים עם מטרות הארגון). עכשיו אני סקרן לדעת אם במדינת ההלכה יוכל להיות ארגון זהה שמטרתו לשכנע את הציבור כי הדת היא הבל.
-הבעיה היא שלפי הדת אסור לתמוך בחילוני, ולכן כשהרוב יעביר למיעוט הוא יעבור על ערכיו שלו בעצם העברת הכסף, מה שלא קורה במקרה הפוך. אין בזה שום חוסר הגינות. האדם החילוני אינו סובר שהדת אסורה לדתיים, שלפי ערכיו אסור להיות דתי, הוא פשוט לא חושב שצריך להיות דתי. ולכן אין שום סבה שכספי המדינה לא יתחלקו בשוה בין האזרחים גם אם הם חושבים אחרת ממך, כל עוד הם לא מתנגדים לערכיך.
רוב אזרחי מדינת ישראל קרובים למסורת, לענינינו נניח שהדתיים הם 25 אחוז, המדינה מחוייבת לתמוך בארגוני תרבות של כל אזרחיה, כולל המיעוטים, ולכן מפנים אחוז קטן מתקציב התרבות לתרבות חרדית, התרבות החרדית למרבה החוצפה מצדיקה את עצמה ומסבירה את נימוקיה ושיקוליה לאחרים, חוצפה שכזו!! במדינת הלכה שיהיה בה מיעוט חילוני שירצה להסביר את עמדתו, כל עוד יש דמוקרטיה יצטרכו להעביר לו תקציבים, שר החינוך החרדי לא מעביר תקציבים לב"ס חילוני שמלמד אבולוציה וכדו'? והאם ראש עיר חרדי לא מעביר תקציבים לבתי ספר חילוניים הנמצאים בשטחו? רואים שבשטח עושים את זה, והגם שיש את שלטון המדינה מעל ראשו, מ"מ חזי' שהוא לא מתפטר ובורח ואומר אסור לי, אלא עושה את זה יפה מאד,
לכן אין לשלול מציאות של מיעוט חילוני במדינה שמקבל תקציבים לכל ארגוניו השונים. עצם זה שיהיה יהודי דתי בראשות הממשלה לא מחייב שהוא יבטל את הדמוקרטיה, למרות שיש לו בעיה ערכית עם זה.
דוגמה נוספת.

האם מדינת הלכה תתנהל בגרסה ה"שאלית" של הדת, או בגרסה הליטאית. איזה מנגנון אתה מציע כדי להכריע? אני מדבר על מנגנון שלא ישאיר בידי בעלי הזרוע ( הכוחנית, מילולית, או כל סוג של יכולת שליטה על המונים) את כל הכוח.

כל הבעיה שמעבירה את הכח לידי בעלי הפשקוילים היא שאין באמת שלטון בידיים חרדיות, בית דין אינו יכול לכפות את דעתו, ואין חוק אחיד. ברגע שתהיה מדינת הלכה יצטרכו לקבוע חוק אחיד, על פי רוב החכמים הגדולים בחכמה ובמנין 

אינני מניח כי האמונות ריקות מתוכן. אני מניח כי זכותי לחשוב כך. אני מצביע כי גם אתה חושב כך על כל אמונה, זולת אמונתך.

הבעיה היא שאתה מניח את זה גם בשביל הצד השני

יפה שאתה מכריז שמבחינתך הדיונים נגזרים מההשקפה המסורתית. חשבתי, לתומי, כי דיון על האבולוציה, במסגרתו אתה טוען כי אין לפרשן את כוונות האלוהים, אמור להתקיים מתוך גישה פתוחה, במסגרתה ניתן גם לומר, כי העיסוק במטרת אלוהים הוא גם פסיכולוגיזציה של אלוהים. אני מבין שטעיתי.

כמובן שטעית ולא ציפיתי שתבין, כל מה שאמרתי שם שאין לפרש את כוונות האלהים מסברה, כי אין לנו דרך לעשות זאת. לפרש את הטקסט של התורה ושל ההלכה יש בידינו, וגם כאשר יש שבעים פנים מכריעים כפי הרוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:27 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

פרוגרמי כתב,"הסטייפלר החליט שרח"נ לא מ"ד כלפי החזו"א, כפי העיקרון הנ"ל, על זה אפשר להתווכח, אבל אפשר בהחלט גם להבין זו כבר מסורת".

