אישרת את השערתי. מסכנה, חשבה שעם שם זכרי יקשיבו לה יותר ולא הבינה שהבעייה הוא בתגובות ולא בשם.
חברים יקרים, צר לי לאכזבכם, אבל ידוע לי ממקור ראשון שצענע נפטרה, זכרונה לברכה. (הפעם זה ברצינות).
בנוגע לאפרים בן, למרות הדמיון המדהים בסגנון התגובה ואיכותה. ראשית, צענע היתה פמיניסטית, ולא היתה לוקחת ניק זכרי גם מול כיתת יורים, שנית: התחום היחידי בו התמצאה צענע הוא דקדוק, ואילו אצל אפרים בן יש שויון מדהים בין דקדוק לשאר התחומים. שלישית: צענע נבג"מ היתה חבדניקית, ולא היתה מזלזלת כך באדמו"ר הראשון, האמצעי, או האחרון.
נשלח ב-1/11/2012 13:49
מצער מאד לקרא על צענע.- צענע היתה אישה דעתנית, -לרוב לא הסכמתי אתה-, היא היתה ביסודה חבדניקית- אבל לא בהמשך, חבל על דאבדין, יהי זכרה ברוך.
נשלח ב-1/11/2012 14:36
להוד כ"ק מורון שליט"א, תסביך סקסואלי מוכח ע"פ מציאת נושא חיי מין [במחכ"ת] שלא במסגרת נישואים בכל נושא שמובא לפניך, מה גם שאם תביע יותר מידי דעות בנושא זה, יוכח שיש לך גישה ישירה [=רגשית] עימו! אני משער שמיודעינו מוהר"ן שטרן תמה בתקופת שהותו במחוזותינו על העסק הרב של כל הציבור בחיי מין שלא במסגרת נישואים, זה בהחלט מפליא, המצב הוא שבציבור החרדי אין גיל או סטטוס משפחתי אחיד לעיסוק האנטי-מיני, לצערי בזה אין הבדל בין חי"מ במסגרת נישואים ושאינם [כלומר, גם הנשואים מרבים לעסוק בזנות על פני הבנת קדושת ייחוד-הנישואים]. דבר זה הוביל אותו למסקנה שהתסמינים הנ"ל נובעים מאי קביעת גדרים [מקלים!] בנושאים אלו. אינני יודע אם הוא צודק בכל מילה [אתם גדעיילים - אני לא!], באופן כללי הוא כותב דברי טעם. לדעתי ניכר שדבריו הם דברי שכל ולא רגש, בניגוד אליך, שהכנסת את עניין חידושי ההלכה שלו בנושא כמי שאחזו בולמוס לנושא.. מסקנה: אבטל את המנוי ל'הפלס'.
נ"ב. אני מוכרח להעיד שמעין סיפור הפסיכיטר ראו עיניי ולא זר בתקופת לימודיי בישיבה, ויהיו לנס.
נשלח ב-1/11/2012 15:01
אתה נוהג כמנהג גדוילים, כאשר במקום לכתוב 'אני התרשמתי אחרת', אתה מתבל את דבריך בקלישאות נוראות ונפלאות. אך אני עדיין בהתרשמותי אעמוד, שהבחור היה בלחץ נפשי גדול מבחינת תסביכים מיניים, ויש ללחץ נפשי זה חלק בהחלטות התיאולוגיות שקיבל הנ"ל. סתם שאלה, עיינת באתר החדש שלו? ובפנינה הספרותית שהוא גילה שם? או שכמנהג הגדוילים אתה מגיב בלי לבדוק?
