בית פורומים עצור כאן חושבים

להדר אחר אשה יפה. סיפור מהחיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2012 22:20 לינק ישיר 
להדר אחר אשה יפה. סיפור מהחיים

סיפור אמיתי
מעשה באדם אחד שנגע לו
מצבה של משפחה אחת ממשפחות האצולה החרדית, שהיו להם בחורים מבוגרים שעוד אף אחד מהם לא הגיע בברית הנישואין ,הלך ההוא וניסה את כוחו במציאת שידוך הגון לבן הגדול של המשפחה.
לאחר עבודה מאומצת שכלל התרוצצות בין שדכנים ועסקנים שונים סוף סוף הגיע לידו הצעה של בחורה לעניינית
שאומנם לא היתה מאוד צעירה אבל גם לא מאוד מבוגרת היא היתה בחורה מאוד מוכשרת ופעלתנית ובעלת מידות טובות וגם נראת טוב. ושכל מגרעתה היתה שהיא עברה את גיל העשרה של השידוכים ולכן היתה מוכנה ללכת על בחור מבוגר וטיפוסי בן למשפחה מטופסת ,
מה שאותו אחד לא ידע שמשפחה זו אינה רואה שום צורך בהתפשרות על אף אחד מהעקרונות שלהם בענייני שידוכים 
ואלה היו העקרונות,
א' שהבחורה תהיה יפה וחתיכה,
ב' שהבחורה תהיה מבית עשיר שהשווער ייתן לא פחות מדירה בירושלים וקעסט לאורך שנים ,
ג' שהבחורה תהיה צעירה עם עדיפות שלא תעבור את גיל 18 ,

הלך ההוא למשפחה והציע את השידוך , לאחר דרישות וחקירות מעמיקות מצד אבי המשפחה ולאחר שהוא עיגל לטובה כמה ממספר שנותיה , היה נראה שיש על מה לדבר אלא שבשלב החקירות על המראה החיצוני של הבחורה התגלו כמה בקיעים שהוא לא היה חד משמעי עם זה .  הוחלט שהוא ימציא תמונה של המדוברת כמאמר הפתגם טוב מראה עינים ממשמע אוזנים
הלך המציע והשיג תמונה של המדוברת ואחרי התבוננו בתמונתה הוא היה שקט ובטוח שכן היא היתה נראת שם ממש יפה 
הוא לקח את התמונה ועלה את הבית של הבחור . איך שהוא סיפר שיש בידו תמונה . אבי המשפחה שלח את כל הבנים החוצה מהחדר " קינדר ארויס " הלך אל החלונות והגיף את התריסים מחשש עינא בישא שלא יחשדוהו שח"ו סתם הוא מתבונן בתמונות של בחורות הלביש את המשקפים ונתן מבט מעמיק בתמונתה של הבחורה ,
תשמע הוא אומר למציע ."  אומנם היא יפת מראה אבל אין היא יפת תואר " מסתבר שהבחורה שהיתה בהחלט יפה היא היתה   קצת מלאה ולא חתיכה כמו דוגמנית על , וזה הפריע לאותו יהודי ת"ח שחיפש את הכלה המושלמת לבנו בן השלושים ,
התורה מספרת לנו כמה וכמה סיפורים כדי שנתרשם עד כמה האמאות של האומה היו יפות , את שרה גדולי המלכים חטפו וגם על רבקה נאמר כמעט שכב אחד העם את אשתך וכן נאמר עליה והנערה טובת מראה מאוד וכן ברחל נאמר שהיא היתה יפת תואר ויפת מראה ונשאלת השאלה האם יש ביופי הנשי שלמות האדם או שהתורה רצתה לספר לנו במוצלחות האבות שהם היו ברוכי ה' ושהשיגו להם את הנשים הכי יפות ושהם היו עשירים ולא היה חסר להם דבר והאם גם אנחנו כדאי שנשקיע את מרצינו לאסוף כסף ולהתחתן עם נשים  יפות ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2012 22:50 לינק ישיר 

1, אם פעם (וגם היום אצל תרבויות מסוימות) בחורה מלאה היית דווקא יפה, אז הבריסקר הזה חייב דווקא על פי תורה לראות את היופי שהיו בזמנם,
יותר מיזה על פי זמן התורה היופי של היום (תשעים שישים תשעים) היא חיסרון ומראה על חולי וחוסר תזונה ועניות,