לא מובן מה כבר מסורת.

צבעת באדום את המלים 'זו כבר מסורת' שיצאו מקולמוסו של רבי יהי אור ולא מקולמוסי
הוא רצה לומר שזו מסורת של חזואי"ם להרגיש שהתורה שייכת להם באופן בלעדי
ואין ספק שמבחינה מנטלית הוא צודק
אבל במקרה של רח"ק, יש לו את הזכות לבא בשם מעמדו הציבורי ולבטל מישהו שאין לו מעמד כזה. מזלו שיחק לו ששמונים שנה הוא שתק ולא הראה לכולם שהוא חזו"אי שרוף

רח"נ אמנם ייצג דעה מסויימת, והסטייפלר הרי לא ביטל דעה זו, וכתב שיש להחמיר כמותה ג"כ. אבל בנוגע לויכוחים הספציפים בין החזו"א לרח"נ הוא אחז שהשני בטל ומבוטל ואין טעם להשיב לו ענינית (למרות שבעצם ניסה לעשות זאת). אגב רח"נ לא רק ייצג דעה זו אלא הוסיף וחידש סביבה כל מיני ענינים שונים שהם היו עיקר הויכוח בינו לחזו"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:28 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

לא מובן מה כבר מסורת.

תוקן על ידי ייתכן ב- 21/10/2012 13:19:37

יעויין בתחומין האחרון, מאמר של הרב יחזקאל פייגלין בנידון. גילוי נאות, איני מכיר אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:32 לינק ישיר 

פרוגרמי,

אם אתה סבור כי במדינת הלכה לא תהיה כפיה, אין בינינו שום ויכוח.

הטענה כי "הבעיה היא שלפי הדת אסור לתמוך בחילוני, ולכן כשהרוב יעביר למיעוט הוא יעבור על ערכיו שלו בעצם העברת הכסף, מה שלא קורה במקרה הפוך. אין בזה שום חוסר הגינות. האדם החילוני אינו סובר שהדת אסורה לדתיים, שלפי ערכיו אסור להיות דתי, הוא פשוט לא חושב שצריך להיות דתי. ולכן אין שום סבה שכספי המדינה לא יתחלקו בשוה בין האזרחים גם אם הם חושבים אחרת ממך, כל עוד הם לא מתנגדים לערכיך" אינה נכונה.

החילוני בהחלט סובר שהדת היא דבר מזיק, אך הוא מקבל (משום מה) כי זה עדיין בגדר מה שהוא מוכן לסבול ולא להתערב.

בכל אופן, הטיעון עצמו יוצר אי הגינות.

דייך שתכריז כי מבחינתך אסור לסבור שלא כמותך וכל החולק עליך נאלץ להסכים עמך...

מה שטענתי באשכול האבולוציה הוא, כי עד כמה שאין לפרשן את אלוהים, גם אין לפרשן את רצונו הדתי.

על זה ענית כי רצונו ניתן בנבואה ולא בפרשנות.

כמובן שאתה נזקק לטעון כי אותה נבואה כוללת גם את כל דברי חז"ל וכו'. נושא נפרד.

הצעתי לך לדון על הנבואה וסירבת. זכותך.

תודה על התיקון.

התפיסה כאילו דברי ר"ח נאה  בטלים ומבוטלים בעייתית ביותר.

כל העוסקים בנושא שמו לב לזלזול הלא הוגן כלל בדבריו.

אני מקווה שמקרה ר"ח קנייבסקי אינו באותו מישור.

תוקן על ידי ייתכן ב- 21/10/2012 13:38:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:39 לינק ישיר 

פרוג
אני חוזר על המשפט של החזו"א [כצ"ל]: נמאס להתווכח.
רק בקצרה, מה שהבנתי מדבריך זה "כל דאלים גבר". אם לרח"ק יש יותר תמונות בעלוני קופת העיר זו "זכותו" לבטל את רמ"ג שעוד אין זקנו לבחן מספיק בשביל התמונות האלו. אבל כשרד"ל [שלכל הדעות הוא ת"ח לא פחות מכל "גדולי הדור"] מתנגד לשש"כ זה לא "זכותו", כי אין לא מספיק תמונות.
שיהיה, אם הכל סיפור של אלימות. אז אני בכח כתיבתי הטפשית פה סך הכל משתמש בכח וזכות שלי לומר שמה שרח"ק עשה לאחרונה לא מקובל עלי בשום אופן.