נשלח ב-1/11/2012 19:12
שמואל א. להזכירך, איני משתמש בשם בלווי תמונה של אחד הטוענים לכתר המפוקפק אשר עדיין קרוי 'גדוילים' [באחת מתגובותיי הראשונות באשכול זה ציינתי מאמר ברבעון 'שבילין' (גליון ח עמ' ח) על השימוש המרובה במונחים היחסיים: הכנסיה הגדולה של הסיעה המרכזית, בה השתתפו של גדולי הדור, ודברו על הדברים המרכזיים], ולכן שוב אומר לך: קשות עצמך תחילה, וגם זה משפט שהגדוילים אמורים להתחשב בו! לצערך קראתי את רוב דבריו בעיון, ומעיטם שלא בעיון. כולם דברי טעם הנאמרים בשכלתנות מובהקת, בולט שאינם בטוי לתסמין. לגבי שימת הלב של האדם האובייקטיבי לבעיות הנוצרות אצל בני הציבור שלנו סביב חיי המין, היא דבר מובן ומחוייב, אני מודה שמציאת הפתרון היא נושא מפחיד. לי אין את האומץ לעסוק בזה, לגרינ"ש יש! אני אפילו סבור שגם טועה הרב, הוא פותח פתח לאנשים הצודקים לדון בזה [ולא שאני מאמין באמת אחת]. במובן הזה: ברוך יהיה! אם יש לך הערות בנושאים ספציפיים אפשר לדון בהם בשמחה, למרות שעדיין זכותו לחלוק על שנינו.
נשלח ב-1/11/2012 19:59
אחרחוק כתב:
אינני יודע מה קשה לך בזה שלעם ישראל יש תפקיד יותר רם מבחינת מעלתו, כל עוד אינו עודף מבחינת הסיבה לברותו [כלומר, אם לקב"ה יש סיבה לברוא גויים ויהודים כאחד, ז"א שבמובן הזה אין כל עליונות; העליונות היא רק במטרות, כמו שהבוס עושה דברים יותר 'חשובים' מהפקיד]. ואינני רואה משהו רע בזה שיש שוני. ההכרח לדבריי הוא המקורות שהבאתי [עכשיו תקרא הכל מהתחלה..], גם יאמין לי כבודו שחשבתי על הדברים בשמך שנים, לא שלפתי רעיונות מהכובע.תפקיד עם ישראל אינו נפעל ע"י גוי, נהפוך הוא, הם עוסקים בעולמות(!) שונים, הנכרים בעוה"ז ועמ"י בעולמות העליונים.
לא קשה לי על זה כלום, פשוט אין לי סיבה לקבל שזה כך, ודווקא יש לי סיבות להאמין ש all men are created equalכמו שמקובלנו מפי תומס גפרסון וחבריו.חבל שאינכם מבינים את הנקודה הפשוטה הזו. לא די שתמצאו ניסוח יפה למה זה separate but equal הבעייה הוא בעצם ההנחה שלכם שיש איזה הבדל בעוד שאתם לא נותנים שום סיבה מספקת שנאמין שזה כך. וכבר כתבתי למה המקורות אינם ראיה בעיני, ואם אצלך זה כן ראיה, הלא זה דברתי מראש שעם אלו שמקבלים את זה כאמונה פשוטה אין לי עסק כאן.
תוקן על ידי יהיאור ב- 01/11/2012 20:07:17
נשלח ב-1/11/2012 19:59
אישציפור כתב:
יהי, אין בזה שום גזענות, אחרי הכל גם הצ'רקסים לעולם לא יוכלו להיות יפנים , ובמפתיע או לא גם היהודים לא יוכלו להיות צרפתים לעולם. האופן בו מתהווים עמים הוא תהליך של מאות ואלפי שנים, ואינו ניתן לשחזור בתנאי מעבדה , זו הקומה הראשונה של טענתי, כשתגדל (אם...) או לפחות כשתגבה את טענותיך בעובדות ולא בהפרכת סיסמאות שאין להם בסיס מוכח, נוכל לדבר על הקומה השניה. (כלומר הייחוד של ישראל אל מול העמים) אבל נראה לי שזה יקח לפחות כמה חודשים או שנים, כך שחבל שנאכל עכשיו פירות בוסר לשוא.
