|
|
| נשלח ב-25/11/2012 09:07 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  |
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 24/11/2012 22:03:14
|
|
מה לעשות שאני לא מעורה מספיק בהבטחות של החזון איש שרצות בבני ברק.
צריך לתת קצת רקע עבור עמי הארץ כמוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 09:50 |
|
| |
אגנוסטיק... אינני מסכים איתך במאת האחוזים... גם לא ברובם... אנשים סומכים על דברי החזו"א רק בגלל שהיה ה"חזו"א". ואכן החז"וא אמר דברים פשוטים ולא מורכים מידי - שבכוח התורה להגן על המקום שבו היא נלמדת בד"כ. במידה ואכן רואים כי דבריו מתקיימים בינתיים במאת האחוזים - אכן אנו תולים שהוא צודק ואין לנו שום סיבה לפקפק בו. הרי החזו"א לא היה איזה "באבא" הזוי אלא אדם בעל חכמה עילאית קודם כל... ודבריו נאמרו בפלס ושיקול דעת רחבים ביותר, ממילא בהחלט אפשר לסמוך על דבריו ולטעון כי דבריו מתקיימים. זה שפגיעות לא התרחשו במקומות אחרים לא גורע מאומה מכך. לעומת זאת, אם אני (השטוטניק מהפורום) היה אומר דבר כזה, ודאי שלסמוך על דבריי ולייחס לדבריי סגולה שבגללה בני ברק ניצלה - לכך אין שום ראיה והוכחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 10:02 |
|
| |
קדיש
אני מסכים שהחזו"א היה חכם ממני וממך, אבל מה שאתה מייחס לו זו יכולת נבואה, ולכך אין שום ראיה והוכחה. בקיצור הוא אשר אמרתי - מי שמאמין אמונה עיוורת ברוח הקודש של החזו"א כמובן שלא ישתכנע מדברי, ואין לי בעיה עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 10:42 |
|
| |
הדיון כאן הוא על השערות- אפשר לראות מקור לדברי החז"א, או זה מסוג ההבלים שהלבישו לו לאחר מותו? לתשומת לב כל החברים. בחייו של החז"א גרו חילונים בזכרון מאיר ששמו רדיו בשבת. ומכוניות נסעו בשבת ברח ליד ביתו של החז"א, מספר בני התיירה היו אולי 5% ממה שיש היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 13:02 |
|
| |
ירוחם
אכן גם הרב שטיינמן העיר על כך שבזמן החזו"א עדיין לא היתה בני ברק "עיר התורה".
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=47091
אני עדיין חושב שייתכן שהחזו"א דיבר רק על הסבירות הנמוכה ביותר שחיל האוויר האיטלקי יפציץ את בני ברק לאור חוסר חשיבותה וגודלה הזעיר בזמן מלחמת העולם השניה, ואחר כך דבריו נופחו מעל ומעבר והפכו למעין הבטחה מטפיזית לכל הדורות.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 25/11/2012 13:02:56
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 13:40 |
|
| |
אגנוסטיק, אינני נעול על צורת בדיקה מסוימת ואולי המתווה שהצעת נכון בהרבה מזה שהצעתי. כל מה שאני אומר (ויש כאן המתקשים להבין או לקבל זאת) שיש לבדוק את הסבירויות למול נתונים ולא להפריח סיסמאות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 13:54 |
|
| |
זה ממש לא יאומן- אפילו כאן בעצכ"ח מתנהל דיון כביכול רציני על דברי החז"א- כשאין לדבריו כל אסמכתא. שהדברים נאמרו , אבל בעצם מה זה משנה אם החז"א לא אמר את השטות הזאת, אבל הוא יכל להגיד זאת. זה שהוא לא אמר- זה לא שייך לענין זה לא רלונטי. הדיון הוא רלונטי, רלונטי כמו הרבה מהדיונים על דברים. של להד"ם
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 14:06 |
|
| |
ירוחם
גם אם החזו"א לא אמר את הדברים הרי נראה שכמעט כל תושבי בני ברק ורבניהם מאמינים שהדברים נאמרו, ואם כך יש טעם לדון בהם ולבדוק אם זו שטות או לא.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 25/11/2012 14:08:50
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 14:32 |
|
| |
ר' חיים קנייבסקי הוא לא רב ליטאי טיפוסי, קשה לי להאמין שהרב שטיינמן יאמר כזה דבר (או שהרב אליישיב או אפילו אביו הסטייפלר היה אומר כזה דבר), נכון שבאבות בדומה לרב קנייבסקי צובריפ פופלריות ברחוב החרדי-ליטאי .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 15:44 |
|
| |
אגנוסטיק
הבדיקה היחידה האפשרית - אמר או לא אמר! מה שקהל שוטים מאמין אינו נושא לדיון כאן בעצור כאן חושבים.
אני כמעט בטוח כי את ההבל הזה אמר הרב שך.
אספר לך סיפור אמיתי- ב1967- מספר חודשים- לפני מלחמת ששת הימים, היתה אוירה כבדה ומיאשת בארץ,
רבים עזבו את הארץ מתוך פחד, בעיקר כמובן, אנ"ש,
הבדיחה הנפוצה ברחוב היתה, כי בשדה התעופה בלוד יש שלט- האחרון שיוצא שיכבה את האור.
