|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:05 |
|
| |
| אחת_שתים כתב: |  | מי ששובר שידוך - אם שברו לו , בלי סיבה.. או ששבר בעקבות שרימו אותו וכדו. הוא לא אמור להיות סוג ב'. זה לא שהוא קיים יחסים עם מישהו וכו... |
|
הוכחת את טענתי..
(אם התשובה לא נגועה בנגיעות אישיות)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:07 |
|
| |
יפה. ייתכן שהוא באמת פזיז או חסר אחריות...
אבל מי ששברו לו? מה הוא אשם?[/quote]
הוא לא אשם,אך את צריכה לבדוק למה ביטלו......
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:12 |
|
| |
ברור, אדם. אין מה להוכיח ומה להסביר בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:13 |
|
| |
אחת שתיים, אין פה ענין של אשמה, אלא של אדם שחווה משו בחייו,
שום דבר לא יכול להפוך מישו להיות סוג ב, רק שענין ההתאמה למישו שעבר דבר אחד או שניים,
במקרה וביטלו לו כדבריך, מדובר בקושי רגשי רב, זה דורש יותר מהצד השני, והוא אמור להיות מודע לכך, ולכן לא כל אחד ירצה בקשר שכזה.
במקרה והוא ביטל, לא תמיד מדובר באדם רע לב, אבל שוב, זה אחד שעבר משו, לא חיובי במיוחד, והקושי הזה דורש מהצד השני יכולות שלא קיימות לכל אחד ואחת.
אין פה שום ענין של גנאי או אשמה.
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 13/11/2012 12:15:42
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:13 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
מה זה סוג ב'?שהערך פוחת במקצת בשוק השידוכים....
אפילו בהלכות רמב"ם בחורה שמתחתנת,אחרי שקיימה יחסים בין ברצנה ובין שלא ברצונה,בכתובה לא מביאים לה200-שזה
הסכום הבסיסי אלא100...שז"א שגם בהלכה מכירים בעובדה של הפחתה בערך...
אם כבר הלכה, את יודעת שההבדל הזה תקף רק לגבי נשים (ששם גם אפשר ממש לטעון בבית דין לביטול נישואים אם היא לא היתה בתולה). המקרה ההפוך ממש לא עובד, אולי כי רק לגבר יש זכות להתלונן על שמכרו לו "כלי משומש" אבל לא רוצה להתחיל ויכוח שיעיר את הפמיניסטיות דכאן...  |
|
אוקי אך בתכלס גם לבחורה זה מפריע שהגבר "כלי משומש",ולכן מסתכלות עליהם כסוג ב' (לפחות אני) וחוצמזה שלהתחתן עם חוזב"ש,זה גם עם המשפחה,ולא כל אחת מסוגלת לזה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/11/2012 12:17:31
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:14 |
|
| |
חייכנית. זה שצריך לברר את זה, הופך אותו לסוג ב'???
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:17 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | אחת שתיים, אין פה ענין של אשמה, אלא של אדם שחווה משו בחייו, שום דבר לא יכול להפוך מישו להיות סוג ב, רק שענין ההתאמה למישו שעבר דבר אחד או שניים, המקרה וביטלו לו כדבריך, מדובר בקושי רגשי רב, זה דור שיותר מהצד השני, והוא אמור להיות מודע לכך, ולכן לא כל אחד ירצה בקשר שכזה.
במקרה והוא ביטל, לא תמיד מדובר באדם רע לב, אבל שוב, זה אחד שעבר משו, לא חיובי במיוחד, והקושי הזה דורש מהצד השני יכולות שלא קיימות לכל אחד ואחת.
אין פה שום ענין של גנאי או אשמה. |
|
אפשר לחשוב...
עברתי תאונה? צריכה מישהו שיסכים לזה. אח נפטר? לא כל אחד רגיל ירצה. הוא עבר משהו...
וכו כו...
נו. באמת....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:18 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | אוקי אך בתכלס גם לבחורה זה מפריע שהגבר "כלי משומש",ולכן מסתכלות עליהן כסוג ב' (לפחות אני)וחוצמזה שלהתחתן עם חוזב"ש,זה גם עם המשפחה,ולא כל אחת מסוגלת לזה... |
|
אוקיי, אז שחוזב"ש יתחתנו עם חוזב"ש, אשכנזים עם אשכנזים, ספרדים עם ספרדים... (שוברי שידוך עם שוברות שידוך..)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:19 |
|
| |
| אחת_שתים כתב: |  | | חייכנית. זה שצריך לברר את זה, הופך אותו לסוג ב'??? |
|
לא!אבל בשוק השידוכים,לא רוצים מלכתחילה להכנס לבירור מקיף ומעדיפים מישהו עם "עבר נקי"...
מאשר להכנס ל"מיטה חולה"...-אני אישית לא פוסלת על זה!אך יש חשש קטן בלב!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:20 |
|
| |
שתיים, ממש השוואה
וכן, מישי שעברה תאונה ,אח שנפטר, זה הכל פרמטרים.
אין מה לעשות, מה שאדם עובר בחיים שלו משפיע עליו לטוב ולמוטב.
יכול להיות מישו שיסתכל הרבה יותר חיובי על אחד שחווה כאב מכל סוג שהוא, ואני אעריך אותו ואבין אותו. ויכול להיות מישו שזה יציק לו, ואני אבין אותו ואעריך אותו על הכנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:20 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אוקי אך בתכלס גם לבחורה זה מפריע שהגבר "כלי משומש",ולכן מסתכלות עליהן כסוג ב' (לפחות אני)וחוצמזה שלהתחתן עם חוזב"ש,זה גם עם המשפחה,ולא כל אחת מסוגלת לזה...
אוקיי, אז שחוזב"ש יתחתנו עם חוזב"ש, אשכנזים עם אשכנזים, ספרדים עם ספרדים... (שוברי שידוך עם שוברות שידוך..)
|
|
בקשר לעדות אני חולקת עליך,לפי דעת חב"ד,זה טוב ואף מבורך העירבוב...לא שכל החסידים שומעים לרבי,אך זה דעת הרבי!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:22 |
|
| |
אדם, יש כאלו שמפחדים משינויים ויש כאלו שנענים לאתגרים. זה העולם. בכללי, לאו דווקא בציבור החרדי ושידוכיו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:25 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | אדם, יש כאלו שמפחדים משינויים ויש כאלו שנענים לאתגרים. זה העולם. בכללי, לאו דווקא בציבור החרדי ושידוכיו |
|
אכן.....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:33 |
|
| |
אז תחליטי, אתגרים ושינויים זה מבורך? או סוג ב'? או שזה תלוי במה שהרבי אומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2012 12:35 |
|
| |
אני מתנצלת קבל עם ועולם מכל מי שעלול/ה להיפגע או לקחת אישית משהו מדברי. אני לא מדברת ספציפי, אלא כללית, וזוהי דעתי.
סליחה!
|
|
|
|
|