בית פורומים שידוכי חרדים

***מבחן האמת***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2012 20:39 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
אם היית חרדי היום היית מבין את הניואנסים....

תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 28/11/2012 20:32:31

אם היית אשכנזי, היית מבין מה כתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 20:43 לינק ישיר 

אני אשכנזי.
הבנתי בדיוק מה כתבת.
והבנתי בדיוק מה ולמה אני כתבתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2012 20:45 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
אני אשכנזי.
הבנתי בדיוק מה כתבת.
והבנתי בדיוק מה ולמה אני כתבתי...

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 20:46 לינק ישיר 

מה V?
אתה הבנת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2012 21:16 לינק ישיר 

א. אני לא מוצאת בעיה בלשחק ביליארד ולעשות ''שטייגען''... (יצאתי עם אחד כזה וגם שיחקתי איתו.)

הסיבה היחידה ש'קורצת' לי ישיבה אשכנזית, זו המכובדות שיש בבחורים האלה... אצל ה'פרענקים' אין אותה כ''כ.... נדיר למצוא אחד כזה, ואני לא מעוניינת לעבור 1000 בחורים עד שאמצא אחד כזה.

ב. אני יכולה לומר עוד הרבה על מה שאמרת... אבל, יש בזה המון הגיון במיוחד הקטע של הגזענות... רק.... מה ההבדל , ביני--בחורה ספרדיה, סמינר ספרדי, עם המון מכובדות וכבוד עצמי, והשקפה הרבה יותר שונה משל כל 'פרענקית מזדמנת'... לבין בחור בדיוק באותו הסגנון שנמצא בישיבה אשכנזית????!!!! (שאלה רטורית.)

עזוב, יוני אמר משפט חכם.... אני אסתדר איתו. ותודה לך...

תוקן על ידי tootii2 ב- 28/11/2012 21:15:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2012 00:37 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
את באמת רוצה לדעת את התשובה?
אז קבלי אותה, אבל לא להרוג את המסנג'ר, כן?.
בישיבות אשכנזיות בנות ספרדיות (בין אם למדו בסמינר אשכנזי או ספרדי או מורמוני. זה לא משנה איפה) נחשבות "פרנקיות" ובחורים לא מעונינים להשתדך עם כאלה. 
אין פה עניין הגיוני. זה בדיוק כמו שאת מחפשת בחורים מישיבה אשכנזית במקום בחורים מישיבה ספרדית בלי שום היגיון מאחורי זה.
לכתוב על זה זעקה גדולה ומרה? חושב שזה מיותר.
העם היהודי מטבעו הוא גזעני, אנו עם סגולה ומתהדרים בכך שנבחרנו מכל העמים. כנ"ל כל גזע וזרם בתוך העם היהודי טוען שהוא האמיתי והייחודי. עייני ערך מרוקאים לא אוהבים את הפרסים, התימנים שהמציאו שהפרסים קמצנים, וכולם כולם משום לא אוהבים את הבוכרים. למה? כי ככה אנחנו. עם גזעני קצת. גם לבחוץ וגם לבפנים.
לכן הייתי מציע, רק מציע. תחפשי חתן מישיבה ספרדית. ותחסכי מעצמך את הכבוד לשבת עם הבחור שמשחק ביליארד ועושה שטייגען, תכירי בחור ספרדי איכותי מישיבה ספרדית ותתחתני.
בקיצור, אל תנסי להדחף איפה שלא רוצים אותך/רואים אותך סוג ב'.
כעת  יש 2 אופציות.
או לקרוא את הדברים, להפגע, להגיב כמה הליטאי גזעני ומצומצמם ולהמשיך להשפיל את הכבוד בפנים משתכנזים למיניהם.
או לקרוא, להפנים , להגיד "וואלה יש משהו במה שהוא אומר", ליישם את המסר, למצוא חתן, להתחתן, לחיות חיי אושר.
הבחירה היא רק שלך.

‎לא נעים לומר, אבל ליטאי צודק. אוהו איך שהוא צודק.. האשכנזים גזעניים עוד משחר ילדותם. שחר ילדותם? לא מדוייק, עוד בהיותם ברחם אימם הם לומדים על הבדלי גזע ומין. הכי מצחיק הוא שמי שנותן לאף שלהם להתרומם אלו דווקא הספרדים.. אישית, אני למדתי במוסדות ספרדיים כשהיה לי נח. וקיבלתי גם את שירותם של האשכנזים ולמדתי במוסדות שלהם כשרציתי. אבל בתור חתן אני מחפשת בחור ספרדי טוב. ויש כאלו. אני בטוחה!‏

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2012 00:41 לינק ישיר 

אגב, אני לא באה להכליל את כל העדה, אבל רובם כאלו. (לפחות במקום בו אני גרה..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2012 00:41 לינק ישיר 

טיע כתב:
את באמת רוצה לדעת את התשובה?
אז קבלי אותה, אבל לא להרוג את המסנג'ר, כן?.
בישיבות אשכנזיות בנות ספרדיות (בין אם למדו בסמינר אשכנזי או ספרדי או מורמוני. זה לא משנה איפה) נחשבות "פרנקיות" ובחורים לא מעונינים להשתדך עם כאלה. 
אין פה עניין הגיוני. זה בדיוק כמו שאת מחפשת בחורים מישיבה אשכנזית במקום בחורים מישיבה ספרדית בלי שום היגיון מאחורי זה.
לכתוב על זה זעקה גדולה ומרה? חושב שזה מיותר.
העם היהודי מטבעו הוא גזעני, אנו עם סגולה ומתהדרים בכך שנבחרנו מכל העמים. כנ"ל כל גזע וזרם בתוך העם היהודי טוען שהוא האמיתי והייחודי. עייני ערך מרוקאים לא אוהבים את הפרסים, התימנים שהמציאו שהפרסים קמצנים, וכולם כולם משום לא אוהבים את הבוכרים. למה? כי ככה אנחנו. עם גזעני קצת. גם לבחוץ וגם לבפנים.
לכן הייתי מציע, רק מציע. תחפשי חתן מישיבה ספרדית. ותחסכי מעצמך את הכבוד לשבת עם הבחור שמשחק ביליארד ועושה שטייגען, תכירי בחור ספרדי איכותי מישיבה ספרדית ותתחתני.
בקיצור, אל תנסי להדחף איפה שלא רוצים אותך/רואים אותך סוג ב'.
כעת  יש 2 אופציות.
או לקרוא את הדברים, להפגע, להגיב כמה הליטאי גזעני ומצומצמם ולהמשיך להשפיל את הכבוד בפנים משתכנזים למיניהם.
או לקרוא, להפנים , להגיד "וואלה יש משהו במה שהוא אומר", ליישם את המסר, למצוא חתן, להתחתן, לחיות חיי אושר.
הבחירה היא רק שלך.

‎לא נעים לומר, אבל ליטאי צודק. אוהו איך שהוא צודק.. האשכנזים גזעניים עוד משחר ילדותם. שחר ילדותם? לא מדוייק, עוד בהיותם ברחם אימם הם לומדים על הבדלי גזע ומין. הכי מצחיק הוא שמי שנותן לאף שלהם להתרומם אלו דווקא הספרדים.. אישית, אני למדתי במוסדות ספרדיים כשהיה לי נח. וקיבלתי גם את שירותם של האשכנזים ולמדתי במוסדות שלהם כשרציתי. אבל בתור חתן אני מחפשת בחור ספרדי טוב. ויש כאלו. אני בטוחה!‏

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2012 00:45 לינק ישיר 

אז אתה מודה שאתה אשכנזי גזעני? =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2012 00:49 לינק ישיר 

טיע כתב:
אז אתה מודה שאתה אשכנזי גזעני? =)

כמו שאמרתי, כל היהודים גזענים לעולם. ובטח בינם לבין עצמם.
ותנסי להציע תימני לבחורה מרוקאית...
אני לא מודה בשום דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2012 00:51 לינק ישיר 

ליטאי, אני מרוקאית, ולא אפגש עם תימני אך ורק בגלל הבדלים משמעותיים . לא בגלל המוצא....

אני מודה. אני מתגעגעת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2012 00:51 לינק ישיר 

אני מודה בזאת שאני לא גזענית! אינלי בעיה להנשא לכל עדה, פרט לאשכנזי וזאת משום ההלכות השונות. אז אל תגיד שכל היהודים גזעניים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2012 00:53 לינק ישיר 

תותי את אמיתית?
הבדלים משמעותיים שיש בכללל תימני עוד לפני ששמעת על מי הוא בדיוק...וזה לא נקרא בגלל מוצא?
זה בדיוק בגלל המוצא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

tootii2 כתב:
ליטאי, אני מרוקאית, ולא אפגש עם תימני אך ורק בגלל הבדלים משמעותיים . לא בגלל המוצא....

אני מודה. אני מתגעגעת. 

איך את יכולה לפסול מראש את כל התמנים? זאת ממש גזענות. 
(דוגמא קלאסית לזה שגזענות זה רק כשהאשכנזים גזענים. כשזה בין עדות אחרות פתאום זה בסדר...)

דדווח על תוכן פוגעני

טיע?

אני מודה. אני מתגעגעת. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ***מבחן האמת***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.