בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלת תם - התהוות התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2012 22:22 לינק ישיר 

מיימוני -
תודה!

ירוחם - המצוות בספר דברים - עם כל הכבוד - ניתנו ע"י משה - כמובן בהשראת רוח הנבואה או רוח הקודש - אבל ע"י משה.

אני שם לב שהכנסי באמצע הדיון בלבל קצת.

ובכן, אם אשאל - מי כתב את הגמרא - ודאי תדעו לומר: רבינא ורב אשי, ואכן כך הוא מכונה אצל הקדמונים - תלמודא דרב אשי. אבל כולנו הרי יודעים שמאות תנאים ואמוראים השתתפו בזה, ובודאי גם השראת כל רבותיהם וחבריהם ותלמידיהם השפיעה על כל דבר שנאמר ונכתב. ואעפ"כ, אין "איסור" לומר "תלמודא דרב אשי" - ואידך זיל גמור - לא מעניין אותי כמה אנשים השתתפו בכתיבת התורה - מה שאכפת לי הוא שכולם ביחד קיבלו את אישורם של חכמי סוף כל תקופה - ואת עריכתם - ארי בירור בשלוש עשרה נפה.
מי סידר את המשנה? רבי. שוב - לא הכל "המצאה" שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 22:28 לינק ישיר 

כלומר אתה מסכים כי לא כל חמישה חומשי תורה ניתנו בסיני כחטיבה אחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 22:31 לינק ישיר 

ועם זאת אני אומר שהם כן נכתבו ונחתמו בחטיבה אחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 00:12 לינק ישיר 

Kaddish כתב:
שלום לחברי הפורום,
רציתי לשאול שאלת תם: כיצד ניתן להוכיח שהתורה לא התהוותה בשלבים? (דהיינו שחלקים ממנה נכתבו בתקופה מסויימת ולאחר מכן נכתבו המשכים וכו' עד שילוב ובניית המסמך התורני העומד לנגד ענינו, בזמן שההיסטוריה המסופרת כלל לא הייתה נכונה (לפחות ברובה)).
אשמח לשמוע תשובות.

נ.ב.
הטוענים כי לא ניתן להוכיח שהיה מעמד הר סיני וכדומה - אין טעם שיענו...

שאלתך מורכבת משלושה פעלים :
1) התהוותה 2) כתיבתה 3) נתינתה

למעשה התרחשות הלך הדברים קרו ע''פ לוח הזמנים דאז לפי התאריכים המצויינים בתורה.
ברור לנו שלאחר שהתרחשו הכתובים מישהו בא וכתבם, ע''פ המסורת ישנם דברים שנכתבו ע''י משה ושאר הדברים האחרים הושלמו ע''י יהושוע תלמידו המובהק.

נתינתה ברורה לנו במעמד הר סיני.
אל לנו לשכוח שניתנתה הייתה מהאל ממש, ולא מבשר ודם.
עד שלא יכלו ומשה קיבל והעבירה. כמובן לא חמישה חומשי תורה, אלא כל מה שנאמר עליו ''הלכה למשה מסיני''. [אך משה כשלעצמו קיבלה כחמישה חומשי תורה בהמשך הדרך במדבר ולא במעמד הר סיני] בין היתר בהר סיני נתקבלו גם י''ג מידות שהתורה נדרשת בהן. וכמובן עשרת הדברות, ותרי''ג מצוות, ותושב''ע [דהיינו לימד את משה תורה לדורות עד סוף כל הדורות]. נוסף על כך ספר היצירה דהיינו בראשית נמסר כולו ככתבו במעמד הר סיני בע''פ למשה. ואח''כ בורא עולם השלים למשה את שאר נוסח התורה ככתבה. לסוף ימיו בורא עולם מסר לו איך לחתום את הנוסח הכתוב שילמד זאת ליהושוע תלמידו. עד סוף ימיו של משה התורה כבר נחתמה על הכתוב. זאת אומרת משה ידע בבירור את מנת סופו ומותו, הוא קיבל הכל בנבואה כאבי אבות הנביאים.

נ''ב : את שאלתך בווראציה שונה ומצחיקה היה ניתן לשאול גם על תושב''ע, דהיינו כשחכמי התלמוד האמוראים באו ולמדו את הגמ', או לחילופין התנאים למדו את המשניות. איך יתכן שנתקלו בלימוד דבריהם קודם שאמרו אותם? כנ''ל התשובה היא שהיה מי שערך וניסח על הכתב את הדברים זאת אומרת איסף וליקט אותם. והתנאים והאמוראים קיבלו רק טקסטים ערומים מתוכן דבריהם. ואחרי שנאמרו דבריהם בוצעה העריכה וליקוט החומר לניסוח על הכתב ע''י רבי יהודה הנשיא [משניות]
ואחרוני האמוראים הביאו על הכתב את התלמוד.

תוקן על ידי אבי_בלום ב- 04/12/2012 00:17:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 12:42 לינק ישיר 

בלום המשגיח שלך יכול להתגאות בך אתה מדקלם בדיוק מה שהוא הכניס לך לראש עם משפך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 12:49 לינק ישיר 

אני כבר אמצא איזה משגיח למסור לו :)
''אני מאמין'' לא נצטוונו ע''י משגיחים, כל אחד מחוייב להאמין בלי מתווכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 01:13 לינק ישיר 

רבי מורי ביקש ממני עכשיו לחפש בשבילו איזה שפת אמת, ומיד (ב"ה) עליתי לסוף דעתו, ונראה מה דעתכם,

שפת אמת דברים לסוכות תרמ"ח

בנוסח הברכה אשר נתן לנו תורת אמת. דלכאורה הלשון אינו מדויק דהול"ל תורה אמיתות. ונראה דתורת (אמת) הוא פועל יוצא. שעיקר חביבות בנ"י אל התורה שמלמדת לנו דרך האמת.

מה הוא אומר בעצם, שלא התורה אמת מלשון היא אמיתית, כי למה שנפקפק באמיתות הסיפור שלו ?
רק היא אמת כי היא מלמדת אותנו את דרך האמת,
ולכן הוא אומר לפני כן כך,

שפת אמת דברים לסוכות תרמ"ח 

ובאמת בכל דור מתגלה דרך חדש עפ"י התורה. וז"ש מורשה קהלת יעקב שהוא ירושה המתגלה בכל דור ודור ובכל שנה ושנה. וחז"ל דרשו אל תקרי מורשה אלא מאורסה. פי' שיש דרכים חדשים בתורה שעדיין לא יצאו מכח אל הפועל. עד שיבוא הזמן והדור אשר ביגיעתם בתורה יתגלו הדרכים הנ"ל. וזהו בחי' ארוסה ולא נשואה:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלת תם - התהוות התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.