|
|
| נשלח ב-29/10/2012 19:54 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | הרב אוירבאך
כבודו התחייב להתדבק לישרות כ ,,פלס ,, ולכן אין לי מושג מה כבודו מנסה לטעון,
לגבי יחודיותו של יהודי,
ושמתי פדות בין עמי ובין עמך
והייתם לי סגולה מכל העמים
ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש ,אתה בחרתנו מכל העמים ,אהבת אותנו ורצית בנו,
ישראל אשר בך אתפאר ,
אשר בחר בנו מכל להעמים
כבודו התחייב לקרוא את הכתוב והנה מפר התחייבותו
כל הפסוקים האלו לא עוסקים כלל בגזענות
אלא בהקמת קבוצה שה' בוחר בה
ושמתי פדות בכלל לא קשור, נא לשים לב
כי בשר חמורים בשרם
עם הדומה לחמור
ימינם ימן שקר,
האמירות האלו הם פרשנות של חז"ל למטבעות לשון של פסוקים
אבל בדיוק כמוהן יש אמרות הפוכות כגון מעשי ידם טובעים בים ואתם אומרים שירה, חביב אדם שנברא בצלם, היה מקדים שלום לנכרי בשוק וכו', אף אחד לא טען שבאמת חכמי ישראל בכל הדורות תמיד אהבו את כל העמים, בסך הכל הם סבלו מרורות על לא עוול בכפם מהרבה עמים, אבל הגזענות אינה חלק מעיקרי הדת
תוקן על ידי ביליצר ב- 29/10/2012 16:47:36
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 21:04 |
|
| |
????????? קראת את מה שכתבת????????????
לגבי הערתך פדות בין עמי = עמו של הקבה
תוקן על ידי ביליצר ב- 29/10/2012 21:05:33
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 21:41 |
|
| |
במטא-מחקר של 55 מחקרים בארה"ב שהקיפו כ22,000 נבדקים, התקבלו
תוצאות עקביות למדי
עם אלו שבתחילת אשכול זה, לגבי נוצרים פרוטסטנטים לבנים.
בפרט, התברר שדתיות חברתית מתקשרת עם תפיסות גזעים אחרים כנחותים. הסתבר שדתיות חברתית נוטה להגביר תפיסה של "אנחנו מולם", ומאופיינת ע"י קונפורמיזם חברתי (הכולל רצון להמנע משינויים), וכבוד למסורת וסמכות באופן כללי.
שאלה מעניינת בקורלציית הדתיות החברתית / גזענות היא האם מחשבות דתיות עצמן גורמות לגזענות. עושה רושם שאכן כן. במחקר של אונ' ואקו שבטקסס חולקו לבנים פרוטסטנטים לשתי קבוצות. האחת התבקשה לבצע מטלה בעלת מוטיבים נוצריים דתיים, והשניה לא. בשאלון לאחר המטלה לא נמצאו הבדלים בעצמת הגזענות המוצהרת עצמית (כלומר, תשובות ל"האם אתה גזען?"), אבל נמצאו הבדלים בגזענות בפועל (כלומר, תשובות ל"האם אתה סולד משחורים?"). המעניין הוא שמרבית הלבנית והשחורים בארה"ב הם פרוטסטנטים, כך שעושה רושם שהדת גורמת להתגדרות גזעית מעבר, ואף בסתירה ל, עקרונות הדת המוצהרים.