[לגופו של ענין, מדובר כאן בוויכוח רב שנים בין רבני ב"ב-חזו"א לבין רבנים אחרים דוגמת רשז"א, מכון צומת, ועוד רבנים רבים, בענין החשמל ודברים כאלה בשבת. אין כאן שום דבר חדש או פריצת גדר חדש בקובץ הזה. אני לא מתחיל מהסוף אלא אני לא מכיר שום התייחסות הלכתית ענינית של הצד המחמיר בסוגייא זו. כל מה שראיתי מהם כבר שנים רבים זה סיסמאות שעוד מעט יהיה הכל מותר וח"ו יסעו בשבת וכו' וכו'. רבנים חשובים שאני מכיר ושמקובלים על הציבור החרדי בפסיקת הלכות [בשונה מרבני ב"ב שפרט לחסידיהם השרופים אין להם כל השפעה בעולם הפסק המציאותי. המקום היחיד שיש להם השפעה הוא בפוליטיקה שהם יודעים לעשות רעש ולרדוף אנשים טובים על לא עוול.] כולם מורים להיתר בשאלות אלו.]
בעולם הפסק הנורמלי הסוגיא הזו [כמו עוד סוגיות שבהם האשימו את רמ"ג] דווקא מקובלת ככזו שיש בה מחלוקת לגיטימית והבחור יבחר.

דווקא השימוש בשמו של רח"ק, שכמו שהודית קבלתו בציבור הוא דווקא כי התכונות החזו"איניקות לא בולטות בו והוא כן מחייך בד"כ לכולם. כאשר רבנים ידועים שעוסקים בפסק הלכה אמיתי לא חותמים על כרוז כזה, בעייתי ביותר מכל הצדדים.
[אם הפסקים בשמו שבסוף הספרים עושים אותו לפוסק הלכה בעיניך, הרבה זמן לא שמעתי כזה זלזול בפסק הלכה. כמדומני שרח"ק יודע יותר טוב ולכן הוא מתעקש שזה לא הלכה למעשה.]

תוקן על ידי יהיאור ב- 21/10/2012 13:44:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:57 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

פרוגרמי,

אם אתה סבור כי במדינת הלכה לא תהיה כפיה, אין בינינו שום ויכוח.-

אם הכוונה למיעוט חילוני במדינה זו, איני יודע, העליתי שני צדדים לעיל. אם הכוונה על הפרט, הרי הוא מסכים לערך, וכל השאלה היא מה גבולותיו, את זה קובע השופט, כמו בכל מדינה מתוקנת, רק בציבור החרדי יש דמוקרטיה לפיה כל אחד יכול להתייעץ עם איזה רב שרוצה וטוען 'יש לי רב'

הטענה כי "הבעיה היא שלפי הדת אסור לתמוך בחילוני, ולכן כשהרוב יעביר למיעוט הוא יעבור על ערכיו שלו בעצם העברת הכסף, מה שלא קורה במקרה הפוך. אין בזה שום חוסר הגינות. האדם החילוני אינו סובר שהדת אסורה לדתיים, שלפי ערכיו אסור להיות דתי, הוא פשוט לא חושב שצריך להיות דתי. ולכן אין שום סבה שכספי המדינה לא יתחלקו בשוה בין האזרחים גם אם הם חושבים אחרת ממך, כל עוד הם לא מתנגדים לערכיך" אינה נכונה.

החילוני בהחלט סובר שהדת היא דבר מזיק, אך הוא מקבל (משום מה) כי זה עדיין בגדר מה שהוא מוכן לסבול ולא להתערב.

