|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:24 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
הלא לכן הזכיר כדאי הוא רשב"י לסמוך עליו בשעת הדחק, לסמוך עליו למעשה.
אבל כולם מגיעים בסוף לבי"ד של מעלה, השאלה רק איזה פנים יש להם שם. |
|
האם אתה יודע שזה הפשט או שאתה משער בעצמך? [כמובן שההקשר של כדאי הוא ר' שמעון אחר לגמרי והוא צחוק ממש אם כוונתו לפסק הלכתי, כמליצה אמונית זה מתאים ומורגל להשתמש בו כך.] השאלה אינה אם כולם מגיעים, רציתי רק להביע שקצת מוגזם לשאול את עצמנו בשעת הסכנה רק האם ניתבע בב"ד שלמעלה על יציאת ידי חובת השתדלות, התחושה הפשוטה יותר הוא שמנסים להישאר בחיים, לא להצדיק עצמנו עם תירוצים כלפי ב"ד שלמעלה. ייתכן שיש אנשים מיוחדים שחשיבתם ודרגתם בבטחון וכו' כצד הראשון, אבל זה בהחלט לא חשיבה נורמלית, ואיני חושב שזו ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:40 |
|
| |
ראיתי מודעת אבל
אחמד געברי
איננו
אלוקים נתן צהל לקח
תושבי הדרום
יושבים שבעה במקלטים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 14:53 |
|
| |
יהי
איני יודע מה "רוב" ההכרזות האלו, יש לי הרגשה שכשההכרזות האלו "מעניינות" הם מגיעות לכותרת עילית של בח"ח. אנשים מאמינים חיים כך את חייהם שעה אחר שעה, וכל גירוד ברגל יש לו הסבר. באופן טבעי יש לאנשים את החוצפה לחשוב שהאמת אתם, ועוד מחשבות מינות כאלו, וזה מתבטא בין השאר בסולם הערכים שהם מציגים כרצוי לעומת לא רצוי.
יתכן
אינו ניתן להוכחה או להפרכה – ישירות. אבל הוא נובע מעצם האמונה בתורה ובנביאים, עליה לא אמרתי שאינה ניתנת להוכחה או להפרכה.
יהי
הכלל כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק, הוא כלל הלכתי לגבי כל מאמרי ר"ש, עי' רמב"ן גיטין יא: ריטב"א שבת מה. מהרש"ל גיטין א' כה' תורת חיים נג' ירוחם מדוע אלהים נתן וצה"ל לקח אולי להיפך? אחמד בחר ברע, או מי שהשפיע עליו - נתן, ואלהים עזר בחיסולו הבובקע של הטיל עם הקופות כבר הופרך מזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 14:56 |
|
| |
התיעצתי עם אחמד טיבי וח"כ זועבי- ושניהם אמרו שאתה לא צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 15:48 |
|
| |
שוין, כמאמין אני תולה את זה שתגובתי לא נקלטה ביד ה' ואוותר על המשך הוויכוח הזה היום ויה"ר שבזכות זה נזכה שמדומייני עם ישראל יתעוררו מדמיונם וייפגשו עם המציאות.
תוקן על ידי יהיאור ב- 19/11/2012 15:49:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 22:12 |
|
| |
שמועה שמעתי שהגראי"ל שטיינמן טוען שלמרות דברי החזו"א על בני ברק ,האייפונים עלולים לשבש הבטחה זו, ואני תמהתי שהרי יש עוד אמירה של החזו"א ,שאין עין הרע שולטת בבני ברק, [ איי פון ] בכל אופן אי אפשר להתכחש ולא להפליא לזה שבאמת ב,ה עד היום לא סבל עיר התורה לא מפיגועים ולא מטילים,
לעצם דברי החזו,א על ארבעים שנות מדינה ולא יותר [הסטמר רב אמר 50 ,ואולי כולו שלו] יש לחקור ,דהא קיימ"ל אין אדם עומד על דעת רבו עד ארבעים שנין, האם במקרה דנן צריך להמתין 40 שנה מיום אמירת הרב ,או 40 שנה מיום שנת ה40 דאמירה זו ,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:54 |
|
| |
האם בגבעתיים והרצליה היו פיגועים או טילים? זו שאלת תם, בתור ירושלמי באמת אינני יודע, אבל לא זכור לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 04:31 |
|
| |
http://www.bhol.co.il/forums/forum.asp?forum_id=1364 כל תושב בני-ברק מכיר את הבטחת ה'חזון איש' כי בבני-ברק "לא יהיו פצצות". ואכן, לאורך השנים דילגו הפיגועים על העיר, וגם טילי הסקאד במלחמת המפרץ הגיעו לגבולותיה - אך לא נחתו בתוכה.
אך האם ההבטחה תקפה עדיין בימינו?
במכתב המתפרסם הבוקר (ב) כותב הגר"ח קנייבסקי כי ההבטחה עדיין בתוקף:
"כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק (ברכות ט' א') ור"ש ס"ל בספרי עקב סי' ל"ח אין זה קידוש ה' שדברי צדיקים קיימין בחייהן ובטלין לאחר מיתתן (ולא יתכן כן). וא"כ כשהחזו"א זצ"ל אמר שבבני ברק לא יהי' פצצות, כמו שהעיד הגה"צ ר"א טורצין זצ"ל, בודאי יתקיים גם היום, ואין לפחד כלל".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 06:38 |
|
| |
לצערי לא יכולתי לעבור על כל האשכול, ויתכן שאני חוזר על דברים שנאמרו. נקודות עיקריות:
א. מה בדיוק אמר או כתב ר' חיים? כלומר, האם באמת אמר את המיוחס לו ואת המופיע בשמו גם ב"יתד נאמן"? (בעיני ראיתי: "כדאי הוא ר"ש לסמוך עליו בשעת הדחק (ברכות ט ' א') ור"ש ס"ל בספרי עקב סי' ל"ח אין זה קידוש ה' שדברי צדיקים קיימין בחייהן ובטלין לאחר מיתתן (ולא יתכן כן) וא"כ כשהחזו"א זצ"ל אמר שבבני ברק לא יהי' פצצות כמו שהעיד הגה"צ רא"צ טורצין זצ"ל בודאי יתקיים גם היום ואין לפחד כלל" - חיים קנייבסקי. בעיתון מופיע צילום כתב ידו.).
האם באמת זה העתק ממה שכתב?
ב. מהי המסורת בשם החזו"א? האם נאמרו הדברים? מיהו העד שמזכיר ר"ח? לגבי מה אמר זאת החזו"א?
ג. מהי התפיסה המגולמת במילים אלו? מה היא מניחה לגבי המציאות, לגבי ההשגחה? האם היא מחודשת? (מה עם כל הברכות שמובטחות בשם "צדיקים", כולל ר' חיים עצמו לפי השמועה?
ד. האם הבטחה כזו עולה בקנה אחד עם מקורותינו?
ה. איך ייתפס החזו"א אם הדברים אמורים להיות נכונים? (נביא?)
שאלה טורדנית עבור דיירי בני ברק שיסמכו לסמוך על ההבטחה (כמוני...) אך מבורכת מבחינה פילוסופית היא אם ר"ח התכוון באמת שהדברים הם כך ולא אחרת או שאין כאן אלא אמירה שנועדה לספק תרופת הרגעה לעצבים מתוחים? אם נניח שזה כך, מה זה אומר לגבי תפיסתו של האומר אודות הבטחות בשם החזו"א ובשם התורה?
פרשנות אפשרית שאמנם מרדדת את החלק המוזר בסיפור, ובדומה לציטוט מפורסם בשם ישעיהו לייבוביץ ע"ה מתוס' (איני זוכר היכןI: אין ההתייחסות למה שיש או יהיה אלא למה שאמור להיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 08:30 |
|
| |
מיימוני אמנם רג"נ היה שכן של ר' חיים, אך לא נראה לי שר' חיים קבל את תפיסתו הפסיכולוגית....
האם מותר להרגיע אנשים כדי שלא יירדו למקלט?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 08:40 |
|
| |
מבלי לדעת על כך כלום אני מניח שדברי החזו"א נאמרו בהקשר של מלחמת העולם השניה ו/או מלחמת השחרור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 08:49 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | האם בגבעתיים והרצליה היו פיגועים או טילים? זו שאלת תם, בתור ירושלמי באמת אינני יודע, אבל לא זכור לי. |
|
שאלת תם כדי לבעוט כמועד (:
וכן ,כך מספרים על גבעתיים ,
רמת גן שמרבית הטילים [מלחמת המפרץ]נפלו בחלקו כידוע נושק לבני ברק אף בחלקי רחוב ,
הרצליה כמדומני לא אמורה להיות שותפה כשהיעד הוא תל אביב,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 09:28 |
|
| |
ביליצר- לגבי פגועי התאבדות: הנה רשימת ערים בגוש דן שבהם לא היו פגועי התאבדות (לפי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95%D7%A2%D7%99_%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C): חולון,בת-ים,קרית אונו,בני ברק,רמת השרון,יהוד,גבעתיים,גבעת שמואל,אזור,רעננה,סביון,אור יהודה,בית דגן. לגבי טילים במלחמת המפרץ: אני מקבל את דבריך בעניין גבעתיים, אבל מעניין לדעת באילו ערים מהרשימה שהבאתי כאן, בנוסף לבני ברק, לא ספגו טילים במלחמת המפרץ. לא הצלחתי בינתיים למצוא רשימה של כל נפילות הטילים במלחמת המפרץ. לגבי זה שהיעד במלחמת המפרץ היה תל אביב, אין ספק שכך היה, ובפרט אזור הקריה, והיא הנותנת. גבעתיים ורמת גן קרובות יותר לתל אביב (ולאזור הקריה בפרט) מאשר בני ברק, ולכן א-פריורית הסיכוי לנפילת טילים שם היה גבוה יותר מאשר נפילת טילים בבני ברק. גם שטחה המוניציפלי של רמת גן גדול כמעט פי 2 משל בני ברק, כך שגם מבחינה זאת הסיכוי א-פריורי לנפילת טילים ברמת גן היה גבוה פי 2 מאשר בבני ברק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 09:55 |
|
| |
קודם כל, העתקת המכתב הק' באדיבות סורק מבחח.
|
|
|
|
|