ממצא פחות מפתיע הוא הקשר בין פונדמנטליזם (האמונה שכתבי הקודש מתארים אמת מילולית, לדוגמה, ומי שסובר אחרת הוא "אורנג אוטן") לגזענות, אבל מעניין יותר הוא מה שנראה בין יחס גרירה מפונדמנטליזם (וגזענות) לתמיכה בימין. פונדמנטליזם מתאפיין באמונה שהעולם מורכב מאמיתות פשוטות וודאיות שנתנו לנו ע"י גורמי סמכות מתאימים, דבר שכנראה מוביל לתפיסות ימניות. אשמח לשמוע את דעתכם על הנקודות הללו, ובנוסף על שתי השלכות:- עושה רושם שדתיות חברתית, גם כשהיא מטיפה במוצהר נגד גזענות, פועלת בפועל לכוונה (שוב, גם בתוך גזעים השייכים לאותו זרם שבאותו דת). האם זה מאד מפתיע בהקשר חרדים? כלומר, האם, למרות שמחב"ת יכול לקושש אמירות motherhood and apple pie על אהבת האדם ביהדות, איננו מופתעים כאשר מתברר שהחרדים מפלים בין עדות בתוך דתם עצמה (שלא לדבר על בני גזעים בעלי עדות שונות)?
- מעבר לסיבות הישירות לפיהן אין שום הגיון לממון מערכת החינוך הפונדמנטליסטית (בורות במיומנויות הנדרשות לתרום כלכלית), האם אין כאן בעצם ביסוס לכך שהקניית פרימיטיביות מדעית הנה שקולה לגידול דור חדש של מצביעי ימין? מה בדיוק ההצדקה לכך שכלל הציבור נאלץ לממן זאת?
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 29/10/2012 21:45:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 21:55 |
|
| |
נדמה לי שהמדינה היחידה בעולם בה מאה אחוז מהתושבים הם אתיאיסטים מוצהרים היא צפון קוריאה.
החוקרים מהפקולטה לקונפידנס אינטרולס מוקרצים בפקולטה למדעי החרטא של אוניברסיטת נורת' דקוטה ייטיבו לעשות אם יחקרו כיצד האתיאיזם השיטתי, מניעת ההתגדרות הגזעית על פי עקרונות הדת המוצהרים, ומערכת חינוך שאינה מטפחת בורות פונדומנטליסטית אלא אך ורק מיומנויות הנדרשות לתרומה כלכלית, מביאים את המדינה לרמות של שגשוג חמרי ואיכות חיים חברתית שאין משלה בעולם. QED.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 21:55 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | ????????? קראת את מה שכתבת????????????
לגבי הערתך פדות בין עמי = עמו של הקבה
תוקן על ידי ביליצר ב- 29/10/2012 21:05:33
|
|
שמתי פדות נאמר במקרה של עשרת המכות, שלא יחולו על היהודים, מה זה קשור לכאן? ציפית שהקבה יכה גם את היהודים על הדרך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 21:56 |
|
| |
מרן הגר"ש כיצד אתה מגדיר גזענות?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 22:00 |
|
| |
קטונתי מלהגדיר גזענות ובאמת לא נראה שאפשר להגדיר מושג ערכי בהגדרה מדוייקת יש רמות של גזענות ומה שמוסכם על כולם לרוע הוא ניצול הגזענות כדי לגרום רע לאחר אם מישהו חושב שרק היהודים חכמים, זה לא נורא אבל אם בגלל זה הוא רוצה לפגוע במי שלא יהודי זו ההתחלה של הגזענות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 22:22 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | נדמה לי שהמדינה היחידה בעולם בה מאה אחוז מהתושבים הם אתיאיסטים מוצהרים היא צפון קוריאה.
|
|
חזקת, אם כך, את הנקודה. לא רק שהפרכא האדירה שלך לקורלציה (נכונה או לא, אתה מוזמן להגיב לעניין להבא) היא שמצאת, שומו שמיים, outlier, אלא שמצאת אחד שקל מאד להסבירו. אין שום משמעות לעמדות תושבי צפון קוריאה בעניינים הנ"ל, והשפעתם על המדיניות. העמדות שם אינן חופשיות, אין לך שום דרך לדעת מהן בכל מקרה, והשלטון מתעלם אפילו מהרעב רחב ההיקף של התושבים.
