בית פורומים שידוכי חרדים

יש לכם אתם הבחורים, פריבילגיה... על שום מה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2012 12:12 לינק ישיר 

טוב, התייאשתי באמצע קריאת האשכול, מה שאומר שאגיב על פתיחת הדברים, ואולי אחזור פה על דברי אחרים, אז עמכם הסליחה...

אופק, אין ספק שניתן להבין את הבחורים שרוצים בחורה שצעירה מהם, גם אם קשה לקבל זאת.
אישית, אני חושבת שדרושה בגרות מסוימת לבחור/ה שהגיע למצב מסוים שדורש ממנו שקילה מחודשת של הנתונים והוא עושה זאת. אני לא חושבת שמדוברת פה בהכרח בפונקציה של גיל, כי אם, כל שינוי במצבו של האדם, ישנה בעיה למשודכים שהם נשארים הרבה פעמים בתפיסה שלהם לגבי בנהזוג אותו הם מחפשים, בלי התיחסות לשינויים האישיים שהם עוברים בחיים (מתבגרים, משתנים לכאן או לכאן, משנים סטטוס וכו ), ונדרשת בגרות ונכונות לשקול אוביקטיבית את הנתונים שלך, אישית וסביבתית ולחפש התאמה למצב הנוכחי.

רובינו לוקים בנקודה זו, במידה זו או אחרת, ואולי זה השינוי המחשבתי שיש לעשות.

ונקודה נוספת חשובה בעיני, יש מאפינים שחשובים לנו בבנהזוג שלנו לאורך כל הדרך, ועליהם לא ניתן להתפשר, רק שצריך לשים לב מה הם, ועד כמה אנחנו אמיתיים עם עצמינו ועם מה שאנחנו צריכים באמת, לעומת מה שאנחנו רוצים מסיבות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 13:40 לינק ישיר 

אני לא אתווכח איתך על הנתון הסטטיסטי הזה אם באמת יש יותר בנים שמחפשים דווקא בחורות צעירות ויפות או בנות שמחפשות דווקא גבר מסוים. אבל היות ואת אישית כן נתקלת בכאילו מקרים, נפגשת עם בחורים "שחשו" מעצמם, אז אתייחס ספציפית לעצם הרגשתך. 

אם הבנתי נכון את הרגשתך, אז במילים אחרות, עצם העובדה שבחורים שאין להם מה למכור דורשים גבוהה, גבוהה.  עצם העובדה שבחורים חסרי טאקט ורמה דורשים דרישות חסרות הגיון ועוד חיצוניות ויופי, עצם העובדה שבמקום שירדפו אחרייך, הם נותנים לך את ההרגשה שהם עושים לך טובה, ועוד כאילו שבאמת את זו שעושה להם טובה שאת בכלל שומעת עליהם, זה עצמו פוגע בך, מאכזב אותך, וגם באיזה שהוא מקום מביא לידי יאוש.. 

ובכנות, אני ממש מבין אותך.. ואני חושב שכל בר דעת היה מרגיש זולות מסוימת, כאילו את איזה חפץ נטול הערכה. וטבעי גם שתרגישי כך. 

אבל לפני הכל ואחרי הכל ולמרות הכל - מעבר לעצם המציאות הזאת וההרגשה שנגרמת לך מחמת המציאות הזאת. דבר אחד צריך להיות ברור לך! 
את מי שאת בזכות עצמך, בזכות מעשייך, בזכות עצם התמודדות הזאת שיש לך!
וזה לא משנה כמה הם "חשים" מעצמם, או חושבים שהם עושים לך טובה. זה לא משנה כמה שריטות יש להם או כמה את צריכה להתפשר. את מי שאת אף אחד בעולם לא יכול לקחת לך!!

