| נשלח ב-24/10/2012 19:20 |
|
| |
רגליים קרות.. והמון מחשבות...
פתאום זה נהיה יותר משמעותי. פתאום את מגלה כמה זה לא משחק. כמה החיים האלה רציניים. נכון שחיי נישואין זה נשמע נחמד. נכון שלחיות לצידו של האחד שלך זה נשמע הכי סוחף ומרגש. נכון שזה נמצא במדרגות הראשונות בסולם של רבים מאיתנו. ואז, את מבינה שזה לא פשוט. כשחושבים על זה לעומק... יש בחיים האלו כ''כ הרבה דאגות, התמודדויות שמעולם לא היו חלק מהמחשבה... אף פעם לא דאגתי לשלם ארנונה, מים וחשמל... שכירות, גז וקניות לשבוע הקרוב ובנוסף לפרנס בכבוד בית של תורה. יש זמנים שאת מרגישה שזה 'גדול עלייך', שזה לא מנצנץ כמו שחשבת, שלא כל יום הוא יום הכלולות. ואז את מקבלת רגליים קרות והמון המון רגעי תסכול. גם לכם/ן זה קורה? מה אתם/ן עושים כשזה קורה?? מבולבלת... מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 19:32 |
|
| |
כן מידי פעם כשאני רואה את אחיינים שלי והוריהם כשזה צריך X ולהוא צריך לדאוג ל Y וחינוך הילדים ותיפקוד שוטף של הבית ואת כבר באמת לא יכולה לעשות מה שאת רוצה מתי שאת רוצה אז אני חוטפת לעצמי רגליים קרות ואז אני אומרת לעצמי שזה לא כזה נורא כי אני כרגע רואה רק את העומס והדאגה והאחריות וכו' אבל בתוך כל זה יש גם הרבה שמחה וסיפוק ואהבה שעושים כיף בלב ובנשמה וחוצמיזה שאת לא בבת אחת נופלת לתוך משפחה ברוכה ועמוסה בדאגות זה מגיע טיפין טיפין מה זה לשטוף כלים/לכבס וכדו' לזוג... לאט לאט המשפחה גדלה ומתמודדים עם זה בשניים! ביחד הכל יותר קל מאשר לבד גם לשלם ארנונה ומיסים ומים וחשמל והכל הכל הכל ולהכל ה' דואג וה' מקציב לך כל צורכך מיום ר"ה ועד יום ר"ה הבא הוא מחשבן לך את כל מה שתצטרכי ודואג לזה אם את אכן מאמינה שהכל ממנו יתברך כולל גובה המשכורת שתקבלי ואת דואגת שמא תספיק גם למים גם לחשמל גם לארנונה וגם וגם וגם אז לאן נעלמת לה האמונה כאן? כל פעם שמגיעות לך מחשבות אלו תחשבי לעצמך איזה אבא גדול ורחום וחנון וכל יכול ישלך שם למעלה שמגיח עלייך בהשגחה פרטית ודואג לכל מחסורך ואחראי לכל מה שקורה איתך! פשוט תנערי את המחשבות האלו ממך והלאה, ותהני לך :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 19:41 |
|
| |
הלוואי שאצליח!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 20:01 |
|
| |
הכול מאת הבורא. מעשה בליטאי שהיה בעבודה, ויבוא אברך אחד לסדר איזה עניין. ויתפלא הליטאי איך אדם שלא עובד ואשתו עקרת בית כי לא צנוע לה לעבוד מחזיק משפחה עם 5 ילדים. ויענה האברך: אל תדאג, בדורנו הבורא שלח שפע אמצעים וסיוע לאנשים שלא עובדים. החל מארגונים כמו יד אליעזר, חסדים לרבקה, זכרון בטלני שלמה, וכיו"ב. בנוסף הרשויות גם מבינות שעדיף לא לעבוד, ולכן יש הנחות בארנונה, בגנים, בביטוח לאומי, וכו'. ויחשוב הליטאי לעצמו ויגיד, וואלה תכל'ס, אדם שלא עובד בעצם בסופו של דבר יוצא לו אותו הוצאות כמו אדם שעובד בגלל כל ההנחות. מה שמוכיח שהאברך צודק, ואין מה לדאוג ללומדי התורה כי העולם נברא בשבילם. לענינו, שלחי את בעלך לכויילל, אל תעבדי, ויהיה בסדר, כמו שחינכו אותך בסמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 20:06 |
