|
|
| נשלח ב-1/11/2012 23:27 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | קלוץ קאשע
נניח שיוכח באותות ובמופתים שהגזע הכחול אכן עליון על שאר הגזעים, יש לו בממוצע 20 נקודות יותר במנת המשכל, תוחלת חיים גבוהה יותר, בריאות משופרת ומידות טובות.
האם תכונות אלו יצדיקו גזענות מצדו? |
|
כמדומני שמנת המשכל היהודי הוכח ,ואם מדובר במידות טובות שוב לא אמורה להיות בעיה של גזענות,
גזענות המתבטאת התנהגותית ומחשבתית היא מחסרונות אתיות אנושיות שאיני רואה בה פיתרון כלל בדיוק כמו שקשה לי להאמין שיבוא יום שאנשים יפסיקו לרכל,
גזענות המתבטאת באופן חוקתי היא הבעיתית כי יש לה פתרון,
גם על שבט לוי קורח עם טענה שהיא גזענית ,
ובכל אופן כל עוד היא מתקבלת מבחינה דתית אין איתה שום בעיה על אף
אכולי קנאה שאף היא בלתי פתורה,
תוקן על ידי ביליצר ב- 01/11/2012 23:29:55
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 05:02 |
|
| |
מורון אני לא מבית המדרש של ר' שמואל אוירבאך,אבל לדעתי זה לא מכובד להשתמש בשמו כניק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 11:45 |
|
| |
פרופסורים מומחים, מן המחלקה לראיות אנקדוטליות באוניברסיטה הקתולית של גואדלחרה, צרפו למחקרם המלומד את הטיעון הבא של קלמן ליבסקינד:
אם תערך פעם באיזה שהוא מקום על הגלובוס תחרות האיש החצוף ביותר עלי אדמות, נעם שליט יעמוד על הפודיום לבדו. רק לפני שנה שוחררו אל החופשי למעלה מאלף מחבלים, בהם רבי מרצחים שטבחו בהמוני ישראלים, כדי לשחרר את בנו משבי החמאס. הדיון בשאלה האם ללכת על העיסקה הזו היה קשה וכואב. גם מי שתמך בה, נשך שפתיים אל מול תג המחיר הגבוה שנקבע. גם מי שהתנגד לה, התקשה לעמוד אל מול כאבו של האב. בסופו של יום הכריע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מה שהכריע.
בשבועות האחרונים מגלות זרועות הביטחון שלנו שרבים מהמשוחררים כבר חזרו לטרור. עכשיו החליט נעם שליט להתמודד לכנסת. היום הוא הופיע בוועידת מפלגת העבודה וחילק פלאיירים עם הטקסט הבא: "ממשלת נתניהו היא ממשלה רעה למדינת ישראל, שפגעה בכל ההיבטים של החיים במדינה... היא פוגעת בסיכוי שלנו לחיות בביטחון ושלום במדינה שלנו". אתם הבנתם? שליט מודאג מכך שהממשלה ששחררה אלף מחבלים פוגעת בביטחון שלנו. אין מילים.
פרופסור רודריגז גונזלס-סאבו, העומד בראש קבוצת המחקר, ציין כי אמנם אין לראות בתופעה הנ"ל משום ראיה לכך שכל השמאלנים הנם כפויי טובה מחוקי מח, אך עם זאת העובדה שאמירות כאלו יכולות לשמש מצע לנסיון הבחרות במפלגה פוליטית מעידה על כך שייתכן כי חלקם הגדול אכן עונה לתיאור הנ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 13:06 |
|
| |
שנרב הוא יהודי.
עבודה זרה דף ה .
