בית פורומים עצור כאן חושבים

היפלו טילים בבני ברק - יש נביא בעירו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2012 14:59 לינק ישיר 

פרוגרמי,
אענה למה ששאלת אותי-
(הנה בתגובת 'חזק ואמץ' שמעלי נכתב אותו דבר בדיוק כמוני).
המציאות מראה שצדיקים לא מקבלים טוב כאן בעולם ורשעים אינם נענשים.
שאלת: במקורות כתוב אחרת?
נכון. למה את המצפה ממני לתשובה על המקורות? אתה הת"ח והידען, לא?
זה שבמקורות כתוב אחרת, לא משנה את תפיסת המציאות
אין טעם לעוות מציאות כדי שתתאים למקורות
הרי המציאות היא גם רצון השם
לפחות ברצה שהמוקורות דבר השם.

אולי בדורות ההם המציאות היתה אחרת, (הגם שחייה אבות היו רוויי סבל, חיי דוד המלך)
אולי כל מיני הסברים. פאקט - זה ככה.
אפשר לומר שאיננו מבינים , שזו חידה ענקית, הסבל והרוע בעולם,
אבל ככה זה, ועם זה מקובלנו שהשם צדיק וישר.

לענין ההשגחה, הרשה לי לדייק אותך
אנחנו מושגחים, ואני מאמינה בכך מאד,
אין זה אומר שננחל רק טוב ומתוק
זה אומר שכל שיהיה - מידו יתברך, וכנראה שלטובה.
תחושת המושגחות אינה כוללת בהכרח רק דבש.
היא אומרת שהשם רואה,( "וירא את עונינו", אוה"ח: ראית השם במצטער תועיל להסרת הצער)
שהוא זוכר ומתחשב ומכוון.

לכל אדם המארג אמונותיו, יש את תשובותיו שלו לשאלת: איפה הטוב המובטח. ומדוע רע וקשה לטובים. 
(יש לי את שלי ב"ה, פרי הרגשה, מחשבה, התבוננות. אולי  מתנה שהשם נטע בליבי.)

יש האומרים שכל נושא הגן עדן והגיהנום ושות, שאינם מפורשים בתורה, באו כדי לתת מענה למצוקה הזו, שלא ראו שבא טוב לצדיקים ורע לרשעים. ככה 'סידרו' את המצב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:00 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
מה מניע את ר' חיים קניבסקי? אני משוכנע שאמונה תמימה שאם החזו"א אמר כך, זה יתקיים בוודאות.
מה יקרה אם זה לא יתקיים? השאלה הזו אינה מעסיקה אותו כי הוא לא חושב שקיימת אפשרות כזו שזה לא יתקיים.

השאלה היא באמת למה הוא (או החזו"א) משוכנעים כך.
הרי דבר יום ביומו הוא שצדיק ורע לו ורשע וטוב לו.
זה סותר את העיקרון המקודש ביותר, שאלוקים נוהג בצדק וביושר.
וזה סותר את מה שכתוב בתורה פעמים רבות, שהצדיק מקבל שכר בעולם הזה והרשע מקבל עונש בעולם הזה.
תירוצים לא הגונים יש למכביר, אבל יישוב הגון וישר לא ידוע לי.
על הסוגיא הזו קיים ספר בתנ"ך, ספר איוב. כולו עוסק בשאלה הזו, ואין בו תשובה.

דבר יום ביומו? מאיפה אתה יודע מי צדיק ומי הוא הרשע?
סותר את מה שכתוב בתורה? איפה בדיוק זה כתוב בתורה? איפה בתורה מוזכר עולם הבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:01 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

התוס' אותו נהג לייבוביץ לצטט (ללא ההקשר, כדרכו שלא בקודש. אכ"מ) הוא ביבמות דף נ..

