|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:48 |
|
| |
אגנוסטיק
הציבור החרדי ברובו עובד, וככל שהוא גדל ברור שרובו יעבוד, כל מה שאמרתי הוא שאפילו אם יישאר המצב שקרוב ל50% עוסקים ב'תרבות', זה מקביל למצב במדינה מערבית רגילה שקרוב ל50% מהשוק מגולגל ב'תרבות'.
על התנ"ך לא שילמו לנו תמלוגים רשמית. (אף כי מעשית כן, למשל: הנוצרים השמרנים בארה"ב תומכים בישראל, תומכים במענקים לישראל, בזכות התנ"ך וכדו'). אבל כיום על תרבות יש תמלוגים, אם אושו יכול לשרבט ספר עב כרס של משפטים חסרי פשר לכאורה ולעשות מליונים (בניגוד לתוכן הספר המדבר על סנדלרים ואנשים פשוטים), אנחנו לא יכולים? בשביל לשווק תרבות צריכים להיות גאים בה, והבעיה שעם ישראל לא משדר שהוא גאה בתרבות שלו. כשהוא יתגאה בה – הוא ישווק אותה.
ייתכן
כאמור, רוב הציבור החרדי עובד, והעובדה ש50% מופנה לתרבות הוא 'ישובו של עולם' כמו בכל מקום. ההבדל היחידי שאין כאן מספיק ביקוש שמתורגם למישהו שישלם על כל התרבות הזו. אבל אל תדאג, עוד יהיה. זו בודאי לא סיבה להמיר את תרבותינו לתרבות זרה משום שיש לה כאן ביקוש שמשלמים עליו כסף.. אי אפשר לדרוש מחברה שתחליף תרבות כי תרבות אחרת היא יותר רווחית. ובודאי לא שתוותר על העיסוק בתרבות ותעסוק רק במה שמשתלם לרוב שהם יעסקו.
אגנוסטיק
המצב הכלכלי היה קשה מאד, בגלל שיטות המיסוי האכזריות, ובגלל אריסויות ונישול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 11:57 |
|
| |
פרוגרמי
על התנ"ך לא שילמו לנו תמלוגים רשמית. (אף כי מעשית כן, למשל: הנוצרים השמרנים בארה"ב תומכים בישראל, תומכים במענקים לישראל, בזכות התנ"ך וכדו'). אבל כיום על תרבות יש תמלוגים, אם אושו יכול לשרבט ספר עב כרס של משפטים חסרי פשר לכאורה ולעשות מליונים (בניגוד לתוכן הספר המדבר על סנדלרים ואנשים פשוטים), אנחנו לא יכולים? בשביל לשווק תרבות צריכים להיות גאים בה, והבעיה שעם ישראל לא משדר שהוא גאה בתרבות שלו. כשהוא יתגאה בה – הוא ישווק אותה.
אתה וכל שאר החרדים נראים לי גאים מאד בתרבות שלכם, ואף אחד לא מונע ממכם לנסות לשווק אותה לכל העולם ולגרוף מיליארדים. בינתיים לא נראה לי שאתם מצליחים בכך באופן מיוחד. אמנם יש חריג אחד - "הרב" ברג מהמכון לקבלה מצליח למכור את ספר הזוהר לכמה אלפי אנשים ובהם ידוענים בהוליווד (למרות ההתבטאויות הקשות ביותר שיש בספר הזה כנגד הגויים), והוא אישית מרוויח מכך מיליונים, אבל לא נראה לי שמדינת ישראל רואה מזה הרבה כסף, ואפילו אם הוא היה תורם את כל הכסף למדינת ישראל עדיין מדובר בסכומים אפסיים יחסית לתל"ג הנדרש לקיים מדינה שאינה מדינת עולם שלישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 12:17 |
|
| |
פרוגרמי
הציבור החרדי ברובו עובד
להלן נתוני הלמ"ס מ2010 http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1202208
"עוד עולה מהסקר כי מעל מחצית הגברים החרדים (52%) בגילאי 25 עד 54 עובדים, לעומת 93% מהגברים החילונים. בקרב הדתיים והמסורתיים משתתפים מרבית הגברים בכוח העבודה (94% ו-91% בהתאמה). שיעור הנשים החרדיות העובדות גבוה אף יותר מהגברים - 61%. רוב הנשים החילוניות (88%), 80% מהמסורתיות, 83% מהדתיות ו- 61% מהנשים החרדיות עובדות גם הן. "
כלומר רוב (קטן) מהחרדים אמנם עובדים, אבל עדיין הרבה פחות מאשר לא-חרדים. אין כאן בסקר גם התייחסות לחלקיות המשרות ולרמת ההכנסה הממוצעת מהעבודה שגם הן כנראה נמוכות יחסית לציבור הלא-חרדי.
וככל שהוא גדל ברור שרובו יעבוד
ככל שהדבר תלוי בהנהגה החרדית הנוכחית כמה שפחות יעבדו יותר טוב
כל מה שאמרתי הוא שאפילו אם יישאר המצב שקרוב ל50% עוסקים ב'תרבות', זה מקביל למצב במדינה מערבית רגילה שקרוב ל50% מהשוק מגולגל ב'תרבות'.