תנו רבנן: +דברים ה+ מי יתן והיה לבבם זה להם - אמר להן משה לישראל: כפויי טובה בני כפויי טובה, בשעה שאמר הקדוש ברוך הוא לישראל: מי יתן והיה לבבם זה להם, היה להם לומר: תן אתה. כפויי טובה, דכתיב: +במדבר כא+ ונפשנו קצה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 13:47 |
|
| |
אפרופו גזענות כל כך הרבה "ירידות" ופאדיחות על העם הנבחר גם במדרשים כמו שהביא ירוחם וגם מקראות מפורשים בתנ"ך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 13:49 |
|
| |
"פרופסור רודריגז גונזלס-סאבו, העומד בראש קבוצת המחקר, ציין כי אמנם אין לראות בתופעה הנ"ל משום ראיה לכך שכל השמאלנים הנם כפויי טובה מחוקי מח, אך עם זאת העובדה שאמירות כאלו יכולות לשמש מצע לנסיון הבחרות במפלגה פוליטית מעידה על כך שייתכן כי חלקם הגדול אכן עונה לתיאור הנ"ל."
קשה להאמין שפרופסור מסיק מסקנה חסרת בסיס כזאת. המקרה של נועם שליט הוא מאד מיוחד ואין להסיק ממנו שום מסקנה על שמאלנים אחרים מחוקי מוח . לעומת זאת ניתן בברור להסיק מסקנה על כמה פרופסורים ימנים מחוקי מוח .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 14:20 |
|
| |
[quote] אם תערך פעם באיזה שהוא מקום על הגלובוס תחרות האיש החצוף ביותר עלי אדמות ... אתם הבנתם? שליט מודאג מכך שהממשלה ששחררה אלף מחבלים פוגעת בביטחון שלנו. אין מילים. [/quote] לא כ"כ הבנתי מה הטיעון שלך כאן, בכלל, אבל אני חושב שאני מבין מדוע אתה ממשיך עם שרשרת ההודעות שאינן קשורות לאשכול. אז ראשית התייחסות לקטע שהבאת, לפני העיקר. אני משער שבעיניך, עוצמת "אתם הבנתם? שליט מודאג מכך שהממשלה ששחררה אלף מחבלים פוגעת בבטחון שלנו. אין מילים" עומדת בפני עצמה, אבל מה לעשות שהדברים יותר מורכבים. ישנה נקודת איזון כלשהי בין הנזק שבשחרור אלף מחבלים, לנזק שבשליחת חיילים לשירות מתוך ידיעה של כ"א מהם שהוא עלול להפוך לרון ארד הבא. אני אמנם אישית סבור שנקודת האיזון הזאת נחצתה מזמן, ורע עושות ממשלות בכך שהן אינן מודיעות מראש על מספר מחבלים (נמוך) שישוחררו תמורת החייל הבא שייחטף (חו"ח) ולא זזות ממנו. מצד שני, אם אתה מחפש אבסורדים ברורים יותר, תוכל לצטט אמירות מדעיות תמהוניות של דתיים כזמיר כהן, נויגרשל, או ענבל (לפי אותו ההגיון, מה זה אומר עליך, אגב?), או "לא נכנע לטרור"-ים הקוראים לשחרור עמי פופר. אינני רואה שום סיבה לבחור בשליט, גם שום סיבה מוצדקת לכך ששליט אמור לחשוב שיש לכך סיבה, אבל את שיא החוצפה וכפיות הטובה אל תחפש אצלו, אלא אצל שכניך המתנחלים - מבצעי "תג מחיר" בבסיסי צה"ל. אני משער שהם היו אומרים לך שחייל צה"ל אינם נמצאים בשטחים מטוב ליבם הפרטי, אלא כדי לבצע את פעולתם (שלתפיסתם הם אינם עושים). כך היה עונה לך שליט לגבי נתניהו, אני משער. כעת לעיקר. כנראה שהקטע הדמגוגי שהבאת, מעבר לנסיון המתמשך לערפל את הנקודה באשכול, נועד להראות שאינך מקבל את הקשרים שהועלו בו - לדעתך אנקדוטליים ונתנים לשכפול לכל כוון שהוא. אני זוכר שלשה: - קשר בין נטיה דתית לאפלייה בקבלת ערבים למקומות עבודה בישראל
- קשר בין דתיות פרוטסטנטית לאפליית גזעים שונים ג"כ מתוך הנצרות הפרוטסטנטית, בניגוד לעקרונותיה המוצהרים
- יחס גרירה מפונדמנטליזם וגזענות לתמיכה בימין
אנא ציין במפורש: מה שגוי לדעתך, איזה ניסוי היה יכול לבדוק זאת, ומה היית מצפה לראות בו. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- נקודה פחות קשורה לאשכול, אבל לא נטולת קשר לחלוטין. אין ספק שמחקרים במדעי החברה לקויים ביותר, ואמינות התוצאות נמוכה מאד. חשוב גם לא להסיק מסקנות מאנקדוטות, אין ספק. מדוע כל זהותך הדתית איננה אלא כשל לא-עקבי בנושא? בינתיים ראיתי רק "תשובות" של מחב"תים ופילוסופים מקצועיים בעניין - אתה בהחלט מוזמן להגיב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2012 18:39 |
|
| |
אח איזו עין טובה, איזה לימוד זכות, ממש שיבולאיו יצחק מברדיצ'ב, ברכותי!