נ.ב. ניחוש מראש: כשתביא את הפרכות הבאות שלך, אנא התייחס לדתיות החברתית המופיע בסיכומים שאליהם קישרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 22:22 |
|
| |
כך זה כבוד הרב שמואל כשעושים פדות בין דגל לדגל,
ב י ן ע מ י ,עם השם ,ו ב י ן ע מ ך עם שלא משתייך להשם,
לשייך תכונות מסוימות לעם כזה או אחר אינו בכלל גזענות אלא אם כן נוקטים צעדים שליליים ,[שייך ללעיל] ולכן .....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2012 22:52 |
|
| |
מרן הגר"ש אם מישהו אומר שכל הגויים טפשים זו אמירה גזענית או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 01:02 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | מרן הגר"ש
אם מישהו אומר שכל הגויים טפשים זו אמירה גזענית או לא? |
|
באומה שמקבלת גרים אי אפשר לומר שיש לו גזענות, כי אם כך אייך מקבלת גרים, אם הגזע העניין אז בלתי אפשרי לקבל גרים, וגרים יש אפי' מעמלק בני בניו של המן למדו תורה בבני ברק, וכך פוסק הרמב"ם (כמה שזכור לי)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 07:20 |
|
| |
מעודי כאב לי סגנונו של הרב מבני ברק באמרו כל הגויים טפשים או שלא יינזק אף יהודי וכדו' כרגיל על לשונו ושמא מרוב צדקותו ודבקותו אינו שם לבו לקטנות כגון ביטוי כזה או אחר על 'גויים' בכל אופן בפלס שלי אין דברים כאלו רחמנא לצלן
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 08:51 |
|
| |
מקס
האם הגר הערבי יהפך מעתה ליהודי הונגרי ,? איזה מין טיעון זה ,,אם יתגייר לא אהיה גזען ?כמו ,אם יהפוך הכושי עורו
הרמבם חולק על המכילתא ועל הירושלמי בעניין קבלת גירות בעמלק ,וכן בעמון ובמואב ובכל זאת יש איסור חיתון , ויתירה מכך ,משמע גם [מלכים פרק ו ]שאם השלימו עם ישראל וקיבלו עליהם ז מצוות ועבדות ומס אין עושים איתם מלחמה, אלא שבספר המצוות לכאורה כתוב להיפך, וכך היא קבלת העבדות בכל עם שדרשנו לו לשלום ,וזה לשונו ,, והעבדות שיקבלו היא שיהיו נבזים ושפלים למטה ולא ירימו ראש בישראל אלא יהיו כבושים תחת ידם ולא יתמנו על ישראל לשום דבר בעולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 16:54 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס
האם הגר הערבי יהפך מעתה ליהודי הונגרי ,?
איזה מין טיעון זה ,,אם יתגייר לא אהיה גזען ?כמו ,אם יהפוך הכושי עורו |
|
תראה
קודם אני מכחיש את קיומו של המושג גזענות, אף אדם לא שופט את זולתו על פי גזעו, רק על פי התנהגותו והתנהגות חברתו,
במילא ההכללה כביכול שאנשים אומרים על חברה יש בו קצת מהאמת, כלומר אפשר להבין את מי שמכליל ואומר שהאומה הגרמנית היא אומה אכזרית,
שהאומה היהודית יש לו נטיעה של התאבדות עצמית,
כלומר כל המחקרי סוציולוגיה כלפי כל חברה אנושית תוציא איזה מיני התנהגותיות שמסמל את החברה X וY
ואין בזה שום גזענות,
מתי רלוונטי לא ללכת לפי הכללות ?
