בית פורומים עצור כאן חושבים

היפלו טילים בבני ברק - יש נביא בעירו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2012 18:46 לינק ישיר 

נכון.

אבל זה לא משנה את סכום ההשקעה בלימודיו ע"י המדינה.

הדיון גולש.

המעוניינים לדון על תקצוב לימודים על ידי המדינה, נא לפתוח אשכול ייעודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 18:52 לינק ישיר 

בהחלט אפשרי שיש מובן כלשהו בו סטודנטים להנדסה מתוקצבים יותר מאשר אברכים. אם הם מקבלים את התקציבים בתאריכים שונים, לדוגמה, על נקלה אפשר למצוא יום מסויים בו הדבר נכון.

במובן מהותי יותר, הדברים נראים מופרכים לחלוטין. תמיכה באברכים יש להשוות כנראה לתלמידי תארים מתקדמים (אולי אפילו לאנשי סגל), ומדובר בהיקפי מספרי אנשים שונים לחלוטין. בהחלט יש הגיון גם לנרמל את שני סוגי התמיכות יחסית למה שמקובל בשאר העולם המפותח. מספר המקומות באוניברסיטאות נקבע ע"י השוק החופשי במידה רבה: פקולטות מבוקשות גדלות, תוכניות לא מבוקשות נסגרות, יש קשר לא מבוטל לסכום המיסים המצטבר שהבוגרים ישלמו במהלך חייהם, ויש קריטריונים אובייקטיביים יחסית לקבלה ללימודים. מדובר יותר בהשקעה מאשר במענק. אפשר להמשיך עוד.

אם זה מאד מפריע לכם, אבל, אישית בהחלט הייתי משנה את הסיפא ל"להפסיק לתקצב את האברכים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 19:20 לינק ישיר 

אני לא מבין מה אתם רוצים,
להיות בשילטון עולה כסף, מפלגה שרוצה להיות בשילטון משלמת על כך,
זה המשחק וכלליה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 20:43 לינק ישיר 

http://www.srugim.co.il/38353-%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%92%d7%9f-%d7%aa%d7%92%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%91%d7%98%d7%97%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%a8%d7%91

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 20:44 לינק ישיר 

‫המלצה - לא להעביר: תלוש של אברך – כל הפרטים אומתו בביטוח לאומי‬

Posted: 09 Oct 2012 02:20 PM PDT

המלצה - לא להעביר

המקור כפי שהוא מופץ ברשת

שערוריה , לשלוח לכל החברים והמכרים, למשרתי צה"ל, ולכל המתעוררים בבוקר והולכים לעבודה לפרנס משפחות ,  להלן תלוש משכורת של אברך לחודש יולי:

בשיא הרצינות, להכנס ולראות

תפקיד: אברך

ימי חופשה נצברים: 365 יום

שעות עבודה בפועל: 0.

שכר יסוד:

_______

מלגת אברך – 1800 ש"ח

הבטחת הכנסה – 2300 ש"ח

קצבאות ילדים – 3150 ש"ח (תעריף זכאי הבטחת הכנסה / חוק ההסדרים)

=============================

סה"כ ברוטו: 7250 ש"חמס הכנסה = 0 סה"כ נטו מזומן לכיס 7250 ש"ח

הטבות:

פטור מארנונה – 600 ש"ח לחודש

"דיור למשתכן" – דירה ברבע מחיר ללא משכנתא בשכונות לחרדים בלבד

חינוך חינם לילדים. שווי ההטבה כ 750,000 ש"ח !!!!!!!!!!!!!!!!

פטור ממס הכנסה

פטור משירות צבאי = 3 שנים

אנשים אלו לא הולכים לצבא אבל יושבים בממשלה וקובעים מתי אני יוצא למלחמה וכמה מילואים אנו נעשה .

לא משלמים מסים אבל מכהנים באוצר (סגן שר )וקובעים כמה מסים אנו נשלמים .

הם קובעים בשבילי מה אעשה בשבתות . סוגרים כבישים ומידים עלינו אבנים ,כי הם בעלי המדינה ומטיפים לנו מוסר.

