|
|
| נשלח ב-15/11/2012 02:53 |
|
| |
חוקרי המוח טוענים ובצדק שהאדם יראה את השלימות, כלומר רוצה לראות שלימות וביטחון,
סימטריה הם חלק של שלימות, היופי היא כבר הגדרה לסימטריה,
כלומר קודם אנו רוצים סימטריה, ואחר כך אנו קורים לה יופי,
ולכן באמת היא שקר, היא כדור הרגעה שהעולם יציב,
תנסו להסתכל על השורה הזה, מה אתם רואים ?
) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) (
רובכם תראו את זה כך ( )
ואף אחד לא יראה את זה כך ) (
ולמה ? יש כאן את אותו סימטריה ?!
לא רק זה. גם התחלתי וסימתי עם זה ) ולא עם זה (
אז למה ראינו את זה סגור ולא פתוח ?
התשובה היא כי אנו רוצים לראות את השלימות היא נותנת לנו ביטחון ויציבות כאילו העולם\היקום יציב,
וזה השקר הגדול, ולכן אומרים חז"ל שהעולם הזה היא עולם שקר מול העולם הבא\העתיד שהיא תהיה עולם אמת,
כלומר שאנו נדע את אמתיות המציאות נדע כמה היא שקר, ואז ננסה לתקן אותה, ואז יהיה לנו עולם אמת,
לא פלא שבמחקרים התינוקות רואים יופי,
לא פלא שהתינוקים רוצים אלוקים כבייביסיטר,
לא פלא שהאמונות הטפילות מתקבלות על תינוקים ועל ריק מוח,
זה נותן להם ביטחון אישי, וזה השקר הגדול,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2012 02:57 |
|
| |
לא כל כך ברור לי למה הזכר האפס (0) המתואר בהודעה הפותחת של האשכול מפנטז ומעז לדרוש את הבחורה כלילת המעלות הנ"ל + כסף ועוד מתייחסים לכך ברצינות. עד לאיזה טמטום יגיע הציבור החרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2012 03:41 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | | לא כל כך ברור לי למה הזכר האפס (0) המתואר בהודעה הפותחת של האשכול מפנטז ומעז לדרוש את הבחורה כלילת המעלות הנ"ל + כסף ועוד מתייחסים לכך ברצינות. עד לאיזה טמטום יגיע הציבור החרדי? |
|
רק בגלל שהוא אפס הוא יכול לחלום חלומות לא רציונאליים,
אומרים חז"ל שרשעים חולמים חלמות נגד הטבע, רשע = חוסר דעת,
מן היאר עלת: והלא אין במנהגו של עולם שתברא בהמה מן המים, אלא מתוך שמחשבתו של רשע שלא כמנהגו של עולם לכך ראה שלא כמנהגו של עולם (אתו סיפור לגבי השבולים שואלים חז"ל ממתי יש לשבולים פה ? man)
(מדרש הבאור כת"י)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2012 10:38 |
|
| |
מיימוני, הפיסקה הבאה קצת חסרת רגישות: "רחל סובלת מהעדר ילדים, אבל הנסיון - כי ה' סגר רחמה - אינו מוציא ממנה את הטוב ביותר. אפשר להשוות בינה לבין אשה אחרת שגם היא התמודדה באותו אופן. חנה אם שמואל. גם חנה מדוכאת, אבל שם בעלה משתדל לפצותה ביותר אוכל ולרצותה בדיבורים טובים, והיא הולכת ושופכת ליבה לפני ה'. רחל בוכה לפני יעקב, "הבה לי בנים", וגם אם הכאב ניכר במילים (אם לא - מתה אנוכי, כמתה אני בעיני עצמי) עדיין זה נשמע באמת כפינוק, וכן עונה לה יעקב (ולא שזה בסדר). והיא נאחזת באמונות הבל בסגולות - דודאים - כדי להשיג ילדים (אבל ניתן להבין זאת על רקע התקופה ובכלל, האם בימינו זה אחרת). "
