אני בחורה מבית חרדי ,להורים שלי לא מפריע שאני אצא עם בחור חוזר בתשובה אבל לי מפריע ומאוד !!
- האם לצאת עם בחור חוזר בתשובה ,נחשב להיכנס למיטה חולה מלכתחילה ???
בנות יצאתם עם חוזרים בתשובה ??? האם יש הבדל גדול ???
תודה מראש ,אני .
תוקן על ידי נקiדת_חן ב- 09/11/2012 11:57:33
תוקן על ידי אסיק_good ב- 09/11/2012 12:57:03
נשלח ב-9/11/2012 11:50
מפריע לך, אל תיכנסי. מישהו מכריח אותך להתחתן עם מישהו שאת לא רוצה מלכתחילה? יש כאלה שלא רוצים להתחתן עם אשכנזים, ספרדים, כושים, סוכרתיים, גרושים, גבוהים, נמוכים... זכותם.
מה שיגידו כאן לא ממש באמת ישנה את ההרגשה שלך, נכון?
נשלח ב-9/11/2012 11:56
אף אחד לא מכריח אותי ,וההורים שלי מכבדים את דעתי השאלה שלי היא האם ההרגשה שבחור חוזר בתשובה , יש בזה מין סיכון היא הרגשה נכונה ??
נשלח ב-9/11/2012 12:02
ומה תשנה התשובה? (אם בכלל יש תשובה דטרמיניסטית על שאלה כזאת)
נשלח ב-9/11/2012 12:17
שאומר לך את דעתי??
נשלח ב-9/11/2012 12:28
לגבי חוזר בתשובה, השאלה היא מה היו הנסיונות שלו בתור חילוני. אם הוא התנסה לאורך ולרוחב עם כל מה שהעולם החילוני מציע, ואז חזר בתשובה, לדעתי, כמעט ובלתי אפשרי לשדך בינו לבין בחורה חרדית מבטן ומלידה. לעומת זאת, אם מדובר בבחור מבית נורמטיבי שחזר בתשובה בגיל 12, ומאז עברו 12 שנה שהוא חרדי לכל דבר וענין, אז אפשר להיות יותר רגוע כלפיו.
נשלח ב-9/11/2012 12:44
מעפיל כתב:
לגבי חוזר בתשובה, השאלה היא מה היו הנסיונות שלו בתור חילוני. אם הוא התנסה לאורך ולרוחב עם כל מה שהעולם החילוני מציע, ואז חזר בתשובה, לדעתי, כמעט ובלתי אפשרי לשדך בינו לבין בחורה חרדית מבטן ומלידה. לעומת זאת, אם מדובר בבחור מבית נורמטיבי שחזר בתשובה בגיל 12, ומאז עברו 12 שנה שהוא חרדי לכל דבר וענין, אז אפשר להיות יותר רגוע כלפיו.
נשלח ב-9/11/2012 12:56
מיטה חולה? מיטה חולה זה להתחתן עם מישהו שלא מתאים לך מיטה חולה זה להתחתן עם מישהו שאין לך אמפטיה כלפיו מיטה חולה זה להתחתן עם מישהו שאת לא מסתדרת איתו זו מיטה חולה.
נשלח ב-9/11/2012 14:38
אמ... אני בחור חוזר בתשובה(מגיל 14) ואני אשתדל להיות אובייקטיבי..
אני לומד בישיבה דיי טובה..(הציעו לי גם להכנס לחברון ומטעמי נוחות וויתרתי על זה) למרות זאת אני נחשב לבחור הכי חזק בשיעור שלי ביראת שמיים ובלימוד.. ולכן לגבי הנושאים האלה כל מקרה לגופו.. יש בחורים שהרבה יותר טובים מחרדים מבית. עכשיו מה שאני קצת מפחד ממנו זה זה שכשאצא לשידוכים איך בחורה תקבל את המשפחה שלי אבל זה כבר עניין שלך סוף סוף את משתדכת עם הבחור ולא עם המשפחה שלו.
מה שכן לפי דעתי צריך לשים לב אליו בחוזרים בתשובה זה שיש שני סוגים.. יש את הבחורים שהם בדרך כלל יותר עדינים ואינטלגנטים.. (ובזה לפי דעתי עדיפים מחרדים מבית) שחזרו בתשובה ממחשבה עמוקה ומרצון
ויש את הלא הכי עדינים נקרא לזה ככה(מצוי יותר בציבור הספרדי) שחוזרים או מפחד או משיכנועים זולים אך באמת לאמונה שלהם אין בסיס חזק ולכן זה דיי מסוכן לבנות בית עם אדם כזה שיכול לפול אחורה בכל שלב.. ולא שח"ו אני ממעיט בערכם אבל לבחורים כאלה יש עוד מה ללהתקדם.. נקרא לזה ככה לפני שלפי דעתי יוכלו להקים בית.
מקווה שעזרתי, הרבה הצלחה ותזכי להקים בית נאמן בישראל בבי"א.
נשלח ב-10/11/2012 20:11
נקודת חן, לא רואה פסול ברמה העקרונית כל עוד אתם מתאימים. את צריכה לשקול האם מתאים לך להכינס למשפחה מסגנון שכזה,(בד"כ גם בודקים אחורה שלא יהיה פגם ביחוס.)