בנוסף לכך הם לא מכירים במדינה .  הם אדונים שלנו . היתה לנו מדינה ונכחדה אחרי כשמונים שנה וכעת לאחר אלפיים שנה אלוהים מנסה שוב ומהר מאוד יגיע למסקנה שליהודים לא מגיע מדינה.

הסבר

בניגוד לטענה של כותב המכתב, אני באמת בדקתי את הנתונים עם המוסד לביטוח לאומי ואין בהם אמת. להלן תגובת הדוברת של המוסד לביטוח לאומי:חנן שלום, המכתב מלא אי-דיוקים בכל הקשור לביטוח הלאומי.  הביטוח הלאומי אינו משלם קצבת הבטחת הכנסה (גם לא השלמת הכנסה) לאברך הלומד בישיבה. הוא זכאי לתשלום ממשרד החינוך בלבד. ראה באתר הביטוח הלאומי בדף -  אלה אינם זכאים לקצבה. קצבת הילדים לזוג + 4 ילדים הוא 950 שקלים. ראה באתר הביטוח הלאומי בדף שיעורי הקצבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:16 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
ביליצר
רק המחשתי לך שרמת גן ותל אביב כלפי העולם הם היינו הך ,כך נראה לענ"ד

כלפי העולם (וגם מבחינתי כירושלמי) כל ערי גוש דן מרעננה והרצליה בצפון ועד בת ים וראשון לציון בדרום ועד פתח-תקוה ונתב"ג במזרח הן חלק מתל אביב. אם כך לשיטתך יש להביא את כל המקומות האלו בחשבון ולשאול באילו מהן נפלו טילים?

בכל אופן האם גבעתיים קרובה יותר מבני ברק לדיזנגוף ?

בודאי. תסתכל במפה.

רוב ערי גוש דן שהזכרת אינם נקראים ערי מחוז תל אביב,
לא מכיר את המפה ,בכל אופן הינך טוען שגבעתיים יותר קרובה לכל קצוות תל אביב מבני ברק?
ושוב ,תמיד רמת גן ותל אביב נחשבו סוג של יחידה בניגוד למשל לקרוא להרצליה ותל אביב יחידה,
וייתכן שהכול בורות מצידי ,כאמור אינני יליד ישראל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:28 לינק ישיר 

ביליצר,

הטילים אינם בקיאים בשמות הערים והגדרתם, אלא "יודעים" רק את המפה.

הבדיקה צריכה להיות, מהי הנקודה אליה שוגרו ומה הייתה רמת הסטייה לכל צד והאם העובדה שבבני ברק לא נפלו טילים, חריגה ביחס לתוצאות הבדיקה וגם אז יש לבדוק אם זה חורג מגבול הסטטיסטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:42 לינק ישיר 

בקשר לסוגיית צדיק ורע לו - רשע וטוב לו.
קודם כל חשוב להבהיר שאני מסכים לחלוטין עם לומדת, שצרות קורות אצל שומרי מצוות ועובדי ה' לפחות באותו מינון כמו אצל כופרים או חילונים.

אבל, יש זוית נוספת שאפשר להתבונן דרכה על התמונה.
צדיק, כזה שמבין נכון את המסר העיקרי (אני מפחד לכתוב "היחיד") של האלוקים: המוסר (חסד, צדקה, משפט והצנע לכת), חי חיי טובה והטבה, ויש לו חיים מאושרים.
רשע (במזיד או בשוגג), כזה שלא פועל על פי המוסר (מרמה, משקר, מעוות משפט ומתגאה), אינו חי חיי הטבה, אינו נוהג בחסד, משפט וצדקה, וחייו אינם חיים.
אני לא חושב שיש מי שחולק על כך שאדם ישר, הגון ומטיב, חי חיים מאושרים הרבה יותר מאדם נוכל, גנב ואגוצנטרי.
הנה לכם צדיק וטוב לו, רשע ורע לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:44 לינק ישיר 

ביליצר

אני טענתי שגבעתיים קרובה יותר לאזור הקריה מאשר בני ברק. את המפה תוכל לראות כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%95%D7%A9_%D7%93%D7%9F

הקריה נמצאת בערך איפה שהת' של תל אביב יפו.

ותאמין לי שעד לפני יומיים גם לי לא היה מושג ברור איפה נמצאת גבעתיים למרות שהייתי שם כמה פעמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:45 לינק ישיר 

חזק
אתה בטוח? אמן כן יהי רצון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:54 לינק ישיר 

חזקואמץ
איפכא מסתברא. הצדיק, אם אין לו, אז אין לו, הוא לא יכול לגנוב אז הוא מצטער. הנוכל יכול פשוט לגנוב. אז יש לו יותר.
ואם אתה רוצה לטעון שבמדד האושר הפנימי הצדיק עדיין יותר מאושר, אולי, אבל צריך לזכור שזה רק בעיני הצדיק שיש לו מצפון ומתייסר על רעתו. הנוכל האינטרסנט האמיתי אין לו מצפון ולא רואה סיבה להצטער על הגניבות שלו, אז הוא כן מאושר.אלא אם כן תגדיר את המושג אושר כהנאה מחיים עם משמעות מוסרית וכדומה, אבל כידוע, עם הגדרות אפשר לעשות כל דבר. אפשר גםלהגדיר אושר כהנחת תפילין וממילא שרק מי שמניח תפילין הוא מאושר בהגדרה. אבל זה לא מספר לנו כלום.

תוקן על ידי יהיאור ב- 22/11/2012 22:56:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 23:01 לינק ישיר 

בעל ויהי, אני בטוח.
האם הנוכל והרמאי זוכה להערכה מהחברה?
האם הבוגד זוכה לאושר של קיום משפחתי יציב?
האם העושק מקבל יחס מכובד?
האם האגואיסט רואה רגע אחד של נחת בחייו?
האם הגנב ישן בשלווה?

נסיון חיי לימד אותי שמהליכה בדרך המוסר מרוויחים את הרווחים היותר חשובים בחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 23:10 לינק ישיר 

הלוואי.

הערכה מחברה? תלוי איזה חברה.
כל עוד שלא תופסים אותו בוודאי שכן.קיום משפחתי לבוגד? אם הוא מספיק חכם לעשות את זה בשקט.
יחס מכובד? בוודאי שמקבל יחס מכובד, כמובן כל עוד הוא מצליח.
נחת לאגואיסט? בוודאי, הוא הרי לא דואג שאולי הוא נהנה מדי חס ושלום..
ישן בשלווה? במדינה הזו אף אחד לא ישן בשלווה.

אתה מדבר אולי על מי שנכשל,נו, אז גם מי שניסה להיות צדיק ונכשל לא מקבל יחס טוב וכו'. מי שמצליח מצליח, וזה לא קשור כלל למידת היושר שלו.

ואחרון חביב, הנה לך שם אחד שכולהו איתנייהו ביה ולא נראה לי שחסר לו משהו בחיים. קוראים לו ביל קלינטון.

תוקן על ידי יהיאור ב- 22/11/2012 23:12:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 23:13 לינק ישיר 

אין ספק שכדברי חזק ואמץ,  לאדם מיטיב ומוסרי יש חיים טובים יותר.
אנשים מיטיבים פזורים בכל האוכלוסיות.
וכשמדברים על מאורעות החיים, לא מתכוונים לאושר הפנימי שיוצר המוסר אלא לשכר\עונש שמיימי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 23:16 לינק ישיר 

יהי, אני מבין שאתה כותב בציניות...
אני מעדיף לא לחשוב שבאמת אתה מתכוון לטעון שלבוגד יש קיום משפחתי יציב,
או שלאגואיסט יש נחת,
או שהגנב והישר ישנים בשלווה באותה מידה.

או שכתבת ברצינות, ואז אני צריך להתאמץ למצוא מאיפה להתחיל להסביר את הדברים הכי פשוטים בעיני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היפלו טילים בבני ברק - יש נביא בעירו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.