| נשלח ב-20/10/2012 23:25 |
|
| |
נישואין באספקלריא יחידנית
יצא לי לשוחח עם חברה נשואה היטב. במהלך השיחה סיפרה לי על התנהגות שהיתה מוציאה אותי מדעתי.
כמובן שהתדיינו מעט על הנושא ואז אמרה לי הגברת ״חמודה, יש לך מדי הרבה פנטזיותעל חיי הנישואין״
המשפט השאיר אותי עם 2 נקודות למחשבה:
א. התזה שהצגתי בכלל לא מופקעת ואם היא יותר מדי אז כל הממסד הוא חתיכת דיכאון ב. האם מערכות יחסים קיימות שלי לא מהוות אינדיקציה זעירה למערכת היחסים העתדית עם אישי?....
זהו. שפכתי צקון לחשי...
דעתכם?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/10/2012 23:40:23
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:32 |
|
| |
אהבתי את ההגדרה "נשואה היטב"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:34 |
|
| |
אבל מה אתה אומר על הנקודות המטרידות בשיחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:42 |
|
| |
אין לי מושג על מה דיברתן כך שבכל מקרה אני לא יכול לחוות את דעתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:47 |
|
| |
אולי באמת תספרי על מה דברתן...
, חסר שם פסיק איפשהו... =)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:48 |
|
| |
זה לא משנה על מה נסובה השיחה. כבודה ופרטיותה בכבודם מונחים. השיחה העלתה שני נקודות שזקוקות להבהרה וניתן להתייחס אליהם בצורה סובייקטיבית!
תוקן על ידי נפש_שוקקה ב- 20/10/2012 23:51:09
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2012 23:58 |
|
| |
א. אם הבנתי אותך נכון, את טוענת שאם משהו מנוגד לתזה שלך, אז היא חתיכת דכאון. אני מבין את המשפט הזה באחת משתי דרכים, או שאין לך מספיק ניסיון לדעת שגם דברים המנוגדים לתזה שלך יכולים להיות דברים יפים, או שאין לך את היכולת לקחת משהו המנוגד לתזה בסיסית שלך, ולעשות ממנו הכי טוב שאפשר.
ב. בגדול המערכות הקיימות כן מעידות על הנישואין שלך, אמנם יש לסייג משפט זה, שיכול להיות שאת מאד מגבילה את מערכות היחסים שלך וכך אי אפשר לדעת באמת מה באמת יהיה כשתהיי במערכת שהיא זרה וחדשה לך לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 00:07 |
|
| |
א. הפרשנות שלי לדיכאון הוא לא הפחד מהתמודדות כי אם החרדה מחיים שאין בהם חום. ב.אם אני מגבילה את הקיימות זה גם בעצמו נתון להקבלה בחיי נישואין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 00:15 |
|
| |
הי נפש, אם הבנתי נכון את כוונתך, שמעת משו שממש מפריע לך אם את מקישה אותו לחיי הנישואים העתידיים שלך, אז אני לא חושבת שניתן להקיש, כי כל אינרקציה בין 2 אנשים היא שונה, ואם זוהי נקודה שחשובה לך, הגיוני שתבררי עליה ותשימי לב אליה כבר בשלב הפגישות, מה עוד, שבחיי נישואין יש גם כל כך הרבה יופי, שמחפה על המגרעות שקיימות, והן קיימות. וכמו בכל דבר חשוב להתמקד בחיובי. וב. אני לא חושבת שמערכות יחסים כל שהן יכולות להיות מקבילות למערכת של זוגיות ונישואין, וע"כ לדעתי אין מקור ובסיס להשוואה.. בהצלחה :) ואל תשכחי שהשיטה הבטוחה והטובה ביותר לקבל את מה שאת חולמת וחשוב לך היא תפילה..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 00:20 |
|
| |
חדשה, תודה! יש סיכוי לקבל מענה מנשואות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 00:37 |
|
| |
א. יש אנשים שאינם זקוקים לחום, או לפחות לא בכמויות שאת זקוקה אליו. הם יכולים להיות מאושרים מאד, מה שלא שולל ממך את האפשרות לעשות את הבחירה שמתאימה לך.
ב. אכן כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 04:55 |
|
| |
אמרים שנישואין זה לא כ"כ ורוד כמו שהרווקים חושבים ולא כ"כ שחור כמו שהנשואים עושים את זה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 12:22 |
|
| |
א. אני לא יודע מהי התזה שדיברתן עליה, בשביל שיהיה את היכולת להפריך או להסכים עם התזה שלך, אבל מה שזה לא יהיה, זה ברור שחיי נישואין זה לא ממסד דיכאוני! ולא משנה כמה נשואות היטב יגידו לך את זה, או ייתנו לך את התחושה הזאת, זה לא כך ולו - כי ששנינו מסכימים שהקב"ה לא יצווה את האדם במצווה (להתחתן) שתגרום לו רק סבל או דיכאון... אבל גם בלי הסיבה ההגיונית הזאת, חז"ל אמרו באין ספור פעמים על האושר הצפון בחיי נישואין..
ב. שוב, את לא כותבת מהי מערכת יחסים זעירה אצלך, בשביל שיהיה אפשר לדון אם היא יכולה להוות אינדיקציה למערכת נישואין או שלא. אבל זה גם ברור, שמערכת עכשווית היא אינה מתקרבת למערכת של חיי נישואין, לטוב ולמוטב. והמציאות בעולם תוכיח את זה, שאת יכולה לראות (בעיקר בעולם החילוני) זוגות שחיו באושר ואושר, ורק לבבות ורודים פרחו באוויר, אבל ברגע שהם התחתנו הקשר לא החזיק יותר מחודש חודשיים.. למה!? כי חיי נישואין זה מהות אחרת לגמרי..!
ולעצם הרגשתך, אם הבנתי נכון, נקודת הרגשתך הייתה - האם חיי נישואין באמת מהווים מקור לחום, רגש וכל המסתעף. או שלא. וגם על זה התשובה חדה וברורה - חיי נישואין כל מהותם זה חיבור וקשר בין בני הזוג, להתאחד ולהתמסר אחד לשני עדי מצב שבו הרגשתו של הבן/ת זוג זה ההרגשה שלי.. וכלשון החזו"א: יד ימין ויד שמאל... ומי שמשקיע ובונה נכון את הקשר שלו עם הבן/ת זוג, הוא מצליח להגיע לרמה כזו של קשר.. וממילא לא חסר לו חום, רגש וכו'.. אלא ההפך...! ומי שלא.. אז זה לא שחיי נישואין זה לא ממסד של חום ורגש, אלא הוא פשוט לא זכה לטעום בטעמה האמיתי של זוגיות אמתית..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 16:50 |
|
| |
הרווקים מקנאים בנשואים
והנשואים מקנאים ברווקים...
| צדיקאלוקי כתב: |  | | אמרים שנישואין זה לא כ"כ ורוד כמו שהרווקים חושבים ולא כ"כ שחור כמו שהנשואים עושים את זה... |
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 18:02 |
|
| |
מי מקנאת? מתעניינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2012 23:06 |
|