[רק חבל שהנהנים ממידה זו הם רק מי שמעשיהם, במשירין או בעקיפין, יוצרים עידוד לרצח יהודים. בעסה]
[אגב דאגב, מי שיגלוש לתחילת האשכול יראה שהייתי אכן מספיק מטומטם בכדי להתייחס לטענותיו של שיבולאיו בצורה ישירה. אני מודה שיש לי עקומת למידה אטית, אבל בסופו של יום אפילו אני מבין עם מי יש לי עסק]
תוקן על ידי שנרב_נ ב- 03/11/2012 19:07:46
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 12:38 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מורון
אני לא מבית המדרש של ר' שמואל אוירבאך,אבל לדעתי זה לא מכובד להשתמש בשמו כניק. |
|
השאלה היא באיזה ניק משתמש ר' שמואל אוירבאך
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 14:34 |
|
| |
ולתועלת הרבים, הנה התגובה של חנוך מרמרי ב"עין השביעית" על הסקר שפותח האשכול הזה כל כך התפעל ממנו. מרמרי, כדאי להזכיר, היה עורך הארץ שנים רבות, ודעותיו נוטות לימין הפוליטי בערך במידה בה איתמר בן גביר מאוהב בחבר הכנסת זחאלקה.
בעברית עיתונאית טעויות מרבות ליפול, כפי שהחלטות מרבות להתקבל. הראו לי מישהו שקיבל החלטה (בדואר?), מישהו שנפלה עליו טעות (מגג הבניין?). הרי לכל טעות יש טועה ומאחורי כל החלטה עומד (או מסתתר) המחליט. כל בני-האדם מחליטים וטועים, ובמיוחד עיתונאים. באנגלית, שהיא כנראה המקור לשיבוש המגויר, החלטות נעשות או נלקחות באופן אקטיבי, בבחירה בין אפשרויות שונות. לעברית, שפה גמישה ורזה, יש מבנה דקדוקי שמאפשר להטות את הפועל עצמו. החמקמקות הפוסטמודרנית של "קיבלתי החלטה" היא היפוכה של לקיחת אחריות לפועלך. עיתונאי, מעתה אמור: חשבתי, החלטתי, טעיתי, תיקנתי.
"הארץ" הוא עיתון שעמדותיו הרעיוניות, כפי שהן באות לביטוי במאמרי המערכת, הן לרוב בהירות ופסקניות. ההבהרה שפירסם העיתון על האופן שבו הוצג סקר האפרטהייד בכותרתו הראשית (23.10.12) בלטה בהיותה מצומצמת, עמומה ומתחמקת. ניסוח הכותרת הראשית "לא שיקף במדויק את ממצאי הסקר של חברת דיאלוג", כפי שנכתב בהבהרה, אך ניסוח זה משקף במדויק את האחראים לכשל. לא הניסוח הוא האחראי, אלא המנסחים. התחמקות העיתון מאחריות לכשל בסדר גודל של אסון עיתונאי רק הלהיטה את הכור הדולף במקום לצננו.
