בית פורומים עצור כאן חושבים

הקוגיטו של דאקרט- האם ניתן להפרכה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2012 17:23 לינק ישיר 

המדיטציות של דקארט, אחד הספרים הפילוסופים העמוקים ביותר בכל הזמנים. רוב הפילוסופים בדורות האחרונים היו רחוקים מלהבין את מחשבותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2012 19:04 לינק ישיר 

מ80,כשאדם טוען שאחרים לא הבינו משהו הרי אותו אדם שטוען טענה כזאת ברור מאליו שהוא עצמו כן הבין.
ולכן אולי תסביר מה היו מחשבותיו ורעיונותיו של דקארט בספרו העמוק.
אותה הצעה מופנית ליהיאור שטוען שהספר הוא אחד הקלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2012 23:37 לינק ישיר 

מאחר שספרו של דקארט נלמד בשנה ראשונה של לימודי פילוסופיה באוניברסיטאות, רבים סוברים בטעות כי זה ספר קל ללימוד. כמובן כל ספר אפשר ללמוד ברמות שונות. מכל מקום, להבנת הפילוסופיה של דקארט לעומקה, מומלץ ללמוד את ספרו של הוסרל "הגיונות קארטזיאנים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 00:53 לינק ישיר 
לרם -

כתבת "
תכונה מרכזית במבנה שאמור לעצור את הרקורסיה זו המודעות. דקארט מגדיר את האני (מה ש ״אני״ מורה עליו) כסך של מודעות, סך של כל מה שאני מודע לו. לכן לא יכול להיות באני ״תת מודע״. וגם לא גוף. יתכן שיש לי גוף, אבל הגוף איננו חלק ממני. יתכן שיש לי תת מודע, אבל התת מודע איננו חלק ממני. כמו שיש לי חולצה, אבל החולצה איננה חלק ממני."

אם כך כיצד יגדיר פעולת החלימה שבה אין לו שום שליטה על הדבר? גם זה חלק מהאני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 07:56 לינק ישיר 
הפיזיקאי ריצ'ארד פיינמן על פילוסופיה

<*>"My son is taking a course in philosophy, and last night we were looking at something by Spinoza and there was the most childish reasoning! There were all these attributes, and Substances, and all this meaningless chewing around, and we started to laugh. Now how could we do that? Here's this great Dutch philosopher, and we're laughing at him. It's because there's no excuse for it! In the same period there was Newton, there was Harvey studying the circulation of the blood, there were people with methods of analysis by which progress was being made! You can take every one of Spinoza's propositions, and take the contrary propositions, and look at the world and you can't tell which is right." Richard P. Feynman, The Pleasure of Finding Things Out

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 19:21 לינק ישיר 

איתי,
״אם כך כיצד יגדיר פעולת החלימה שבה אין לו שום שליטה על הדבר? גם זה חלק מהאני?״

דקארט מדבר על מודעות, לא על שליטה. אנחנו מודעים גם לדברים שאין לנו שליטה עליהם. חלום זה דבר שאתה מודע לו, בזמן התרחשותו. לכן הוא חלק ממך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 19:36 לינק ישיר 

גם כשאני הולך אני מודע לכך שאני הולך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 21:01 לינק ישיר 

אני מודע לכך שאני הולך? כן, במושגים הרגילים. אבל במושגים שמציע לנו דקארט, מה שאני מודע לו אלו רק דברים שלא יכולה ליפול בהם טעות. אם נדמה לי שאני הולך אני עלול להיות טועה בזה. למשל, זה יכול להיות חלק מחלום. לכן, במושגים של דקארט, אני לא יכול להיות מודע לזה שאני הולך.

מה שכן, אני מודע לתמונות מסוימות, ולתחושות מסוימות (נתוני חושים). ומתוכם אני מסיק (בהשערה) שיש לי גוף, ושהגוף שלי הולך.

