חירות הפרט, תורה, ומוסר
הניסיון של הרבה אנשים לשמר את תורת הגננת ולאשים את הניקים בהמצאת דת חדשה לא תעזור,
כי מי שרק מתחיל ללמוד רואה שלא נשאר אבן אחת מכל תורת הגננת,
אני יכול לספר לכם מניסיוני האישי,
אני גם רוצה שהאלוקים יהיה ביביסיטר, ומאוד בכיתי ימים ולילות שהתחלתי להבין שהוא לא,
לו התחלת ידיעותי (בעניין זה) היו מגיעים מספרים חיצוניים אז לא הייתי כל כך כאוב,
הייתי אומר לעצמי תמים תהיה עם השם אלוקיך ודי, ולא הייתי יותר עוסק ומעיין בספרים חיצוניים,
אבל (ואבל הגדול והחשוב) ידיעותי שהאלוקים לא בייביסיטר היגיע אלי מהספרות התורנית וספרות טהורה כביכול, ספרות שנצמא בכל בית חרדית קיצונית, (אפי' בספרות של הרב קוק לא אעזתי להציץ ק"ו ספרות דתית וחרד"לית)
אותו דבר לגבי נבואה,
שהתחלתי להבין שאין בעצם שום נבואה בתנ"ך ובחז"ל שהתקיימה (פשוט וישר כמו שצריך בלי תירוצים) הבנתי שאין מוצג כזה נבואה כפי שלימדוני הגננות,
אותו דבר שהתחלתי להבין שאלוקי ישראל הוא לא אלוהי אריסטו ואלוהי הרמב"ם,
אותו דבר שהתחלתי להבין שהתורה לא בשמים היא,
אותו דבר שהתחלתי להבין שאין בנו אפי' נשמה,
כל אלה לא מנע ממני ולא מונע ממני לקיים קלה וחמורה שבתורה ובחז"ל ובספרי ההלכה, ואפי' מנהגים ומנהגי שטות,
הסיבות,
1, כי אני מבין אותם, כלומר שום דבר שצריך תיקון לא הגיע מרשעות 2, לא רוצה להיות פורץ גדר 3, כל חברה צריך לתקן את עצמה מבפנים,
נחזור לעניינינו:
חוסר לימוד ועקשנות לאמץ את תורת הגננת מביא את האנשים לטעון את השטויות האלה,
הם רוצים בכל כוחם לשמר את היהדות כדת ועוד כדת מפגרת ועוד כדת אכזרית ולא מוסרית,
מה שצריך זה פשוט ללמוד, ולא לוותר על שום ספר ביהדות,
ואז תראו ותבינו שאין אומה אחת כאומה שלנו, אין תורה צודקת כתורה שלנו, אין חברה אחת כחברה החרדית,
ובעיקר תבינו שאין כאלוקינו אלוקי ישראל,
בכדי שלא נדבר סתם באוויר, אני הסביר מה אני טוען,
לרוב אנשים, ההמון בעיקר נדמה משום מה שכל היש החברתי בכל בני אנוש מובן מאליו,
כלומר: נולדנו עם זה וזה חלק מהטבע,
במילא הוא באמת לא מבין מה התורה מחדשת כאן, ויותר מיזה לכאורה נראה לו שהתורה לא לגמרי מוסרי,
דוגמא קיצונית:
הוא יטען שלהכות את אשתו זה לא מוסרי, והנה יש בחלק של הספרות העתיקה התר להכות אישה,
מנין הוא לוקח את המושג מה מוסרי ומה לא ?
הוא כל כך משוכנע שמצב בעל ואישה היא טבעית ומחוייב המציאות, שאם כבר כך אין זה מוסרי להכות אותה,
בא התורה ואומרת לו חביבי שום דבר לא טבעי, אין שום סיבה טבעית לחיי משפחה, אפשר לחיות כמו הנחשים שאין להם מסגרת משפחתית וק"ו חברתית, והם לא מגדלים את צאצאיהם,
אותו דבר לגבי השפה:
הוא כל כך משוכנע שבני אנוש נולדים עם שפה ומחוייבים לו, שאין זה מוסרי לדבר ניבול או לקלל ולזלזל ולפגוע מילולית בזולת,
בא התורה ואומרת לו שאין שום טבעיות בשפה, היינו יכולים לחיות בלי שפה, לכל בעלי החיים אין שפה,
אותו דבר לגבי הלבוש\בגדים,
ועוד לא הגעתי לעניין חוקי חברה, ונימוסי החברה,
כל התורות שההמון מקבל כמובן מאליו, בא התורה ואומרת לנו שאין בהם כלום,
כאמור אפי' הזוגיות לא טבעית, במילא החברה היא לא צורך מוכרח, במילא כל חוקיה הם עול מיותר, ק"ו נימוסי החברה, (אייך לאכול עם מזלג וכפית וצלחת ולא ח"ו עם הידים, או למה לא נלך ערום לגמרי)
אייך טענה לומדת למה לא הולכים החרדים לצבא, בעינה כל כך ברור שזה לא מוסרי כי זה ברור לה מאליו שצריך,
ואני שואל אותה גברת נחמדה, את חושבת שהחרדים ישלחו שש עשר ילדים לצבא והחילוני ישלח בקושי אחד או שנים ?