ניסוחי הבהרה מצומצמים הם כלי לגיטימי בידי עורכי העיתון. עמימות וחמקנות הן לפעמים נשק הגנה הכרחי מול לחצים לכפות על עיתון לחזור בו מדברים שפירסם והוא דבק בנכונותם. אבל במקרה הזה השימוש שנעשה בכלים אלה לא בא לגונן מפני בעלי עוצמה מאיימים, אלא כחיפוי על כשל רב-מערכתי.
ארבעה כשלים היו ל"הארץ" בפרסום הזה, שלושה מהם גלויים לעין: העיתון קיבל ופירסם באופן רשלני סקר מונחה מטרה, בלי לרדת לעומקו וללא פרשנות עיתונאית המסתייגת מן ההטיות המהותיות שבו (שורה מוצנעת בגוף הידיעה מאזכרת את הערת עורכי הסקר כי ייתכן שהמושג "אפרטהייד" אינו נהיר דיו לכמה מהנשאלים; זו כשלעצמה הערה משמעותית הראויה לפיתוח, וייתכן יש בה כדי לפסול את הסקר כולו). ניסוח הכותרת הראשית שגוי ואינו מייצג נכונה את הסקר כפי שהוא. הבחירה המודעת בסקר המוטה לכותרת הראשית שגויה ועלולה לפגוע אנושות במידת האמון שהקורא אמור לרחוש לעיתון שכך מדרג את איכותן וחשיבותן של החדשות שהוא מביא לדפוס.
 "הארץ", הבהרה, עמ' 5, 28.10.12
הכשל הרביעי, המתברר בהמשך, מציף היבט מדאיג בתפיסה העיתונאית העומדת מאחורי פרסום הסקר. אחד ממזמיני הסקר, ד"ר עמירם גולדבלום, ששוחח עם "הארץ" ומצוטט בידיעה (23.10.12), אומר בגילוי לב את מה שיוזמי סקרים נזהרים לרוב מלומר. גולדבלום, פעיל פוליטי מוצהר, מכריז כי הסקר הוזמן כדי לקדם פעולה שהוא מאמין בה: "צריך לפעול במהירות, לפני שסכנת האפרטהייד תתפרץ בצורה שאי-אפשר יהיה לסגת ממנה". בתגובה לטענה שהסקר הוזמן על-ידי אנשי שמאל הוא משיב: "שהימין יעשה סקר בעצמו ויזים את התוצאות".
שיטת הפעולה של גולדבלום נחלה הצלחה שאולי לא חלם עליה. "הארץ", עיתון סמכותי ומכובד, כפי שנוהגים לכנותו, בלע את הפיתיון בשלמותו ונתן לו הבלטה מקסימלית. העובדה ש"הארץ" דירג את ממצאי הסקר כידיעה הראשית עוררה תהודה מרבית, ומאות עיתונים סמכותיים ומכובדים ברחבי העולם מיהרו לצטט את כותרתו בהבלטה יתרה, כפי שמלמד גוגל-ניוז. מי בכל העולם כולו אינו בעד חיסול האפרטהייד?
ואם לא די בכל אלה, בא גדעון לוי, שבאופן חריג חתום על הידיעה הראשית המבשרת על הסקר ומשמעותו (23.10.12), וסוגר את מעגל הכשל במאמר קוצף בעמוד הדעות ("הארץ", 29.10.12). תחת הכותרת "ט.ל.ח" (טעות לעולם חוזר), מטיח לוי קיתונות תוכחה בגל הביקורת שהוטח ב"הארץ" בעקבות הפרסום הכושל. נפלו טעויות, הוא פותח, "הן לא היו צריכות ליפול, צריך להודות בהן, להתנצל עליהן ולתקנן. הן לא נפלו בכוונת זדון, אלא עקב רשלנות שנבעה מלחץ זמן [ ...]".
