|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:21 |
|
| |
פרוגרמי, ניסיונך לרמוז שאיני הגון, אינו הוגן. דעתי גלויה וידועה ומעולם לא העמדתי פנים. אני סבור שיש הבדל לא קטן בין השיח היהודי הישן לבין מה שהשתלט בשנים האחרונות. אינך מסכים? ממש לא נורא. אני מסכים אתך כי השורש הוא ביהדות. מה יש לך לומר על זה? במקום לדון על מה דנים, אולי תגיד משהו משמעותי. אומץ אומץ. כשאתה יודע מראש שלא משנה מה יקרה, לעולם תצדק, כפי שנאמר כאן, במפורש, או בהתפתלות, אין מעצור ללשון. כידוע, אפשר לשקר בגלוי (סליחה, לפרשן) בזמן אמת לעיני כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:22 |
|
| |
| אחד_הדשאים כתב: |  | הרשה לי לצטט: דאמר רבי יהושע בן לוי למה נקרא שמן אנשי כנסת הגדולה שהחזירו עטרה ליושנה אתא משה אמר (דברים י) האל הגדול הגבור והנורא אתא ירמיה ואמר נכרים מקרקרין בהיכלו איה נוראותיו לא אמר נורא אתא דניאל אמר נכרים משתעבדים בבניו איה גבורותיו לא אמר גבור אתו אינהו ואמרו אדרבה זו היא גבורת גבורתו שכובש את יצרו שנותן ארך אפים לרשעים ואלו הן נוראותיו שאלמלא מוראו של הקב"ה היאך אומה אחת יכולה להתקיים בין האומות ורבנן היכי עבדי הכי ועקרי תקנתא דתקין משה אמר רבי אלעזר מתוך שיודעין בהקב"ה שאמתי הוא לפיכך לא כיזבו בו
אני רוצה להוסיף עוד משהו, בפולמוס המתמשך בעצם, בינך לייתכן, הוא לא הצליח 'להפיל' אותך, לדחוק אותך לפינה או משהו, יש לך מערכת סגורה של אמונה, ואין מאיפה לאיפה להקשות, אבל, קורא הקורא ושופט, איפה הוא מעדיף למקם את עצמו |
|
הדגשת את דעת רבנן (ירמיה ודניאל) אבל דעת אנשי כנה"ג היא שהתקבלה להלכה, והם מצאו פשט מה זה גבור ומה זה נורא. כשרוצים למצוא מוצאים, הכל תלוי מה נקודת המוצא שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:29 |
|
| |
ייתכן 'שיח הגון' הוא מין צורה של שיפור הדיון, לא משהו שרומז שכל מי שלא אמר מלים אלו הוא לא הוגן. לא השורש ביהדות, אלא זו ההשקפה של היהדות, שיש השגחה פרטית, עוד לפני מתן תורה, ולפני מצוות, מופיע ה' בספר בראשית כמי שמשגיח. מה שיש לי לומר על זה כבר אמרתי, שאין דרך להוכיח או להפריך זאת. מחמת מורכבות המשתנים של טוב / רע וכן רשע / צדיק. ולכן אין משמעות לדיון. שאלת האמונה תתברר אולי באפנים אחרים. אלא שלגלוגך לא מוצדק משני הטעמים שנתבארו.
עם זאת, סבורני שעיון בהיסטוריה היהודית יכול בהחלט להשאיר חומר רב למחשבה, בתחום זה עצמו, של תופעות בלתי מוסברות.
ולדברי הרח"ק, מודה אני ומתוודה שהם נשמעים בלתי מנומקים בעליל, דהיינו נימוקים לא רציניים. אבל איני מסכים אתך שאין בכך אומץ ותמיד הוא יכול להיות צודק. במקרה שיפול טיל על בני ברק, יהיה זה מאד לא נעים, ותירוצים לא יעזרו. אגב יש לציין שהרב שטינמן לא בדיוק אוחז מהפלפול הנ"ל של בב"ב לא יפלו פצצות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:39 |
|
| |
ייתכן מתוך התרשמותי על רח"ק לא נראה שהוא מסתמך על זה שניתן לשקר לכולם, ובכלל נראה רחוק מהתחכום שצריך בכדי לייחס לו רוע בהתבטאויות כאלה. ניכר שהוא באמת ובתמים מאמין במה שהוא אומר, הן במקרה זה והן במקרים אחרים. זה לא אומץ ולא שום דבר. פשוט בעולם שלו לפשעטלאך כאלה של כדאי הוא ר"ש וממילא וכו' יש משקל אמיתי והוא לוקח אותם ברצינות ללא שום קריצה. רוב החוזרים על דבריו והדומים לו כן מודעים יותר למשחק הזה.