תוקן על ידי רם28 ב- 29/10/2012 21:58:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 21:16 לינק ישיר 

"זה יכול להיות חלק מחלום"
ומחשבה לא יכולה להיות חלק של חלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 21:54 לינק ישיר 

אפריים,

האם אתה מסוגל לחשוב על ניסוי - קשה לבצוע, עקיף, רועש, לא משנה מה - אבל בכל זאת ניסוי, שיאפשר לעשות דיפרנציאציה בין ההבלים הפילוסופיים הללו? למיטב ידיעתי, מעולם לא נמצא משהו כזה, והכל בלה בלה. מושג האלהים לא נתן לסנטוז מתוך הנסיון הידוע לנו, אבל מפלצת הספאגטי המעופפת כן (למי שאומר זאת יש בכלל מושג כיצד לבדוק זאת?).
  פיינמן הטינאייג'ר, תוך כדי הכנת שיעורי בית בתכון עם חברתו, הפריך את ההבלים של דקארט: אני יכול לדמיין קבוצות הולכות וגדלות של פונקציות מהצורה 1 חלקי (b *x) המתקרבות לציר הx בנקודה 100 (עבור ערכי b גדלים), ולכן חייבת להיות עקומה מצורה זו שאכן נפגשת אתו. שטויות במיץ עגבניות. next.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2012 22:01 לינק ישיר 

די תואם לחשיבה ניאדרטלית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2012 22:01 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
"זה יכול להיות חלק מחלום"
ומחשבה לא יכולה להיות חלק של חלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 14:45 לינק ישיר 

שיבוליהו,בעיקרון נראה לי שפיינמן צודק אבל תמיד מסקרן לשמוע מהו הלך מחשבתו של פילוסוף שאמונה באל היתה חלק מהדי אן אי שלו שלא לדבר על מושגים מיושנים הקשורים במוח האנושי.
רם,מה פרוש  מושגים רגילים לעומת מושגים לא רגילים בעניין המודעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 19:20 לינק ישיר 

אפרים, המושג הלא רגיל של מודעות נגזר מן ה-״קוגיטו״. לאחר שדקארט השתכנע בהצלחת הקוגיטו, עלה בדעתו להפוך אותו לאבן בוחן, לדגם לסוג המודעות המיוחדת, הוודאית, שהאני מסוגל לה, ושהיא בעצם מגדירה את גבולותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2013 17:07 לינק ישיר 
עזרה מחכמי הפורום

שלום.

קראתימאמרהטועןכי"מההועילוחכמיםבתקנתם"אויותרנכוןבקביעתם.

אנילאהבנתיכלכךבגללהשפההמבולבלתוהיוהרהשנשפכתממנו.

אשמחאםחכמיהפורוםיעיינובה,יסבירובמהמדוברוהאםישדבריםבגו.

להל"ן:

"

האםאתהבאמתקיים?כיצדתדע?

.

כיישטיפשיםשחושביםלעצמם,ש"אניחושב,משמעאניקיים".והםחושביםשהםבאמתמטיליםבספקאתקיומם,ושקיומם,מוכחמכךשהםחושבים.והכסיליםהאלולאמבינים,שאםהםבאמתהיומטיליםבספקאתקיומם,הרישבכךבעצםהםמטיליםבספק,גםאתקיוםמחשבתם.

.

כיאםאיןאני,אזגםאיןאניחושב.וכאשרישספקאמיתילגביהקיוםשלה"אני",הרישישספקאמיתיגםלגביהקיוםשלה"אני"החושב.וממילאזהאומר,שאםאנילאקיים,אזאניגםלאחושב.והשאלההאםאניקיים,היאבעצםכוללתבתוכהאתהשאלה,האםאניקייםואח"כגםחושבומרגישוכולי,אושמאאנילאקיים,ואזממילאאניגםלאחושבולאמרגישוכולי.

וכאשרהאדםמסתכלעלהדבריםמנקודתמבטשלאמת,הואמביןשהמחשבה"אניחושב,משמעאניקיים",היאבעצםמראהכמהשקרןהיהזהשאמראותה,וגםכלאלושאומריםאותהאחריו.וגםכמובןטיפש,כיהאדםמטעהאתעצמו.כיאםהיהלאותואדם,ספקאמיתילגביקיומו,הרישממילאזהשהואחושב,זהלאאומרמאומה.כיאםהואלאקיים,אזממילאהואגםלאחושב."

מתוךhttp://www.eip.co.il/?key=1521

תוקן על ידי itayitay ב- 27/01/2013 17:06:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הקוגיטו של דאקרט- האם ניתן להפרכה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.