אם הקומה הראשונה כה רעוע מה נאמר על הקומות שנבנות עליו. התיאוריה הזו על התהוות של עמים יש איזה הכרח נורמלי שנקבלה, באופן מספיק חזק שנוכל לבנות עליה קומות נוספות, או שגם זה חייבים לקבל כהלכה למשה מסיני? בינתיים אתה זה שמפריח סיסמאות ועוד דורש מאתנו שנשב על זה חדשים להעמיק בעומק דבריכם הקדושים. אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין צרקסים ליפנים [וודאי שיש הבדלים רבים, אבל כל זה לא מהותי ובוודאי שלא מהותי מספיק באשר לחובתם בעולמם וחובת האנושות בעולה בכלל.] וממילא גם לא חושב שיש כזו בין ישראל לנכרים. וראה מ"ש לאח. והן הן הדברים.
נשלח ב-1/11/2012 20:00
תלמידטועה כתב:
יהי
לא זכיתי להבין תשובתך
השבתי שאני לא רואה הכרח שאעסוק בבעיות לא אקטואליות ובגלל שאיני רואה שחברי הפורום מתבלטים פה אם להתאסלם אז אני לא חייב להמציא תיאורי למה היהדות יותר טובה או צודקת. די לנו בכך שנולדנו יהודים וזה חלק מהזהות שלנו. אני כן רואה שמתלבטים באשר ליחס הראוי לאומות העולם, ולכן אני טורח להסביר שאין סיבה להניח שהם גרועים מהותית מאתנו בהשום מובן.
נשלח ב-1/11/2012 20:04
לאור רמת השיח כאן בל"נ לא אגיב יותר באשכול זה, ואנסה למעט את תגובותי בפורום בכלל. מי שמעוניין ברצינות ללבן דברים יש לזה ערוצים אחרים.
נשלח ב-1/11/2012 20:37
ראו ראו מי שמדבר עוד לא קם בפורום שחצן המבטל דברי אחרים כמוהו.
נשלח ב-1/11/2012 21:25
לא דיברתי דוקא על הבדל מהותי, אבל גם הוא קיים (כמובן זה תלוי מה מוגדר כמהותי בעיניך) ובכל מקרה לצורך הענין אצמצם עצמי ואסתפק בכך שיש לכל אומה מאפיינים יחודיים משלה. אם אתה זקוק להוכחה גם לענין הזה , אאלץ לפרוש כאן , ולשלוח אותך לדיונים עם חכמי חלם , בהם דורשים הוכחה לכל שטות שניכר מן המוחש. (ב"ה יש לא מעט אשכולות כאלו גם בפורום המבריק הזה) אני בטוח שישמחו לדון איתך בהבלים הללו עד בוא גואל צדק , וכנראה גם הרבה אח"כ. (יתווכחו על הצבע של החמור וידרשו הוכחה שהוא אכן אכל חסה ירוקה ולא גזר כתום או נושא בוער וחשוב דומה , מן הסתם.) ליל מנוחה , ובאמת טפשות היא לא מעלה נפלאה כ"כ שכדאי להתייהר בה. קצת ענווה תהיה לגמרי במקום.
נשלח ב-1/11/2012 21:32
ש_אוירבעך כתב:
אישרת את השערתי. מסכנה, חשבה שעם שם זכרי יקשיבו לה יותר ולא הבינה שהבעייה הוא בתגובות ולא בשם.
חברים יקרים, צר לי לאכזבכם, אבל ידוע לי ממקור ראשון שצענע נפטרה, זכרונה לברכה. (הפעם זה ברצינות).
