| נשלח ב-1/11/2012 19:03 |
|
| |
| טיע כתב: |  | בס"ד
חדשונט, מה קורה כאשר צרה מרחשת והבאה על האדם? אדם מרבה בצדקה, חורש את כל קברות הצדיקים בארץ ובחוצה לה. נודר נדרים, מקבל קבלות. ועוד.
אם הוא היה יודע שצרה עתידה להגיע, וודאי שהיה פועל בדיוק כך בכדי לבטלה. כך יוצא שהתפילות לא יוזנחו חלילה. |
|
ה' לא רוצה שתפני אליו רק כשיש לך צרות ככה אנחנו מתרגלים להתפלל על כל דבר ולו הקטן ביותר וכמובן לא לשכוח להודות וחוצמיזה שאם היה צריך לקרות לאדם משהו שנראה בעינו כלא טוב אז הוא היה עושה תשובה, תפילה וצדקה בכדי להעביר את "רוע" הגזירה, הבעיה היא שרק בעיניו זה נראה "רוע" אבל באמת זה מה שהכי טוב לו יוצא שהיה נפסד ואגב, אני אשתדל לצוד תשובה הולמת יותר, שתספק אותך מפי ת"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 22:06 |
|
| |
לפעמים הקב"ה מביא על האדם נסיונות וקשיים ב-ש-ב-י-ל שיתפלל אליו, הוא רוצה לשמוע אותך, אוהב שבניו מתקרבים אליו, כמהים אליו ותולים בטחונם - בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 22:21 |
|
| |
לפעמים? חשבתי שזה המטרה של הניסיונות והקשיים בחיים, לעורר אותנו שנתקרב אליו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2012 23:43 |
|
| |
ראשית, אם הקב"ה ככה היה עושה, אז בטוח שזה היה ה-טוב שקיים, בין אם את מבינה את הטוב שבזה בין אם לא.
שנית, לגופה של התפלספות, היות והקב"ה לא עשה ככה, אז בהכרח שלא זה הטוב בשביל האדם. ומכמה סיבות ואכתוב את העיקרית שבהם:
אילו האדם היה יודע מראש את כל מה שהיה קורה, בעצם הוא היה מפסיד את כל ההתקרבות להקב"ה. כי..הרי את עצמך יודעת שדווקא הקושי שיש לך בשידוכים, דווקא האי ידיעה שלך מי החתן, מתי ואיך.. זה גורם לך הרבה פעמים להתקרב.. לבכות כמו שמעולם לא בכית.. להרגיש רגשות שמעולם לא חווית.. כי בעצם ככה את מרגישה את עצמת התלותיות שלך בהקב"ה, את העובדה שאת לא יכולה בלעדיו..
וממילא עוד רווח עיקרי את מרוויחה, שע"י ההרגשה הזו, את יותר עושה את רצונו, יותר מתחזקת, יותר משתדלת.. שלא לדבר על הייסורים שיש בזה והרווח האדיר בזה לעיקר - עולם הבא..
ואילו היית יודעת, הגם שחלק מהידיעות היו דברים "רעים" וזה (אולי) היה גורם לך להשתדל יותר.. להרבות בתפילה וצדקה וכו'.. עדיין את תחושות התלותיות הבלעדית, את העובדה שרק הוא מנהיג.. והכל בכל מכל כל בידיו.. לא הייתה קיימת בך.. או לכה"פ לא מספיק מחודדת וחייה בנפשך..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:21 |
|
| |
לפני שנה וחצי בערך, הייתי אצל מתקשר, הוא אמר לי שבשנת 2012 הוא רואה טבעת נכנסת לידי. הוא הורה לי לעשות משו לקירוב החתונה. עשיתי מה שאמר לי לעשות... והנה, שנת 2012 חלפה עברה גם זו שאחריה רוצה להפרד מאיתנו, ואני טרם נשואה... התקשרתי למתקשר ההוא ואמרתי לו שכל מה שהוא נתן לי לעשות לא עזר והכל בלוף! אז הוא ביקש ממני לבוא אליו שוב (כמובן בתשלום כמעט מלא!) ואז יראה מה קורה. רציתי מאד ללכת אליו, אבל בגלל שאבא שלי הזהיר אותי שיש בזה חשש ע"ז לא הלכתי.. אבל אני די מסוקרנת!! מה הייתם עושים לו הייתם במקומי?
תוקן על ידי טיע ב- 14/08/2013 01:25:01
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:37 |
|
| |
אויייי זה כ"כ דומה למשהו שאני עשיתי!! רק לא מתקשר ואצלי אין חשש ע"ז... אצלי לא עבר כ"כ הרבה זמן וגם נאמר זמן +- ככה שכאילו עוד לא עברתי בהרבה את ה+ ואני גם כן מתה ללכת לאותה אחת...כי היא צדקה בכל מה שהיא אמרה לי!! קודם כל לדעתי תבדקי באמת אם אפשר ללכת אליו בגלל הע"ז ואם את מרגישה שפעם שעברה שהלכת הוא אמר דברים נכונים וזה חיזק אותך לכי שוב! יש לציין שאני ממש אבל ממש לא מאמינה בדברים כאלה בד"כ אני מאוד שכלית ויש קטע עם הרגשה מסויימת שזה נכון אז צריך ללכת אחרי תחושת הבטן
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:43 |
|
| |
כאילו אם לא אבא אז היית הולכת לבזבז עוד כסף בשביל לשמוע גיבובי מילים?
את מספרת את זה בדייטים? 
(מה עם חגיגות היובל?)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:47 |
|
| |
אדם זה לא נכון מה שאתה אומר!! לפעמים יש תחושות שאי אפשר להסביר... אני לא מאמינה בשטויות האלה ואם היא עושה את זה נטו מסקרנות אז זה שטויות אבל אם היא באמת מאמינה ומרגישה שזה הדבר הנכון שתלך על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 02:03 |
|
| |
מאמינה ומרגישה מה? היא בעצמה אמרה שהוא אמר משהו וזה אפילו לא התחיל להיות נכון...
נראה לי הוא בעיקר מרגיש שטרות ירוקים ואדומים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 02:13 |
|
| |
אז זהו כתבתי שאם שומדבר ממה שהוא אמר לא קרה והיה שטויות אז זה בזבוז כסף אבל נגיד במקרה שלי היא צדקה בהכללללללללללללל(כמעט) ואני מאוד רוצה ללכת שוב אבל אני מתקמצנת על הכסף במיוחד שהיא גם גרה בסוף העולם שמאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 02:34 |
|
| |
נראה לי שהרבה מהצרות שיש והרבה מהרווקים/ רווקות שלא נושעים, זה בזכות תפילתם לפרנסה של מגידי העתידות למיניהם..  כמה תמימים אפשר להיות? =) חבל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-16/8/2013 01:05 |
|
| |
| ה1_ויחידה כתב: |  | נראה לי שהרבה מהצרות שיש והרבה מהרווקים/ רווקות שלא נושעים, זה בזכות תפילתם לפרנסה של מגידי העתידות למיניהם..  כמה תמימים אפשר להיות? =) חבל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 01:07 |
|
| |
תתייעצי איתו בשאלות שיש לך במקום לשאול אותן בפורום... 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 01:09 |
|
| |
אבל הוא לא יצור כזה שאפשר לעצבן אותו... (יותר נכון להדליק אותו), אז זה לא שווה.
|
|
|
|
|