בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים מיזונתרופיים בעקבות המלחמה. או; מהו מוסר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2012 14:35 לינק ישיר 
הרהורים מיזונתרופיים בעקבות המלחמה. או; מהו מוסר?

נו עוד מלחמה...
עוד הרוגים בשני הצדדים, לאיפה כל זה מוליך?
עלו בי מחשבות, למרות שהם קצת מלנכוליות, אני פורק אותם כאן, במחילה מכבודכם.

האדם רואה את עצמו כיצור מוסרי, כשמעוניינים לבקר התנהגות לא מוסרית נוטים לכנותה 'התנהגות חייתית', או 'התנהגות בהמית'.
מישהו כאן יכול להסביר מהי ההצדקה ליחס לאדם מערכת כה נעלית שנקראית מוסר???
ועוד בהינף יד לנשל את כל שאר האורגנזימים החיים האחרים מאותה מוסריות?

כפי הידוע לי אין בטבע רציחות שלא למטרת הנאה ורווח של הרוצח, הטורף החי רוצח בכדי לאכול, מרטת הרצח היא מטרה הדוניסטית, לא שעקרון העונג הוא כה מוסרי אך הוא לפחות לא מתיימר להיות כזה.
הזן היחיד שרוצח למטרת הרצח עצמו או למען אידאולוגיות רצחניות זה הזן שאני נמנה על שורותיו.
בהרבה מהמקרים הוא גם מייחס את זה למוסר.
כעת מישהו יוכל להסביר לי למה מין האדם ניכס לעצמו את המוסריות???
בהמות הקימו אינקוזיציה? בהמות הקימו שלטוניות טוטליטריים? חוללו מהפכות?

פעם חשבו שהמודרנה תביא לירידת מפלס הרצח, מה שלא קרה.
אמנם כעת הרצח נמצא בעולם שבענינו נראה כפחות מפותח [העולם הערבי ולא המערבי] אך אירופה ומלחמותיה קרו בתוך תחומיה של המודרנה, השואה קרתה בשם המודרנה, כמו"כ הרצח הרוסי על כל גווניו כנ"ל. 

אולי אני טועה בפירוש המושג מוסר. 

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 18/11/2012 14:36:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 14:48 לינק ישיר 

למען הבהירות, ובמאמר המוסגר.
איני נמנה על שורתיו של השמאל הפולטי.
אני רואה את עצמי כ'א-פולטי', לא משוייך פוליטית, וסלידה מעצם המושג פוליטיקה.
למרות שאיני תומך בגישה של הגשת הלחי השניה, ולכן אצדיק אלימות נגד [הבא להרגך וכו', כמו מה שקורה כעת בארצנו], אך אני בהחלט רואה את עצמי מזדהה עם השמאל החדש מבית מדרשם של ילדי הפרחים בצורה מבוקרת.
צר לי שאין דגש על כווני חשיבה אלו כמו שמתארים שהיו בשנות השישים.

בפורום זה אין עיסוק פולטי, ולכן אני מוצא את עצמי משוטט בעיקר כאן. בעקבות סלידתי מהפוליטיקה.
מחשבות אלו לדעתי למרות הקונוטציות השמאלניות שלהם אינם פוליטיות אלא בין אתיות לקיומיות. ובעיקר א-פוליטיות, שבזה יש לדון אם אכן מקומם בפורום נכבד זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 15:07 לינק ישיר 

אתה משלה את עצמך שאתה לא פוליטי, מה שבטוח כי מה שכתבת פוליטי למהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 16:30 לינק ישיר 

לא הבנתי את השאלה שלך, בני אדם אכן עושים יותר עוולות מוסריות [אגב התועלתנות שייחסת לחיות לא ברור אם הוא נכון, מנא לך שאין חיות שרוצחות סתם בשביל לרצוח אי כי הם כועסים על החבר שלהם?] אבל גם מסוגלים לעשות מעשים טובים מוסרית. זה בדיוק מה שהופך את הקטגוריה מוסר לרלוונטי כלפי בני אדם ולא כלפי חיות. כאשר חיה הורגת את חברתה לא ניתן להאשים אותה בחוסר מוסריות כמו שכאשר היא עוזרת לחברתה אי אפשר לייחס לה טוב מוסרי פשוט כי הקטגוריה הזאת לא קיימת בתודעה שלה, משא"כ בני אדם שכאשר הם עושים רע אפשר לטעון עליהם שהם רשעים וכאשר הם עושים טוב הם צדיקים. זה משמעות הטענה שבני אדם בם חיות מוסריות. אף אחד לא טען אף פעם שהאדם תמיד טוב וצדיק, זה רק שלמעשים שלו יש משמעות מוסרית משא"כ למעשי חיות [עכ"פ לפי דעתם של בני אדם].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 16:33 לינק ישיר 

ולעיקר כוונתך [שאיני יודע מה קשרה לשאלה שהעלית] שאנחנו צריך   ל"make love, not war"  נוסח סיקטיס, כמובן שאתה צודק, אלא שלהעלמת הסיקסטיס הטובים והמדומיינים יש סיבות היסטוריות טובות כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 23:31 לינק ישיר 

יהיאור.
אני מקדיש לך קטע ממארק טווין מתוך ספרו הזר המסתורי, ספר שאני רואה בו יצירה נפלאה יותר מכל ספריו האחרים [שלמען האמת לא שרדתי את קריאתם והפסקתי בהם לאחר העמודים הראשונים], אף שהוא פחות מפורסם מספריו האחריו.
תקרא ותהנה מהציניות.
קטע זה הוא מתוך דיאלוג בין השטן שנגלה לנערים בכפר אוסטרי, וכאן השטן מגיב נגד אמירת אחד הנערים על מישהו שהתנהג 'כמו חיה'.