כל מה שמיותר הוא מזיק בסופו של דבר, לכל דבר שונה יש משהו מעצבן. אבל הדת לא נוגדת את הערכים של החילוני, אין לו ערך ש'אסור' לתמוך בדתי, ואילו לדתי יש ערך ש'אסור' לתמוך ביהודי חילוני.

בכל אופן, הטיעון עצמו יוצר אי הגינות.

אי שוויון, אך לא אי הגינות

זו לא קביעה שרירותית שנוצרה לצורכי חסכון, ההלכה של ערבות קובעת גם הרבה הוצאות, רוב התקציב של הארגונים האלו מגיע מתרומות של מליונים, מיהודים שתורמים כי הם מרגישים ערבים ליהודים אחרים, לכן אין כאן שום אי הגינות. נכון שאין שוויון, אבל זו סיטואציה היסטורית.
לו היו שתי מדינות אחת חילונית ואחת דתית ורק החילונית היתה מעבירה כספים למיעוט, היה כאן אי שוויון, וסביר שהחרדית היתה מעבירה גם כדי לזכות את המיעוט שבמדינה השניה. אבל אי אפשר לטעון חוסר הגינות ממדינה תיאורטית שאם היתה לא היתה מעבירה משום שיש לך ערך מסויים
ערך דומה ניסה בגין לייצר ש'אין לקחת כסף מהגרמנים', לדידו היתה חרפה בכך שהמדינה לוקחת כסף גם אם הוא לא משתמש בה, והוא ניסה לשכנע את ההמונים שלא יעשו כך, ושימנעו מהמדינה את הכסף הגדול

דייך שתכריז כי מבחינתך אסור לסבור שלא כמותך וכל החולק עליך נאלץ להסכים עמך...

שוב קשקוש שלא קשור, כל אחד יכול לחשוב כרצונו, אבל במקרה שיש הסכמה על הערכים המשותפים, פרטיהם ייקבעו לפי הרוב, זו ההלכה. אם כולם מסכימים שצריך 'צניעות' והמיעוט טוענים שצריך 'בורקה', הרוב יקבע

מה שטענתי באשכול האבולוציה הוא, כי עד כמה שאין לפרשן את אלוהים, גם אין לפרשן את רצונו הדתי.

על זה ענית כי רצונו ניתן בנבואה ולא בפרשנות.

כמובן שאתה נזקק לטעון כי אותה נבואה כוללת גם את כל דברי חז"ל וכו'. נושא נפרד.

ממש לא הבנת, לא טענתי שאין מקום לפרשנות, אלא שלסברה עצמאית אין מקום, כי אין לנו דרך להבין את התנהלותו מעצמנו. אבל כשהוא אמר משהו, בלשון בני אדם, זו לא רק זכות אלא גם חובה לפרש את הדברים, כי אין משמעות לטקסט ללא פרשנות. לכן דברי חז"ל לא חייבים להיות נבואה, הם פרשנות אנושית, אבל לגיטימית, כי הדברים ניתנו כדי שנבין אותם, ואם יש ספק יש כללי הכרעה מקובלים

הצעתי לך לדון על הנבואה וסירבת. זכותך.
הבעיה שיש דבר אחד שאינך יכול לעשות או אינך רוצה, ולכן אינו חלק מן ההצעה, קוראים לזה 'לדון', לא להתיש את הצד השני בזיל הכא קמדחי ליה אלא 'לדון', כשתראה שאתה עושה זאת, תהיה להצעתך תוקף. זו בכל אופן דעתי האישית.

תודה על התיקון.