תדע שהרי נביא עומד - וא"ת והלא אם לא התפלל חזקיהו על עצמו היה מת והיתה נבואה בטלה אלא ע"כ אין הנביא מתנבא אלא מה שראוי להיות אם לא היה חוטא א"כ היכי מוכח מכאן דמשלו הוסיפו לו אפי' לא הוסיפו לו משלו וחיה כבר כל שנותיו שנגזרו לו מה שלא נתקיימה הנבואה לפי שחטא ואילו לא חטא ונשא אשה בשנים הראשונים היה מוליד ואר"י דשמא הדורות נגזרו להוולד באותו הזמן ובאותו הפרק שהם נולדים ובשני התוספת נגזר לו להוליד מנשה.

הרב מיכי,

אין הבדל בין בבא פלוני לאלמוני. ר"ח מצטט את החזו"א ולכן יש טעם לברר אם הציטוט נכון, בפרט למי שסבור שהחזו"א שמר על רמת שפיות שר"ח פחות מקפיד לשמור עליה.

חזק,

מילא מי שבוחר להתעלם מעובדת "הראות בעולם משפט מעוקל" באופן "מכאיב הלבבות ומדאיב המחשבות" (רמב"ן הקדמה לפרושו על איוב).

הנס הגלוי הוא, הראות בעולם אנשים, אשר לא די שאינם מביטים במציאות ומנסים להתמודד עמה באופן כלשהו, אלא מתעלמים ממנה ומהפכים הקערה על פיה וכל ימיהם אותות ומופתים שלא נחזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:41 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
אשכול מוזר. אני רק צמה מדוע תמיד נפתחים אשכולות כאלו בעקבות דברי הרבנים קנייבסקי/זילברשטין ועוד ולא נפתח אשכול על "היה לא תהיה". עד כדי כך הכל כאן פוליטיקה?
כנראה כי אין כאן מישהו שהוא או שכניו יש לו הוה אמינא להאמין בהיה לא תהיה של הרב אליהו. אגב, בתקופת ההתנתקות היה כאן שמח מכל הצדדים, תחפש קצת בהיסטוריה, כך שלא נראה לי שיש הטייה כזאת.
--
גגלת ומצאת תאמין, הנה האשכול שמדבר על היה לא תהיה.

תוקן על ידי יהיאור ב- 20/11/2012 15:46:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:50 לינק ישיר 

לומדת

בהודעתך הראשונה כתבת:

אם אנחנו שואלים למה סנדי בליקווד, יצאנו מנקודת הנחה שלשומרי מצוות לא קורות צרות, בדרך כלל.

זה נכון? לא ולא.

צרות ושמחות קורות באותם אחוזים לכל באי עולם, בלי קשר לאיכות מעשיהם

יש כאן שתי טעויות: אין הנחה שלשומרי מצוות לא קורות צרות, אבל יש הנחה שאם יש אסון גדול הוא בא ללמדנו משהו, הרי התשובה היא לא ש'איננו שומרי מצוות', אלא שעשינו חטא כל שהוא, כגון אייפון רחמנא ליצלן, פיאה נוכרית, אינטרנעאט, ועוד ועוד. ולכן ההנחה היא שאסון שבא על הציבור בא עקב חטאיו, ולא כפי שכתבת.

טעות שניה: אין דרך להוכיח שצרות ושמחות קורות באותם אחוזים לכל באי עולם בלי קשר לאיכות מעשיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:51 לינק ישיר 

מה שחסר פה זה קצת חוש הומור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:51 לינק ישיר 

ועוד אשכולות זלזול בצדיק הדור הד"לי הגר"מ אליהו זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 15:59 לינק ישיר 

פרוגרמי

אין דרך להוכיח שצרות ושמחות קורות באותם אחוזים לכל באי עולם בלי קשר לאיכות מעשיהם

זה אינו נכון.
לבדוק איזה אחוזים של צרות או שמחות קורות לאוכלוסיות שונות אפשר גם אפשר.
לקבוע את איכות מעשיהם של ציבורים שונים אכן קשה יותר, שהרי איננו יודעים ל"נקד" את איכות המעשים, ויש דברים הנעשים בסתר וכיו"ב.
אבל על כל פנים אפשר לבדוק את אחוז האסונות וכיו"ב המתרחשות בציבורים המוחזקים ל"טובים" ובציבורים המוחזקים ל"רעים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 16:05 לינק ישיר 

פרוגרמי,

א.      למה אין דרך. אפשר לבדוק זאת בקלות. מאמינים מול מי שאינם. דתיים מול מי שאינם

אא"כ תוצאת הבדיקה יישללו בטיעון[ כי צדיקים נענשים בעוה"ז, או כי הקב"ה מדקדק עמם יותר.

בדיקה בלי פלפולים, במטרה לבדוק עובדתית, אפשר בהחלט לעשות.

ב.      מה עלינו לחשוב כשאין דרך לבדוק?

מנין לך שאוכלי פלאפל/פיצה/גאלע/ארבעס/קישואים ממולאים/סרדינים בחומץ, אינם נהנים מפחות צרות.

אין דרך לבדוק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 16:13 לינק ישיר 

חזק, אין קשר לצדיק ורע לו. זה קשור לצדיק גוזר והקב"ה מקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 16:33 לינק ישיר 

הרב מיכי,

עד כמה שהבנתי בדברי רח"ק מגיעה , הוא אינו גוזר שלא יפלו, אלא קובע כי מחמת זכות כלשהי בני ברק לא תיפגע.

(אינך חושד בו שגוזר רק על שכונתו ח"ו ומפקיר רבבות אלפי ישראל שאין ידם משגת לקנות דירה בסמוך ללדרמן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 20:36 לינק ישיר 

אילו היה הרב מנבא ואומר שבבני ברק לא יהיו מחלות לילדים עד גיל 12 וזה היה מתקיים-יש מקום להתפעל.
אבל בעיר קטנטונת במרכז הארץ תמיד הוא יכול לנבא שלא יפלו טילים והוא יודע שקהל המשתרכים אחריו יראו בזה נס.
ובנוסף לזה הוא יודע שאם יפול טיל במקרה על ק"ק בני ברק תמיד אפשר לתרץ כי באותו יום בת"ת פלוני לא למדו תורה כראוי כי את התרוצים הוא למד עוד כשהיה בחידר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 22:48 לינק ישיר 

ייתכן, גם אם הוא לא גזר בעצמו, הטענה שלהם היא שהקב"ה לא מביא תקלה על ידי צדיקים. לכן אם רח"ק מבטיח (בגלל שהוא חושב שהחזו"א הבטיח, גם אם הוא חושב כך בטעות), די בכך כדי שלא ייפלו שם טילים. לכן כתבתי שזה לא קשור לצדיק ורע לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 22:50 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4308645,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 23:53 לינק ישיר 

כשאסונות מתרחשים גם לאנשים טובים, ולפעמים בריכוז גדול,קשה ללמוד מזה משהו כתשובה על חטא, שהרי יש חוטאים גדולים מהם באופן בולט, שלא קורה להם כך.  ובעיני ילדותי לומר שסנדי, למשל, באה בגלל אייפון או אינטרנט או פאה נוכרית. וברור שאין לנו כל דרך לדעת זאת. יש פה הרגשה שכינו כאן 'אליבי', כנגד כל אסון יישלף איזה חטא תורן, שהרי אין צדיק שיעשה טוב ולא יחטא. ובכ"ז הוא יענש והרשע לא. 

ולטיעון ב', מי שרוצה לומר שלציבור שומרי תורה קורים פחות אסונות, הוא זה שצריך להוכיח זאת. 
והוא לא יצליח כי זה לא נכון.
בדוק במחלקות אונקולוגיות ותדע. בדוק ב'בוני עולם' (נשים עקרות) ותדע. וכך הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היפלו טילים בבני ברק - יש נביא בעירו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.