לחץ זמן? דחייה של יממה בפרסום, אם המערכת טרם הספיקה להתעמק בסקר, היתה מאפשרת לכל הדרגים המעורבים להפעיל את מלוא הצלילות הנדרשת להחלטה על אופן פרסום התואם את איכות המוצר שבידיהם, אם בכלל. גם אם "הארץ" היה מאבד בכך בלעדיות על הפרסום. אני מתקשה לדמיין גורם כלשהו שהיה חוטף לו אותו מבין האצבעות, ואפילו אם כן, "הארץ" תמיד נהנה מן היתרון שבלהגיש מידע מורכב באופן סמכותי, מלומד ומאיר עיניים.
"מכאן החלה ההתגוללות הקבועה", לוי משיב אש. "המראה מציגה תמונה קשה? ננתצה; השליח מועד בטעותו? עליהום ולעזאזל עם כל מה שיעלה מכתבתו גם אלמלא טעותו. כך נוהגים התועמלנים תמיד".
את מאמרו מסיים לוי בהתנערות מן הסקר שעליו הסתמך – בעצם מן הסקרים בכלל – והוא מציע מתודה חדשה למבקשים למדוד את המצב על-פי מצב הרוח; מתודה זהה למעשה לזו שהציע גולדבלום. המציאות, לשיטת גולדבלום ולוי, מוגדרת מראש על-פי השקפת הבוחן אותה, כך שלא חשוב מה אומרים כלי המדידה ובוודאי לא חשוב כיצד כוילו. זה שמבקש לחלוק על תפיסת המציאות של לוי, כך מתברר ממאמרו, עליו מוטלת חובת ההוכחה. "הנה מונח אתגר לפתחם של מי שלא מוטרדים מתוצאות הסקר ומוטרדים עד אימה מכמה טעויות שנפלו בסיקורו", הוא מסכם. "הָביאו לנו סקר אמין אחד שיוכיח שהחברה בישראל אינה כזאת".
כמו עמירם גולדבלום, גדעון לוי מציג במאמרו את תפיסת "אל תבלבלו אותי עם מידע". מידע נכון, שגוי, מוטה, מנותק מהקשר? מה שחשוב הוא שהסקר ינוסח כך שהתשובות המתקבלות יקלעו לכוונת המזמינים ויאפשרו ניסוח כותרת מהדהדת. גולדבלום, כפעיל פוליטי, יכול להיות מרוצה מן היחס בין ההשקעה לתהודה. אבל עיתונאי שנאחז במידע פגום ומכריז שהוא רואה נכוחה את התמונה הכללית ומזמין את מבקריו להוכיח אחרת – אינו עיתונאי עוד.
לא מעט עיתונאים שוקלים בימים אלה לרוץ לכנסת. חבל שגדעון לוי, אדם השש לכל אתגר, איננו ביניהם. הוא יכול להיות פרלמנטר מצוין, מבחינת הלהט והדבקות במטרה. קל לדמיין אותו מטיח מעל במת המליאה דברים כדורבנות על אודות תופעות מגונות המאיימות על החברה הישראלית. כמי שמוטרד "עד אימה" מקריסתו הצפויה של ארגון העיתונות הגדול, אני רואה בדמיוני את ח"כ גדעון לוי חורש את הארץ ונאבק, עם סקרים ובלעדיהם, בפירות הבאושים של הכיבוש – מעשה ראוי ביותר. צר לי, עם זאת, שגדעון לוי נפרד במאמרו מתעודת העיתונאי שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 16:25 |
|
| |
בהודעה זו ובבאה, לא נותר לי אלא לחזור על דברים שכבר נאמרו, ושנרב מתעקש להתעלם מהם או אף להוליך שולל לגביהם. | שנרב_נ כתב: |  | אח איזו עין טובה, איזה לימוד זכות, ממש שיבולאיו יצחק מברדיצ'ב, ברכותי! אני חוזר שוב. אישית לא חשבתי שעסקת שליט היתה טובה ובוודאי לא משמחת, ולדעתי רע עושות הממשלות בכך שהן אינן מנצלות תקופה בה אין חטוף ישראלי כדי להודיע מראש על חסם על מספר מחבלים נמוך שישוחררו לו ייחטף חייל חו"ח. אבל לאחר שהדברים