תוקן על ידי ייתכן ב- 21/10/2012 13:38:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:09 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
פרוג
אני חוזר על המשפט של החזו"א [כצ"ל]: נמאס להתווכח. אולי לפחות הקוראים נהנים..
רק בקצרה, מה שהבנתי מדבריך זה "כל דאלים גבר". אם לרח"ק יש יותר תמונות בעלוני קופת העיר זו "זכותו" לבטל את רמ"ג שעוד אין זקנו לבחן מספיק בשביל התמונות האלו. אבל כשרד"ל [שלכל הדעות הוא ת"ח לא פחות מכל "גדולי הדור"] מתנגד לשש"כ זה לא "זכותו", כי אין לא מספיק תמונות. המציאות היא שכל אחד חושב שהוא צודק, או לפחות רוב האנשים. הזכות שלו לבטל את השני יכולה לנבוע ממעמד ציבורי, מה לעשות, לא מחייב דוקא עלונים, כשמישהו הוא שר הבריאות, או רופא בכיר, הוא לא צריך למסור דו"ח לכל זוטר, איך הגיע למעמדו? זה לא משנה, מעמדו הציבורי נותן לו לגיטימציה להעביר את דעתו לכל מי שמכבד אותה. לרד"ל אין שום סמכות לבטל את הרשז"א, שניהם ראשי ישיבות, ישיבתו של הרשז"א יותר מכובדת, מעמדו הציבורי היה יותר מכובד, הוא שימש בפועל כפוסק הלכות, ולכן עם כל הכבוד הוא לא יכול לפרסם מודעה בעיתון 'להוציא את ספרי הגרשז"א מהבית', אלא רק: אני חושב אחרת, וזה מאד מאד מאד חשוב לי.
שיהיה, אם הכל סיפור של אלימות. אז אני בכח כתיבתי הטפשית פה סך הכל משתמש בכח וזכות שלי לומר שמה שרח"ק עשה לאחרונה לא מקובל עלי בשום אופן.
אין שום קשר לאלימות, וכתיבתך כלל לא טפשית, ייתכן שאתה צודק, שבעל הכח טעה כאן, אבל מעשהו לגיטימי
[לגופו של ענין, מדובר כאן בוויכוח רב שנים בין רבני ב"ב-חזו"א לבין רבנים אחרים דוגמת רשז"א, מכון צומת, ועוד רבנים רבים, בענין החשמל ודברים כאלה בשבת. אין כאן שום דבר חדש או פריצת גדר חדש בקובץ הזה. סבורני שאתה פשוט טועה בעובדות וכורך את כל התגיות שאי פעם השתייכו לנושא יחדיו הגרשז"א צומת החזו"א וכו' אני לא מתחיל מהסוף אלא אני לא מכיר שום התייחסות הלכתית ענינית של הצד המחמיר בסוגייא זו. כל מה שראיתי מהם כבר שנים רבים זה סיסמאות שעוד מעט יהיה הכל מותר וח"ו יסעו בשבת וכו' וכו'. רבנים חשובים שאני מכיר ושמקובלים על הציבור החרדי בפסיקת הלכות [בשונה מרבני ב"ב שפרט לחסידיהם השרופים אין להם כל השפעה בעולם הפסק המציאותי. המקום היחיד שיש להם השפעה הוא בפוליטיקה שהם יודעים לעשות רעש ולרדוף אנשים טובים על לא עוול.] כולם מורים להיתר בשאלות אלו.]
בעולם הפסק הנורמלי הסוגיא הזו [כמו עוד סוגיות שבהם האשימו את רמ"ג] דווקא מקובלת ככזו שיש בה מחלוקת לגיטימית והבחור יבחר. קשה לקבוע מה מקובלת ומה לא, כל אחד רואה את החזרת שלו, בכל אופן אין ויכוח שייתכן שרבים יחשבו כמוך, עדיין מעשהו של הרח"ק יכול להיות לגיטימי, גם אם הוא טעה לדעתך

דווקא השימוש בשמו של רח"ק, שכמו שהודית קבלתו בציבור הוא דווקא כי התכונות החזו"איניקות לא בולטות בו והוא כן מחייך בד"כ לכולם. כאשר רבנים ידועים שעוסקים בפסק הלכה אמיתי לא חותמים על כרוז כזה, בעייתי ביותר מכל הצדדים.
[אם הפסקים בשמו שבסוף הספרים עושים אותו לפוסק הלכה בעיניך, הרבה זמן לא שמעתי כזה זלזול בפסק הלכה. כמדומני שרח"ק יודע יותר טוב ולכן הוא מתעקש שזה לא הלכה למעשה.] הפסקים בסוף הספר לא עושים אותו לפוסק בעיני אלא רק מעידים שבעיני הציבור הוא פוסק כה גדול עד שאפילו מה שהוא אומר דרך אגב, בחצי מלה, זה קדוש וראוי לפרסום

תוקן על ידי יהיאור ב- 21/10/2012 13:44:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:10 לינק ישיר 

אין לי כוח לחפש היכן התייחסת לשאלה מה יקרה במדינת הלכה עם המיעוט החילוני. אולי תוכל להעתיק שוב.

