בית פורומים עצור כאן חושבים

"אתה בחרתנו"- לאומיות, גזענות, דת (ניר שטרן)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2012 03:43 לינק ישיר 

יהיאור
אנא הסבר לי היטב את דעתך, מדוע אתה חושב שאנו מחוייבים [נפשית או מה שלא יהיה] לצורה שבה חונכנו.
אני מבין שנפשית קשה מאוד עד בלתי אפשרי להתנתק מחינוכנו ומעברנו, אך האם זה כל כך מקיף וטוטלי שכולל בתוכו במידה שוה את כל שלימדו והרגילו אותנו? האם איננו יכולים לברור עיקר מטפל? האם איננו עושים זאת למעשה? האם לא עשו זאת במשך ההיסטוריה יחידים עם עצמם וגם מורי דרך לקבוצות גדולות?

האם אתה כופר באפשרות ובנכונות של בירור דרך החיים ושל שינוי אידיאולוגי בחיי האדם?

נ.ב. אם אתה חושב שנושא זה אינו מתאים כאן, אנא הסבר לי דעתך באישי או באשכול אחר (או בבלוג שלך 'מחשבת אמונה'...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 06:44 לינק ישיר 

יהי
לא זכיתי להבין תשובתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 07:49 לינק ישיר 

מ
מודע האדם בחיצוניותו שפל מכל הבריות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 09:13 לינק ישיר 

אינני יודע מה קשה לך בזה שלעם ישראל יש תפקיד יותר רם מבחינת מעלתו, כל עוד אינו עודף מבחינת הסיבה לברותו [כלומר, אם לקב"ה יש סיבה לברוא גויים ויהודים כאחד, ז"א שבמובן הזה אין כל עליונות; העליונות היא רק במטרות, כמו שהבוס עושה דברים יותר 'חשובים' מהפקיד]. ואינני רואה משהו רע בזה שיש שוני. ההכרח לדבריי הוא המקורות שהבאתי [עכשיו תקרא הכל מהתחלה..], גם יאמין לי כבודו שחשבתי על הדברים בשמך שנים, לא שלפתי רעיונות מהכובע.
תפקיד עם ישראל אינו נפעל ע"י גוי, נהפוך הוא, הם עוסקים בעולמות(!) שונים, הנכרים בעוה"ז ועמ"י בעולמות העליונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 09:15 לינק ישיר 

במובן הזה דוקא אינני מקבל את מגמת אנשי 'אור לגויים' [הרבי מלובביץ, ר' יואל שוורץ, ר' אורי שרקי וכו'], כי הם טוענים לקשר עקרוני בין הנכרים ליהודים, ואני חושב שמדובר בשני חלקים בבריאה, והקשר בהכרח יוצר עליונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 09:44 לינק ישיר 

יהי,
אין בזה שום גזענות, אחרי הכל גם הצ'רקסים לעולם לא יוכלו להיות יפנים , ובמפתיע או לא גם היהודים לא יוכלו להיות צרפתים לעולם.
               האופן בו מתהווים עמים הוא תהליך של מאות ואלפי שנים, ואינו ניתן לשחזור בתנאי מעבדה , זו הקומה הראשונה של טענתי, כשתגדל (אם...) או לפחות כשתגבה את טענותיך בעובדות ולא בהפרכת סיסמאות שאין להם בסיס מוכח, נוכל לדבר על הקומה השניה. (כלומר הייחוד של ישראל אל מול העמים)
               אבל נראה לי שזה יקח לפחות כמה חודשים או שנים, כך שחבל שנאכל עכשיו פירות בוסר לשוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 11:36 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מ
מודע האדם בחיצוניותו שפל מכל הבריות?