אנא פרט את המקורות לקביעה תמוהה זו. או שתסביר למה בדיוק אתה מתכוון ב"תרבות"?
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 23/11/2012 12:22:26
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 12:26 |
|
| |
אכן, כפי שאמרתי קצת יותר מ50% מהחרדים עובדים, זאת השבתי לגבי השאלה מי יעסוק בישובו של עולם.
בנוגע להנהגה החרדית, סבורני שאתה טועה בהערכתך.
העובדה שהמשכורות שלהם נמוכות, תלויה בסדרי עדיפויות. המשכורות הגבוהות הם בתחום התרבות.
מי אמר לי ש50% מהשוק הוא 'תרבות', כי הייתי זהיר ולא אמרתי 'רוב', חוץ מהדברים שכל אחד צריך, כמו רפואה, הנדסה, כל מה שקשור לבילוי, תרבות פנאי, בידור, ספרות, מוזיקה, תקשורת, מדעי הרוח למיניהם, וגם חלק מהמדעים המדוייקים, הם רק 'תרבות', מעריכים אותם כאן, וצורכים אותם כאן, משלמים כסף לאנשים שיגלגלו את התרבות מזה לזו ומזו לזה, שיטחנו אותה, ושיציגו אותה אחד לשני. אבל תרבות זרה, כגון החרדית, לא צורכת בהכרח כלום מכל זה. או לחילופין יוצרת תרבות חילופית של מוזיקה, פנאי, ספרות, וכו'.
נכון שאפשר יותר לשווק תרבות תורנית, אבל לא מספיק גאווה בשביל כך, צריך גם אינטרס ותשתיות יותר רחבות. עם זאת יש פה ושם ערוצים כאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 12:30 |
|
| |
השאלה מה מטרת מוסדות לימוד והשכלה, כמה המדינה משקיעה בהם, והאם ההשקעה הוגנת כלפי כל אזרחי המדינה.
א. באופן כללי למדינה צריכה להיות שתי מטרות. האחת, לאפשר לכל אזרח ללמוד במוסדות בהתאם לבחירתו ולכישוריו. השניה, לעודד תלמידים מצטיינים שיקדמו את כלל הציבור מבחינה רוחנית ו/או גשמית.
ב. כיום במדינה עוסקת רק במטרה הראשונה ומזניחה את המטרה השניה.
ג. באוניברסיטאות, מאחר שפקולטות כמו מדעים לא מדוייקים, רפואה, והנדסה זקוקות לתקציב גבוה בהרבה משאר הפקולטות, ומאחר שתקציב האוניברסיטות תלוי בחסדיהם של תורמים ופוליטיקאים שרובם שואפים לפירות מיידיים, הרי שתקציב שאר הפקולטות מוזנח והתוצאה ירידה ברמת החוקרים והמרצים, והשקעה בסטודנטים על-פי קריטריונים הנובעים משיקולים צרים. זה תהליך המתרחש לא רק בישראל, אלא ברוב האוניברסיטות במערב.
ד. הישיבות מתוקצבות על בסיס מספר התלמידים בלי שום הבחנה מה לומדים בכל ישיבה או מה איכות כל ישיבה.
ה. בישיבות ובאוניברסיטאות המדינה משקיעה באופן שווה בתלמידים שלימודיהם זהים. לפיכך, התלמידים המצטיינים מקופחים כי רמת הלימודים מותאמת לתלמידים הבינוניים, והתלמידים הגרועים מקבלים השכלה שאינם זכאים לה לפי השקעתם והישגיהם בלימודים.
תוקן על ידי מ80 ב- 23/11/2012 12:35:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 12:35 |
|
| |
פרוגרמי
אתה חושב שהעיסוק בבילוי, תרבות פנאי, בידור, ספרות, מוזיקה, תקשורת, מדעי הרוח למיניהם, ואותו חלק מהמדעים המדוייקים שאין לו יישומים טכנולוגייים מידיים מהווה 50% מהתל"ג או יותר????!!!!! הלוואי!
אני חושש שהמספר הזה דמיוני כמו יצירת 100000 מינים בשניה.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 23/11/2012 12:56:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 12:42 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 13:40 |
|
| |
האשכול וכיוון התפתחותו לא מתאים לפורומינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 13:40 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | יש לא מעט תקציבים בתחום התרבות והפנאי שלחרדים אין גישה אליהם. אפילו בהנחה שאתה צודק, איפה הגישה שלי לתקציבים בתחום הדת? גם לי יש עמדה ואמונה בנושאי דת, ולא מצאתי איזה משרד ממשלתי אחראי על התקצוב שלי.
... אי אפשר גם לממן פחות את מי שבוחר בחינוך פרטי וגם לטעון כנגדו כי הוא ממומן יותר...
אתה רציני? נניח שמישהו יפתח בית ספר פרטי בו במוצהר לא מלמדים מאומה. המטרה תהיה דור שלם של פרוגרמים: אנשים שאינם מוכשרים לתרום מאומה לכלכלה במאה העשרים ואחת, וכל מטרתם היא להמשיך במסורת, ואף להעמיק את הבורות. אתה חושב שמישהו יאפשר בכלל שטות כזאת, שלא לדבר על לממן אותה בשבריר ממה שהחרדים מקבלים?
|
|
|
|
|
|
|