בית פורומים עצור כאן חושבים

"אתה בחרתנו"- לאומיות, גזענות, דת (ניר שטרן)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2012 22:57 לינק ישיר 

תוקן על ידי יהיאור ב- 01/11/2012 23:18:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:06 לינק ישיר 

יהי,
אתה כבר מתחיל להימאס עלי.

מאיפה המצאת את זה שאני מתיר ליהודים להרוג ? יש גבול לשקרים שאתה יכול להעמיס עלי, אח"כ אתה מתפלא שאני מקפיד וכועס עליך על הוצאת שם רע מכוערת כזו , ולא מתבייש לכנות אותה בשם קוצו של יו"ד...
אתה אמיתי או שזה סוג של להטוט מתוחכם שלא הבנתי.

בנוגע ליכולת של ישראל לעשות כך אכן אמרתי ואני עומד מאחרי דברי, אבל כל עוד לא עשינו כך בפועל אין לנו שום יתרון על שאר האומות , ובודאי שאיננו נעלים יותר , אדרבה בפשטות ניכר לעין שאם כבר אנחנו נחותים מכל האומות באשר היינו סחופים ודוויים בין העמים בעוונותינו מאות ארוכות של שנים , ועדין אנחנו מתבוססים בבוץ של שטויות והבלים, אחרי ולמרות כל הכלים שניתנו בידינו למלא את המשימה לשמה יועדנו.

מתכונן להודעה  הבאה בה תאשים אותי איכשהוא באונס או איזה רצח עם ככה בקטנה, לפי רמת התגובות שלך עד כה זו תהיה מן הסתם התשובה ה"עניינית" שלך לדברי.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:17 לינק ישיר 

שוב תגובה המדקדק על קוצו של יוד ולא טורח להתייחס לגופם של השאלות. אין עניני אם אתה חושבש כבעל תורת המלך או כמחבר אחר או שאתה כבר קרעת מן השולחן ערוך שלך הסעיפים המתירים לגנוב מגוים או לא.
וכאמור אני כלל לא מתפעל מזה שאתה יכול גם ללכלך על עם ישראל.

תכלית, לגבי יכולת זה אכן הוויכוח. ועוד לא טרחת להתחיל כלל לענות על הבעיות העיקריות שיש באמונתך הזו. אני אחזור עוד בפעם הלא יודע מה. אין לי כל סיבה להאמין שיש לישראל יכולת כזו השונה מכל עם אחר, וגם אתה לא הבאת לי סיבה לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:24 לינק ישיר 

קודם כל אני לא מלכלך על עם ישראל, אני מצטער עליו או ליתר דיוק עלינו, אני לגמרי חלק מכל זה.

בשורה התחתונה אין לי בעיה עם זה שאתה לא מודע לדברים , זה לא נושא פילוסופי תאורטי מבחינתי, זה נושא קיומי, כפי שאמרתי בהתחלה אם תזכה לגדול תראה את הדברים בעיניך אם לא לא, לא מוצא כאן מקום לפלספנות עקרה. רק הייתי צריך לנפות ולנקות את כל ההבלים והשם הרע שהלבשת על האמת שהצגתי, כדי שהיא תישאר בטהרתה , אלמלא היית עושה כן מלכתחילה , כבר מזמן הייתי משאיר לך ולשאר חכמי חלם להמשיך לבנות מגלים מופרכים וחסרי שחר באויר.
   ועכשיו שסוףסוף לא הכנסת לי ולדברי בדותות ושקרים, (ובתקוה שלא תעשה כך בהמשך האשכול) אני יכול לפרוש ממנו בשמחה ובטוב לבב.
                       ליל מנוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:28 לינק ישיר 

תפרוש תפרוש, רק אף פעם אחת לא תנסה להוכיח ולהביא איזה בסיס לדבריך. הצלחה רבה. וכשתמצא את אלו שמוכנים להאמין לכל הגה היוצא מפיך כמפי הגבורה, תשלח לי את הכתובת שלהם, מן הסתם גם לי יאמינו בצורה זו. למה שרק אתה תהנה מהקשבת הטיפשים האלה? תשתף גם אותי בכך. יהיו סתירות בינינו, מה בכך?, הרי זה לא נושא להתפלספות ובירור לוגי.

לילה טוב, זיי מיר געזונט.