ללאה היו ילדים כי ה' נתן לה, זה לא משהו שבוחרים. ולרחל לא היו ילדים- זה לא פינוק לבכות על כך לבעל, בפרט שלו כבר יש ילדים ואם כן הוא לא חש צורך להתפלל עליה. סגולות זה משהו שעד היום נשים ללא ילדים מחפשות. ולגבי מידות טובות של רחל- שכחת שהיא נתנה סימנים ללאה כדי שלא תתבייש? למרות שלא ידעה אז אם תזכה להינשא ליעקב- היא מבחינתה וויתרה על הגבר שאהבה ועל זה אמר ה' "יש שכר לפעולתך". ולעניין היופי הנשי: יש חשיבות ליופי ולהתקשטות האישה לבעלה, אבל הצורה המוגזמת של זה כיום היא ודאי לא משהו שיש לרדוף אחריו. הסינון של מכוערות בשידוכים הוא נורא, ולעניות דעתי התרופה לזה היא שמירת העיניים- כשאדם יסתכל רק על אשתו ולא ישווה כל הזמן עם נשים אחרות היא תהיה יפה בעיניו. ובכלל יופי זה עניין של טעם- אני מכירה בחור שרצה רק יפהיפיה והתחתן עם אחת מכוערת פחד אבל היא בלונדינית והוא מבסוט ובטוח שהיא יפהיפיה בגלל הבלונד. ולפוסטמה- (איזה ניק נורא): מאיפה החלטת שהנשים לא קרויות אדם? דווקא כתוב "זכר ונקבה ברא אותם ויקרא שמם אדם" שניהם ביחד קרויים אדם אדם מושלם הוא אחד שחי בשלום עם אשתו וסבור שהיא יפה, כלומר מערכת יחסים תקינה כולל יחסי אישות שתלויים במראה האישה (או איך היא בעיני הגבר שלה). ויש גברים שאוהבים את האישה וחושבים שהיא יפה גם אם היא לא תשעים שישים תשעים בלונדינית ושזופה אף סולד וכו' כל הקריטריונים שהמציא הגזע הלבן בסוכנויות הדוגמנות. אגב, המספרים מזמן התכווצו לשמונים חמישים שמונים כי כל הדוגמניות אנורקסיות שעומדות למות ורואים להן את העצמות.
סיכום הסוגיה: החשיבות של אישה יפה (שוב, יופי הוא בעיני המתבונן) היא לעניין די עיקרי בנישואין שזה חיי האישות. ולכן מי שצריך לבדוק את תמונת הבחורה, הוא לא האבא אלא הבחור המיועד. וכמובן לא לשים על זה את הדגש חלילה אלא על מידות טובות, ובפגישות כל אחד רואה ומחליט אם יפה בעיניו אם לאו. אני נגד תמונות- מה יקרה אם יפגוש את הבחורה ויגיד לא? זה משפיל את הבחורה ונותן תחושה של שוק בשר.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2012 10:44 |
|
| |
ולגבי המחקר על המוח האנושי- נכון שאנשים אוהבים יופי, אולם אנו רואים שכאשר אישה בוחרת גבר פחות אכפת לה מהעניין החיצוני וזה לא כל כך עיקרי. וזה למרות שבתחומים אחרים נשים הן השואפות ליופי- למשל ברהיטים ובגדים, מה שהגברים כלל לא שמים לב ולא שואפים לסימטריה ואסטתיקה בבית וברהיטים. אבל מראה הגוף של האישה כן משמעותי להם- שוב, כמו שכתבתי, זה נוגע ליחסי אישות ולא לשום דבר אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2012 12:39 |
|
| |
בחור שב למקום עבודתו ובישר לחביריו- התחתנתי! מזל טוב מזל טוב- ואיך אשתך יפה? תראו- יופי זה עניין של טעם. בעייני היא לא מוצאת חן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 13:29 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | 1, אם פעם (וגם היום אצל תרבויות מסוימות) בחורה מלאה היית דווקא יפה, אז הבריסקר הזה חייב דווקא על פי תורה לראות את היופי שהיו בזמנם,
יותר מיזה על פי זמן התורה היופי של היום (תשעים שישים תשעים) היא חיסרון ומראה על חולי וחוסר תזונה ועניות,
|
|
מקס ידידי, מאיפה ראית בסיפור שמדובר בבריסקר, אבל אם כבר הזכרת אותי אכתוב כמה דברים. לרוב גברים נשואים במשפחתי דאגתי לנשים יפות, ואף שילמתי הרבה כסף לאפשר להם זאת.
נ.ב. אצל הבן שלי לא כל כך הצלחתי, אבל הוא ברוך השם מאד מרוצה במה שיש לו, כמו שכתוב בגמרא "חן האשה על בעלה".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2012 19:15 |
|
| |
ותזנח משלום נפשי נשיתי טובה.( איכה ג )
מסכת שבת דף כה, ב ותזנח משלום נפשי נשיתי טובה.( איכה ג ) מאי ותזנח משלום נפשי . וכו' ר' אבא אמר זו מטה מוצעת ואשה מקושטת לתלמידי חכמים: לפי ר' אבא . תלמיד חכם יש לו הכרח נפשי באשה מקושטת עד כדי שאם אין לו את ( הקישוט הזה ) זה הוא בבחינת ותזנח משלום נפשי וכו' מה זה תלמיד חכם. ולמה דווקא הוא יש לו צורך באשה מקושטת ועוד על מטה מוצעת ? ולמה דווקא מקושטת ולא יפה ? האם זה בגלל שהיא כבר הביאה לו ילדים שכתוצאה מכך היא איבדה מהחטיבות . וכתוצאה של עבודות הבית וגידול הילדים ובנוסף לכך עמלה בחוץ כדי להשתכר ולפרנס את הבית. נחרשו קמטים במצחה וייצרו עיגולים שחורים מתחת לעיניה עד שיש צורך באיפור והתקשטות ? והאם הכוונה לכך שאם בנוסף לכל המטלות שעליה היא לא מוצאת פנאי לטפח את עצמה ולהתקשט עבורו היא בבחינת אשה רעה שעליה נאמר ומוצא אני מר ממות את האשה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2012 23:34 |
|
| |
יעקבקוב
עמך הסליחה. רק כעת ראיתי את דבריך. אני מעתיק ומתייחס. דבריך בהדגשה, כרגיל.
מיימוני, הפיסקה הבאה קצת חסרת רגישות:
"רחל סובלת מהעדר ילדים, אבל הנסיון - כי ה' סגר רחמה - אינו מוציא ממנה את הטוב ביותר. אפשר להשוות בינה לבין אשה אחרת שגם היא התמודדה באותו אופן. חנה אם שמואל. גם חנה מדוכאת, אבל שם בעלה משתדל לפצותה ביותר אוכל ולרצותה בדיבורים טובים, והיא הולכת ושופכת ליבה לפני ה'. רחל בוכה לפני יעקב, "הבה לי בנים", וגם אם הכאב ניכר במילים (אם לא - מתה אנוכי, כמתה אני בעיני עצמי) עדיין זה נשמע באמת כפינוק, וכן עונה לה יעקב (ולא שזה בסדר). והיא נאחזת באמונות הבל בסגולות - דודאים - כדי להשיג ילדים (אבל ניתן להבין זאת על רקע התקופה ובכלל, האם בימינו זה אחרת). "
ללאה היו ילדים כי ה' נתן לה, זה לא משהו שבוחרים. ולרחל לא היו ילדים- זה לא פינוק לבכות על כך לבעל, בפרט שלו כבר יש ילדים ואם כן הוא לא חש צורך להתפלל עליה.
לא באתי לזלזל באמהות האומה ולא ברחל, אבל כן באתי לדון בטקסט.
בוודאי שאין צער כצערה של אשה עקרה ובמיוחד אם יש לה לידה צרה שנפקדת. אחרי כל זאת, אני עדיין סבור שרחל דיברה באופן מופרז, והא ראיה כיצד יעקב הסבלן בדרך כלל עונה לה. נכון שלא דיבר יפה וגם חז"ל תפסוהו על כך, והזכירו שהיא היתה סובלת. אבל לכן השויתי בין חנה אם שמואל לרחל.
כלומר אני בא להציע אבחנה בין שלושה דברים קרובים. הצער הגדול של העקרה. הצער המיוחד של רחל. והאופן שבו ביטאה זאת. שיכול להיתפס לגנאי.