באוירה הזו טלפן אבא של בחור ישיבה מארצות הברית וביקש מבנו שישוב הביתה מהישיבה.
ניגש הבחור לרב כהנאמן ראש הישיבה, וסיפר לו את בקשת אביו,
השיב לו הרב כהנאמן- תראה איני יכול להמליץ לפניך לסרב לבקשת אביך, אבל דע לך, כי אם תחזור לאמריקה, לא תזכה לראות את פעמי המשיח.
הוא כמובן לא הבטיח את הבטחתו של החז"א כי בישיבה הוא בטוח.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 25/11/2012 15:49:18
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 16:29 |
|
| |
ירוחם
מעניין, כי אני זוכר שבתקופת מלחמת המפרץ סיפרו ברדיו שבביתו של הרב שך הקימו אוהל חמצן מיוחד כדי להתגונן מפני נשק כימי או משהו כזה. האם מישהו זוכר דבר כזה? אם זכרוני אינו מטעני ואם הסיפור אכן נכון הרי נראה שגם הרב שך לא סמך על הבטחתו כביכול של החזו"א.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 25/11/2012 16:30:24
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 18:12 |
|
| |
אגנו
במסגרת הבדיקה הפרימיטיבית שהחשש של שמה יטה היא גדולה סטטיסטית אוסיף גם הסתכלות פרימיטיבית שונה,
בספירת הטילים שנפלו באיזור גוש דן אנו רואים את מספר הנפילות הגדולה בשתי ערים ,תל אביב ורמת גן ,
מה שמהוה סימן מובהק בהתחשב במושכל הראשון והמובן מאליו שהיעד הוא לב המדינה ,תל אביב [ורמת גן?]
חייבים אף לבדוק היכן הטיל עובר בכדי להגיע לאותו יעד[האם גם בחולון?]
צריך גם לבדוק מה קורה כשמפספסים את היעד האם היא נשארת בגבולות של אותו מרחק ,כמותו ,או שהיא ממשיכה רחוק יותר וכמותו,
כמובן שהמקומות הסמוכות ליעדים האסטרטגים מטבע הדברים עלולות להפגע מהר יותר ממקומות אחרים ,
האם מישהו לאור הנתונים היה לוקח על אחריותו הימור של קביעה ,,כאן זה לא יקרה,,?
או אפילו ,,הסיכויים קלושים שכאן יקרה,,ולכן ...?
אם התשובה היא לא ,אז הבטחה מראש היא מפליאה גם אם מדובר בדרגה נמוכה,
תוקן על ידי ביליצר ב- 25/11/2012 18:18:58
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 18:21 |
|
| |
ביליצר, אתה מעלה שאלה חדשה. מה אנחנו יכולים לשפוט על המהמר. התשובה יכולה לבא מתחום הפסיכולוגיה. זו לא אותה שאלה, האם אכן התרחש בפועל משהו חריג.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 18:36 |
|
| |
ייתכן
דיברתי על הימור לאור הנתונים הסופיים שלכאורה היוו מקומות אסטרטגיים ,
בצירוף שאר השאלות שיכולות להביא גם מסקנא של לדבר על חריגות בדרגה כזו או אחרת,
תוקן על ידי ביליצר ב- 25/11/2012 19:01:49
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 19:50 |
|
| |
ביליצר
אני לא בטוח שהבנתי כל מה ששאלת, אבל אעלה כמה נקודות קשורות לעניין.
1. רמת הדיוק של טילים בליסטיים נמדדת במדד שנקרא CEP. הדיוק המשוער של טילי הסקאד שנורו על ישראל וסעודיה הוא כנראה CEP של 2 קילומטר. זה אומר שכאשר אתה מכוון את הטיל לנקודה A יש סיכוי של 50% שהטיל יפול בתוך רדיוס של 2 קילומטר מנקודה A ו50% שהוא יפול במרחק גדול יותר מ2 ק"מ מנקודה A.
2. כל זה מדובר בתנאי שיגור אופטימליים. אבל תנאי השגור של העיראקים לא היו אופטימליים. כזכור חיל האוויר האמריקאי עסק בציד אינטנסיבי של המשגרים העיראקים ולכן משגרי הטילים היו בלחץ אדיר של זמן לשגר במהירות ולברוח חזרה למחבוא שלהם. דבר זה הקשה עליהם מן הסתם לכוון את הטיל בצורה אופטימלית, ומסיבות אלו ואחרות ראיתי הערכת מומחים שהCEP של הטילים היה בפועל 4 ק"מ!
3. בעקבות כך, כפי שמצויין בדו"ח של HRW, גם אילו טרחו העיראקים לכוון לעבר יעדים אסטרטגיים קשה מאד בפועל לראות תבנית של ריכוז פגיעות מסביב לאיזשהו יעד אסטרטגי ברור, וניתן להניח שהסיכוי לנפילה בכל מקום בגוש דן היה פחות או יותר שווה.
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 25/11/2012 19:53:44
|
|
|
|
|