תוקן על ידי יהיאור ב- 01/11/2012 23:28:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:41 לינק ישיר 

לא אמצא , כי ברגע שאני רואה הסכמה שלא יורד לשורשם של דברים אני מוסיף אמירה שתחדד שכוונתי אחרת, מה שגורם לצייתנים חסרי חשיבה עצמאית לחפש אנשים מסוגך כנראה, שיתנו להם אופיום להמונים תמורת כבוד מדומה בו הם יזכו...
                           ליל מנוחה ושבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:50 לינק ישיר 

משתתף בצערך. ויהא רעווא ששתרבה גבולת בתלמידים צייתנים שלא יקשו מדידך אדידך אף פעם.
אבל למה לא תפרגן לאנשים קצת כבוד מדומה? אתה תמיד צריך להגן על  האמת המדוייקת? תשחרר קצת, תן קצת צומי וכבוד, ויהיו לך חסידים רבים., ואני תמיד אגיד שאני הייתי הראשון.

תוקן על ידי יהיאור ב- 01/11/2012 23:52:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2012 23:57 לינק ישיר 

צער ?
אדרבה שמחה, מה שאני משתדל עבורו מצליח, צייתנים עיוורים לא נמצאים בסביבתי. (פיסית אולי כן, אבל מהותית לא) 
              בכל מקרה שוב פירשת את דברי לדברי הבאי, אני מפרגן לך ולכל מי שירצה כבוד מדומה ככל שיתאווה ליבו, רק לעצמי איני חפץ בו, וגם לא בחסידים שוטים.
                              מפרגן אותם לך ולאחרים בכל ליבי. (או שאתה בצד של החסידים ונותני הכבוד המדומה ? אתמה) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2012 10:03 לינק ישיר 

ליהי אור,
ראשית אני מתנצל על איחור התשובה, בשל תקלה טכנית בשרת.
הפרט הענייני שהוספת עכשיו הוא שאינך רואה 'הבדל', ובזה אני מסכים איתך, שגם אלוהים לא ראה הבדל, ולכן הוא יצר אותו: "ואבדיל אתכם מכל העמים". כל זמן שאני בוחר להאמין ואינני מוצא ע"ז קושיא לוגית, אין לי כל בעיה לקבל את זה כמו שזה.
לגבי המקורות, אני מוצא בך תסמין ליטאי מובהק של חוסר יכולת שיפוט בקונפליקט בין הדעה העצמית לבין תלמידות. בעיקרון זו שאלה יהודית-עקרונית: אם אלוהים הוא השכל והשכל הוא אלוהים, בשביל מה צריך מצוות, ולא די שמחשבה האישית על האמת והמוסר? ואם צריך מצוות ע"מ לתת גדרים לשכל, הרי נאסר השימוש בשכל?! בציבורים אחרים בזרמי היהדות יודעים לבנות בנין מיסודותיו, ללמוד דף גמרא כאידיאל [ולא כחיפוש השראה ומקור להברקה] ולהפנים את הרוח האלוהית מהתוכן עצמו [ולא לקרוא לחוויה האינטלקטואלית אלוהות/נבואה], ולכן הם יודעים שכשכתוב במקורות דברים נכונים ומעניינים כדאי לסמוך עליהם. אגב זה הם חוסכים עוד תסמין ליטאי נורא, לזלזל בכל רב שלא נוחה לך שיטתי מסיבות אגו, גזע, פסקים וכדו'. בציבור הזה [שאני מחובר אליו בנפשי] מצוי לא לבדוק או להבין רעיון של רב כזה, אלא לזלזל בו תוך שטחיות, בורות וקנאות מובהקות; מה הפלא שאינך מסוגל להבין שרבי אברהם אזולאי או רבי צדוק הכהן מלובלין לא אתרקטיביים כתומס גרפסון?!
אם תרצה להביא את העקרונות של נכרי זה ולדון בהם, אשמח מאוד, אבל לא תוך זלזול עקרוני במקורות אחרים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 00:40 לינק ישיר 

גזענות במובן המדויק לא יכולה להיות קיימת בחברה/עם/דת שמוכנים לקבל זרים מגזע אחר.
כלומר, גיור הוא מושג שסותר גזענות.
יש חוסר שוויון ואולי גם אפליה, אבל לא על רקע גזעני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 06:50 לינק ישיר 