2, לגבי למה התורה מחשיבה יופי, (והיא כמובן מחשיבה ועוד אייך)
יופי אמיתי = בריאה, לאפוקי יופי מודרני = משיכה,
אותו דבר לגבי אוכל, מהי אוכל טעים ? על פי התורה אוכל בריא (בשר ודגים ויין בשבת וחגים) היא אוכל טעים שמענגת את האדם בחגים ובשבתות,
לפי המודרנה אוכל טעים היא גלידה ופיצה, כלומר על פי החשיבה של היום נקדש את השבת בגלידה ופיצה,

אותו דבר לגבי כל עניין, מהו תלמיד חכם היום ? מהו צדיק היום ?
פעם תלמיד חכם היה פונקציה של תוכו כברו, היום היא פונקציה של כישרונות של פילפולי סרק,
פעם צדיק היה פונקציה של עשיה לזולת,
היום צדיק = מפגר תמים שמתפלל כל היום וממלמל תורה לשווה, ואם נרצה להגדיר צדיק היום אז נאמר שהוא לא ראה בחייו צורת מטבע או לעולם לא ראה אישה וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2012 23:08 לינק ישיר 

שמואל

סיפרת סיפור שכנראה הוא משל והצגת שאלה.

יש לי להשיב על שניהם. ואתחיל מהסוף.

כתבת:

האם יש ביופי הנשי שלמות האדם ?

אני משיב:

שלימות, כן. שלימות האדם, אתמהה. וכי המראה החיצוני הוא שקובע? ודאי שמראה יפה, בין לאשה ובין לגבר, הוא נוי ואף מהווה סיבה להערכה. אבל האם גם מעבר לכך? אתמהה.

עוד כתבת:

[האם] התורה רצתה לספר לנו במוצלחות האבות שהם היו ברוכי ה' ושהשיגו להם את הנשים הכי יפות ושהם היו עשירים ולא היה חסר להם דבר?

תמהני על השאלה. האמנם היו האבות עשירים? אברהם לא החל את דרכו כעשיר. גם לא יצחק. ובוודאי לא יעקב, שיצא לדרכו בידים ריקות, ועבד קשה מאד אצל לבן עד שהתעשר.

אמנם האדם רואה בשלימות הקנינים גם כן מאפיין של הצלחה והשגחה אלוקית, וכך כתב גם החכם קאנט. ועל כן יתכן שבעיני בשר השלימות החיצונית הזו של קנינים מרובים ואשה יפה היא לשבח.

אמנם איזהו עשיר השמח בחלקו.

עוד שאלת:

האם גם אנחנו כדאי שנשקיע את מרצינו לאסוף כסף ולהתחתן עם נשים  יפות ?

אני משיב:

אם זו בקשה להמלצה במה להשקיע את הזמן היקר שיש לנו בעולם הזה, אזי מסתבר שיופי של האשה הוא דבר בעל ערך, אבל מן הסתם הוא יופיע בסוף רשימת המעלות שיש לחפש בשידוך. חכמה, יראת שמים, טוב לב, אחריות, כל אלו חשובים הרבה יותר (והסדר ברשימה שכתבתי אינו אמור להיות הנכון. איני יודע מה הסדר הנכון. מסתבר שצריך לפחות קצת מכל דבר).

אמנם אם יש אדם שחסר לו יופי וזה לגביו תנאי באשה שיקח, וגם אם ינסה ללמוד ולהבין שאפשר אחרת זה לא ידבר אליו, לאדם כזה יתכן שבאמת ראוי שיחפש דווקא אשה היפה בעיניו.

כפי שהעירו כאן, יופי הוא גם ענין תרבותי ותלוי בהרגלים וחברה אך יתכן שהוא גם משקף אסתטיקה פנימית וכמסתבר גם זכרונות והשפעות ילדות. כך נראה לי.

ולענין המשל שלך -

האם זה רק אני שמצאתי בו טעם לפגם? תיאור של משפחה שאמורה להיות מן ה"אצולה" החרדית אבל היופי והעושר הם תנאי לשידוך? שאבי המשפחה בוחן את היופי לפי צילום? אולי יש כאלו דברים, אבל הם לגנאי ולא לשבח. אני משער שגם אתה לכך נתכוונת, אבל הניסוח שלך עלול להטעות כאילו זה הראוי וזה המקובל בציבור החרדי - והרי גם אני משתייך אליו ונפגעתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2012 23:25 לינק ישיר 

יהודי פנה לשדכן וביקש שידוך,
יפה
גבוה
חתיכה
 משכילה
מבית טוב
אמר לו השדכן- התכונות האלה מספיקות לי ל5 שידוכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2012 23:51 לינק ישיר 