"לא זה היה דבר אנושי. אינך צריך להעליב את החיות על-ידי שימוש לרעה במלה, זה לא מגיע להן" והוא המשיך לדבר באותה נימה: "זה דווקא מתאים לגזע הבזוי שלכם - משקר כל העת, טוען כל הזמן למעלות שאין לו, שולל אותן תמיד מן החיות, ודווקא הן מחזיקות בהן. שום חיה לא עושה מעשה אכזרי - זהו המונופול של בעלי החוש המוסרי. כאשר בעל חיים גורם לכאב, הוא עושה זאת בתום לב, לא מתוך רוע, לגביו אין רוע. הוא לא גורם לכאב למען ההנאה שבגרימת כאב - רק האדם עושה זאת בהשראת החוש המוסרי הנחות שלו! חוש שתפקידו להבחין בין טוב ורע, מתוך חרות לבחור באחד מן השניים...... ולמרות זאת, האדם הוא יצור חסר בינה כזה, שהוא אינו מסוגל לתפוס, שהחוש המוסרי מוריד אותו לשלב התחתון בסולם בעלי החיים ושזהו קניין מביש..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 23:33 לינק ישיר 

ירוחםשמ.
הייתי שמח אם תצביע על פוליטיות בדברי.
אא"כ אתה חושב שהתנגדות לפוליטיקה היא גם פוליטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 23:41 לינק ישיר 

נזכרתי במדרש.
אלכסנדרוס מוקדון אזל וכו' למדינתא אוחרי דשמה אפריקי, נפקין קדמוניה בחזורין דדהב וברמונין דדהב ובלחם דדהבא אמר, ומה זה דהבא מתאכיל בארעכון א"ל ולא הוה כן בארעא, אמר להון לא עבידתיכון אתיתי למחמי, אלא דינכון אתיתי למחמי, עד דאינון יתבין אתו תרי גברי לדינא קדם מלכא חד אמר מרי מלכא חרובא זביניה מהאי גברא וגריפתא ואשכחי בה סימא ואמרית ליה סב סימתיך דחרובא זבינית וסימא לא זבינית ואחרינא אמר כמה דאת מסתפי מעונש גזל כך מסתפינא אנא כד זבינית לך חרובתא וכל דאיהו בה זבינית לך קרא מלכא לחד מנהון א"ל אית לך ברא א"ל הן קרא לאחרינא א"ל אית לך ברתא א"ל הן א"ל זילון וינסבון דין לדין ויכלון תרויהון סימא שרי אלכסנדרוס מוקדון תמה א"ל מלכא מה את תמה לא דנתי טבות א"ל הן א"ל אלו הוה הדין דינא בארעכון מה הויתון עבדין א"ל מרים רישא דדין ורישא דדין וסימא סלקא לבי מלכא אמר ושמשא דנחא בארעכון א"ל הן ומיטרא נחית בארעכון א"ל הן א"ל דלמא אית בארעכון בעיר דקיק א"ל תפח רוחיה דההוא גברא בזכות בעירא דקיקא שמשא דנחה עליכון ומיטרא דנחית עליכון אמטו בעירא דקיקא אתון משתזבין הה"ד (תהלים לו) אדם ובהמה תושיע ה' אדם בזכות בהמה תושיע ה'. ע"כ ציטוט מויקרא רבה כ"ז א.

תוכן הסיפור;
אלכסנדר מוקדון הגיע נקלע למשפט שנהג בו השופט בצורה מחוכמת והגיע לפשרה שלא כמנהגו של אלכסנדר עצמו.
אותו שופט טען שהשמש והמטר במדינתו של אלכסנדר קיימים בזכות הבהמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 23:45 לינק ישיר 

נזכרתי גם בוודי אלן בתחילתו של הסרט 'מה שעובד', אך משם אין לי העתק הדבק...
שם הוא 'מקטר' על מין האדם, והוא מסיק שם שהאימה האמיתית בג'ונגל זה לקבל את העיתון היומי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 23:51 לינק ישיר 

לידיעת המתעניינים באשכול זה. 
מטרת אשכול זה אינה  ממוקדת ושכלתנית.
מטרתו יותר אקספרסיוניסטית, יותר 'מהבטן' מאשר 'מהשכל'. [כמובן באיזשהו סינתוז בין הבטן לשכל].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 00:36 לינק ישיר 

