| נשלח ב-19/11/2012 23:40 |
|
| |
***מבחן האמת***
בשבועות האחרונים כאן בפורום, ישנו נושא שעלה ולא פעם אחת.
נושא שאני חושבת שהגיע הזמן שנפתח את הקלפים ונניח דברים על השולחן.
<בנים, שבו, תחזיקו חזק בכיסא ותתחילו לתת תשובות.>
אני פונה בשמי ובשם בנות נוספות. מעלה טענות, שאלות וקושיות שרצוי כבר לתת את התשובות עליהן.
*למה אני, כבחורה חרדית ספרדית, שבאה מבית ספרדי, למדתי בסמינר ספרדי-ליטאי, לא יכולה ''לקבל את הזכות'' להיפגש עם בחור ספרדי מישיבה אשכנזית??
מה הוא יותר מיוחד ממני?? איזו דרך הוא עשה שאני לא עשיתי?? האם יש לו תורה שונה משלי?? מי אמר שאם נולדתי לבית שאליו נולדתי (והוא מדהים!!) אין לנו דעות והשקפות זהות?? מי אמר שהוא טוב ממני???
ועוד... עד 'שניתנה לי הזכות', למה כשבאתי לדייט, הייתי צריכה להקשיב לכל הסיפורי ספתות שלך, על מס' העניבות שיש לך, על מס' הבחורות שאיתן נפגשת? מי הייתה יפה יותר ומי פחות? וגם מי הסכימה לתת יותר money cash ומי פחות??
למה אתה צריך להסביר את רמת הפתיחות והזרימה שלך בכך שאתה מספר לי ש'חדשים לבקרים' אתה מבקר בביליארד הקרוב ו'מכסה' על זה בשטייגען רציני??
למה זה אמור לעניין אותי??
למה כשאני באה לדייט, הגישה שלי היא לבדוק את רמת ההתאמה בינינו? מה שווה מה שונה? כמה נעימה השיחה וכו'...? ואתה....
אתה בודק אם אני יפה?? ואז.... מוריד כי אני כבדה מידיי... ובמשך שנים אתה 'משוויץ'- הורדתי עוד אחת...
למה??????
למה חברתי, בחורה חרדית, מבית פחות חרדי משלי, אבל עשתה כברת דרך ארוכה, כדי להגיע הכי קרוב לאבא שבשמיים. יפה, טובה, מוכשרת, אצילית, מוצלחת, שעבדה על עצמה, טיפחה מידות, שיבחה כל רביב, העצימה יכולות בין רוחניים ובין גשמיים...
מה היא שונה ממני? כי אבא שלה דואג לפרנסה? כי אבא שלה לומד פחות תורה ממך? כי הוא משקיע בבני משפחתו, בלומדי התורה?! כי מה???????
כי אתה עם מידות טובות יותר משלו??? <ואתה לא!>
גם אני יכולה לשבת ללמוד תורה יום שלם ולהיות עם מידות פגומות.
מה בסה''כ היא ביקשה?? בן תורה, פשוט!!
היא לא ביקשה מלך או נסיך החלומות, היא לא ביקשה ארמון מזהב או רכב יוקרתי....
אז מה???
כי היא מבית מסורתי והתחזקה לבד? כי היא לא הייתה צריכה משגיח שישגיח על מעשיה?? כי היא הצליחה הכל בכוחות עצמה ובכוחות התפילה והאמונה שבה??
למה אני צריכה לשמוע ממנה משפטים כמו:
'אולי זה לא מגיע לי', 'הקב''ה רק מוכיח לי שבחיים לא אבנה בית של תורה אמיתי'....
מה כל הקטע הסטיגמתי הזה? למה אתם נותנים הרגשה של: 'בנות חוזרות בתשובה לא שוות את זה''?
אולי הגיע הזמן להגיע לפגישה עם ראש פתוח ולא עם רשימת קניות...??? כי אם לא כן... תוכלו למצוא את כ-ל מבוקשכם.... רק במכולת! ושם אנחנו לא מבלות 24 שעות... ובטח לא עומדות למכירה.
ליבי גועש, אני כותבת בדמעות של דם.
<האחת שכותבת בשם רבות...>
נ.ב. האשכול מנוסח בלש' רבים ואינו מופנה ליוצאי הדופן.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/11/2012 23:53:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:05 |
|
| |
מחקתי, אין לי ענין לפגוע. ואני מבקש סליחה מכל אלו שנפגעו.
תוקן על ידי מעפיל ב- 20/11/2012 00:59:15
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:11 |
|
| |
מעפיל... אני במקומך, הייתי שותקת.
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:13 |
|
| |
את מצפה לתשובות, או רק הקמת קול זעקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:17 |
|
| |
הקמתי קול זעקה. אי אפשר לענות על השאלות האלו.
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:26 |
|
| |
מעפיל אתה מקשקש בקומקום עם הנקודות האלה בחורה ספרדית שווה בדיוק כמו בחורה אשכנזית לבחור שמתאים לה (עדתית) הווי אומר בחור ספרדי והיא לא פחותה בנקודות בשום צורה
הבנים והשטויות שלהם מאיפה הבאת את זה ???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:28 |
|
| |
תותי היקרה,
מי שלא רוצה להיפגש אתך, בגלל הסיבות שהזכרת, גם את לא רוצה להיפגש אתו!! את גאה במה שאת ומי שזה לא מתאים לו שילך לעזאזל מהר!
תהיה חזקה, אנחנו אתך:)
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:33 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | מעפיל אתה מקשקש בקומקום עם הנקודות האלה בחורה ספרדית שווה בדיוק כמו בחורה אשכנזית לבחור שמתאים לה (עדתית) הווי אומר בחור ספרדי והיא לא פחותה בנקודות בשום צורה
הבנים והשטויות שלהם מאיפה הבאת את זה ??? |
|
מעניין כמה יהיה שווה בחור אשכנזי שלמד בישיבה ספרדית בשידוכים של אשכנזים.. (יש בכלל חיה כזאת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:40 |
|
| |
מעפיל, מדהים כמה שטויות בנ"א יכול לכתוב בתגובה אחת!!!!!!!!! מה זה הניקוד המפגר והגזעני הזה? אגב, לפי דבריך עולה שבחור אשכנזי מישיבה מצוינת עם מידות מעולות ואופי יקח בחורה ספרדיה עם הרבה כסף צולעת , דיסלקטית ומכוערת. כאילו מה? כבר קלטנו שכסף זה מקום ראשון אצליכם! תתחיל לדבר ראלי! וחוצמזה, מה זה לנקד ככה ספרדים ואשכזים??????????????
בעצם מה זה התשובה הארוכה הזאת? התגובה שלך לא שווה אותה ממטר!! ו.. תותי- לייק! מחזיקים לך אצבעות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 00:57 |
|
| |
אני ממש מצטער אם פגעתי במישהו או מישהי, אבל אני רוצה להציע תרגיל מחשבתי. נניח בחור אשכנזי ממשפחה מצוינת, שלומד בישיבה יוקרתית, והוא בחור מעולה. מה הסכוי שבחור כזה יצא עם בחורה ספרדיה ממשפחה רגילה, שיש לה מידות יוצאות מן הכלל, ויראת שמים, ואופי מושלם? אחרי שתענו לשאלה שלי, תחזרו שוב לקרוא את מה שכתבתי, אולי תראו את זה מנקודת מבט שונה. שוק השידוכים מנוגע עם אלף סטיגמות, זה המציאות, ואיתה אנחנו צריכים להתמודד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:00 |
|
| |
ומה הסיכוי ההפוך שבחורה ספרדיה מצוינת וכל הבל בלה בלה שלך תצא עם בחור אשכזי טוב ככל שיהיה?
מידיעה, בחורות ספרדיות לא רוצות אשכנזי ולא בגלל שהוא לא יותר טוב/שווה/וכו' אלה בגלל שינויי מנטליות נטו!
תוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 20/11/2012 01:01:37
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:03 |
|
| |
אדם יש חיה כזו אני מכירה כמה הוא שווה??? מליון דולר
מה זה השטויות האלה כל בעל שווה לאשתו כל בחור שווה לארוסתו וכנ"ל הפוך
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:08 |
|
| |
מעפיל, חבל שמחקת, לדעתי התגובה שלך היתה תשובה, אני לא מבינה, אתן מתכחשות לעובדה שהציבור סוגד לסטיגמות?????
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:11 |
|
| |
מסכים עם תמר, חבל שמחקת...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:12 |
|
| |
נסיון השידוכים הוא מצד אחד קל כי יש בו המון תקווה והמצב יכול להשתנות ברגע ומצד שני זהו נסיון קשה מאד מלווה בהמון תהיות, התלבטויות ומפחי נפש. לא הייתי מתייחסת לנושא כעדתי היות והוא קיים בכל העדות והמגדרים. לא חסרים בחורים אשכנזים שפוסלים כי הבחורה מבית צדיק מידי או שההיפך, הבית לא תורני... לא חסרים בחורים שפוסלים על כך שהבחורה מבוגרת מידי (ועדיין היא צעירה מהם).... לא חסרים סיבות ותירוצים. מצד אחד צריך לשקול כל הצעה ומצד שני, כשהצד השני מוריד, צריך לנסות לקחת את זה למקום טוב-זה לא השידוך שלנו ונחסכה לנו עוד פגישה מעצבנת ומשמעממת ובלה בלה בלה... בסופו של דבר אנחנו צריכות רקקקקקק אחד!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:13 |
|
| |
מעפיל, שאפו על ההתחשבות את ה-5 נקודות של אופי אני נותנת לך... אבל לא היית צריך למחוק, זה טוב שיראו כמה שטותיות וחסרות רמה הסטיגמות האלה.
|
|
|
|
|