ישנם אנשים שחושבים שהכל מגיע להם ( כולם חושבים כך אבל הכוונה לאלו שלא מוכנים להתפשר )
משפחות אצולה בדרך כלל הם אלו שמרגישים חשובים מספיק ( בדרך כלל מכוח זכות אבות ) שמגיע להם יותר מאשר לפשוטי עם , ולא הכוונה לאצילי נפש  
על שרה לא נאמר בתורה שהיו לה מעלות מאותם המעלות שמנית ,ורק העניין הזה של היופי מודגש כל כך הרבה פעמים   
אל אף שאליעזר חיפש אשה בעלת חסד . אבל התורה לא ויתרה על עניין היופי והנערה טובת מראה מאוד
על רחל לא נאמר שהיא היתה בעלת מידות נאמר שיעקב רצה את רחל וכן נאמר שהיא היתה יפת תואר ויפת מראה תעשה אחד ועוד אחד
יעקב השתדל בכל מאודו להגדיל את רכושו ולפי הפסוקים לא משמע שזה הוא עבד למחייתו אלא להגדיל רכושו
בקיצור המוטיב של כסף ונשים יפות חוזרות על עצמם כל אימת שמדובר באדם שהוא ברוך ה'
כך שאם באנו ללמוד מהערכים שמוערכים בסיפורי האבות יש לנו גם כן לרצות להתעשר ולהתחתן עם אשה יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 07:03 לינק ישיר 

שמואל

כדי להרגיש חשוב, לא צריך להיות "בעל ייחוס", למרות שזה עוזר...

לעתים, דווקא מוצא "חשוב" יכול לגרום לשפלות עצמית, בחינת מה אני מול אבותי. או שהבן נלחץ בגלל שדורשים ממנו יותר מאחרים. נכון אמנם שתיאורטית, מי שגדל כ"חשוב" עלול לפתח תכונות לא טובות.

לגבי הקפדת התורה על יופי, בוודאי שיופיה של רבקה בא לסיבה. זו לא רק היסטוריה אלא גם שיצחק קיבל אשה שנאה לא רק במעשיה אלא גם במראה שלה. כפי שכתבתי בשם קאנט, וכפי שהסברה נותנת, כאשר אדם זוכה גם במתנת היופי או העושר, יש בכך מתנה משמים. זו דעת הבריות, ולכן מדגישה זאת התורה. (אם כי ההדגשה אולי היתה שהיא יפה ובכל זאת בתולה ואיש לא ידעה).

האם יעקב עבד יותר מדי קשה להגדיל רכושו? איני יודע לענות על שאלה זו. מסופר שעבד ביושר ועמד על כך שתשולם לו משכורת, והיתה לו סייעתא דשמיא. "ויפרוץ האיש מאד מאד". ויש לראות זאת על רקע התקופה והמקום. יעקב היה זר ועתיד היה לשוב לביתו.  ועדיין איני יודע מה לענות על מה שכתבת שיעקב השקיע יותר מדי ברכישת רכוש. לא חשבתי על הפן הזה בהתנהגותו. ודאי שאפשר לפרש כמוך וצריך לחשוב עוד.

לגבי יופיה של רחל, ולעומת זאת לא נמצאו מידות מיוחדות אצלה, אפשר שאתה צודק. זה לא נעים לכתוב על רחל אמנו, אבל אכן לאה מצטיירת באור יותר חיובי.

לאה: עיניה רכות, שזה איזה חסרון במראה שלה ואילו רחל יפת תואר ויפת מראה.

אבל לאה משקיעה. אוהבת את יעקב. משקיעה בללדת ילדים. השמות שהיא קוראת להם מראים עד כמה היא מחפשת את אהבתו והערכתו. וככל הנראה היא משלימה באיזה שלב שהיא תהיה תמיד האשה השניה, ודי לה בכך שלפחות הצליחה להוליד לו בנים רבים.

רחל סובלת מהעדר ילדים, אבל הנסיון - כי ה' סגר רחמה - אינו מוציא ממנה את הטוב ביותר. אפשר להשוות בינה לבין אשה אחרת שגם היא התמודדה באותו אופן. חנה אם שמואל. גם חנה מדוכאת, אבל שם בעלה משתדל לפצותה ביותר אוכל ולרצותה בדיבורים טובים, והיא הולכת ושופכת ליבה לפני ה'. רחל בוכה לפני יעקב, "הבה לי בנים", וגם אם הכאב ניכר במילים (אם לא - מתה אנוכי, כמתה אני בעיני עצמי) עדיין זה נשמע באמת כפינוק, וכן עונה לה יעקב (ולא שזה בסדר). והיא נאחזת באמונות הבל בסגולות - דודאים - כדי להשיג ילדים (אבל ניתן להבין זאת על רקע התקופה ובכלל, האם בימינו זה אחרת).

