|
|
| נשלח ב-13/5/2013 20:12 |
|
| |
המציאות תמיד כואבת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 01:52 |
|
| |
| נקiדת_חן כתב: |  | שלום לכם\ן
אני בחורה מבית חרדי ,להורים שלי לא מפריע שאני אצא עם בחור חוזר בתשובה אבל לי מפריע ומאוד !!
- האם לצאת עם בחור חוזר בתשובה ,נחשב להיכנס למיטה חולה מלכתחילה ???
בנות יצאתם עם חוזרים בתשובה ??? האם יש הבדל גדול ???
תודה מראש ,אני . |
|
לכבוד ההקפצה כמה מילים... ההודעה נכתבה בזמן קצת לחוץ שהיה שידוך על הפרק... ולא פרטתי מספיק אם זה עדיין רלוונטי לשאלה --- הכוונה שלי לבחור שחזר בתשובה אחרי צבא בערך ... התלכלך בכל מה שאפשר...
היום אם מציעים לי חוזר בתשובה אני לא פוסלת אלא בודקת לגופו של עניין... רקע משפחתי , מתי כל תהליך התשובה קרה.. אני בודקת לפרטי פרטים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 06:51 |
|
| |
| נקiדת_חן כתב: |  | שלום לכם\ן
אני בחורה מבית חרדי ,להורים שלי לא מפריע שאני אצא עם בחור חוזר בתשובה אבל לי מפריע ומאוד !!
- האם לצאת עם בחור חוזר בתשובה ,נחשב להיכנס למיטה חולה מלכתחילה ???
בנות יצאתם עם חוזרים בתשובה ??? האם יש הבדל גדול ???
תודה מראש ,אני . לכבוד ההקפצה כמה מילים... ההודעה נכתבה בזמן קצת לחוץ שהיה שידוך על הפרק... ולא פרטתי מספיק אם זה עדיין רלוונטי לשאלה --- הכוונה שלי לבחור שחזר בתשובה אחרי צבא בערך ... התלכלך בכל מה שאפשר...
היום אם מציעים לי חוזר בתשובה אני לא פוסלת אלא בודקת לגופו של עניין... רקע משפחתי , מתי כל תהליך התשובה קרה.. אני בודקת לפרטי פרטים... |
|
לפעמים הבדיקה הכי טובה היא הפגישה עצמה כי שם אפשר לעמוד על טיב האיש העומד מולך , אני גם בעל תשובה ואני מסתייג מפגישות עם חרדיות מבית למרות שהיו הצעות לא מעט , מפני שהן בדיוק כמוך חשות באיזה שהוא מקום שהן נעלות ממני עקב היותן ברחם חרדי ... אני לא מסוגל לשאת את המחשבה הנלעגת שמישהו יתנשא מעליי רק משום שהוא נולד להורים חרדים הרי אין בכך שום יתרון על פני משום בחינה .
מי שחושב שהוא אדם יותר טוב בגלל זה הוא פשוט בור ועם הארץ ולא מגיע לו בכלל בעל/ת תשובה ! רק שיהיה ברור שאנחנו מדברים על אנשים(בעלי תשובה) איכותיים ולו אותם המאבדים את הכיוון , אנשים שמודרכים בישיבות וע"י רבנים ולא חסרי חוט .
תוקן על ידי נוח_לבריות ב- 16/05/2013 06:58:55
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 11:24 |
|
| |
בס"ד נכון שזה לא טוב לחוש נעלה...אך מה לעשות זו המציאות!חרדית מבית התלכלכה פחות מחוזב"ש....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 12:54 |
|
| |
| נוח_לבריות כתב: |  |
לפעמים הבדיקה הכי טובה היא הפגישה עצמה כי שם אפשר לעמוד על טיב האיש העומד מולך , אני גם בעל תשובה ואני מסתייג מפגישות עם חרדיות מבית למרות שהיו הצעות לא מעט , מפני שהן בדיוק כמוך חשות באיזה שהוא מקום שהן נעלות ממני עקב היותן ברחם חרדי ... אני לא מסוגל לשאת את המחשבה הנלעגת שמישהו יתנשא מעליי רק משום שהוא נולד להורים חרדים הרי אין בכך שום יתרון על פני משום בחינה .
מי שחושב שהוא אדם יותר טוב בגלל זה הוא פשוט בור ועם הארץ ולא מגיע לו בכלל בעל/ת תשובה !
רק שיהיה ברור שאנחנו מדברים על אנשים(בעלי תשובה) איכותיים ולו אותם המאבדים את הכיוון , אנשים שמודרכים בישיבות וע"י רבנים ולא חסרי חוט .
|
|
אני לא יודעת אם התכוונת אישית, בהנחה שכן
אני מתנצלת אם לרגע היה נשמע ממני זלוזל כלפי החוזרים בתשובה, אני נולדתי להורים שחזרו בתשובה
ובסביבה המשפחתית שלי יש הרבה אנשים שעברו את התהליך... אני באה ממקום של הערכה ...אני לרגע לא מרגישה יותר טובה ממך...