|
| |
עדיף שהליטאי לא היה מגיב בכלל כי מי מדבר פה על לא לעבוד ועל לפרנס את המשפחה מקיצבאות?????! (בעעעעעעעעע) ה' ישמרנו! ולא חסרים בתים שההורים עובדים ואין שם הכנסה מספקת אז בבקשה ליטאי, תהפוך ל- ב.נ
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 20:12 |
|
| |
לא לא אמרתי לא לעבוד. ואני לא יודעת באיזה סמינר למדת... אבל, דיברתי על עניין שונה לחלוטין. אז... שהליטאי יחזור לעבודתו, מתנצלת בשמי ובשם חברי הפורום על ההפרעה שנגרמה לך בשל האשכול שנפתח... ערב טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 21:45 |
|
| |
חח ליטאי! מה הקשר בין נושא האשכול לתשובה שכתבת? ולעניות דעתי, מנסיון, דווקא גברים הם אלו שמקבלים רגליים קרות לרוב.. מפחדים מעול הנישואין, עול שמחייב כנראה.. לכו תבינו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 21:50 |
|
| |
לא לחשוב, אסור לחשוב.. לא לימדו אותך להשליך את יהבך על ה' ולרוץ קדימה בביטחון? איפה כל הסיפורים שסיפרו לך על נשות הרבנים שהתחילו בדוחק וקיבלו סייעתא דשמיא פלאית בכל אשר עשו?
טיע: איזה עול? פעם זה היה נכון, היום עשינו רפורמה ביהדות ולא רק שהנשים שלנו עובדות במקומנו הן גם מביאות חצי דירה (לפחות) כדי שנוכל לשבת ללמוד בנחת עם כוס קפה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:03 |
|
| |
לפעמים אני לא מצליחה להבין ת'ראש שלכם.... מתפקידי, גם אני יודעת להרצות על: אמונה וביטחון, על לסמוך על ה', על כל הניסים הפלאיים ועוד ועוד... אבל, ת'כלס... גם אני בנאדם... כמו כולם... ולא תמיד כשהחלק המעשי מגיע זה קל. ההפך הוא הנכון.. שם זה נהיה קשה. הרבה יותר קשה. סוג של ניסיון שכל אחד עובר ברמה אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:03 |
|
| |
אדם, אתה חושב שעול = כסף?? הלוואי. ילדים וחינוכם זה לא עול?? אפילו האישה היא עול בשבילכם. מה אתה מדבר?? העולם סובב סביב הכסף בלבד?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:06 |
|
| |
איפה הזכרתי את המילה כסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:07 |
|
| |
אגב, אדם... כשיושבים הרבה על הכסא... עם כוס קפה... קורה מצב, שהכסא מתחמם... הקפה מתקרר, והמוח מתרוקן כליל... זהירות...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:11 |
|
| |
'עובדות במקומנו ומביאות חצי דירה (לפחות)... במילה אחת= כסף.
| אדם_ה1 כתב: |  | | איפה הזכרתי את המילה כסף? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:13 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | | 'עובדות במקומנו ומביאות חצי דירה (לפחות)... במילה אחת= כסף.
איפה הזכרתי את המילה כסף? |
| יפה תותי. תותי בחורה נבונה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:17 |
|
| |
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:22 |
|
| |
עובדות במקומנו = מחתלות, מלבישות את הילדים, רוחצות אותן..
חשבתן שאחזור מהכולל ואתחיל להוריד זבל? זה לא כבוד תלמיד חכם.... =)
|
|
|
|
|