|
|
| נשלח ב-21/10/2012 22:53 |
|
| |
ספרי רבנו אברהם אבולעפיה זצ"ל
בס"ד,
רציתי לדעת האם ידוע למאן דהוא אודות הוצאה מדעית של ספרי הרב אבולעפיה זצ"ל. ( אולי ע"י אי מי מחוגי פרופ' משה אידל שחקר והגה רבות בתורתו .)
וכן , מה דעת רבני המקובלים בזמנינו אודות ההוצאה הנפוצה שהוציא הר' אמנון גרוס נר"ו האם ניתן לסמוך עליה אם לאו.
והאם ישנם הוצאות אחרות המתעסקות בכתביו.
בתודה על כל פיסת מידע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 02:44 |
|
| |
לא ידוע לי על הוצאה מדעית, אך ידוע לי שאידל אמר שהעתקת ופענוח כתה"י של מהדורת גרוס היא טובה ונאמנת למקור.
לא ידועה לי דעת המקובלים (לסמוך מבחינת מה? מבחינת אמינות הנוסח - ראה לעיל. מבחינת ההיתר ללמוד את כתבי ר"א אבולעפיא - רוב המקובלים היום בכל מקרה לא לומדים הרבה מעבר לאר"י ורש"ש [אני מניח שחלקם אפילו לא מכירים את רא"א], והרב הלל הוציא את השער הגנוז משערי קדושה לר' חיים ויטאל, הנסמך על רא"א, אז כנראה שבסדר מבחינתו ללמוד זאת [אם כי נראה לי שבהקדמת הרב הלל או הקדמת הרב סאפרין יש איזו הסתייגות, והספר אינו לפני]).
כמדומני שאין הוצאות אחרות.
אגב, באתר של הרב אמנון גרוס ניתן להוריד ספרים של רא"א (אני חושב שאת כולם).
http://abuelafia.blogspot.co.il/
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 08:55 |
|
| |
הקישור לא נפתח לי (רימון...) הוא כתב ביאור על המורה נבוכים, עד כמה שידוע לי מצוי עדיין רק בכתב יד, מחכה לגואל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 11:04 |
|
| |
חיבר שלושה ספרים על מוה"נ. שניים מהם, חיי הנפש וסתרי תורה, יצאו לאור ונגישים: מהשלישי [שהוא בעצם הראשון], ספר הגאולה, מצוי רק כ"י אחד, חלקי ובאיכות גרועה.
וכמדומה שהכינוי 'ביאור' אינו הולם אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 11:09 |
|
| |
המחבר פותח ב"פירוש סודות מורה הנבוכים הנקרא ספר סתרי תורה", אולי הוא מתחרה במיכה גודמן
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2012 15:28 |
|
| |
תודה למשיבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2012 18:31 |
|
| |
המקור בלה"ק
http://www.magnespress.co.il/website/index.asp?id=344
תוקן על ידי מרחביה ב- 28/10/2012 18:32:09
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 01:32 |
|
| |
ראיתי לפני זמן מה באחד מבתי הכנסיות בבני ברק, אחד מספריו של ר"א אבולעפיה מוגה, מוער, וכולל מבוא מעניין בסגנון מדעי. אינני זוכר כרגע את שם המהדיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2012 13:56 |
|
| |
האם פירוש ספר יצירה שדל הר"א אבולעפיא זצ"ל שהובא כאן יצא לאור גם ע"י הרב אמנון גרוס או שזו הוצאה יחידה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 18:55 |
|
| |
אני מחזיק בידי את "החוויה המיסטית אצל אברהם אבולעפיה"
של פרופ' משה אידל בהוצאת מגנוס האוניברסיטה העברית.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|