אבל זאת לא היתה הנקודה שלי ... אולי לא פרטתי מספיק טוב את השאלה... אני כבת חרדית
שלא נחשפתי להרבה דברים... יהיה קשה (לא רק רוחנית) להנשא לאדם שחרש ועבר על כל עבירה שכתובה ולא כתובה בתורה.... !! זאת הנקודה שלי... מבחינת שמייא יש סיכויים גדולים שגם אדם שעבר על כל העבירות ועשה תשובה שלימה
הוא נמצא במקום יותר גבוה ממני... אבל לא לזה התכונתי ...
לכן הדגשתי שתלוי מאוד מה הרקע של החזרה בתשובה... וכו' כמובן שאחרי בירור כזה עוברים לבדיקה של הבחור עצמו.
אני מקווה שהבנת ואני שוב מתנצלת אם הדברים שלי פגעו בצורה כל שהיא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 12:58 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
נכון שזה לא טוב לחוש נעלה...אך מה לעשות זו המציאות!חרדית מבית התלכלכה פחות מחוזב"ש.... |
|
מבחינת התורה ושמיא תהיה בטוחה שהסיכויים שאת יותר טובה ממנו הם נמוכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 13:11 |
|
| |
בס"ד
בתכלס....מי ראה יותר סרטים לא צנועים?מי עשה שטויות עם בחורות? גם אם חוזרים בתשובה...אי אפשר למחוק את הזיכרונות...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 13:38 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
בתכלס....מי ראה יותר סרטים לא צנועים?מי עשה שטויות עם בחורות? גם אם חוזרים בתשובה...אי אפשר למחוק את הזיכרונות... |
|
חייכנית היקרה אני לא ממש יודע בת כמה את אבל לפי ההתנסחות שלך אני משער שאת ילדה מתחת לגיל 20 בכל אופן יוצא שאת חולקת על הגמרא , שמא לומר על בורא עולם ... הרי לשיטתך אין אפשרות לחזור בתשובה , אפשר לבטל את יום כיפור ... כי " אי אפשר למחוק את הזיכרונות" איזה בושה לדעת שזה מה שמלמדים אתכן שמסגרות שאתן נמצאות בו , זה פשוט עיוות של היהדות , של התורה . אם בורא עולם החליט שאדם שחזר בתשובה - אגב זאת גם יכולה להיות את ,במצבים שונים ועל עבירות שונות , אז את מחליטה שהתורה הקדושה לא התייחסה ברצינות למה שאמרה שמי שחזר בתשובה נמחלים לו כל עוונותיו ,או שפשוט את מחליטה שאי אפשר למחוק את הזיכרונות ... אבוי לך שזו דעתך ! אני מציע שתעשי תשובה
תוקן על ידי נוח_לבריות ב- 16/05/2013 13:50:51
תוקן על ידי נוח_לבריות ב- 16/05/2013 13:51:34
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 13:59 |
|
| |
| נקiדת_חן כתב: |  |
מי שחושב שהוא אדם יותר טוב בגלל זה הוא פשוט בור ועם הארץ ולא מגיע לו בכלל בעל/ת תשובה !
רק שיהיה ברור שאנחנו מדברים על אנשים(בעלי תשובה) איכותיים ולו אותם המאבדים את הכיוון , אנשים שמודרכים בישיבות וע"י רבנים ולא חסרי חוט .
אני מתנצלת אם לרגע היה נשמע ממני זלוזל כלפי החוזרים בתשובה, אני נולדתי להורים שחזרו בתשובה
ובסביבה המשפחתית שלי יש הרבה אנשים שעברו את התהליך... אני באה ממקום של הערכה ...אני לרגע לא מרגישה יותר טובה ממך...
אבל זאת לא היתה הנקודה שלי ... אולי לא פרטתי מספיק טוב את השאלה... אני כבת חרדית
שלא נחשפתי להרבה דברים... יהיה קשה (לא רק רוחנית) להנשא לאדם שחרש ועבר על כל עבירה שכתובה ולא כתובה בתורה.... !! זאת הנקודה שלי... מבחינת שמייא יש סיכויים גדולים שגם אדם שעבר על כל העבירות ועשה תשובה שלימה
לכן הדגשתי שתלוי מאוד מה הרקע של החזרה בתשובה... וכו' כמובן שאחרי בירור כזה עוברים לבדיקה של הבחור עצמו.