אינני עוסק בשאלה איך לקבוע בתוך הציבור המסכים לעיקרון (אם כי גם שם אני נוטה לפלורליזם וסובלנות) אלא בשאלה של כפייה על מיעוט חילוני.

לא משנה אם זו קביעה שרירותית או לא (למעט העובדה כי מי שמנסה לכוף משהו שאינני מאמין בו באמת לאו כל כמיניה).

תעזוב את עניין התקצוב.

אתה מנסה ליצור משוואה בלתי נסבלת, לפיה יש מי שיכול לכוף רק מחמת כי הוא גורס שיש לכוף.

זה פשוט לא עובד.

איך אתה מציע לאדם חילוני להתמודד עם הדבר הזה.

זו טענתם של החילונים הרדיקלים. הם טוענים כי אין אפשרות לדו קיום עם אידיאולוגיה מעין זו.

בדבריך אתה משחק לידיהם.

אני חושב שאני מנהל דיון ענייני וממוקד. אני מודה באשמה כי אני מנסה לגעת בשרשי הדברים ולא מסתפק בדיון ממקטע מסוים והילך. אני מכבד את דעתך ומאפשר לך ליהנות מחזקת הכשרות ולא לחשוד בך ח"ו בהתחמקות.

בכל מקרה אין טעם לדון על קצה אחד של פרשנות אלוהים, ללא דיון על משמעות הנבואה ועל קיומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:22 לינק ישיר 

פרוגרמי
ואולי תחשוב על הצעה מהפכנית: לאף אחד אין זכות אף פעם לבטל דברי השני. מותר לדון, להתווכח, להתפלמס. הכל תוך שמירת הכבוד האנושי הבסיסי ודרך הדיון התורני הראוי.
האם לתורה ולהלכה באמת אין כל זכות? רק לאיזשהו כח ציבורי [שזה לא סוד איך היא נוצרת] שנותנת לך כח לבטל דברי חבריך? איפה רמוז בתורה הזכות של מי שמוכר יותר בציבור להתנהג כך למי שפחות מוכר? מילא אם היית טוען שמי שיותר ת"ח רשאי לבטל מי שפחות. אבל סתם מי שיש לו יותר כח?
הערכתי לרד"ל או לרשז"א, כלל לא נובעת מהיותם או לא היותם ראשי ישיבה ומידת ה"מכובדות" של הישיבה שלהם. היא נובעת פשוט מההערכה במידת הכירותם עם התורה. ואני חושב שה"ה לרוב הציבור.
אם ידוע לך יותר פרטים בשאלה ההלכתית, או אם  אתה מכיר ולו תשובה נורמלית אחת שנכתבה בחוגי קנאי רח' רשב"ם בשאלות החשמל-גרמא-צומת- וכו', אשמח לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:33 לינק ישיר 

מה זה 'לבטל'? לתלות את האומר בכיכר העיר?
יש מצב בו א' חושב שדברי ב' לא נכונים, אבל מה לעשות כ"א חושב אחרת, זה בד"כ, ויש מצב בו א' חושב ש' טועה טעות יסודית, ועליו להתכופף להיררכיה ולרוב.
כך נהג גם אצל חז"ל, גוזרני עליך שתבא אלי ביום הכיפורים שחל להיות בחשבונך במקלך ובתרמילך, ועוד הרבה דוגמאות.
כל עוד מדובר בסתם דעות אין בעיה, אבל כשמדובר בחוק, צריך חוק אחד, ולזה צריך לבנות היררכיה, או משהו שדומה לזה.
הכח הוא סימן לכך שזה מגיע לו, יש הרבה מטומטמים, אבל לא כולם, הכרה ציבורית היא סימן לכך שיש לגיטימיות למשקל של דעתו, כך זה בכל היררכיה בעולם.
ולגבי השאלה ההלכתית, אני לצערי הרב והגדול לא מכיר מספיק תשובות נורמליות שנכתבו ברח' רשב"ם בנושא, ולא יודע אם יש. אבל אני מכיר הרבה תשובות לא נורמליות וטפשיות שנכתבו בחוגי רמ"ג, רח"ק לא צריך להיות עילוי גדול כדי להבין שיש כאן עסק עם מישהו בעייתי ביותר, והטפשות לא מסתיימת ב'אגרתא דחדוותא' אלא הרבה יותר מכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:37 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

