בית פורומים שידוכי חרדים

לעקוף...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2012 10:14 לינק ישיר 

''אין אדם נוגע במוכן לחברו''...... חברות שלי סיפרו שאצלם בסמינר אם לא היית מגיעה לא. צהריים עד 13:05 היה נגמר הכל.... יום אחד היא ועוד כמה חברות רצו... כדי לא להישאר בלי כלום... ואז אמרו ''אין אדם נוגע'', וכו'... כשהן הגיעו.... הסיר היה ריק.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 10:39 לינק ישיר 

אגב...

באיזה סמינר אוכלים צהריים..? 

בטח סמינר ספרדי....:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 11:30 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
עם זאת נראה לי שעפ ההלכה יש לבקש רשות מהאחות העקופה (מה שאין כן באח העוקף אח)

רציתי לשאול איפה זה כתוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 17:43 לינק ישיר 

אני בטוח שמדובר על ישיבה ולא על סמינר.

הקטע הזה שאם מאחרים ב5 דקות לא נשאר אוכל קורה הרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 18:38 לינק ישיר 

היא אמרה חברות...לא חברים......נכון תותיייייייייייייייייי? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 18:54 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:

רציתי לשאול איפה זה כתוב

ההלכה אומרת כך [המקורות שלה בדברי חז"ל וכמובן במקורות של הספר המצויינים בסוגריים]:
מותר לאח צעיר להתחתן קודם אחיו המבוגר ממנו, כל שהגיע לזמן הנישואין, ומצא שידוך הגון. אך פעמים שיש להורות לצעיר להמתין לאחיו הגדול, שלא יתחיל לחפש שידוך עד שאחיו הגדול ממנו ישתדך, והנכון לעשות בזה שאלת חכם. [ילקוט יוסף-חופה וקידושין עמוד מג] 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 23:54 לינק ישיר 

מבלי להיכנס לכל הפולמוס הזה, אם זה נכון לעקוף או שלא, מתי ואיך כן. 
דבר אחד ברור לי, אם את לא בשלה להתחתן כעת, אם את לא מרגישה מסוגלת להיכנס תחת העול של חיי נישואין. אם את לא מרגישה מסוגלת לעמוד בפרויקט הזה - חיי זוגיות. אז אף אם נניח והוא השידוך שלך, אם את תתחתני איתו בשלב כזה, את בעצם הורסת לך ולו... אז מילא על עצמך לא אכפת לך.. אבל איך לא אכפת לך על האחד שלך...?!

במילים פשוטות יותר, אם את לא מוכנה אז גם אם הוא השידוך שלך, אסור לך להתחתן כעת, כי את רק תזיקי לעצמך ולו. ואם הוא שלך, אז הוא יהיה שלך בכל מצב.. ואם הוא הגיע במצב כזה שאת לא יכולה להתחתן, אז תהיי בטוחה שהוא לא באמת האחד שלך, אף שעל פניו זה נראה תקע לשקע.. (רק שעם קצר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 01:38 לינק ישיר 

בסמינר שיש בו פנימיה!! ו...לא, דווקא לא ספרדי...

chanel_19 כתב:

אגב...

באיזה סמינר אוכלים צהריים..? 

בטח סמינר ספרדי....:)

כשריק וקפוא לך בלב... :-\

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 09:09 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
מבלי להיכנס לכל הפולמוס הזה, אם זה נכון לעקוף או שלא, מתי ואיך כן. 
דבר אחד ברור לי, אם את לא בשלה להתחתן כעת, אם את לא מרגישה מסוגלת להיכנס תחת העול של חיי נישואין. אם את לא מרגישה מסוגלת לעמוד בפרויקט הזה - חיי זוגיות. אז אף אם נניח והוא השידוך שלך, אם את תתחתני איתו בשלב כזה, את בעצם הורסת לך ולו... אז מילא על עצמך לא אכפת לך.. אבל איך לא אכפת לך על האחד שלך...?!

במילים פשוטות יותר, אם את לא מוכנה אז גם אם הוא השידוך שלך, אסור לך להתחתן כעת, כי את רק תזיקי לעצמך ולו. ואם הוא שלך, אז הוא יהיה שלך בכל מצב.. ואם הוא הגיע במצב כזה שאת לא יכולה להתחתן, אז תהיי בטוחה שהוא לא באמת האחד שלך, אף שעל פניו זה נראה תקע לשקע.. (רק שעם קצר...)

זהו....שכנראה לא הבנת מה הייתה השאלה...ונכנסת לפולמוס הלא נכון...

לא נוירא...תודה על הטיפים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2012 13:12 לינק ישיר 

אני אשמח אם תסבירי לי את מה שלא הבנתי. 

בכל מקרה כוונתי הייתה, שאמנם האשכול היה מופנה יותר לעצם הנושא אם זה נכון לעקוף או שלא. ועל זה הגבתי, שבמקרה הנוכחי, אין שום משמעות לפולמוס הזה, כי בין כה וכה אם את לא מרגישה מוכנה, אז מה תועיל לך מסקנה בסגנון - שכן ומותר לך לעקוף?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 13:18 לינק ישיר 

אצלינו בישיבה היו שני אחים מבוגרים שהרבה בחורים שכנעו את האח הצעיר יותר לנסות לעקוף את האח הראשון אז האבא דיבר ע"ז עם הרב שלו והוא אמר לו להגיד לבחורים האלו שכל נסיונות השכנוע האלו נובעים משחיתות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 14:01 לינק ישיר 

chanel_19 כתב:
אני לא בטוח שעם תפילה אפשר לקבל הכל, לפעמים הקב"ה עונה, לא! אבל ברור שעם תפילה אפשר לקבל הרבה מאד. ובכל זאת, אם ה' שולח מתנה ומזלזלים במתנה, אז למה שהמתנה תשאר אצלך, היא (או הוא) פשוט תעבור למישהי אחרת.

וכנ"ל למה שאמרת שאין אדם נוגע במוכן לחבירו, זה כל עוד שאני עושה את ההשתדלות שלי. אבל נניח שה' שולח לך מציאה של 20 שקל, ואת עוברת לידו ואת לא מרימה, אז אפילו שזה מוכן לך, מישהו אחר יבוא ויקח את זה.

ובקיצור, אל תפספסי לעצמך את החיים.

חלילה וחס!!! שאני יזלזל?? הגעת רחוק...

ומה שאמרת הזכיר לי בדיחה על אדם שטבע בים...

עברה אנייה והתחילה לצעוק לו "תפוס תגלגל נעלה אותך...."

הוא אמר... בעזרת ה יהיה בסדר....

אחרי כמה דקות עבר מסוק....זרקו לו חבל וצעקו "תעלההה בחבל נציל אותך.."

הוא אומר... אל דאגה ...בעזרת ה" יהיה בסדר....נסעו!

אחרי כמה דקות עברה צוללת וצועקת לו "כנסססס נציל אותך!" והוא אומר.."בעזרת ה יהיה בסדר..."

טבע!!!... הוא עולה לשמיים הולך לקדוש ברוך הוא ואומר לו..."ה יתברך...אני הבנאדם עם האמונה,

הכי גדולה....איך נתת לי לטבוע????" אומר לו ה" "שלחתי לך אנייה לא עלית... שלחתי מסוק לא עלית..

שלחתי לך צוללת לא רצית...מה עוד??????"

בקיצור... ני בבלבהלה....!!!!

לדעתי אם את מרגישה לא בשלה,חכי קצת!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2012 14:09 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
אני אשמח אם תסבירי לי את מה שלא הבנתי. 

בכל מקרה כוונתי הייתה, שאמנם האשכול היה מופנה יותר לעצם הנושא אם זה נכון לעקוף או שלא. ועל זה הגבתי, שבמקרה הנוכחי, אין שום משמעות לפולמוס הזה, כי בין כה וכה אם את לא מרגישה מוכנה, אז מה תועיל לך מסקנה בסגנון - שכן ומותר לך לעקוף?!

צהריים טובים קודם כל....:)

שנית... הבעיה שלי זה לא אם אני מוכנה.... 

לא ראיתי את עצמי מתחילה לצאת בגיל 19.....אבל זה לא בקטע של מוכנות...

פתאום זה הגיע ...ואפילו מהר מידיי...שזה קצת מרתיע...

אך הבעיה העיקרית שלי זה על איך אני יעקוף את אחותי....שהיא עצמה עדיין ילדונת...זה מפחיד!

אם היו עוקפים אותי הייתי מרגישה נורא.....למרות שאחותי בעד...לי זה קשה עדיין....

את כל השאר....זה אולי פחד של פגישה ראשונה....אבל צריך לעבור את זה מתי שהוא...

נראה לי אני ימשיך למצות את הרווקות......:)

אל תחכו לנסיך על סוס לבן...אתם תפסידו את ההוא על הפרארי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2012 14:11 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:
אצלינו בישיבה היו שני אחים מבוגרים שהרבה בחורים שכנעו את האח הצעיר יותר לנסות לעקוף את האח הראשון אז האבא דיבר ע"ז עם הרב שלו והוא אמר לו להגיד לבחורים האלו שכל נסיונות השכנוע האלו נובעים משחיתות.

עזרת לי המון בתשובה שלך...

תודה מותק

אל תחכו לנסיך על סוס לבן...אתם תפסידו את ההוא על הפרארי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לעקוף...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.