בנוגע לאפרים בן, למרות הדמיון המדהים בסגנון התגובה ואיכותה. ראשית, צענע היתה פמיניסטית, ולא היתה לוקחת ניק זכרי גם מול כיתת יורים, שנית: התחום היחידי בו התמצאה צענע הוא דקדוק, ואילו אצל אפרים בן יש שויון מדהים בין דקדוק לשאר התחומים. שלישית: צענע נבג"מ היתה חבדניקית, ולא היתה מזלזלת כך באדמו"ר הראשון, האמצעי, או האחרון.
מתי נפטרה?בת כמה היתה וממה סבלה?
תחת הניק שלה תמיד מהבהב עדיין אור ירוק,, אז...
ולהבדיל בין חיים לחיים ,אינני רואה באפרים בן סגנון דומה כלל,,
נשלח ב-1/11/2012 21:59
אישציפור כתב:
לא דיברתי דוקא על הבדל מהותי, אבל גם הוא קיים (כמובן זה תלוי מה מוגדר כמהותי בעיניך) ובכל מקרה לצורך הענין אצמצם עצמי ואסתפק בכך שיש לכל אומה מאפיינים יחודיים משלה. אם אתה זקוק להוכחה גם לענין הזה , אאלץ לפרוש כאן , ולשלוח אותך לדיונים עם חכמי חלם , בהם דורשים הוכחה לכל שטות שניכר מן המוחש. (ב"ה יש לא מעט אשכולות כאלו גם בפורום המבריק הזה) אני בטוח שישמחו לדון איתך בהבלים הללו עד בוא גואל צדק , וכנראה גם הרבה אח"כ. (יתווכחו על הצבע של החמור וידרשו הוכחה שהוא אכן אכל חסה ירוקה ולא גזר כתום או נושא בוער וחשוב דומה , מן הסתם.) ליל מנוחה , ובאמת טפשות היא לא מעלה נפלאה כ"כ שכדאי להתייהר בה. קצת ענווה תהיה לגמרי במקום.
לא הייתי מגיב לך כי לא ברור לי במה ענין חכמי חלם הוא מן העניין כאן, ולמה יש לך צורך להכתיר את יריבך בכתר הטפשות ואינך יכול לקיים ויכוח נורמלי, אשמח על הסבר.
[חריפותי היתה מכוונת בעיקר כלפי מגיבים אחרים כאן שחלק מתגובתיהם הנפלאות כבר נמחקו]
כנראה שלא קראת מה שכתבתי, כתבתי שפשיטא שלכל אדם וכל אומה מאפיינים משלה, אבל מזה לא תגיע בשום צורת נביעה לוגית אל אמונותיך בדבר ייחודיות עם ישראל שמסוגל איכשהו לפעול משהו חשוב כ"כ שאף אומה ולשון לא יכולה לפעול.
[כמו כן עצם מושג הלאומיות כנושאת אופי ובשורה כלל לא פשיטא שהיא קיימת, וכידוע הרעיון הזה נולד בשלב מאד מסויים בהיסטוריה]
אם תסתפק בכך שלכל אומה מאפיינים יחודיים, ותסכים שבעוד הנך מכריז שלא עשני גוי יעמוד גוי שבדי ויברך שלא עשני יהודי, אני מסכים אתך לגמרי. הבעייה הוא שאינך מסתפק בזה, ולזה אמרתי שאין לך כל הוכחה לטענתך.
[ושוב, אם אינך יכול להבין, אני לא חייב כלל לתת כאן במה לך וחבירך לפרוש את משנתם הגזענית כלל, תוכל לפתוח אשכול משלך ונדון שם אם זה נכון. ואין לך להתלונן על שאין אני מקשיב לך כאן כי לא לזה נועד האשכול. האשכול הזה נפתח בהצרה ברורה שלא לדון על כך אלא לדון עם אלו השותפים להנחה שההבנה המורגלת גזענית לחפש צורת פרשנית אחרת ולדון בהם. אלא שאתה משוכנע שהתיאוריה שאתה מחזיק בה היא היחידה הנכונה ואפילו לפני שהצעת אותה אתה מזלזל בשמה בכל מי שלא מוכן להאמין אמונה שלימה שלאישציפור יש איזה תובנה נפלאה להנחיל לאנושות.]
