|
|
| נשלח ב-6/11/2012 08:15 |
|
| |
מוחה על דברי מעפיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 08:36 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אני עצמי הייתי מצטרף למחאה של בחורהנט, אלא שאני לא חושב שאמרתי מה שמיוחס לי. הבנות הבוגרות הן רובן ככולן, חכמות, מוכשרות, יפות, וחלום של כל גבר. על זה אני לא מסתפק בכלל. ובכל זאת, להרבה בנות מבוגרות היכולת שלהן להתחתן נשחקה במשך השנים. זה מתחיל בחששות מופרזות בקשר למדובר, בבדיקות אין סופיות, בפסילה ללא טעם, בפחד לוותר על החיים הבטוחים שבנו לעצמם, בחוסר בטחון שמונע מהן ליחשף לעומק, בתלות בדעת ההורים או החברות ועוד. בחורה שהורידה יותר מ-20 בחורים, בדרך כלל, יש שמה בעיה שלא נפתרה. אל תגידי לי בחורהנט שאת לא מסכימה איתי!
ועכשיו בקשר לבחורים שרוצים בנות צעירות, זה מאפיין מהותי של כמעט כל גבר מצוי. כך הקב"ה בנה את העולם שגברים, או לפחות רובם, אוהבים נשים צעירות מהם. עכשיו שאלה לי לבנות ישראל החסודות והצנועות, בהנחה שהפנמתם נתון בסיסי זה, מה אתן הולכות לעשות, לחכות לבחור הנדיר והנעלם שכן מחפש בחורה בגיל שלו, או לחפש מישהו שהוא 10-15 שנה יותר מבוגר מכן, אבל יתן לכן חיים מאושרים ושמחים? |
|
אני עצמי הייתי מצטרפת למחאה שלך , אלא שאני לא חושבת שאומר מה שמיוחס לי.רבים מהבנים הבוגרים הם : חכמים, מוכשרים, יפים, ויכולים להיות חלום של כל אישה. ובכל זאת, להרבה בנים מבוגרים היכולת שלהם להתחתן נשחקה במשך השנים. אצלם זה מתחיל בתחושה שמגיע להם הטופ שבטופ יפה, מוכשרת , חכמה, וככל ששהם יותר נפגשים התאווה גדילה למושלמת שלהן, ממשיך מתחיל בחששות מופרזות בקשר למדוברת, בבדיקות אין סופיות, בפסילה ללא טעם, בפחד לוותר על החיים הבטוחים שבנו לעצמם, בחוסר בטחון שמונע מהם ליחשף לעומק, בתלות בדעת ההורים או החברים ועוד. בחור שהוריד יותר מ-20 בחורות, בדרך כלל, יש שמה בעיה שלא נפתרה. אל תגידי לי מעפיל שאתה לא מסכים איתי!
בהנחה שהפנמתם נתון בסיסי זה, מה אתם הולכים לעשות, לחכות לבחורה הנדירה והנעלמת הצעירה והיפה, או לחפש מישהי מושלמת בגילן, שעברה אותו המסלול, ויהיה להם חיים מאושרים ושמחים? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 08:54 |
|
| |
קבלתי באישי תגובה קצת נזעמת, מדוע ירדתי לרמה של מעפיל והחזרתי שטויות כנגד? אז אני רוצה להסביר מה התכוונתי : הכל בלה בלה בלה בלה , זה הכל ובד"כ מי שרואה בעיות באחרים , צריך לבדוק בעצמו וכו
ומי שלא מבין שהכל משמים, ואין לנ שליטה וחשבונות שמים כיצד יכול להיות שבחור/ה מווצלח/ת כזו עדין לא מצא/ה את זיווגו/ה .. אמנם יש כאלו (מ2 עברי המתרס) שהם בררנים וכו, אבל בד"כ הכל מכוון משמים, ולא משנה כמה נפגשים וכמה הורדנו ומה הגיל, הזיווג עוד מוכן לנו!!!. [והיו סיפורים מעולם - על שידוכים של בחורים בני שלושים שהתארסו עם בחורה בגיל מבוגר מהן ולהפך. ]
הכל הכל משימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 09:25 |
|
| |
כמעט חדשה שאלה, איזו בעיה יכולה להיות לבחורה שהורידה יותר מ20 בחורים? אולי נפתור אותה ביחד, לתועלת הכלל.
אז דבר ראשון, אנחנו לא יכולים לפתור בעיות של אחרים, הכי הרבה שאנו יכולים לעשות זה להושיט לאחרים את הכלים לפתור את הבעיות של עצמם. בחורה שהורידה עשרים בחורים זה יכול להיות הרבה דברים, בררנות, חששנות יתר וכו'. דבר אחד ברור לי ללא צל של ספק, שאם בחורה, או בחור לשם הענין, לא מצליחים ליצור קשר משמעותי עם אפילו לא אחד מעשרים, יש שמה בעיה שלא באה על פתרונה.
גם עם הבחור הנדיר והנעלם שכן מחפש בחורה בגיל שלו, יכולים להיות חיים מאושרים ושמחים, אז אולי כן שווה לחכות...?
זה שיקול של כל בחורה ובחורה, אבל שהיא תדע, שיש אפשרות שמרוב שהיא תחכה היא תפספס את הרכבת. אם היא שלימה עם תוצאה עגומה זו, אז אלו החיים שלה, שתעשה איתם מה שהיא רוצה.
אחת שתים, אני מסכים איתך בפירוש שבחור שלא מתחתן עד גילאי השלשים הוא בבעיה. אני לא חושב שהבעיה היא מפחד לוותר על הבטחון שלו למשל, זה פחד נשי, לא פחד גברי, אבל אני כן חושב שיש שם בעיות. יתירה מזו, לדעתי הבעיה של הבחור הרבה יותר חמור משל הבחורה. בעוד שלבחורה יש סכוי שהיא תפנים והיא תוכל למתוח את עצמה ולצאת מהמקום בו היא נמצאת, בחור מבוגר אין לו סכוי בכלל להתחתן. 90% מהרווקים שמגיעים לכלל ארבעים לעולם לא יתחתנו. ובגילאי ה-35 אני מניח שהאחוזים הם 75% לפחות.
ומה שכתבת שלכל אחד יש זיווג, זה כל כך לא נכון, שאני לא יודע איפה את חיה. יש מאות רווקים/רווקות בגילאי ה-40-50 שלעולם לא יתחתנו, כידוע לכל אחד שמתעסק בתחום. והמספרים לצערינו רק מתרבים. לאדם יש בחירה חופשית, וכמו שהוא יכול לבחור לעשן ולקצר את החיים שלו, הוא יכול לבחור לנהוג במופרעות ולמות מיתה אכזרית, כך הוא יכול לבחור להיות בררן, חששן, פחדן, תלוי בדעת אחרים וכו', ולהשאר רווק כל ימיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:04 |
|
| |
מעפיל, ע"פ גישתך לפחות 5% מהאוכלוסייה הסובבת בנאדם מתאימה לו לחיי נישואין. אתה צריך להבדיל בין "קשר משמעותי" כדבריך, לבין חיי נישואין. אני מניחה שבחורה נורמלית שיצאה עם 20 זכרכרים יכלה ליצור קשר משמעותי עם לפחות אחד מהם, אבל מכיון שמדובר בבחורות אורתודוקסיות מלכתחילה מדובר על נישואין ולא על "קשר משמעותי", שהראשון מורכב בהרבה יותר. אם אדבר אישית, אני לא חושבת ש5% מהזכרכרים בחברה שאני חיה בה מתאימים לי לנישואין. יכול להיות לי נחמד ומעניין עם חלקם אבל נישואין זה אומר לכרוך את גורלנו יחדיו, שחיי וחייו יהיו שלובים זה בזה, וזה דבר שיכול להצליח רק עם סגנון מאוד מסויים, ממש לא עם כל זכרכר עשירי שאני פוגשת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:13 |
|
| |
כשלמכתחילה מתייחסים אליהם כ"זכרכרים" ברור שצריך למצוא סגנון ממש מסויים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:27 |
|
| |
אלכסה, את מדברת בזלזול שפשוט מגעיל אותי. כל גבר שלא התחתן איתך- שישמח. ועוד אח"כ יחפרו וישאלו אותי אם אני זו את... 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:49 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | ועוד אח"כ יחפרו וישאלו אותי אם אני זו את...  |
|
אוי ואבוי. חשבתי שהפרש של 57 נקודות IQ בולט הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:53 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | | אוי ואבוי.חשבתי שהפרש של 57 נקודות IQ בולט הרבה יותר. |
|
כנראה שהחכמת קצת בזמן האחרון וצמצמת את הפער...
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 06/11/2012 11:54:44
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 11:55 |
|
| |
נעשה בידיי אחרים.. אז למה להוסיף..?!
תוקן על ידי שיר852 ב- 06/11/2012 11:58:00
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 12:02 |
|
| |
כשהייתי בת 19 אבא שלי אמר לי שאם הוא מסתכל על חבר'ה בשיעור ד', שהם בני 22 נניח ואחרי צבא כבר, הוא לא מצליח לראות קשר ביני לבינם... הם ילדים עדיין
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 12:04 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | תוקן על ידי שיר852 ב- 06/11/2012 11:58:00 |
|
אם להועיל פירושו להיות מרובעת נעדרת ציניות אזי הIQ באמת לא הועיל.
(כן, הספקתי לראות)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 12:25 |
|
| |
הליטאי תמיד הסתפק מה פחות גרוע, בחורה כנועה אך נעדרת שכל סטייל שיר, או בחורה אינטליגנטית יחסית אך מחוצפת סטייל אלכסנדרה.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 06/11/2012 12:26:48
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2012 12:36 |
|
| |
באנגלית קוראים לזה catfight. לצופים לא נשאר אלא להתמוגג או להצטער (תלוי מה הם אוהבים), ואם זה נהיה ממש גרוע, צריך להפריד בין הניצות.
בכל מקרה, יכול להיות שרק 0.01 אחוז מאוכלוסיית הגברים מתאימים לך, את בוחרת לעצמך את החיים שאת רוצה, ואני אהיה האחרון להגיד לך מה מתאים לך. אבל אני בפירוש רואה את חוסר היכולת שלך ליצור קשר משמעותי שיוביל לנישואין עם כמעט אף גבר, כדבר בעייתי.
אפילו אם נניח שאת מאד חכמה עם IQ שיותר גבוה ממרילין וואך סבנט, חלק מהחכמה הזאת אמורה להיות מופנית ליצור את היכולת לתקשר בצורה עמוקה גם עם גברים שמוכשרים רק כמו נניח, וון נוימאן. הבחירה שלך לא לעשות זאת, היא מעידה על בעיה, לדעתי העניה.
|
|
|
|
|