|
|
את צריכה להבין שזה ממש לא נכון גם לחילונים יש ערכים , אף אחד לא חרש ועבר את כל העברות שבתורה רחמנא לצלן ! אבל מה שאדם עשה עליו תשובה הוא מחוק ! הוא איננו ! אם את חוששת מהתנהגות עתידית אז מי מבטיח משהו לגבי בעל חרדי מלידה ? הרי מידות הן טבע מולד באדם וקשה מאוד לשנות אותם ... אז אם לאדם יש מידות טובות , ואם הוא איכותי והוא מודרך ע"י רבנים ומסגרת ישיבתית אז אין סיבה לפסול ! הכל לפי העניין , רק אל תעשי הכללות כי זה לא נעים בכלל את מרבה שנאה בישראל , את גורמת שלא במודע אני בטוח להקצנת דעות נגד בעלי תשובה שגם ככה מאוד קשה להם ! אז חבל אני יודע שלא התכוונת , אבל ככה יצא ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 14:14 |
|
| |
בס"ד נוח לבריות,לא התכוונתי שאי אפשר למחוק את הזיכרונות של ה' מהעברות....אלא את הזיכרונות של הבחור מהעברות,אני טועה?(ואני מעל גיל20) אני יכולה לתת דוגמא ממני,שבעבר שמעתי קצת שירים לא דתיים,עברו שנים,הפסקתי עם זה ממזמן,ועדיין זה נמצא וחקוק בזיכרוני,ולפעמים יוצא לי לשיר את השירים ששמעתי בעבר...למרות ששנים אני לא שומעת. זה אומר שגם אם חוזרים בתשובה,ה"רשימו" נשאר ואי אפשר למחוק זיכרונות של דברים שחווינו. ואי אפשר להתווכח עם המציאות.וזה מה שמפחיד אותי בחוזב"ש...אני לא יודעת מה עשה בעבר,מה ראה, ובעיקר מה חווה... ומאידך מעריכה את המסירות נפש שלהם למען התורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 14:16 |
|
| |
בס"ד ושוב סליחה אם יצא לי לפגוע,לא התכוונתי,אני מאד מאד מעריכה חוזב"ש ומאמינה שמי שחוזר בתשובה באמת,הוא בדרגה מעלי(שזה גפ מפחיד ההקצנות שלהם...) אך כל הבעיה שלי זה עם העבר שלהם...שהם חוו דברים שאני לא חוויתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 15:36 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד נוח לבריות,לא התכוונתי שאי אפשר למחוק את הזיכרונות של ה' מהעברות....אלא את הזיכרונות של הבחור מהעברות,אני טועה?(ואני מעל גיל20) אני יכולה לתת דוגמא ממני,שבעבר שמעתי קצת שירים לא דתיים,עברו שנים,הפסקתי עם זה ממזמן,ועדיין זה נמצא וחקוק בזיכרוני,ולפעמים יוצא לי לשיר את השירים ששמעתי בעבר...למרות ששנים אני לא שומעת. זה אומר שגם אם חוזרים בתשובה,ה"רשימו" נשאר ואי אפשר למחוק זיכרונות של דברים שחווינו. ואי אפשר להתווכח עם המציאות.וזה מה שמפחיד אותי בחוזב"ש...אני לא יודעת מה עשה בעבר,מה ראה, ובעיקר מה חווה... ומאידך מעריכה את המסירות נפש שלהם למען התורה... |
|
שירים לא דתיים? פמ"ה #24
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2013 20:38 |
|
| |
| נוח_לבריות כתב: |  |
את צריכה להבין שזה ממש לא נכון גם לחילונים יש ערכים , אף אחד לא חרש ועבר את כל העברות שבתורה רחמנא לצלן ! אבל מה שאדם עשה עליו תשובה הוא מחוק ! הוא איננו ! אם את חוששת מהתנהגות עתידית אז מי מבטיח משהו לגבי בעל חרדי מלידה ? הרי מידות הן טבע מולד באדם וקשה מאוד לשנות אותם ... אז אם לאדם יש מידות טובות , ואם הוא איכותי והוא מודרך ע"י רבנים ומסגרת ישיבתית אז אין סיבה לפסול ! הכל לפי העניין , רק אל תעשי הכללות כי זה לא נעים בכלל את מרבה שנאה בישראל , את גורמת שלא במודע אני בטוח להקצנת דעות נגד בעלי תשובה שגם ככה מאוד קשה להם ! אז חבל אני יודע שלא התכוונת , אבל ככה יצא ... |
|
על סמך מה אתה כותב?? (אף אחד) אני יודעת שבמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים.... וכו' ... למה אתה הולך כ"כ רחוק לבעלי מי הבטיח לי שאהיה ואשאר חרדית מי הבטיח לך ?? לכל אחד... יכול להיות שאתה לוקח את זה אישי לכן זה נשמע כאוב מאוד.. אני לא פוסלת אף יהודי באשר הוא... מרבה שנאה בעם ישראל???? אולי תגיד שזה שאני לא רוצה להתחתן עם חסיד.... כי התרבות שלהם לא לרוחי אז אני מרבה שנאה?? כי הדרך חיים שלו לא מתאימה לי..