תוקן על ידי יהיאור ב- 19/11/2012 12:40:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:46 |
|
| |
בכלל כוונת ר' חיים היא שאין לפחד כלל ואין לנקוט שום צעדים שנובעים מפחד שכזה. חובת ההשתדלות בימים אלה איננה מחייבת שום פעולה כי הסיכויים הם אפס. אין כאן הבטחה ולא נבואה, בסך הכל הערכה הלכתית האם וכיצד לפעול.
הרב שטיינמן מעריך אחרת את המצב, וצ"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:50 |
|
| |
שותפי האם להבטחת החזו"א יש משקל בקביעתו את הסיכויים? אם לא, למה הזכירם במכתבו שהובא? ואם כן, על זה דנים כאן האמנם הוא מאמין שיש משקל להבטחה בשם החזו"א במציאות. והאם ידועים לו בכלל צדדי המציאות והסיכויים לפני שפסק פסק כזה. [איני אומר שהוא מופרך לגמרי להעריך הערכה כזאת, אבל לא התרשמתי שרח"ק הוא זה שבידו הכלים לפסוק בזה]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:54 |
|
| |
פרוגרמי שמת לב שבמקרה רוב ההכרזות על סיבות ההשגחה האלהית קשורים קשר הדוק עם מה שאתה מכנה שיח אנושי נורמלי של שליטה ומחלוקת ורצון להצביע שאלקים בצד שלי ולא בצד שונה? בדרך כלל זה לא נראה כמו רצון נקי לברר את סיבות ההשגחה ועכ"פ תמיד התשובה היא כזאת שמשאירה את המשיב בצד הנכון ואת האחרים כרשעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:54 |
|
| |
בשביל ר' חיים ההבטחה (ההערכה) של החזון איש זה עניין שאפשר לסמוך עליו בשעת הדחק ולא לנקוט שום פעולה יותר. אם ח"ו יקרה משהו הוא והסומכים עליו לא יתנו דין בבי"ד של מעלה על שלא השתדלו יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:02 |
|
| |
זהו, שיש אנשים שלא חושבים רק על החשבון שיתנו או לא בבית דין של מעלה אם הם עשו את ההשתדלות הראוייה, הם בכלל לא רוצים להגיע לשם ..
[אגב, האם מה שהסקת מדעת רח"ק שאין צורך לעשות שום פעילות ידוע לך ישירות? כי במכתב שפורסם זה לא היה כתוב למעשה והכל כאן פרשנות שלך. ]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:09 |
|
| |
הטיל שנפל ליד בני ברק
נפל טיל והתגלה מחזה מופלא, יחד עם כל הכדוריות פוזרו מטבעות של שקלים חצאים ועשרות אגורות.. בבדיקה מעמיקה הוברר שהטיל הורכב מעמוד של תחנה שנגנב בבני ברק, ושכחו עליו את הקופה של קופת העיר.. בבני ברק אומרים כי בזכות הכסף לקופת העיר הטיל לא הגיע לבני ברק... הבדחן נפתלי פוקס לצה"ל: תפציצו את החמאס עם אינטרנט ואייפון לאחר שהרבנים קבעו שהם מביאים 'חורבן'....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:10 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | זהו, שיש אנשים שלא חושבים רק על החשבון שיתנו או לא בבית דין של מעלה אם הם עשו את ההשתדלות הראוייה,
הם בכלל לא רוצים להגיע לשם ..
[אגב, האם מה שהסקת מדעת רח"ק שאין צורך לעשות שום פעילות ידוע לך ישירות? כי במכתב שפורסם זה לא היה כתוב למעשה והכל כאן פרשנות שלך. ] |
|
הלא לכן הזכיר כדאי הוא רשב"י לסמוך עליו בשעת הדחק, לסמוך עליו למעשה.
אבל כולם מגיעים בסוף לבי"ד של מעלה, השאלה רק איזה פנים יש להם שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:13 |
|
| |
יהי, אני מסכים. עניתי לשיטת בעל היוסיף אומץ. פרוגרמי, לאיזה יחס לדעתך ראוי טיעון המתיימר להיות טענת עובדה, שטוענו אומר מראש, שאינו ניתן להוכחה ולא להפרכה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:16 |
|
| |
שותף סוד אתה המזכיר של הבית הדין שלמעלה השמש והתליין, כי אתה יודע בדיוק מה הולך שמה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:20 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | שותף סוד אתה המזכיר של הבית הדין שלמעלה השמש והתליין, כי אתה יודע בדיוק מה הולך שמה |
|
אני לא יודע מה קורה שם, אני כן יודע כיצד צריך להתכונן כאן לקראת שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:24 |
|
| |
שתף אותנו מנין אתה יודע.
|
|
|
|