ניתן לראות בכך קריאת מצוקה של אשה ששום דבר אחר כבר לא חשוב בעיניה. אבל האם זה לא סוג של פינוק, לומר: אם אין לי את זה וזה, חשוב ככל שיהיה, אז אין לי חיים? יש נשים גדולות שלא היו להן ילדים ובכל זאת השאירו את חותמן בהיסטוריה. איני מאחל זאת לשום אדם, חלילה, ובוודאי יתכן שכל אלו שלא זכו לילדים היו להם רגעי משבר שאולי בהם התבטאו ביתר כאב מרחל. אבל אין לנו אלא את הסיפור עליה והציטוט הקצר הזה עדיין, בעיני חסרות הרגישות, נראה מופרז.
אבל אני קורא שוב מה שכתבתי וחושב שוב ומגלה שאולי טעיתי בכל החשבון שלי. אולי זה תלוי בהנחות היסוד. האם רואים ברחל אשה מפונקת, אולי מחמת יופיה (אין לשכוח שהיא גם יצאה לעבודה ברעית צאן, לא האשה המפונקת האופיינית). מצד שני, כאשר היא יושבת על הגמל ואומרת לאביה שדרך נשים לה, האם זו אינה ציפיה לפינוק: במצבי אל תטריד אותי?
אבל מסתבר יותר כדבריך, שמעל לכל יש לראות את המצוקה בקריאתה. וכפי שמתארת הגמרא את תפילת חנה המביטה בעצמה ואומרת: אם לא בכך כלומר בילד זכיתי, למה נבראתי. וזו זכותה לתבוע וגם זכותה של רחל. אם כן הוא, עלי לחזור בי.
*** סגולות זה משהו שעד היום נשים ללא ילדים מחפשות.
נכון, ולא רק הן. וזו תמיד שטות... הטובע נאחז בקש, אבל ראוי לאדם שיבדיל בין השתדלות ראויה לשאינה ראויה. וזה בכל תחום של חיינו, גם הכואבים ביותר.
ולגבי מידות טובות של רחל- שכחת שהיא נתנה סימנים ללאה כדי שלא תתבייש? למרות שלא ידעה אז אם תזכה להינשא ליעקב- היא מבחינתה וויתרה על הגבר שאהבה ועל זה אמר ה' "יש שכר לפעולתך".
הסימנים אינם חלק מן הסיפור. הם תירוץ של חז"ל לשאלה איך הצליח לבן לסדר את יעקב ואם לא ידע יעקב מראש שיש לו עסק עם רמאי (כפי שאומר המדרש על המפגש הראשון ביניהם, כשכבר אז הזהירה אותו רחל ולכן מתבקש קבעו סימנים). ואיפשרו לחז"ל להציג את רחל כבעלת חסד נפלא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2012 11:43 |
|
| |
נעמיד הדברים על דיוקם, לאה לא היתה עקרה. רחל לא היתה עקרה במובנה של המילה, עקרה זו אשה שלא יולדת, עשר שנים. לאה הקדימה ללדת מרחל ב5 שנים. התורה לא כותבת שרחל היתה עקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 02:07 |
|
| |
מה ההגדרה של עקרה? גם חנה לבסוף ילדה. עקרות היא מצב קשה של ציפייה לילד. במיוחד שיש רעיה נוספת שבקלות רבה יולדת עוד ועוד. מאיפה הבאת את הכלל של עשר שנים? הכלל הרפואי אומר שאחרי שנתיים מתחילים לבדוק ולטפל, כי בתוך שנתיים זה אמור לקרות באופן טבעי. טוב, כולכם גברים אז נחתום את הנושא בכך שככל הנראה הראייה הנשית לגבי עקרות היא שונה ממה שכתבתם פה. והתורה לא צריכה לכתוב שרחל עקרה. מספיק לראות שללאה יש ילדים ולה אין כדי להבין את הצער שאתם מתקשים כל כך בהבנתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 06:53 |
|
| |
יעקבקוב
לא הבנתי האם יש כאן שני צדדים, או ויכוח. האם את מערערת על כך שיש לכנות את רחל או את חנה "עקרה"? ומה פירוש המילה?
בוודאי שיש עקרה במובן שהיא אינה מסוגלת ללדת, ויש עקרה שמסוגלת אבל איכשהו לא זכתה.