נשלח ב-10/11/2012 20:20
לא רק זה. הוא גדל בדרך חיים אחרת,את צריכה לבדוק האם באמת תסמכי בו בהלכה? האם לא תתרגזי על "שגעונותיו"? האם לא תרגישי כי הוא "חוזר בתשובה" ובגלל זה במקים של חוסר אונים תאשימי אותו: "אתה חוזר בתשובה , לא תבין את זה" וכדומה( בעצם תסתכלי בזה כפגם)? איזה שויגער תהיה לך? חילונית? האם זה לא יפריע לך? איך וכמה משפחתו מסתכלת על "חזרתו בתשובה"? כמה הוא ירצה קשר איתם? .. זה קצת מורכב מישהו שלא גדל בעולם דומה...
נשלח ב-10/11/2012 21:02
One_OfThem כתב:
אמ... אני בחור חוזר בתשובה(מגיל 14) ואני אשתדל להיות אובייקטיבי..
אני לומד בישיבה דיי טובה..(הציעו לי גם להכנס לחברון ומטעמי נוחות וויתרתי על זה) למרות זאת אני נחשב לבחור הכי חזק בשיעור שלי ביראת שמיים ובלימוד.. ולכן לגבי הנושאים האלה כל מקרה לגופו.. יש בחורים שהרבה יותר טובים מחרדים מבית. עכשיו מה שאני קצת מפחד ממנו זה זה שכשאצא לשידוכים איך בחורה תקבל את המשפחה שלי אבל זה כבר עניין שלך סוף סוף את משתדכת עם הבחור ולא עם המשפחה שלו.
מה שכן לפי דעתי צריך לשים לב אליו בחוזרים בתשובה זה שיש שני סוגים.. יש את הבחורים שהם בדרך כלל יותר עדינים ואינטלגנטים.. (ובזה לפי דעתי עדיפים מחרדים מבית) שחזרו בתשובה ממחשבה עמוקה ומרצון
ויש את הלא הכי עדינים נקרא לזה ככה(מצוי יותר בציבור הספרדי) שחוזרים או מפחד או משיכנועים זולים אך באמת לאמונה שלהם אין בסיס חזק ולכן זה דיי מסוכן לבנות בית עם אדם כזה שיכול לפול אחורה בכל שלב.. ולא שח"ו אני ממעיט בערכם אבל לבחורים כאלה יש עוד מה ללהתקדם.. נקרא לזה ככה לפני שלפי דעתי יוכלו להקים בית.
מקווה שעזרתי, הרבה הצלחה ותזכי להקים בית נאמן בישראל בבי"א.
אני חוזרת בתשובה גם... אבל אני חזרתי בגיל מבוגר ממך
ואני חייבת להגיד שאני מסכימה ממש עם כל מילה שלך ולא הייתי יכולה לנסח את זה טוב יותר בעצמי!!
ותראי אני אגיד לך משהו זה התפשרות משני כיוונים כביכול...
כי גם אני לא הייתי רוצה להיפגש עם בחור שלא עבר ולא מבין את מה שאני עברתי
וכמו שמעפיל אמר צריך לראות עד כמה באמת הבחור היה חילוני..
וזה כן כביכול יותר עבודה מחרדי מבית כי צריך לברר טוב טוב מי היה הבחור בתור חילוני
נשלח ב-10/11/2012 23:00
סתם עברתי פה על התגובות...
נראה לי שצריך להבהיר למה אתם מתכוונים פה בחוזרים בתשובה...
אנשים שחזרו בתשובה לפני יומיים וחצי ועדיין שטופים בדרך חיים חילונית ולא מבין שום דבר באיך להקים בית, הלכות, זוגיות וכדומה
או אנשים שהיו בישיבה במשך כמה שנים ובנו את עצמם..
התגובה הקודמת שלי התייחסה לסוג השני..
אם זה אנשים מהסוג הראשון אני לא ממליץ לך בכלל כחרדיה.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 10/11/2012 23:10:43
נשלח ב-11/11/2012 12:58
One_OfThem כתב:
סתם עברתי פה על התגובות...
נראה לי שצריך להבהיר למה אתם מתכוונים פה בחוזרים בתשובה...
אנשים שחזרו בתשובה לפני יומיים וחצי ועדיין שטופים בדרך חיים חילונית ולא מבין שום דבר באיך להקים בית, הלכות, זוגיות וכדומה
או אנשים שהיו בישיבה במשך כמה שנים ובנו את עצמם..
התגובה הקודמת שלי התייחסה לסוג השני..
אם זה אנשים מהסוג הראשון אני לא ממליץ לך בכלל כחרדיה.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 10/11/2012 23:10:43
דעתי כדעתך וכדעת ההוא שרשם שחוזב"ש בגיל 12 זה משהו אחר...אך ברור שעדיף מכתחילה משהו כמוך!
נשלח ב-11/11/2012 19:14
חייכנית, הדמות שע"י השם שלך היא לא מיכאל וייגל?
ולגופו של עניין, בד"כ יש הבדלי מנטליות והבדלים בגישה כלפי הדת אך לענ"ד יש לדון בכל מקרה לגופו.