שמדובר בפרט, כל פרט חייב להיות בחזקת כשר,
בכל זאת שאני החפש שותף לעסק אני בוודאי ייתחשב עם ההכללות שידוע לי ולכולם, ואני לא החפש מחט בערימת של חול אולי אני ימצא את הפרט הטוב (הטוב שאני צריך. למשל אני צריך בחורה בלונדינית לתפקיד פרסומי אני לא החפש אותה אצל ערבים, אם כי שיכול להיות שיש ערביות בלונדיניות)
עוד משהו שחשוב לדעת:
הצדיקים שנלחמים נגד גזענות למעשה מתכוונים לגבי הכללות לרע, כלומר כמו שאמרתי לעיל על הגרמנים שאני חושב שהם אומה אכזרית,
והם צודקים כי אין מושג כזה אומה אכזרית, הרי רע וטוב תלוי בבחירה, האומה יכולה ליות היום אכזרי ומחר אומה טובה,
במילא אין צדק להכליל אומה, רק הכללה רלוונטית באותו רגע וזמן, כלומר אם הם היום אכזרים אז מותר להכליל, ואסור לגבי הפרט בכל מצב א]פי שהאומה כרגע בכללותו היא אכזרית,
בכל אופן אף אחד מכל זה לא קשור לגזע,
אין חברה אחת בעולם שהיא גזע, (חוץ מהיהודים שהם בעצמם לא מגזע יחיד, כי היו גרים בכול הדורות והזמנים, אבל בכל זאת אפשר לומר שהם גזע כי האומה בנויה על משפחה וראש משפחה שהם האבות)
בני אנוש חלוקים על פי חברות ואומות, ולא על פי גזע,
ואין שום עוול להכליל חברה על פי התנהגותה,
יש עוול לקבוע שהם מאז ומתמיד ובעתיד יהיו כך וכך לגבי דברים שתלוים בבחירה,
לעצם הטיעון שלי לעיל:
אני טוען שהיהדות דורשת התנהגות מסויימת ולא מסתכלת על גזע בשום עניין ועניין, אפי' לגבי העמלקים לא מדובר על גזענות לשמה אך ורק על נקמה על מה שעשו לנו, שוב מדובר על התנהגות של עמלקים מולינו ואנו משיבים להם כגמולם,
בכל זאת כפי שאמרתי מקבלים גרים מכל האומות,
לגבי לומר שכל הגויים טיפשים:
ברור לכל ילד שהרב אמר זאת לצורך חינוך,
כמו שהחילונים אומרים על החרדים שהם פנאטים לצורך חינוך, (פחד מקירבה לחרדים שמה הם יחזירו את בניהם בתשובה רח"ל)
לגבי רמת התבונה של הגויים מול רמת התבונה של חכמינו ?! ברור שיש הבדל ענק !! ולטובת חכמינו כמובן,
למשל חכמינו לא היו מתירים מכוניות פרטיות בשום פנים ואופן,
גם לא נשק גרעיני,
וכמובן היו אוסרים את הכלכלה המודרנית,
לא היו גונבים את האדמה מכל נולד,
אם לומר יותר מיזה: אז לא רק התבונה משחק אצל חכמינו, משחק כאן טובת כל פרט, כלומר הם היו גם צדיקים וטובים ולא חכמים קרים כמו חכמי האומות,
בקיצור: אשרינו מה טוב חלקינו,,,,,,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 17:25 |
|
| |
מקס [באמת] היקר
א ]הינך מניח שאין גזענות על טהרת הגזע אלא על התנהגותו הכללית , האם לאתיופים יש התנהגות חריגה?או שהגזענות נובעת מזה שהם מזכירים לנו את הכושים? יש מושג של שנאה ואי קבלת השונה ממך ותרבותך ,ויש מושג שכל עם ויחיד מחפש את עליונותו על השני ,ההונגרי על הפולני הפרסי על המרוקאי והאנגלי על האמריקאי וחילופיהן, ואז מתחילות ההגדרות וההכללות אחד על השני ,מה הגיע קודם הביצה או התרנגולת?
ב] הינך מחלק בין הכללות זמניות והכללה גורפת ,מה שנקרא בסך הכול צימצום הגזענות ,ועדיין אכזרית, בכל אופן אם קראת את ציטוטי הרמבם ושאר הפוסקים שהעליתי הרי המסקנא ברורה שענין הגזע רלונטי עד עצם היום הזה אי לאו שסנחריב היה מבלבל את האומות ,, תביעת הגרות הוא כתביעת הפיכת הכושי את עורו ,
|
|
|
|
|