אני קצת מרגישה שלקחת את זה אישית... תתקן אותי אם אני טועה... לרגע אני לא מזלזלת לא בך ולא בעוד אלפי כמוך אני גם חוזרת בתשובה ( משתדלת כל יום) . אתה כותב ממקום כואב שהציבור החרדי לא יודע לקבל את השונה/ החדש/ מי שלא דומה להם...
אני מתנצלת שוב אם היו בדברי חלק של זלזול או פגיעה... תעדכן אותי אם כן , תודה !!
|
| נשלח ב-17/5/2013 12:01 |
|
| |
דיי זה פשוט בדיחה שאנשים שלא יודעים מה הולך בישיבות ולא דיברו עם חוזב"ש מעולם מעלים לפה אתה הסטיגמות של מי ששטף להם את המח.
מי שקצת מסתובב בישיבות יודע שיש שם הרבה בחורים שראו הרבה יותר סרטים לא צנועים(כמו שאיזה מישהו כתב פה) בתוך הישיבה(!) מאשר מה שראה אותו חוזב"ש כל החיים שלו.
וגם ממש לא כל חוזב"ש הוא אדם ששטוף בתאוות ויצא עם 30 בחורות במשך שנתיים תוך כדי שהוא הזמין אותם לאכול שרימפסים בשבת. די תצאו מהסרט הזה.
ואני גם ממש אבל ממש לא מתכוון שכל מי שהוא חוזר בתשובה זה אומר שהוא איזה מלאך עליון.. בדיוק כמו שאצל חרדים כל מקרה לגופו ויש טובים יותר וטובים פחות, אותו דבר בחוזב"ש, אז מה העניין לשבת על המחשב ולנסות לכאורה "לחרוץ" אופי של ציבור שלם.
איך זה נראה שהחילונים לוקחים איזה 5% מהציבור שלנו והופכים אותנו לחבורה של נערי רחובות שזורקים אבנים, מקללים ועושים צעדת ירושלים בצפירה?
אבל אולי זה תוצאה של אלו ששואלים מהאנשים שאלות שמנסות להגדיר איזה 5% מהציבור של חוזב"ש או את ה 20% של החסידים או אפילו את ה50% של הגברים או נשים..
יה"ר שנזכה לדון כל אדם באשר הוא לכף זכות.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 17/05/2013 12:02:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2013 15:10 |
|
| |
| One_OfThem כתב: |  | דיי זה פשוט בדיחה שאנשים שלא יודעים מה הולך בישיבות ולא דיברו עם חוזב"ש מעולם מעלים לפה אתה הסטיגמות של מי ששטף להם את המח.
מי שקצת מסתובב בישיבות יודע שיש שם הרבה בחורים שראו הרבה יותר סרטים לא צנועים(כמו שאיזה מישהו כתב פה) בתוך הישיבה(!) מאשר מה שראה אותו חוזב"ש כל החיים שלו.
וגם ממש לא כל חוזב"ש הוא אדם ששטוף בתאוות ויצא עם 30 בחורות במשך שנתיים תוך כדי שהוא הזמין אותם לאכול שרימפסים בשבת. די תצאו מהסרט הזה.
ואני גם ממש אבל ממש לא מתכוון שכל מי שהוא חוזר בתשובה זה אומר שהוא איזה מלאך עליון.. בדיוק כמו שאצל חרדים כל מקרה לגופו ויש טובים יותר וטובים פחות, אותו דבר בחוזב"ש, אז מה העניין לשבת על המחשב ולנסות לכאורה "לחרוץ" אופי של ציבור שלם.
איך זה נראה שהחילונים לוקחים איזה 5% מהציבור שלנו והופכים אותנו לחבורה של נערי רחובות שזורקים אבנים, מקללים ועושים צעדת ירושלים בצפירה?
אבל אולי זה תוצאה של אלו ששואלים מהאנשים שאלות שמנסות להגדיר איזה 5% מהציבור של חוזב"ש או את ה 20% של החסידים או אפילו את ה50% של הגברים או נשים..
יה"ר שנזכה לדון כל אדם באשר הוא לכף זכות.
תוקן על ידי One_OfThem ב- 17/05/2013 12:02:25
|
|
כל מילה אמת!!!! לי אישית בכל אופן זאת לא הנקודה שדיברתי עלייה ...
 |
|
|
|
|
|