בית פורומים אגודה אחת

לא רוצים לוותר.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2012 19:44 לינק ישיר 
לא רוצים לוותר.

אחד מהדברים החשובים בכל נושא שהוא,זה כנות, לומר את הדברים כפי שהם בלי להסתתר מאחורי אמירות שאינן משקפות את האמת.

כלפי מה הדברים אמורים? כלפי תופעת החרדים החדשים, בתקופה האחרונה יש שיח בין שתי קבוצות בציבור החרדי, שיח בין שתי הקבוצות, או שיח פנימי.

עם תקופת הבחירות יש לו השלכה גם כלפי הבחירות.

[דרך אגב, לגבי הבחירות, לדעתי, הסיבה האמיתית שיש ציבור חרדי שלא רוצה להצביע לג, זה לא קשור לזה שהנציגים שלו לא פועלים למען זה שיכניסו את הבנים שלהם למוסדות ,וכו' טענות כאלו, אלא משתי סיבות, אחת, הציבור החרדי החדש, לא מתחבר רגשית לנציגים של ג', סיבה שניה, הרצון להרגיש שאני בוחר לפי דעתי, ההנאה שיש לאדם ליצור שיח עם עצמו מה אני רוצה שיהיה במדינה? בכלל האדם אוהב את ההרגשה של לבטים וספקות ותהיות, וזה בא לידי ביטוי בנושא של הבחירות, רוצים לחוות את הבחירות, לא ללכת כמו רובוטים ולהצביע כפי שהורו לי להצביע.]

לדעתי, החרדים החדשים, [שאני מרגיש את עצמי גם שייך אליו,] הרבה פעמים לא אומר את האמת לעצמו, ולקבוצה השניה שאיתה הוא בא במגע.

טבע האדם, שקשה לו לוותר, להשלים עם זה שלאחרים יהיה ולו לא יהיה, האדם רוצה להיות, להשיג, מה שיש לכולם.

חלק גדול מהציבור החרדי גילה שיש עולם מענין בחוץ, מעבר לתחומים ולנושאים ולצורת החיים שהוא חי בה, והוא לא רוצה לוותר.

מה שיש בחוץ יכול להתבטא בהרבה נושאים, אבל שורש אחד להם, לא רוצים לוותר על מה שיש מחוץ לעולמנו.

זה יכול להתבטא בדברים שקשורים להנאות העולם הזה, זה יכול לבוא לידי ביטוי בדברים גבוהים יותר, של רכישת ידע והשכלה במגוון נושאים, שורש הדבר , גלינו שיש צורת חיים שונה מכפי שהורגלנו עליה, ואנחנו לא מוותרים על זה.

האם הרצון הזה הוא לגיטימי מבחינת השקפת היהדות, זה שאלה שיש לדון בה, יתכן שזה יתחלק לאיזה תחומים ממה שיש בחוץ, אבל ראשית כל צריך לעמוד על הרצון הבסיסי הזה שקיים בנו,ולא להתכחש אליו.

תוקן על ידי קסת ב- 13/11/2012 19:45:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2012 20:45 לינק ישיר 

אתה מדבר בלשון רבים כביכול פורום זה הוא במה של "חרדים חדשים", למה אתה תופס זאת כך? כלומר כיצד אתה מגדיר מי חדש ומי ישן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2012 20:50 לינק ישיר 

לגבי השאלה מי חדש ומי ישן, בוא נאמר, שההגדרה של חדש, זה מי שקרוי כחרדי חדש, לא משנה אם זה הגדרה טובה, אם זה הגדרה ראויה,או נכונה.

בין באי הפורום מסתבר שיש רבים שמכונים בשם זה, ועל כן אני יכול לומר בלשון רבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 11:01 לינק ישיר 

א. אני סבור שיש דברי שאיננו רוצים לוותר עליהם דווקא מתוך תפיסה תורנית.
אני רוצה אפשרות לפרנסה. אבל לדעתי זה לא 'מבחוץ' אלא דווקא מבפנים. מי שאינו דואג לכך אינו מעדיף עולם הבא על עולם הזה, אלא מתעלם מחובה תורנית ברורה.

ב. אני לא לגמרי מבין מה השאלה לגבי הלגיטימיות של הרצון לא לוותר על דברים 'מבחוץ' כל עוד הם מותרים.
הייתי דן אם מותר לוותר ולא אם זה לגיטימי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לא רוצים לוותר.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext