|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:14 |
|
| |
אני ממש סקרנית לקרוא מה מעפיל כתב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:14 |
|
| |
מכיוון שהציבור החרדי הוא הקרוב ביותר לבורא יתברך, ומקיים רצונו ועובדו בלבב שלם, ותופעה זו אינה תופעה שולית בציבור החרדי אלא תופעה רווחת ביותר הכוללת את רובו של הציבור. על כן אין לי מנוס אלא להגיע למסקנה שזוהי הדרך הטובה ביותר לעבוד את השם. צא ולמד, האם גדולי הדור מתערבים זה בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 01:16 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 08:39 |
|
| |
אז המסקנה היא: סטיגמות?
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 10:10 |
|
| |
אני אחלק את תשובתי לשניים.
האחת, התשובה לעצם טענותייך. השניה, ההסתכלות האישית שאמורה להיות.
האחת, אין ספק שאותה חברה מבית פחות חרדי, היא לא פחות טובה ממך ולא פחות טובה ממנו, וברוב הפעמים דווקא ההיפך, זה שהיא עברה כברת דרך כה ארוכה וקשה, זה הופך אותה לנעלית יותר, מיוחדת יותר. ואותו אחד שבאמת לא לוקח אותה בגלל סיבות כאילו ואחרות זה בהחלט הפסד שלו.
אלא שכמו כשאת קונה בגדים, את קונה בגדים שהחברות שלך יחמיאו לך, וכמו כל רהיט, רכב שהמין האנושי קונה, מעורב בזה שיקול נכבד מאד של - "מה יאמרו" ואיזה מחמאות ועיניים הוא יקבל על זה, כך זה בשידוכים. כשאדם לוקח אשה, מעורב בזה לא מעט השיקול והתחושה, איך החברה שלו תקבל את "החיה" הזאת, מה תגיב הסביבה, מה יגידו בישיבה וכו' וכו'..
למה זה כך? כי אנחנו יצורים חברתיים. כי הקב"ה ברא אותנו בינות לבני אדם שהלך מחשבתם זה מחשבת השני, והערכת עצמם הרבה תלויה בהערכת הסביבה, אז מה הפלא שאותם בחורים שדיברת עליהם הם כאילו!?
זה לא בסדר? ברור! ולו כי זה הפסד שלהם.. אבל בתכלס, לפחות זה דבר בר הבנה.
ואני אישית חושב (מעדיף), בחורה שעברה כברת דרך, מלחמה והתמודדות מאשר אותה אחת סטרילית שגדלה והתחנכה כעדר אחר הרועה במוסדות חרדיים. ולא בגלל שחס ושלום אני ממעיט בחינוך החרדי, אלא משום שאני מוקיר ומעריך את מי שנלחם באמת, וזאת שנלחמה באמת, היא הוכיחה שהיא מסוגלת להתמודד ולהילחם לעומת אותה אחת שעדיין לא ידעה מלחמה מהי, וכל מילות שפתותיה לא בהכרח שיעמדו במבחן המציאות.
השניה באשכול הבא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 10:38 |
|
| |
אז מי שקונה בגדים כי הם מתאימים לאופי שלו ולא לדרישותהחברתיות יכול להשקיף על העולם בקנה מידה אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 10:44 |
|
| |
נערה, לדעתי זה הגיוני מה שאת אומרת. כשאני קונה בגדים לפי הטעם שלי... לא אכפת לי מה יאמרו אלה שזה לא מוצא חן בעיניהם... אם נקביל את זה לשידוכים, כך גם הבחירה שלי. לפי הטעם, הרצונות, השאיפות-- שלי! (מה שאני לא בוחרת או 'חנויות בגדים' שלא אכנס אליהם, זה רק מקומות שהם קו אדום.)
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 11:04 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | אז מי שקונה בגדים כי הם מתאימים לאופי שלו ולא לדרישותהחברתיות יכול להשקיף על העולם בקנה מידה אחר? |
|
אין זה היה אלא כמשל וסימן. אם את אישית בבגדים קונה אך ורק לפי עצמך - יפה! אבל אני מניח שישנם דברים שאת כן עושה לפי מה שהחברה תגיד.
כך או כך, כתבתי את זה רק כדי לסבר את האוזן מדוע אנשים ככה מתנהגים/חושבים/בוחרים. ושוב, אין ספק שזו לא דרך נכונה כלל וכלל. אבל מה לעשות שיש לנו טבע מסוים ולא כל אחד אמיץ וחכם מספיק כדי להתמודד עם הטבע האנושי הזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 11:15 |
|
| |
מהנהנת. נכון. אבל אני רוצה לסייג שהחברה נכנסתלשיקולים החיצוניים יותר. כשמדובר בהחלטות מהותיות היא מתמזערת עדלאידע,....
תוקן על ידי נערתהבזק ב- 20/11/2012 11:18:07
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 11:49 |
|
| |
סליחה שאני רושמת את זה אבל לדעתי זאת האמת: זה מה שקורה כספרדים מתערבבים עם שכנזים וההפך.
מישהו פה יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה הקטע של ספרדי להשתכנז?! כאילו מה אתם משקרים עח עצמכם?! אבותיכם היו ספרדים גאים תמשיכו את דרכם ואל תתבישו ההפך אתם צריכים להתגאות אתם יהודים ספרדים וזה ממש לא פגם!!!!
ואח"כ אל תבכו ששכנזי לא רוצה אתכם למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 11:56 |
|
| |
למה כשאני באה לדייט, הגישה שלי היא לבדוק את רמת ההתאמה בינינו? מה שווה מה שונה? כמה נעימה השיחה וכו'...? ואתה.... אתה בודק אם אני יפה?? ואז.... מוריד כי אני כבדה מידיי... ובמשך שנים אתה 'משוויץ'- הורדתי עוד אחת...
1 כי בחורה משקיעה בפגישה ברושם חיצוני, 2 לכל אדם יש אגו שרק גודל מדחיה את לשניה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:00 |
|
| |
אתם התחלתם עם השיטה של הדירוג, בן תורה שווה כך וכך, חצי לומד שווה פחות, עובד בכלל לא שומעים.
עכשיו כשעושים לכן דירוג פתאום אתן בוכות כי אין לכן "דם כחול"?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:03 |
|
| |
את הדירוג לא הבנות עושות זה הבחורים שמבקשים דירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:53 |
|
| |
בחורה משקיעה בחיצוניות שלה, כי היא בחורה, נקבה. זה שהזכרכרים בטוחים שהיא 'מתייפיפת' רק בשבילם... זה עסק אחר....
2. 'אגו' הוא גם וופל מצופה... וגם הוא לא טעים...
| מנחמחיים כתב: |  | למה כשאני באה לדייט, הגישה שלי היא לבדוק את רמת ההתאמה בינינו? מה שווה מה שונה? כמה נעימה השיחה וכו'...? ואתה.... אתה בודק אם אני יפה?? ואז.... מוריד כי אני כבדה מידיי... ובמשך שנים אתה 'משוויץ'- הורדתי עוד אחת...
1 כי בחורה משקיעה בפגישה ברושם חיצוני, 2 לכל אדם יש אגו שרק גודל מדחיה את לשניה |
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2012 12:57 |
|
| |
אדם, עובד/ עובד לומד זה כבר עניין של סגנון. זה תלוי בבחורה, באופי שלה, בשאיפות שלה.... אבל, כשהשאיפות שלנו זהות, והשונה בינינו זה המקום בו גדלת, בו למדת, המשפחה שנולדת אליה... זה כבר עניין אחר. מעולם לא בכיתי על ה'דם החם' שלי.... הרבה היו רוצים שיהיה להם כזה.
| אדם_ה1 כתב: |  | אתם התחלתם עם השיטה של הדירוג, בן תורה שווה כך וכך, חצי לומד שווה פחות, עובד בכלל לא שומעים.
עכשיו כשעושים לכן דירוג פתאום אתן בוכות כי אין לכן "דם כחול"?
|
|
|
|
|