נאמרו, צריך לחזור שוב על כך שעסקת שליט היתה נסיון לאזן בין שתי סכנות: האחת היא שחרור מחבלים, והשניה היא ירידה במוטיווציה לשרת ובלשלוח בנים (ובנות) לשרת. שנרב כה נעול בראייתו החד צדדית, עד שהוא ממש מייחס לי לימעד זכוס ברמת לוי יצחק מברדיצ'ב, ממש כאילו שגירדתי מתחת לרצפה איזה משהו טוב שהיה אפשר להגיד בעניין. לא רק שאין שום אתגר למצוא באינטרנט שלא מיניה ולא מקצתיה, אלא שאפילו אפשר למצוא זאת אצל חבריו האובייקטיביים של שנרב מ"בשבע" - אלוף העתונות השקופה והאובייקטיבית: בשבע - מחקר חדש מגלה: כמחצית מהמועמדים לשירות צבאי חשים פגיעה במוטיבציה לשירות בצה"ל בעקבות טיפול הממשלה בפרשת גלעד שליט. [רק חבל שהנהנים ממידה זו הם רק מי שמעשיהם, במשירין או בעקיפין, יוצרים עידוד לרצח יהודים. בעסה] פששש, מזל שאתה מנהל קבוצת המחקר למערכות מורכבות בב"א - אני מתחלחל למחשבה כמה פשטנית דעתך היתה אחרת. שוב, הבטחון מושג (בין היתר) ע"י כך שמחבלים נתפסים, מי שתופסים מחבלים הם חיילים שלנו, ואנחנו היינו בעברנו חיילים ובעתיד נהיה הורים לחיילים. הפועל היוצא הוא שמחבל משוחרר מחליש את הבטחון, ומלש"ב או חייל שאינם מסתכנים מפחד מוות לאחר עשרות שנים בשבי ג"כ מחליש את הבטחון. יש למצוא איזון בין הדברים. תן לי לנחש שאתה מאלה שמחכים לפיגוע הראשון שיבוצע ע"י מחבל משוחרר כדי לחכך ידיים ולהגיד "אמרנו לכם!", והייתרון כרגיל יהיה שלך, שכן תוצאות פיגוע קל לצלם יחסית לאלטרנטיבה. ושנרב, עשה טובה: אל תענה לי בהסבר מדוע עסקת שליט לא היתה מוצלחת. דעתי היתה כזאת לפני דבריך. מה שאמרתי הוא שאם הדבר האבסורדי ביותר בשמאל שמצאת הוא חוצפתו של נעם שליט להתמודד מול נתניהו לאחר עסקה שאפשר להתווכח אם נזקה רב מתועלתה, הרי שעליך לפרוש ממקצועך ודעותיך בשל דברים שליליים חד משמעית: דעות מדעיות תמהוניות של דתיים, ושכניך המתנחלים מחבלי צה"ל. [אגב דאגב, מי שיגלוש לתחילת האשכול יראה שהייתי אכן מספיק מטומטם בכדי להתייחס לטענותיו של שיבולאיו בצורה ישירה. אני מודה שיש לי עקומת למידה אטית, אבל בסופו של יום אפילו אני מבין עם מי יש לי עסק] מי שיגלוש לתחילת האשכול יראה שאכן התייחסת בתחילה לנאמר בו, ותגובותי היו בהתאם, ומשלב מסויים התחלת ברצף הודעות שהרלוונטיות ביותר מהן (כלומר, קרוב לאפס) עסקו בפרשנותו של גדעון לוי לסקר - פרשנות שאותה לא העליתי ואף לא קראתי. ייתכן שאמירתך כאן היא הקרובה ביותר להודאה בכך.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 16:26 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | ולתועלת הרבים, הנה התגובה של חנוך מרמרי ב"עין השביעית" על הסקר שפותח האשכול הזה כל כך התפעל ממנו. |
| אני מבקש לשים לב לעובדות הבאות הרלוונטיות להודעתו הדמגוגית של שנרב. - האשכול נפתח בציון עובדה מסקר, ללא הבעת התפעלות כזו או אחרת, לגבי הקשר בין נטיה דתית לבין גזענות בקבלת ערבים למקומות עבודה.