מה זה "בעייתית ביותר"?  רח"נ היה מפלפל חסר טעם, העלה לכאן קטע אקראי מספרו 'שיעורי תורה' ואראה לך, דבריו אינם עומדים בשום בקורת מינימלית, לכן מצחיק שדעתו תקבל הכרה שוות ערך ל'ידידו החזו"א' כפי שהוא מכנה אותו

לא יודע מי זה כל ומאיפה כל ההכללות, מה שנראה לך לא הוגן, נראה לאחרים הוגן, כששום דבר לא חשוב, לא הוגן לדבר לא יפה מי שחשוב לו האמת בנושא, נסער

רמ"ג יותר גרוע מרח"נ, כי אין לו חשיבה עצמאית, מה שלרח"נ היה, אבל הבעיה היא גם שרח"ק אינו חזו"א, ע"כ צ"ע באיזה מישור מיירי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:38 לינק ישיר 

יש רק בעייה אחת עם התיאוריה שלך: אין כיום בית דין הגדול, והתורה לא מתרכזת ברח' חזון איש. וכח לא מורה על כלום חוץ מכח.
בסדר, אני מתחרט על שנכנסתי בכלל לנושא הטיפשי הזה. חבל. היה באשכול זה נושא רציני, אני מקווה לחזור אליו.
שלום שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 16:12 לינק ישיר 

אין ב"ד הגדול, אבל רוב יש עדיין, גם בימי רבן גמליאל ור' אליעזר לא היה ב"ד הגדול
איפה התורה, זה כמובן הויכוח, אבל כל עוד יש התנגשות בין דרג זוטר לדרג בכיר - לגיטימי להפעיל כח
אני מתחרט בשבילך ג"כ שנכנסת
וכולנו תקוה שיחזור הנושא הרציני.. :)

אגב, רמ"ג היה אמור להיות הסיוט השחור של כל עצכחי, הבנאדם לקח את המיסטיקה לקצה האחרון, מרקד כל ימיו ולילותיו בקבר יוסף, קורא תיקון הכללי, חסיד של הסנדלרמרעננה ושל הרנטגן, שקוע בסודות וחסידויות, נכון הוא יודע להקל, כתוצאה משיטת הלימוד - ליקוט שלו, אבל כלום יש ערך לאיזו 'קולא' בקנה מדה הגדול של הסטת כיוון היהדות הליטאית המפוקחת לכיוון מיסטי הזוי עד משיחי. לעומת הקולות בשעוני שבת, הנ"ל מחמיר חומרות מטורפות בהלכות צניעות, שזה אומר הכל, ספריו החשובים ביותר הם קונטרס כסא של אליהו, קריאת שם לתינוק, מנהגי שבע ברכות, הלכות בין הזמנים. אין לו שום דרך לצאת מהפורמליסטיקה של ההלכה ולתת הגדרות גמישות שיאפשרו חיים נורמלים.
מפלגת השלטון של יתד הנוכחי, מוטלה קרליץ, רשב"ם, הרב שטינמן, וכדו', אולי מחמירים בהלכות שבת ועושים פרצוף חמוץ, אבל הם פתוחים באמת לדעות אחרות, הם הסיכוי היחיד של היהדות החרדית להיות מפוקחת פתוחה וביקורתית. לא כמו שייתכן רוצה, שיהפכו לחילוניים, אבל בהחלט הרבה רמות מעל המפלגה השניה. נכון שרח"ק הוא לא גדול המחליקי ענינים, ויש לו תמימות ושילוב של שיטת אבא שלו, אבל אם יש מישהו שהוא ממש סיוט לאיזה שהוא סיכוי של נורמליזציה, זה רמ"ג ולא הסטרא האחרא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דמוקרטיה. יש שיטה טובה יותר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.