תוקן על ידי יהיאור ב- 01/11/2012 22:08:20
נשלח ב-1/11/2012 22:30
קודם כל אני מסכים לגמרי ששבדי יברך שלא עשני יהודי , כל עוד הוא לא שונא ו/או רוצה להרוג אותי בשל כך כמובן. כך שטענתי מתחילת האשכול שאתה בודה רעיונות ומכניס אותם לפי , מוכחת שוב, לבקש שוב שתתיחס למה שכתבתי ולא למה שנדמה לך שכתבתי ו/או ששמעת מאנשים אחרים . (זו הסיבה הראשונה אגב , בשלה הזמנתי אותך לדון עם חכמי חלם, שם תוכל לדון בדמיונות של עצמך ולדבר גם בשם הצד השני מבלי שמישהו יפריע לך עם דעות אחרות או גרוע מכך מאתגרות או הגרוע ביותר דורשות חשיבה, חלילה) ובמקביל טענתך שלך כלפי לאורך כל האשכול בטילה ומבוטלת, אם הייתי מניח שאתה אדם ישר הייתי מצפה להתנצלות, אבל אני לא משלה את עצמי. (כמובן הפתעות טובות תמיד יתקדמו בברכה ובהערכה) ממילא שאר הדברים שכתבת בטילים ומבוטלים לא שרירין ולא קיימין. ליל מנוחה, וד"ש לשאר חכמי עירך המופלאים.
נשלח ב-1/11/2012 22:46
כמה יפה איך שהצהרת שטענותי כלפיך בטלים ומבוטלים בלא פירור של נימוק. ועוד דרשתי מאתי התנצלות על שאיני מאמין להכרזתך הברורה שכל דברי בטלים ומבוטלים.
יפה שאתה מרשה לשבדי לברך שלא עשני ישראל, אבל לא לשנוא ולהרוג על כך, ובמקביל כן מרשה ליהודי להרוג אומות העולם העומדים בדרכו לתיקון העולם לפי התוכנית שלו, שלא לומר להתנשא עליו.
בתכלית אתה חושב וגם כתבת באשכול הזה שהעם היהודי בגלל שנוצר באיזה דרך שונה מכל עם אחר מסוגל לעשות משהו שעם אחר לא יכול לעשות בשום אופן.
האם עם ישראל נעלה על עמים אחרים או לא? או שתתחיל להתווכח עכשיו על המובן של נעלה? האם יש להם תפקיד, שחשוב ביותר כלפי מטרת העולם, שאין לשאר האומות?
במקום לדון על היסודות המהותיים לאמונתך ולענות על השאלות ששאלתי ממך נוח לך יותר להגן על כבודך האם כן הבנתי בדיוק כל קוצו של יוד מדבריך או לא.
במילים מאד פשוטות, מה שאתה עושה זה כך, טוען שלעם ישראל יש תפקיד מיוחד ונעלה שלא ייתכן היותו לאף אומה אחרת, אבל מנסה בכל הכח לא להשתמש במילים הנורמליים שבהם מתארים מצב כזה, ובמקום זה מכריז אתה לא אוהב להשתמש במילה עליונות ולדבר על הבעייה הזו ושולח מי שיש לו בעיה עם זה לפסיכולוג. אתה פשוט עומד וצועק משהו ותובע מכל השומעים אותך להיות כפוף אליך וחס ושלום לא לשמוע את מה שכל בן אדם נורמלי שומע בהכרזה זו, ואז מכריז על מי שלא מציית לך שאינו מקשיב, ברור שאף אחד לא מקשיב, אי אפשר לצעוק אנחנו עליונים אבל אל תאשימו אותנו שאנחנו חושיבם שאנחנו עליונים כי אנחנו לא מרשים לקרוא לזה במילה הזו.