לבע"ח אין בחירה שכלית, והם שלמים מטבעם. להבדיל, האדם צריך להתייגע כדי להשיג את שלמותו, ומאחר שנוצר מעפר, היסוד החומרי השפל ביותר, מבחינה חיצונית הינו השפל שבבריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 11:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 11:57 לינק ישיר 

מ
אלוקים ברא את האדם בצלמו ובדמותו, ואמר על היצירה טוב מאד.
מה כוונתך הוא השפל שבבריות? החיות האחרות גם נבראו בצלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 12:06 לינק ישיר 

ירוחם,

השפל שבבריות מבחינה חיצונית - אם מתנהג רק עפ"י טבעו, והנעלה שבברואים מבחינה פנימית - אם מתהלך בדרכי ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 12:13 לינק ישיר 

ס 

האדם שפל בחיצוניותו?

היופי הוא הרגל, ולגבי התפקוד סביר שהאולוציה עשתה את שלה באותה רמת הצלחה. הכח הגופני הוא נתון אחד מנתונים רבים

ביר שהאולוציה עשתה את שלה באותה רמת הצלחה. הכח הגופני הוא נתון אחד מנתונים רבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 12:25 לינק ישיר 

בתורה כתוב

בראשית פרק א

כו) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל הָאָרֶץ וּבְכָל הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל הָאָרֶץ:
(כז) וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם:
(כח) וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ וְכִבְשֻׁהָ וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבְכָל חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל הָאָרֶץ:

כל התוספות הללו הם לא רצונו של ה'- העובדה שהוא לא התנא את צלמו ודמותו.

קהלת פרק ז   (כט) לְבַד רְאֵה זֶה מָצָאתִי אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים אֶת הָאָדָם יָשָׁר וְהֵמָּה בִקְשׁוּ חִשְּׁבֹנוֹת רַבִּים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 12:26 לינק ישיר 

ת"ט
מדוע מחויבים בצניעות? הגישה השמרנית טוענת שגוף חשוף הוא לא יפה. מאידך, התפרסם בזמנו בשם הרב אבינר, שדבר יפה צריך לכסותו כמו שהיה במשכן.
ההבדל מעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 12:52 לינק ישיר 

בראשית פרק ג

(י) וַיֹּאמֶר אֶת קֹלְךָ שָׁמַעְתִּי בַּגָּן וָאִירָא כִּי עֵירֹם אָנֹכִי וָאֵחָבֵא:
(יא) וַיֹּאמֶר מִי הִגִּיד לְךָ כִּי עֵירֹם אָתָּה הֲמִן הָעֵץ אֲשֶׁר צִוִּיתִיךָ לְבִלְתִּי אֲכָל מִמֶּנּוּ אָכָלְתָּ:

הפשט הפשוט- מי הגיד לאדם שערום הוא? החטא שהטא הגיד לו.
כל האנשים שמדברים על צניעות מוגזמת , לא ה' הגיד להם. החטא שבראשם הגיד להם.

יהודי בא לפסיכיאטר לאבחון בעיותיו. עשה לו הפסיכיאטר מבחן, והציג לפניו תמונות במבחן רורשך- כתמי דיו.

הציג לפניו תמונה-כתם דיו- ראשונה, ושאל מה אתה רואה פה?
אני רואה אשה ערומה שוכבת במיטה.
הציג תמונה שניה ושאל ופה?
אני רואה חלון של בית ועומדת שם אשה ערומה.
המשיך הפסיכיאטר והציג תמונה נוספת ושאל ופה.
אני רואה את גלי הים על החוף השוטפים אשה ערומה השוכבת על החול.
אמר לו בסיום הפסיכיאטר- אני יודע מה הבעיה שלך, אתה סובל מתסביך-סקסואלי.
התפרץ היהודי בצעקות- אני סובל מתסביך סקסואלי??!! אתה נותן לי תמונות פורנוגראפיות, ואני סובל מתסביכים סקסואלים? חוצפה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 13:14 לינק ישיר 

ומענין לענין באותו ענין
מעיון באתר החדש של ניר שטרן
נראה שהבחור סובל מתסביך סקסואלי רציני
לכן יש להטיל ספק ביושר האינטלקטואלי של כל המתירנות ההלכתית הסקסואלית שהפגין בשלבים השונים של התפכחותו מהדת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "אתה בחרתנו"- לאומיות, גזענות, דת (ניר שטרן)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.