לגבי האמהות, אין התורה עוסקת בתיאור הבעיות הפיזיולוגיות שלהן אז אי אפשר לדעת, והלשון "ה' סגר רחמה" יכול להתפרש כמניעה ניסית מלידה או כמחסום פיזיולוגי.
בוודאי שאת צודקת וגבר יתקשה מאד להבין את התחושה ויוכל להבין זאת רק "מבחוץ". אבל גם אם לא מבינים בדיוק בדיוק, עדיין ניתן להבין את הכאב. כאשר חז"ל תיארו בעוצמתיות את צערה של חנה דרך התפילה שייחסו לה, זה עושה רושם. האם הם קלעו?
אמנם לא ברור לי למה זה חשוב. כפי שכתבת, היתה צרה שזכתה (פנינה ולהבדיל לאה), היתה אשה שלא זכתה (רחל, חנה), הכאב היה עצום. על חנה אנו קוראים כיצד לא היתה מסוגלת לאכול מרוב צער (בתקופה שבה רעב היה שכיח, ובשר לא) אם כי שם היא הוקנטה בידי צרתה. אנו קוראים על המשפט המפורסם של רחל, שהיא כאילו מתה בלי בנים. לא ברור לי מה הטעות שהיתה בחלק מהניתוחים ה"גבריים" של הסיפור. והאם זה באמת הבדל והאם זה באמת חשוב לצורך הבנת הסיפור. יש לזכור שאם הדברים נכתבו, הם לא יועדו רק לנשים.
זה מביא אולי לדיון עד כמה אנו מסוגלים להבין את הזולת, את הצער של מה שידוע לנו בעיקר בתיאוריה. יתכן שאיננו לעולם מסוגלים לראות את העולם ולחוש אותו דרך עיני הזולת. מבחינה מסויימת זו טאוטולוגיה (=משפט שהוא בהכרח אמיתי). אבל האם אין די בהבנה חלקית ברמה טובה?
אמנם אם היה ניכר זלזול בצערן של האמהות העקרות, זה לא ראוי. אבל האם היה כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 07:53 |
|
| |
עֲקָרָה בֵּן לוּ הָיָה לִי! יֶלֶד קָטָן, שְׁחֹר תַּלְתַּלִים וְנָבוֹן. לֶאֱחֹז בְּיָדוֹ וְלִפְסֹעַ לְאַט בִּשְׁבִילֵי הַגָּן. יֶלֶד. קָטָן. אוּרִי אֶקְרָא לוֹ, אוּרִי שֶׁלִּי! רַךְ וְצָלוּל הוּא הַשֵּׁם הַקָּצָר. רְסִיס נְהָרָה. לְיַלְדִּי הַשְּׁחַרְחַר "אוּרִי!" – אֶקְרָא! עוֹד אֶתְמַרְמֵר כְּרָחֵל הָאֵם. עוֹד אֶתְפַּלֵּל כְּחַנָּה בְּשִׁילֹה. עוֹד אֲחַכֶּה לוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 10:18 |
|
| |
יעקובקוב הכלל של עשר שנים- היא מההלכה ומהתורה, אשה אם לא יולדת עד עשר שנים. מוכרזת כעקרה ובעלה צריך לגרשה. או לקחת אשה אחרת. לומדים זאת מהתורה מאברהם שלקח את הגר.
ספר מצוות קטן מצוה רפד - אשה ושהתה עמו עשר שנים בלא ולד צריך לגרשה, - חיוב זה רק בארץ. ולא בחו"ל
את הרי ודאי יודעת כי יש אשה פוריה לגמרי, ואינה יכולה להכנס להריון, בגלל אי הקפדה על ימי הביוץ, יש נשים שימי הביוץ שלה חל בשבוע הנקיים- יש רבנים המתירים בגלל זה לקיים את המצווה אפילו בשבועה הנקיים. ככלל לא כל אשה שלא יולדת היא עקרה, היא עקרה במחשבה -למה היא לא בודקת למה היא לא יולדת.
מטפחת יפה מאד- שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 11:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | |
|
הייתי רוצה. של רחל המשוררת.
|