|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:31 |
|
| |
אעלק תחזור מהכולל.. חצי דירה = כסף! ו..כן! בעלי יחזור מהכולל וישפוך זבל. מזתומרת? הוא גם יכין לי כוס שוקו חם. למה לא? כך שזה נקרא עול בשבילו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:35 |
|
| |
נחיה ונראה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 22:54 |
|
| |
אדם - יש גם אנשים שעובדים והם חיים בבית כמו פריזטים לש"ש . זה תלוי באופי ובחינוך ואין כאן שום קשר לאברכים ואם כבר מדברים . גבר שחונך לא לעזור והוא לא יושב ללמוד תורה וגם בנוסף בישיבה לא מתחנך אז הסיכוי שהוא יעזור לאשתו שואף לאפס לאומת גבר שלא חונך בבית לעזור ... לפחות התורה מחנכת אותו קצת לעזור
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 23:05 |
|
| |
| MiniRiki כתב: |  | אדם - יש גם אנשים שעובדים והם חיים בבית כמו פריזטים לש"ש . זה תלוי באופי ובחינוך ואין כאן שום קשר לאברכים ואם כבר מדברים . גבר שחונך לא לעזור והוא לא יושב ללמוד תורה וגם בנוסף בישיבה לא מתחנך אז הסיכוי שהוא יעזור לאשתו שואף לאפס לאומת גבר שלא חונך בבית לעזור ... לפחות התורה מחנכת אותו קצת לעזור |
|
זה נכון ולא נכון יש הרבה פעמים בחורים שהישיבה עצמה גורמת להם להיות "פרזיטים " . אני מתכוון לאותם בחורים שלא מתאים להם המסגרת של הישיבה והם לא נכנסים היטב למסגרת שם ומצד שני הישיבה דואגת להם לכל צרכיהם נקיון אוכל וכו' הם מתחנכים לקבל הכל על מגש של כסף ואח"כ בחיי הנישואין יהיה מאד קשה להרגיל אותם במושג של נשיאה בעול וכו' מבחינה מסוימת עדיף שהם יעבדו על לחמם ולפחות יהיה תורה אם לא דרך ארץ. (שמעתי דברים אלו מראש ישיבה גדול)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 23:15 |
|
| |
הגבתי לך כבר 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 23:22 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | עובדות במקומנו = מחתלות, מלבישות את הילדים, רוחצות אותן..
חשבתן שאחזור מהכולל ואתחיל להוריד זבל? זה לא כבוד תלמיד חכם.... =) |
| תלמיד כן חכם לא
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 23:29 |
|
| |
אני חושב שמגיע/ה האחד/ת לא חושבים על זה...
ואני אפילו אתן לך דוגמה- קורבת משפחה שלי נולדה עם מחלה מאוד קשה (cf אם שמעת). חלק גדול מהחיים שלה היא בילתה בבית החולים. התחזיות האופטימיות של הרופאים היו שהיא תגיע לגיל 30! באחד האשפוזים, היא פגשה בבחור (נראה לי הוא היה רופא מתמחה) בריא לחלוטין וגם מוצלח שהתאהב בה (היא באמת הייתה חמודה). לא הפחיד אותו כל מה שהוא ידע על המחלה (היא צריכה להיות צמודה לחמצן 24/7, היא עברה פעמיים השתלת ריאות, החולה הכי מבוגר במחלה הזאת הגיע לגיל 28), והוא הציע לה נישואין!!!
למרבה הצער היא נפטרה בין החתונה לאירוסין ולא זכתה להקים בית. את ההספד שלו בהלוויה אגב, אני אף פעם לא אשכח.
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 23:33 |
|
| |
אוי אחי, קרעת לי את הלב. (לא בציניות)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:01 |
|
| |
אויי, זה באמת קורע ת'לב.
בהלוויה, האחרי ההספד של אימא שלה, השמיעו את השיר הזה (על פי בקשתה של המנוחה), ועד היום שאני שומע אותו, אני נזכר בה ונקרע לי הלב.
http://www.youtube.com/watch?v=ExYR9wTiZv4
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:08 |
|
| |
די אירוני להשמיע בלוויה שיר על נוכחות בעולם...
עצוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:09 |
|
| |
מרגש... ;(
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:12 |
|
| |
אירוני בכלל להשמיע בהלוויה שיר... אבל ככה זה אצל מי שלא שומר תורה ומצוות...
מה שכן, שירים זה דבר שגורם להיזכר ואולי זאת המטרה..
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:13 |
|
| |
אווץ'...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:16 |
|
| |
לך רק שהוא גורם להזכר השיר יוצר את הזיכרון.
לא ברור לי למה ההלכה אוסרת על אבל להתחבר לנפטר דרך הכלי הכל כך עשיר הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2012 00:20 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | נחיה ונראה... |
| בע"ה. רוצה לקבל עידכונים מהשטח?
|
|
|