בכלל האם מוסרי לגייס ילדים לצבא ? אולי ניתן להם דעת קודם עד גיל ארבעים\חמישים ואולי אז ישאלו אותם האם הם רוצים ? למה בחור שעוד לא הקים משפחה חייב להתגייס ולמות בלי להשאיר צאצאים,
לדעתי אולי רק בני ארבעים אחרי שיש להם כבר משפחה יכולים להתגייס,
בכלל האם כדאי להקריב חיים בשביל חברה ? האם זה מוסרי להקריב חיים בשביל החברה, למשל לאכול בעלי חיים שהם לצורך בריאות החברה את לא מסכימה, אז למה שתסכימי להקריב את החיים לחברה ?
כל זה אני אומר לדוגמא כמה שטויות אפשר לדבר בלי שלומדים קודם,
נחזור לתורה שלנו,
התורה מתחילה מבראשית אך ורק ללמד כל ילד שיבין שאין שום דבר שמובן מאליו,
לא לחינם האומה הישראלית הם אומה של חוצפנים, ולכן הם היו חלק בכל המהפיכות בהיסטוריה החברתית והמדעית,
אדם שאין לו אלוהים = מובן מאליו, לא יקבל שום דבר כמחוייב, ולכן יחדש חידושים,
ורק בזכות אלה בני אנוש מתפתחים בכל דור ודור,
שמראיין אמר ללייבוביץ שהחרדים הם פנאטים, השיב לייבוביץ שהם הכופרים הכי גדולים שיש רק מזל שהם מאמינים ביהדות אחרת היו מחריבים את העולם,
בחז"ל יש גם אמירה כזו כלפי בני ישראל,
כל זה מגיע אך ורק בגלל לימוד התורה,
התורה היא כלי שמכרסמת בנפש התינוק והאדם ומפשיט אותו ערום בלי כלום,
היא לא נותנת לו מנוח עד שיבין שהוא האלוקים בעצמו והכל תלוי בו,
אין בייביסיטר אין שכר לא בזה ולא בבא, אתה חייב להיות טוב לשמה ועוד לדאוג שכולם יהיו טובים כי עריבות אנושית היא מציאות טבעית,
בתחילה זועק לבייביסיטר, ואחר כך חושב אולי הצדיקים יעזרו לו, ואחר כך חושב אולי הקברים יעזרו לו,
בסוף אחרי לימוד ארוך בתורה ובחז"ל עם ניסיון חיים הוא מתחיל להבין שאין כלום,
אם הוא לא יהיה אלוקים בעצמו הוא לא יגיע לשום מקום,
החרדי הקלסי הוא הפוקר הכי גדול שקיים (במיוחד האשכנזים שבהם) מזל שיש לו מצוות אנשים מלמודם,
ואם הוא באמת עוסק בתורה ובספרות התורנית, הוא יגיע רחוק,
הוא יגיע לזה לכתוב תורה חדשה. ואחרי שיגמור לכתוב אותה יראה שהוא בעצם כתב תעתיק של תורת משה וחז"ל,
לסיכום:
אין שום דבר שמובן מאליו, במילא מהי המוסר שאנו דורשים ?
רק אחרי שמלבישים את האדם בבגדים ובשפה ובחוקי משפחה ובחוקי חברה אז מתחיל להידרש מוסר,
אז יש רלוונטיות לדבר על מוסר, אז יש ברומטר לדעת מהי מוסרי ומה לא,
מוסרי לאכול בעלי חיים ?
מוסרי להורים להרוג בן סורר ?
האם מוסרי לא להתגייס לצבא ? האם מוסרי לגייס ילדים לצבא ?
האם מוסרי לכפות חינוך חובה לילדים
האם מוסרי לקבוע על חולי נפש שהם חולי נפש ? מי מחליט מהו ומיהו אדם נורמלי ?
עצלנים בלימוד ובלעמיק, עושים דבר פשוט מאוד, הם נותנים אימון = אמונה,
אימון בחברה שלהם או בירוק של השכן,
מכאן כל ההתנצחויות ביניכם,
מי מוסרי יותר ואיזה חברה מוסרי יותר ואיזה תורה מוסרי יותר,
אם רק לא תהיו עצלנים ותתחילו ללמוד ולעמיק אז תבינו שאין בכלל מוסר, תתחילו להבין שאתם ערומים לגמרי, כמו שאני מרגיש וכך מרגיש כל לומד תורה ולכל מעמיק,
שתעברו את השלב הזה, אני מבטיח לכם שתתחילו לכתוב את תורת משה מחדש,
פתאום יצוף לכם כל דברי חז"ל ודברי הנביאים באור אחר לגמרי,
תגיעו לימי הזקנה כחכמים ורגועים וחיוך על הפנים,
ולמה חיוך ? כי עם כל שהעולם היא עולם השקר ?! ניצחתי אותה והשארתי אחרי אלף צאצאים שימשיכו להחכים את האנושות, וימשיכו את חיי לנצח,
מי מדורו של אברהם צוחק כמו שאברהם צוחק ??
מי מדורו של משה חיי וקיים כמו שמשה חיי וקיים ??
אותו דבר אני מברך את כולכם שתזכו לכך אמן ואמן,,,,,,,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 23/10/2012 19:35:37
 |
|
|