ומה עם הכוזרי שהתהיר שהגר לא ישווה לנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 07:24 לינק ישיר 

הצהרה שגר לא ישווה לנו אינה משליכה בהכרח על יחסינו לגר (אלא היא הערכה על יחסו של ה') ולכן אינה גזענית (אם נגדיר זאת כתלויית התנהגות)
אבל האיסור למנות גר למלך הינו גזענות. ואין זו המצווה היחידה שאינה מתיישבת עם המוסר ותימה על מה הרעש המיוחד כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 08:52 לינק ישיר 

תלמיד
הנושא כאן אינו איזה מצווה או הלכה ספציפית , או קבוצה מהם, שנראה גזעני.
הנושא הוא נקודה שעומד ביסוד הגדרת היהדות וישראל כדת וקבוצה מוגדרת. והוא נושא ה"אתה בחרתנו".
כך שאין לי מושג איך ההתחמקות הרגילה של לייבוביץ שזו חובתנו לקיים וזהו תועיל כאן.
אלא אם כן תגיד שבאמת אינך מאמין שיש לישראל משהו שאין לעמים והיהדות שלך מוגדרת אך ורק כציות להלכות. [הטריק שנסית בתחלת האשכול כבר עניתי שלא מועיל כאן כלום]

תוקן על ידי יהיאור ב- 04/11/2012 09:08:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 09:02 לינק ישיר 

ובענין הגרות והשלכתו לשאלת הגזענות, נראה שאחרי הכל מדובר במשחק הגדרות ולא בתשובה מהותית.

כל קבוצה נורמלית יש לה איזה אפשרות להתקבל בין חברותיה גם למי שלא נולד בה, וזה לא פוטר אותם מאשמת הגזענות אם היא אוחזת שבאופן מהותי יש לקבוצה שלה מעלה על כל קבוצה אחרת, אז מה אם יש איזה טקס כניסה לחברה הזו שעקרונית [בלבד!] פתוח לכל אחד? עדיין כל הקבוצה הזו מגדירה את עצמה עליונה כלפי כל קבוצה אחרת שלא בצדק.
ואחדד יותר, אילו היתה היהדות דת בלבד ולא אומה, הרי לא היה צורך בגרות בכלל, כל אחד שיקבל על עצמו לקיים את מצוותיה הרי הוא יהודי. עצם הצורך בפעולה של גרות מראה שיש צורך להשתייך לקבוצת היהודים כדי להיות מוגדר במעלותיה. [כמובן ניתן להגדיר שאחד מן המצוות זה שגרות צריך מילה טבילה ובית דין, ומי שמקבל את ההלכה על עצמו חיב לקבל גם את זה, אבל צריך להודות שזהו משחק הגדרות יפה ותו לא, שהרי עצם הלכה זו מורה שהגרות אינה רק קיום הדת] ושלא די במעשים המוגדרים כטובים בלבד אבל צריך לזה גם ההשתייכות הקבוצתית.

[למעשה זה מקור הסיבוך במושג הגרות בכלל, העולה לאחרונה וכו', כי ברור שגם הלכתית לו יקיים גוי כל המצוות הרי אינו נחשב ליהודי אם אינו רוצה להשתייך לעם היהודי, נמצא אין הגרות קבלת מצוות בלבד ולא זה המגדיר אותה, אלא הגרות הוא השתייכות לעם היהודי, ואז נשאל מהו הגדר כי מצד שני צריך גם קבלת מצוות, ובקיצור חזרנו לתסביך העתיק של עם ישראל שמנסה כל הזמן להיות גם בעולם הזה [-עם] וגם בעולם הבא [-דת] ולא לוותר על אף אחד מהם בדרך. ואכמ"ל. ]

תוקן על ידי יהיאור ב- 04/11/2012 09:02:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 09:10 לינק ישיר 

ובקיצור, גם אילו היתה הגרות הוכחה. אז היתה זו הוכחה שהעליונות היהודית לא מבוססת דווקא על היותם בני גזע מסויים אלא על היות שייכים לקבוצה שקוראת לעצמם עם ישראל. אז בסך הכל אל תקרא לזה גזענות תקרא לזה סתם גאווה ואתנוצנטריות לא מוצדקת, מה הועלת בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "אתה בחרתנו"- לאומיות, גזענות, דת (ניר שטרן)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.