- שנרב ממשיך לפרסם עוד ועוד הודעות שאינן נוגעות למה שהבאתי מהסקר, אלא לפרשנות של גדעון לוי, ואף היא לגבי נקודות אחרות לחלוטין שלו:
- לעת עתה, שנרב לא הביא אמירה אחת הטוענת להטייה בניסוח או אחרת שהיתה אמורה, אפילו לדעתו, להחליש את הנקודה אליה התייחסתי.
- למרות שציינתי זאת מספר פעמים, שנרב מסרב להתייחס לנקודה שהעליתי, לפיה אפילו אם מדובר בסקר מפוברק לחלוטין שמטרתו השחרת פני מדינת ישראל, אין שום הגיון בהטיה לגבי הנקודה שהבאתי ממנו: עבור רמת גזענות ממוצעת נתונה, מדינת ישראל יוצאת רע יותר כאשר מורידים את השונות בין החילונים לדתיים ולחרדים, לא ההיפך. יתרה מזאת, מפרסמי הסקר אפילו לא היו צריכים לפברק את הפילוח, אלא להשמיט אותו.
- הסקר שהביא שנרב עצמו כדי לנגח את פרשנות הסקר ב"הארץ", מסכים אתו לגבי הנקודה שהעליתי באשכול. גם כאן, שנרב פשוט מסרב להתייחס לעניין.
- למרות שהאשכול כלל לא נסב על פרשנות גדעון לוי לסקר, הצעתי לשנרב מספר פעמים לפתוח אשכול בנושא, ולא להסיח את הדעת מהנקודה הרלוונטית לגביו כאן. אני שוב קורא לשנרב לפתוח אשכול בנושא, בו ננתח את דמגוגיות פרשנות גדעון לוי לסקר (ואכן, היא דמגוגית), לבין דמגוגיות תגובתו של שנרב לה.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/11/2012 16:31:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 19:24 |
|
| |
ועכשו אני הקטן שואל: מה התועלת באשכול זה? קראתי את העמוד הראשון, פעם, ונדמה לי שכתבתי שם משהו (הצעה לנעול או למחוק) ועכשו את העמוד הזה והסופי.
אז מה היה לנו?
א. שאלה אם היהדות גזענית. המונחים האלו נדמה לי לא הוגדרו. אבל אני מוכן להודות (אין לי ברירה) שיש רכיבים גזעניים במסורת שלנו. למשל, כפי שהצביע ישעיהו לייבוביץ, התפיסה שיהודי עדיף מגוי (למשל לפי ריה"ל בכך שהנשמה שלו מסוג מעולה יותר הכשיר לנבואה), זה גזעני, כפי שאני מכיר את המונח.
ב. האם חרדים מתייחסים למוצא של האדם כשהם מחפשים את מי להעסיק? כן, וגם זו הלכה. ולדעתי זה אפילו מוצדק. למעשה זה נושא ראוי. כי יש כאן שני ערכים (לא כאלו חשובים אבל עדיין): תמיכה בבני משפחתי ושבטי ועמי מול גישה גלובלית, שאינה מבדילה בין אדם לאדם. יש לשניהם חשיבות ואילו הערך של תמיכה במי שקרוב אלי עלול להביא גם לתוצאות רעות.
ג. המאמר על עיתון הארץ. לא ידעתי מזה כלל עד שקראתי את המאמר של חנוך משהו שהביא נדב. מעניין מאד.
ד. התגובות של נדב. משעשע. וגם של שיבולייהו כאשר הוא מסתפק בעקיצות.
ד. מילות ביקורת, העלבה וגידוף, ללא שום נסיון להוכיחן, או תוך ידיעה מוחלטת שהן כמסתבר לא נכונות (למשל לגבי קרובות משפחתו של בעל תגובה זו או אחרת, וגם כך אני בוטה מדי).
קריאת מצוקה:
נא למחוק את כל ההודעות הפסולות.
זה אומר חלק רציני באשכול. כן.
תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 19:25 |
|
| |
הזה=הקודם.