חשוב לי להבהיר בצורה ברורה ומוחלטת כי אני בעד פעולות כוחותינו ברצועה. הנעשים למען הגנתינו. 
כל הרהורים אלו הם הרהורים כללייים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 07:54 לינק ישיר 

דה וינצי
תודה על ההקדשה.
אם ברצונך רק להוציא את תחושות הבטן שלך על המין האנושי בעקבות המלחמה ולצייר את התחושה שמותר האדם מן הבהמה אין, ומי יודע רוח האדם העולה היא למעלה ורוח הבהבמה היורדת היא למטה, כה לחי. אך אם לדין יש תשובה, כמו שכתבתי. ואחזור על שני נקודות. ראשית כלל לא ברור שבהמות עושים רק רק בתום לב, תצפה קצת בתוכניות של נציונאל גיאוגראפיק ותחזור לספר לי על התנהגותם המוסרית של החיות. ודבר שני שגם את"ל שחיה לא עושה דברים מתוך רע מוסרי, הרי כמו כן היא לא עושה אף פעם דברים מתוך לב טוב מוסרי, והיא אף פעם לא מתגברת על טבעה ויוצאת מדרכה לעזור לאחרים. מעולם לא היה אפילו יתוש שהחליט בשביל מה למצוץ את דמם של אנשים כל הזמן, הרי זה מפריע להם, אולי פעם אחת לא נעשה את זה, אמת שאנחנו צריכים את זה לחיות, אבל אפשר לעשות את זה ביותר רחמים, או סתם לוותר פעם אחד. אצל בני אדם זה קורה. וגם בתוך המלחמה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 07:55 לינק ישיר 

ואם אתה כבר בקטע, תנסה לחשוב על התנהגותו של האדם כלפי אותם בהמות וחיות שבזכותם הוא חי. האם היא מוצדק? כל יום אנחנו הורגים יותר בהמות  ועופות מאשר בכל המלחמות ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 09:54 לינק ישיר 

מעניין למה האשכול וההרהורים לא עלו בעקבות מטח הקסאמים מעזה, אלא רק בעקבות פעולת צה"ל. נראה לי שאתה לא מייחס אנושיות או ציפיות מוסריות כלשהן מבני האדם שמוצאם מארצות ערב. כך גם הגויים מתייחסים למצב, רק מאיתנו מצפים ל"פגיעה כירורגית" בטרוריסטים בלבד, ומניחים לכל השאר לנהוג בחייתיות סורית אופיינית.
השאלה הגדולה שלך, "מהו מוסר", אכן רלוונטית בימים של מוסר צבוע.

אגב בלי קשר למלחמה פה, קראתי על תופעה חדשה בגרמניה- טראומות של צעירים שגילו שהם צאצאי נאצים, ומנסים להתאבד וכדומה. הקאוצ'רים מציעים להם לנסוע לכאן ולהתחקות אחר שורשיו של העם היהודי ולהתחבר לעם ישראל

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=635af10baa4c3f345f05e4fc9ecacdec&id=3977

דומני שהגרמנים הללו יוכיחו שיש מוסר ומצפון אנושי. חיות לא מתחרטות על רצח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 10:13 לינק ישיר 

דה וינצי
אתה אוהב לצטט את קוהלת, הוא כותב- עת לכל.
אם האשכול הזה היה נפתח לפני חודש או בעוד חודש,ההתיחסות אליה היתה אחרת,
אבל כפי שנאמר ומותר האדם מן הבהמה- בלי עין הרע- אין,
אי אפשר להפריד בין הרגשות שלנו היום בזמן מלחמה, לבין השכל.
בפוליטיקה העכשוית- - השמאל מצייר את עצמו  כמוסרי,כשפוי, יפי הנפש- והבלורית או הקרחת.
לעומת הימין הברברי הפרימיטיבי והיצרי.
וכן הבנתי מה שהבנתי- ועדיין איני חושב שטעיתי.
אגב ילדי הפרחים של שנות ה60 , הם המנכלי"ם הבעלים והברוקרים של החברה הקאפיטלסטית המערבית.

וכבר אמרו חכמנו כי הפרחים יפים לאדם- אבל זה מאכל לבהמות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 10:37 לינק ישיר 

יעקבקב וירוחמשמ.
דעו לכם שההרהורים הנ"ל עלו בי בעקבות הרציחות הערביות בנו ובינם לבין עצמם. ממש לא בעקבות כוחתינו.

[במושכל ראשון דחיתי את תחושותי בדרך גזענית שבה נראה לי שיעקבקב התייחס לערבים כשונים ונחותים, אך בהסתכלות רחבה על ציר הזמן תירוץ זה לא הועיל לי].

זו טענה נכונה שדברי יוכלו להתפרש שלא כהוגן על רקע המלחמה העכשוית ולאור חלקים מהתקשורת העולמית והמקומית השוללים את זכות תקיפותנו-התגוננותנו בעזה, צר לי שכך התפרשו דברי ואני מגנה את משמעות זו של דברי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים מיזונתרופיים בעקבות המלחמה. או; מהו מוסר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext