|
|
| נשלח ב-23/11/2012 00:38 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 08:47 |
|
| |
תודה על הלינק. אשכול ארוך ומעניין. אגנוסטיק, יש לא מעט תקציבים בתחום התרבות והפנאי שלחרדים אין גישה אליהם. אולי זה לא נבע מקיפוח מודע, אך בפועל זה מה שקרה, לפחות עד לאחרונה. יש ניצנים של שינוי. גם בתחום החינוך, החרדים מקבלים הרבה פחות ממקביליהם החילונים והדתיים. ההצדקה היא, אי עמידה בתכנית הלימודים של משרד החינוך. אני מסכים עם זה. בפועל, ברמה התקציבית הם מקופחים. אי אפשר גם לממן פחות את מי שבוחר בחינוך פרטי וגם לטעון כנגדו כי הוא ממומן יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 09:38 |
|
| |
עד כמה יוכל מיעוט הולך וגדל לשאת על גבו את הרוב הדומם והמדמם?
הענין הוא, שברגע שהמיעוט הולך וגדל יעבור מסה קריטית, או יהפוך לרוב, הוא ישא את עצמו.
מדוע כל משלחי היד הכלליים מתורגמים לכסף ולמסים? משום שהם IN ויש להם צריכה.
ברגע שהשחורים יהיו רוב, התרבות שלהם תהיה IN ותהיה לה צריכה.
בזמן שהייטקיסטים שמייצרים אפליקציות ירעבו ללחם, משום שאין שום ביקוש לאייפונים ר"ל. סטודנטים למשחק או שחקנים יקבלו הבטחת הכנסה, משום שאת שערי התיאטרונים יפקוד מיעוט מבוטל, מומחים לאלף ואחד נושאים של תרבות אמנות ענין היסטוריה וכו', שכיום עושים מליונים מללמד אחרים את התרבות שלהם, יהיו מיעוט שלא תורם כלום, כי הכל ענין של ביקוש.
במקום מנחי תכניות ריאליטי שגורפים מליונים על הפרסומות, יבואו רבנים ומקובלים ובאבות שינחו תכניות צנועות בהפרדה מלאה, והמגזר העסקי יממן אותם במליארדים, כי הפרסומות תלויות בריטינג שתלוי באוכלוסיה. והמדינה תרויח מליונים מהמסים. ובטלויזיה השחורה יעבדו יועצים רוחניים ורבנים ומומחים להלכות הפרדה ולעוד הרבה הלכות וגם הם יקבלו מליונים, והמדינה תרויח מסים. במקום כל הזמרים והאמרגנים שלהם יבואו חזנים ופייטנים וכן מלחיני חצר חסידיים.
במקום פסיכולוגים ומאמנים אישיים ועוד מאות משלוחי יד כאלו, יבואו מדריכים חסידיים, יועצים ברסלביים, יעקב ב. פרידמן והציבור ישלם עליהם. כל החקלאים ישלמו על שיעור דף יומי כמו שמשלמים על השתלמות. למדינה לא יהיה משתלם להשקיע ברוב התחומים האקדמיים, כי אם אין ביקוש למלומדים האלו, הם הופכים לנטל. הכנה לבר מצוה לעומת זאת תעלה כמו תואר ראשון, לטובת כיסם של האברכים המכינים, ואילו הכנה לחתונה תעלה כמו תואר שני. תכניות הרדיו והטלויזיה יראיינו אברכים מלומדים על נושאים שונים, והתמלוגים מנוכחותם התרבותית יהיו בהתאם.
נשות השאלים שהתמחו זה מכבר בייצור שאלים ובורקות עבודת יד מושקעות, יהפכו לגוש תל"ג מהלך. סופרי סת"ם ופרדסני אתרוגים, ושאר יצרני המצוות, יגרפו מליונים, והמדינה תרויח הרבה מסים, כי הם יחברו הרבה ספרים תורניים, והמון מוצרים הלכתיים, והציבור יקנה, כי יהיה ביקוש. כל מפעל יהיה חייב לא רק משגיח כשרות, אלא גם המון המון מומחים רוחניים לכל סוגי הפתרונות של כל שלב בייצור ובשיווק הכרובים והכרוביות למשל.