גניבת התרפים אינה מידה טובה, ולכן היא מסתבכת בשקר.

המדרש מנסה לשפר את המצב. רחל קינאה במעשיה הטובים של אחותה. רחל רצתה לגמול את אביה מעבודה זרה.

אילו היתה פחות יפה, האם היתה מפתחת יותר כוחות נפש? זו שאלה מסובכת ומסוכנת. הרי יש לנו מעט מדי מידע. אבל שפע של ספרים ועלילות שקראנו, שקראתי אני, מטים את הכף לטובת המסקנה שאדם שהיה לו קל מדי בחיים, שקיבל יותר מדי מתנות, זה בא על חשבון יכולתו להתמודד עם קשיים גדולים או אפילו קטנים. האם זה מה שקרה לרחל? זה נראה חריף מדי לחלק ציונים לאבות האומה, אבל עדיין ניתן לשאול אם זה, היופי, לא תרם לזה, צורות התגובה שלה שאינן מיטביות כשל חנה. והנראה לעניות דעתי כתבתי.

על כן איני מסכים עמך. היופי והעושר הן מעלות בעיני האדם, אך מעלות חיצוניות. כאשר יודעים להשתמש בהן, הן מביאות תועלת רבה. אבל לא צריך להיות בעל יופי או סגולות חיצוניות כדי להצליח. משה היה כבד פה והנביא הנבחר בידי ה'. צא וראה.

וכמובן, אפשר לחפש עוד דוגמאות כדי לאשר או להפריך את הנחות היסוד האלו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 10:38 לינק ישיר 

הרב מימוני

על כן איני מסכים עמך. היופי והעושר הן מעלות בעיני האדם, אך מעלות חיצוניות. כאשר יודעים להשתמש בהן, הן מביאות תועלת רבה. אבל לא צריך להיות בעל יופי או סגולות חיצוניות כדי להצליח. משה היה כבד פה והנביא הנבחר בידי ה'. צא וראה.

הגמרא אומרת בברכות-אשה נאה מרחיבה דעתו של אדם-
 הגמרא בתענית-אשה שעיניה נאות אינה צריכה בדיקה,
כל האבות לקחו נשים יפות כולל משה רבנו
על היתר כבר לא מדברים,
אפשר גם להצליח עם אשה מכוערת- אבל פשוט זה קשה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 12:23 לינק ישיר 

אולי תתפלאו (ואולי לא)אבל גם נושא היופי גם נחקר במחקרים מדעיים .למשל המקור הבא:

"במחקר שנערך באוניברסיטת טקסס, הראו לתינוקות בני שלושה חודשים סדרת תצלומים של פנים נשיות ומדדו את תגובותיהם. מעניין כי בקרב כל התינוקות נצפו תגובות חזקות בהרבה, לפנים העונות על קני המידה התרבותיים המקובלים להגדרת יופי, למרות שהללו לא צפו בטקס האוסקר ולא קראו את "ווג"... המחקר מחזק את הטענה כי אנו נולדים עם תפישות אינסטינקטיביות לגבי יופי, המחוזקות על ידי החברה והתרבות ככל שאנו גדלים.

7. מחקרים מוכיחים כי זכרים נוטים להימשך לפנים נשיות סימטריות, המעידות על בריאות טובה ועל גנים טובים ויכולים לזהות בקלות חריגות, גם קלות ביותר, בסימטריה של הפנים. יכולת זו מסייעת להם בבחירת בנות זוג.
8. הפילוסוף והמתמטיקאי היווני פיתגורס קבע נוסחה מדויקת למבנה הפנים הנשי המושלם: היחס בין רוחב הפה ורוחב האף צריך להיות 1:1.618, כנ"ל לגבי היחס בין רוחב הפה ורוחב עצמות הלחיים."

כמובן שבמקורות ניתן לראות  נסיונות  לייפות את המציאות(כגון שקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל) אבל התורה עצמה אף פעם לא נרתעה לספר את האמת כפי שהיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 12:53 לינק ישיר 

כל קשר בין מה שמסופר בתורה למה שמקובל בימינו מקרי בהחלט.
איפה סיפורי התורה ואיפה אנחנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 13:10 לינק ישיר 

אפריים
כמובן שבמקורות ניתן לראות נסיונות לייפות את המציאות(כגון שקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל) אבל התורה עצמה אף פעם לא נרתעה לספר את האמת כפי שהיא.