וככל שזה יהיה לך ברור יותר, מוחשי יותר, תאמיני לי שאת לא תצטרכי שהרבנים ידברו על זה, או ידפקו על במת הכותל ויצעקו על כך. זה לא יזיז לך ואת עצמך לא תרגישי בצורך בשינוי מהותי.. כי יש לך את עצמך וזה כבר המון, ומעל הכל אותו אחד שמתאים לך קיים איפה שהוא.. וכמו שאמרת, את מאמינה בלב שלם בכך.. אז רק תמשיכי להאמין.. ובסוף (ובהתחלה) הוא יגיע לא המושלם של העולם, אלא המשלים שלך בלבד...!

עוד נקודה, אני בטוח שלמציאות הזאת - שיש בחורים בני שלושים ומעלה שמלאים בשריטות או בדרישות חסרות היגיון, יש אין סוף הסברים ותיאוריות למה זה כך, מה גורם להם להיות כאילו, הצד השווה שבכולם, שיש לכך איזה סיבה. ואם תביני שיש לכך סיבה אמיתית (אף שהיא לא מוצדקת) אז א. תביני שא"א לשנות אותם, או לכה"פ דפיקה על בימה כזאת או אחרת לא תביא לשינוי. ב. את לא תיקחי את זה ללב או להשלכות של זה על הלב כי מה לעשות - כמו שיש משוגעים בעולם ואת לא מחפשת לשנות אותם, ואת גם לא חוששת בגללם, כך תביני שיש גם כאילו ואין מה לעשות.. זה העולם, ועלינו להתמודד איתו כמו שהוא, על מעלותיו וחסרונותיו. 

בהצלחה:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 13:45 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:

עוד נקודה, אני בטוח שלמציאות הזאת - שיש בחורים בני שלושים ומעלה שמלאים בשריטות או בדרישות חסרות היגיון, יש אין סוף הסברים ותיאוריות למה זה כך, מה גורם להם להיות כאילו, הצד השווה שבכולם, שיש לכך איזה סיבה. ואם תביני שיש לכך סיבה אמיתית (אף שהיא לא מוצדקת) אז א. תביני שא"א לשנות אותם, או לכה"פ דפיקה על בימה כזאת או אחרת לא תביא לשינוי. ב. את לא תיקחי את זה ללב או להשלכות של זה על הלב כי מה לעשות - כמו שיש משוגעים בעולם ואת לא מחפשת לשנות אותם, ואת גם לא חוששת בגללם, כך תביני שיש גם כאילו ואין מה לעשות.. זה העולם, ועלינו להתמודד איתו כמו שהוא, על מעלותיו וחסרונותיו. 

בהצלחה:)

ג. לא נראה לי שזה מסוג הבחורים שבחורה היתה שמחה להתחתן איתם, ולהרגיש התפשרות בשבילו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 14:14 לינק ישיר 

נקודה למחשבה...מיני כל אותן התגובות שנכתבו כאן, התגובה שלך היתה הכי מלאת רגישות, אמפאתיה, וניתוח מושלם של המצב, ללא תפיחת המציאות על פניי, שגם ככה היא לא נעימה...
היו כאלו שכן באו ממקום של הבנה, אך היה בתגובתם גם את האולם....אולם את צריכה להכיר במציאות ולהינשא לאלמן, גרוש ובחורים בני 40 פלוס..וכד'...
אני לא באה בהאשמה כלפיהם, אלא זהו פשוט חוסר הזדהות אמיתית, מכיוון שאולי הם לא חווים כרגע את אותה הרגשה, והם צעירים בשביל להבין..
אמנם, אם להיות כנה, את התהליך בראש כבר עשיתי באותו היום שהבנתי את המציאות הזו, והשתפכתי כאן בפורום, בבחינת : "דאגה בלב איש"... דווקא אז, כשנתקבלו תגובות לא הכי מחמיאות, דווקא אז את ההבנה קיבלתי מעצמי.. כשהחלטתי שאני אמשיך להיות החזקה כפי שאני יודעת להיות, וחוסנתי מפני כל אימרה, או עיצה "מעודדת", ואמשיך, כפי שכתבת, להרגיש טוב בזכות מה שאני, ומי שאני... אז בהחלט, כשעשיתי את העבודה הפנימית הזו...(כמו שאנו עושים בכל משבר שחולף על פנינו..ולא נותנים לו לשבור אותנו..) לא התרגשתי משום גחמה, או נסיון של מאן דהוא לומר לי, זהו.. אבד עלייך הכלח... את באמת לא שווה כאבן שאין לה הופכין.
אז זה לא שהתגובה שלך לא עשתה לי משהו, היא עשתה..בוודאי, וחיזקה אצלי את העובדה שיש אנשים עם רגישות יתרה, ולא סתם שימך נקרא- "נקודה למחשבה"- כן צריך לחשוב לפעמים מה מילים יכולות לחולל...?
תודה, ובהצלחה לכולנו!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 14:22 לינק ישיר 

נקודה, הבעתיות בדברים שלך שהם נפלאים ומתאימים לחיי חברה שם אתה עלול לעבד את הגרעין האישי. במטותא הסבר איך הדברים באים לידי ביטוי בחיי זוגיות, בחיים שלובים/ בחיפוש אחר חיים שלובים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 14:36 לינק ישיר 

נערה, אדם צריך לדעת ולהרגיש הערכה למי שהוא ומה שהוא בלי תלות למה שהשני חושב ואומר לו.
גם בזוגיות, כל אחד מבני הזוג צריך לדעת מי הוא, ולא להישען ולהיתלות רק על בנהזוג ומתוך כך להרגיש 'שווה',
זה גישה לא נכונה ולא בריאה, זה תלות, וזה מערכת יחסים לא טובה.

עם זאת, ברור שצריכה להיות הערכה הדדית בין בני הזוג, ופירגון הדדי 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 14:46 לינק ישיר 

חדשה, השלמות העצמית מפחיתה את הצורךבשותף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 14:55 לינק ישיר 

לא נראה לי, הצורך שלך בשותף הוא רק לצורך הערכה שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 15:00 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
חדשה, השלמות העצמית מפחיתה את הצורךבשותף...

כמה שבן אדם שלם עם עצמו משהו בתוכו זועק למצוא את חצי נשמתו,ככה שזה רק מאפשר לאדם לעבור את הקריעת ים סוף קצת בשפיות...לא יותר!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 15:01 לינק ישיר 

לא אמרתי שהוא נעלם אלא שהוא פוחת. יש להם נטייה לרצות בחורה שתלויה בהם...

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 07/11/2012 15:04:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 15:02 לינק ישיר 

אין שום סתירה בין בחורה שיודעת את ערכה, והרצון שלה לזוגיות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 15:03 לינק ישיר 

כנראה שבאמת יש להם פריווילגיה. הם פוריים יותר זמן, פחות סובלים מהזדקנות (חוץ אולי מהמתקרחים) ובאמת יש להם דרישה גבוהה..
שידוכים זה כמו ביזנס, אף אחד לא מתחתן מהתנדבות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 15:04 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
כנראה שבאמת יש להם פריווילגיה. הם פוריים יותר זמן, פחות סובלים מהזדקנות (חוץ אולי מהמתקרחים) ובאמת יש להם דרישה גבוהה..

נשמע מגעיל....שידוכים זה לא התנדבות אך גם לא ביזנס,רוצים סה"כ למצוא אהבה טהורה!ושיהיה לנו טוב יחד!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/11/2012 15:04:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2012 15:19 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
ככה חרב בית המקדש. כשהעולם הפך טכני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 15:24 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
שידוכים זה כמו ביזנס, אף אחד לא מתחתן מהתנדבות... ככה חרב בית המקדש. כשהעולם הפך טכני.

ולכן אמרתי שיש כאלה שטוב שישארו רווקים...זה חסד לאנושות..וזה רמז עבה מדי בשבילו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > יש לכם אתם הבחורים, פריבילגיה... על שום מה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.