המדינה תייצא את התרבות שלה לכל העולם, יימכרו חפצי יודאיקה למוזיאונים, ותיוצא תרבות לכל מוקד תרבות עולמי, המדינה היא תתמקד בעיקר בלהיות אור לגויים ובלקחת על כך כסף, יצוא של חכמת היהדות האותנטית, כגון שיחות הרב שטינמן, תהיה רבת מכר הרבה יותר מהארטישוק, ואולי אפילו יותר מטיל החץ. הראש היהודי כבר יסדר את זה. ובעברית פשוטה: אין שום הבדל עקרוני בין התרבות הכללית, ובין התרבות הדתית, מבחינת תרגום לכסף ולכלכלה. ההבדל הוא בביקוש, ברגע שהציבור מבקש את התרבות ומוצריה, היא מתורגמת לכסף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 09:44 |
|
| |
ייתכן
אני מסכים שאי אפשר גם לממן פחות את מי שבוחר בחינוך פרטי וגם לטעון כנגדו כי הוא ממומן יותר, ואכן לא טענתי כך.
מצד שני אי אפשר לבחור בחינוך פרטי ואז להתלונן על כך שמקפחים אותך ולא ממנים אותך מספיק...
כהערה צדדית אוסיף שכאשר מחשבים את גודל התקצוב לילד בחינוך החרדי צריך גם להביא בחשבון שמעבר לתקציב הגלוי של החינוך החרדי יש כנראה גם מימון עקיף נוסף של החינוך החרדי באמצעות מענקי איזון לרשויות המקומיות החרדיות שמגיעים מתקציב משרד הפנים ולא משרד החינוך, ואולי יש עוד שטיקים מהסוג הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 09:48 |
|
| |
פרוגרמי
המדינה תייצא את התרבות שלה לכל העולם, יימכרו חפצי יודאיקה למוזיאונים, ותיוצא תרבות לכל מוקד תרבות עולמי, המדינה היא תתמקד בעיקר בלהיות אור לגויים ובלקחת על כך כסף, יצוא של חכמת היהדות האותנטית, כגון שיחות הרב שטינמן, תהיה רבת מכר הרבה יותר מהארטישוק, ואולי אפילו יותר מטיל החץ. הראש היהודי כבר יסדר את זה.
נפלתי מהכסא מרוב צחוק. נראה לי שהיית יכול להיות סטנד-אפיסט מעולה. אבל אנחנו מנסים לנהל פה דיון רציני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 09:54 |
|
| |
טוב זה הכל היה בבדיחה, הכוונה שאפי' תרבות ברסלב ובאבות שווה, ברגע שיש לה ביקוש הבעיה היחידה היא עם היצוא, כרגע אנו מדינה מערבית ורגילה לייצא למערב כמובן שתרבות תורנית לא מתאימה כ"כ לייצוא למערב אבל האם למדינה מזרחית אין זכות קיום? ומן הצד השני גם מדינות המזרח מייצאות את האוריינטליות שלהם בצורות שונות (שחלק גדול מהן וירטואלי לגמרי, כמו כל מיני תורות חכמות מן המזרח שגורפים עליהם מליונים בעולם) כך שיש להניח שלכל תרבות ייתכנו סוגים שונים של ביקוש עובדה שמדינת יהודה של הבית השני היתה מדינה מזרחית קורסת, והיצוא התרבותי שלה תפס בכל העולם המערבי אם נשתנה אולי נוכל לשחזר זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 10:06 |
|
| |
פרוגרמי
הבעיה היחידה היא עם היצוא
זו ממש לא הבעיה היחידה. מי יגדל מזון עבור תינוקות של בית רבן? מי ירפא את האדמורים החולים? מי יתכנן בתים עבור האברכים? מי יפתח כיפות ברזל או דברים מתוחכמים יותר שנזקק להם בשביל המלחמות הבאות (או בשביל למנוע את המלחמות הבאות)?
עובדה שמדינת יהודה של הבית השני היתה מדינה מזרחית קורסת, והיצוא התרבותי שלה תפס בכל העולם המערבי
נכון מאד, אבל אף אחד לא שילם לנו תמלוגים על היצוא התרבותי הזה, ואין זכויות יוצרים על רעיונות רוחניים.
אם נשתנה אולי נוכל לשחזר זאת
כן, אם נעשה בדת היהודית אותו שינוי שעשה בזמנו פאולוס אולי נצליח לשחזר זאת (אם כי שוב לא נראה מזה הרבה כסף לדעתי). כרגע כאשר הרב שטיינמן אומר שכל הגויים הם רוצחים וגנבים חסרי שכל לא נראה לי שהרבה מהם יהיו מוכנים לשלם בשביל לשמוע אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 10:55 |
|
| |
פרוגרמי, השאלה איננה איזה תרבות כלכלית יותר, אלא האם המצב הנתון, שהחרדים בוחרים לא לעסוק ביישובו של עולם ולהישען כלכלית על סביבתם הוא הוגן. העובדה שכשהם כבר לא יוכלו להישען על אחרים, כי הם יהיו הרוב או מכל סיבה אחרת, הם יתחילו לעסוק בעצמם ביישובו של עולם אינה רלוונטית לעת הזאת, בה הם נשענים על אחרים, בעל כורחם של האחרים. אגנוסטיק, מענקי איזון אינם שטיקים, אלא חלק מהתקצוב הציבורי. ניתן כמובן להתנותם במיצוי כושר השתכרות. קשה מאד לחשב את מכלול היחס הכלכלי בין החברה החרדית לחילונית. זאת אומרת האם כמשק סגור הציבור החרדי היה מרוויח יותר או מפסיד יותר. יש כל כך הרבה פרמטרים כמו מפעל היצוא הגדול בישראל. השנור מחו"ל. מבחינה כלכלית אין הבדל אם אתה מייצא מוצר או דת. העיקר שזה מכניס מט"ח. כמו אי השתתפות במעגל הפשיעה, על עלויותיו הישירות והעקיפות ועוד. מאידך, אי אפשר שכל חברה תמדוד את עצמה בצורה הזאת. בשיטה הזאת קהיליית עורכי הדין, לדוגמה, תטען כי היא תורמת יותר ממה שהיא מקבלת. לכן, יש כללי סף מקובלים של השתלבות בשוק העבודה והשתתפות במעגל העשייה בכלל. החרדים עושים שבת לעצמם. לצד זאת, כמו בכל דיון, חובה להשתמש רק בטיעונים נכונים ובעובדות מדויקות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:09 |
|
| |
האם יסוד השאלה אינו האם זה מוסרי לכפות על אחרים את אמונותיך?
והתשובה האפשרית הפרדוקסלית: כן, כך אני מאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:14 |
|
| |
ייתכן
אני לא טוען שמענקי האיזון הם שטיקים. אני טוען שהשטיק הוא בזה שיש מי שמחשבים את התקצוב לחינוך החרדי מבלי להביא את המענקים הללו בחשבון, ואז הוא יוצא נמוך יותר מכפי שהוא באמת. כמובן ייתכן מאד שגם אחרי שמביאים את מענקי האיזון בחשבון התקצוב לחינוך החרדי הוא נמוך יותר (וייתכן שלא, אינני יודע את הנתונים). אבל בכל מקרה יש לכך סיבה מוצדקת כפי שציינת.
לגבי החשבון הגדול של מכלול היחס הכלכלי בין החברה החרדית לחילונית, זאת אומרת האם כמשק סגור הציבור החרדי היה מרוויח יותר או מפסיד יותר. הנושא הזה אכן דורש עיון מסויים, אבל מהדיון באשכול שהביא שיבוליהו נראה בברור שהתשובה היא כמשק סגור הציבור החרדי היה מפסיד הרבה. והדברים ברורים לכל בר דעת.
אני משתדל להשתמש רק בטיעונים מכונים ובעובדות מדויקות. אם מצאת שטעיתי תקן אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:20 |
|
| |
אלי ואני מאמין להיפך ולכן אני כופה עליך את דעותי. תיקו וכל דאלים גבר.
כדי לנהל דו שיח מעבר לאלימות צריך קצת מוכנות גם לשמוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:23 |
|
| |
אגנוסטיק, כתבתי את הדברים כלפי הנתונים שר' ירוחם ציטט וכלפי טיעונים שונים המושמעים בעניין. אם השתמע אחרת, אני מתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:28 |
|
| |
פרוגרמי
עוד טעות קטנה שלך למעלה. מדינת יהודה של הבית השני -לא- היתה מדינה מזרחית קורסת (מבחינה כלכלית) מאחר שכל העם (וגם כידוע תלמידי החכמים) עסק ביישובו של עולם - בחקלאות, במלאכה ובמסחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:29 |
|
| |
הבהרה הציטוטים אינם שלי- קיבלתי אותם בדוא"ל- צרפתי גם את תגובת הביטוח הלאומי
לא הוספתי ולא גרעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:30 |
|
| |
ייתכן אין צורך להתנצל  אגב אורחא אשאל את חברי הפורומים החרדים כמה בממוצע משלמת משפחה חרדית עבור חינוך של ילד בבית ספר יסודי?
|
|
|
|
|