לא הבנתי איך הפסוק הזה מיפה?    שקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל-

תסביר לי פשט בפסוק- אשה יראת ה' היא תתהלל-  תתהלל במה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 14:27 לינק ישיר 

אנשים יהללו אותה על יראת ה' שלה ,ולא על יפיה כי שקר החן והבל היופי-זה פשט הפסוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 14:47 לינק ישיר 

אפריים
המילה היא תתהלל ולא תהולל, תתהלל על ידי עצמה תהולל על ידי אחרים, ראה מאתרו על התנ"ך של חברנו אראל סגל.

תהלים נב3: "מַה תִּתְהַלֵּל בְּרָעָה הַגִּבּוֹר, חֶסֶד אֵל כָּל הַיּוֹם"

הפרק פונה אל דואג האדומי, שהאשים את כהני נוב בשיתוף פעולה עם דוד, ואז הרג אותם בפקודת שאול.

תתהלל= אתה מהלל את עצמך, משבח את עצמך שאתה הטוב והגיבור ביותר;

תתהלל ברעה= אתה מהלל את עצמך בזכות המעשה הרע שעשית - שהרגת את כהני נוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 15:03 לינק ישיר 

ירוחם,לפעמים ההטיה של השורש לא קובעת אלא פשט הפסוק .כי לפי הסברך אישה יראת ה' תהלל את עצמה? במה היא תהלל את עצמה?הרי לא נאמרה שום מילה אחרי המילה תתהלל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 15:39 לינק ישיר 

אפריים
אם הפסוק לא מסתדר לך אתה אונס אותו? בהטעיה של השורש?
הרי לכן שאלתי אותך לפשט.
 הפסוק אומר- שקר החן והבל היופי- כשרק הם קיימים- אבל כש- אשה יראת ה'- רק היא יכולה להתהלל בחן וביופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2012 23:14 לינק ישיר 

יופי נשי הוא שלמות האדם וכמו שאומרים וכתוב באיזה מקום בתורה (באותו מקום שכתוב ילדים זה שמחה) שהאדם זה הגבר כי אדם אתם אתם קרויים אדם ואין הנשים קרויות אדם.
וביגלל שבעלי נשוי לי שאני גם יפת תואר כי אני מה זה מקפידה על שיעורי הפילאטיס שלי וגם יפת מראה כי עשיתי איפור קבוע בשיטת סומכוס ולכן הוא מושלם כי זה התפקיד שלי לעשות אותו מושלם. וסתם אני רוצה להגיד שזה לא פייר שאומרים שקר החן והבל האופי כי גם האופי של הבן אדם במקרה הזה האשה אומר משהו עליה ותחשבו על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2012 00:10 לינק ישיר 

נכון באמת מחקרים מראים שיופי הוא גם נותן פירות יותר טובים. ולדעתי האישית כל אשה יכולה להיראות יפה ברגע שהתנאים שלה טובים, כמאמר ר"י בן פאבי הידוע בנות ישראל נאות הן אלא שהענייות מנוולתן. זו לא משאלת לב זו מציאות. תן לאשה מילה טובה תשומת לב וקצת ענייני אהבה בין איש לאשה - היא תזרח ותפרח וכל פניה יאירו. בפרט אם מקיימים מצוות פרו ורבו כהלכתה שלפי מחקרים זה גם משפיע על יופי הפנים וגם נראה בחוש כי מי שמקיים יותר נראה יותר צעיר וטוב.

מיימוני מאוד אהבתי את הניתוח שלך לגבי רחל ולאה אתה פשוט מוכשר. למרות שאני לגמרי לא מסכים איתו (אל תשכח שרחל מסרה את הסימנים לאחותה לאה אז היה לה לב מיוחד!!! ובכלל, נראה שאתה מנסה להעניק לה את פרופיל ה"בלונדינית" הידוע מימינו. בל תשכח כי מדובר באמך "רחל מבכה על בניה" וכו') אבל הצגת הדברים שלך מרתקת ומעוררת השראה.

ואתה שם איך קוראים לך? היג? אתה הבנת בכלל מה מיימוני כותב שאתה תוקף אותו כמו מסומם על איזה רב קנייבסקי? מה אתה רוצה תן לבן אדם להתבטאות. והוא בכלל לא פער את פיו. נכון גם אני לא מסכים איתו אבל יש דרך להתבטאות. בוא נראה אותך מציג אלטרנטיבה ולא כמו הטיפוס החרדי הידוע שתוקף כל מה שלא מקובל עליו אבל אין לו חלופות.

פוסטמה מה איתך? הכל טוסט?

יופי חברים, תיהנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > להדר אחר אשה יפה. סיפור מהחיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext