בית פורומים עצור כאן חושבים

ישראל לבקוביץ' - סוד קטנות המוחין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2012 21:38 לינק ישיר 

הויכוח כאן מיושן כאילו שהיום עדיין לא יודעים שאין להפריד בין שכל לרגש.
הנה דוגמא למאמר אחד שפורסם לא מזמן ב"הארץ" וגם הוא לא גילה את אמריקה.
http://www.haaretz.co.il/magazine/the-edge/1.1854415

תוקן על ידי אפריםבן ב- 05/11/2012 21:38:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:36 לינק ישיר 

ואני, רק שאלה קטנה להתייחסות למקרא:

אומר בעל המחבר - הפשט איננו אמת הסטורית. (אני אישית מסכים בגדול)
מאידך- ההליכה לפירוש קבלי/מיסטי/סימבולי היא הרחקת העדות ובעצם, בצורתה הקיצונית- חוסר יושר אינטלקטואלי, או לחלופין ריקון מתוכן של משמעות האמירות בתורה.

אם כן, מה נשאר לנו? הפשט איננו באמת פשט, וכל נסיון ללמוד בשיטה שאיננה פשט - צופן בחובו בעיות מתודולוגיות ומהיותיות.

אז עם מה נשארנו?
איך מציע ישראל לבקוביץ' ללמוד תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:40 לינק ישיר 

אולי הוא מציע להתמודד עם הקשיים, ולא לנסות להרחיק את העדות.
כנראה שהוא סובר שהחיים קשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:50 לינק ישיר 

hobbes כתב:
ואני, רק שאלה קטנה להתייחסות למקרא:

אומר בעל המחבר - הפשט איננו אמת הסטורית. (אני אישית מסכים בגדול)
מאידך- ההליכה לפירוש קבלי/מיסטי/סימבולי היא הרחקת העדות ובעצם, בצורתה הקיצונית- חוסר יושר אינטלקטואלי, או לחלופין ריקון מתוכן של משמעות האמירות בתורה.

אם כן, מה נשאר לנו? הפשט איננו באמת פשט, וכל נסיון ללמוד בשיטה שאיננה פשט - צופן בחובו בעיות מתודולוגיות ומהיותיות.

אז עם מה נשארנו?
איך מציע ישראל לבקוביץ' ללמוד תורה?

ישראל לבקוביץ אינו מאמין בתורה משמים, לפיכך ממש לא מעניין אותו איך תלמד תורה, אם בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:54 לינק ישיר 

פרוגרמי
לבקוביץ הוא לא הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:57 לינק ישיר 

פרוגרמי,
מנין לך זה ?
וזאת עוד לפני שאני מבקש ממך להסביר את משמעות המושג תורה מן השמים...
נראה לי שיש מקום ליהודי שכן טוען לאמונה בתורה מן השמים להיות קצת יותר זהיר בלשון הרע, ובהוצאת שם רע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 08:57 לינק ישיר 

לסבור שהחיים קשים זה סוג של התחמקות. אם מניחים שהפשט המקראי אינו היסטורי ביסודו (נניח לא היו יצ"מ ומעמה"ס) אתה הופך את המחוייבות הדתית לסוג של תרבות שמטבעה ניתנת להחלפה לפי נוחות.(חושבני שאיני צריך להרחיב ששמים בתורה היא גישה שזמנה עבר, אם בכלל אי פעם היה לה זמן),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:06 לינק ישיר 

ת"ט
למה התחמקות? אתגר.

מהו הפשט המקראי, עין תחת עין שפשוטו ממש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:26 לינק ישיר 

ממש. ידוע לך המורה בטעמי המצוות שלו והפרשנות
אתגר זו מילה יפה
ומה יעשה אדם בערוב ימיו שמת לאכול שרימפס, יוכל לחטוף או שעד נשימתו האחרונה הוא מאותגר?

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 06/11/2012 09:28:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:27 לינק ישיר 

מנהג קבוע כאן בפורום, שכל מי שכתב הודעה באשכול יש לו זכות לקבוע מה "הנושא". הובס שאל מה לבקוביץ מציע אם  נשלל הפשט ונשלל גם כל סוג של פרשנות אחרת, ועל כך השבתי שאין הכי נמי, לפי לבקוביץ אין שום פרשנות 'נכונה' הכל שטויות. מנין לי? לבקוביץ בכבודו ובעצמו גילה לי. מה זה חשוב? נראה לי לא הגון שאדם מציג את עצמו כאילו הוא טוען שדרך דתית לאומית יותר טובה, בזמן שהוא מודה ששום דרך אינה טובה ואינה נכונה לדעתו. ולכן אין כאן שום 'לשון הרע', רוב המאמרים שלו מוליכים לאותו מקום, הוא כאילו מצא בעיה בשיטת הלימוד החרדית, בעוד הוא באמת לא רואה שום דבר בעל ערך מחייב בתושבע"פ, מה שפוטר אותו מלהסביר שום דבר, ומאפשר לו ללגלג על כל הבא ליד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:30 לינק ישיר 

פרוגרמי
אני מנחש שללבקו יש מה לכתוב על תורת הסיבוכים בגאולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:31 לינק ישיר 

מאיפה הסקת שהוא רואה שום דבר בעל ערך מחייב בתורה שבע"פ ?
         אני לא ראיתי כזו אמירה, זה גופא הוצאת שם רע, שאתה מסיק מסקנות על דברים שנכתבו מליבך ומלביש אותם על דברים שלא נאמרו. אלא אם פיספסתי משהו, שבמקרה כזה אתה מוזמן להביא לי את הציטוטים מ"רוב המאמרים" בהם נאמרו דבר כגון מה שטענת.
                 אם לא אנא שמור קצת יותר על מה שיוצא ממקלדתך...
                          בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 09:35 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
פרוגרמי
אני מנחש שללבקו יש מה לכתוב על תורת הסיבוכים בגאולה

אייקון ירוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 10:58 לינק ישיר 

הרשב"ם כותב כי הוא התוכח עם סבו רש"י ורשי הודה בפניו,שהיה משנה הרבה מפרושיו- לפי הפשטות המתחדשות כל יום.

אנחנו היום עם כל החדשנות ואפשרות להשתמש בידע בקלות מדהימה, וחשופים למידע חדש,מדי יום ביומו.
ואנו מגלים- כפי שהרשב"ם גילה כי הפשטות והפרשנויות העתיקות  לא נכונות ומוטעות, האם לא מחובתנו לשנותם?
לבקוביץ לא חייב להציע, אבל הוא חייב לגלות את הקילקולים והעיותים הקיימים! ואת זאת הוא עשה.
אדם לא חייב להיות מהנדס בנין- בכדי לגלות שבניין עקום ומסוכן למגורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 11:06 לינק ישיר 

ירוחם, אייקון ירקרק 
יתירה מזו , לאור הכרות רבת שנים עם השיח בעולם היהודי , ברי לי שכל הצעה שהוא היה מציע (מהתסכול שניכר מבין שורות דבריו , אני נוטה להעריך שהוא ניסה ולא פעם אחת בלבד) מיד החכמים למינהם היו מוצאים את ההסברים המחוכמים (והאולי צודקים למחצה אפילו) למה זה לא נכון , ולא מתאים למה שהרב X כתב בספר Y , וכו'.
                         הרי זו בדיוק הבעיה עליה הוא מצביע , שהשיטה של היום גורסת שהכל ידוע מראש , כפי שרבותינו לימדונו, כאשר המציאות (לפחות במבט ראשון ושטחי) מראה את ההפך הגמור מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ישראל לבקוביץ' - סוד קטנות המוחין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.