|
|
| נשלח ב-25/11/2012 21:46 |
|
| |
אגנו
אתה אומר בעצם שזה שהרוב נפל בתל אביב וברמת גן הוא מיקרי לחלוטין , [או בשפת בני ברק,בכונה תחילה לעיר החטאים]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 22:25 |
|
| |
ירוחם, על פי הזכור לי מאותה תקופה, סיפרו בבני ברק בשם הרב שך שהוא לא היה מרוצה מהבטחתו של ר' חיים קניבסקי, והורה לשאולים להתגונן ע"פ ההוראות. לא שזה אומר משהו על טיב ההבטחה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 22:26 |
|
| |
ביליצר נדמה לי שרמת גן היא העיר שספגה את המספר הגדול ביותר של טילים פר שטח. האם היא עיר חטאים יותר מאשר כל שאר ערי גוש דן ובפרט תל אביב? או שאולי אתה מחזיק בתאוריה שהטילים העירקיים נמשכו לריח העמבה של תושבי רמת גן? אני מניח שזה אכן במידה רבה מקרי. אגב, ברמת גן עצמה אין שום יעדים אסטרטגיים של ממש. זה שנפלו הרבה טילים בתל אביב זה לא מפתיע מאחר שהיא העיר הגדולה ביותר בשטחה בגוש דן.
בכל אופן אדגיש שוב שבהחלט ייתכן שיש מידה קלה של התפלגות לא אחידה עם סבירות גבוהה יותר של פגיעה נגיד בטווח של 4 ק"מ מהקריה (ויעדים אסטרטגיים אחרים) מאשר במרחק גדול יותר מהם, ואולי זה גם תורם קצת לריבוי יחסי של טילים בתל אביב. אבל להתחיל להכניס את כל הדקויות הללו לחישובים זה פרוייקט שלם ומורכב שאין לי כל כוונה לבזבז עליו זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 23:10 |
|
| |
כתושב בני ברק של הימים ההם, אני יכול לציין שהיו דיונים רבים על ה"הבטחה" של ר' חיים. לא זכור לי שתלו זאת בחזו"א. אדרבה, היתה שאלה מהיכן ר' חיים לקח מה שלקח ועל מה הוא מסתמך. היו ששיערו (גם אני לפעמים) שהיה לו איזה חלום שבו התגלה אליו החזו"א...
כן שמעתי מספרים שהלכו לבדוק היכן נפל הטיל ברח' יונה אם בצד של ב"ב או בצד של ר"ג. איני יודע מה היו התוצאות אבל מי שסיפר אמר שהטיל נפל בצד הרמת גני.
בעיני ראיתי שברי זכוכית של חלון ראווה של חנות שנפגעה מהדף נפילת הטיל. נדמה לי שזה היה ברח' רבי עקיבא. טענו אז שהדף זה דבר אחד וטילים זה דבר אחר...
היו שמועות רבות על דברי ר' חיים. היו שאמרו שהכחיש את מה שאומרים בשמו. תלמידי חכמים חשובים סרבו להאמין ל"הבטחה" שלו כי מאין הוא יכול לדעת. עם זאת, היתה אוירה של "יהיה בסדר". אולי בגלל שלמרות הטילים שנפלו זה אחר זה, לא היו נפגעים. הבנתי בשעתו שגם אצל אחינו החילונים היתה אוירה כזו והיו יוצאים בזמן האזעקה להתבונן בשמים, לראות את הפטריוט פוגע בטיל העירקי. ממש כמו מלומדים בניסים.
אני זוכר גם שלאחר המלחמה פורסמו ניתוחים שנועדו להראות שמבחינה סטטיסטית, העדר פגיעות בנפש ופגיעות מצומצמות מאד ברכוש הן תופעה נדירה מאד. השגחה פרטית יכלה להוות הסבר, אבל אני כמובן משוחד מראש.
ושאלה לי: מה אמר החזו"א? למי אמר? מתי אמר? מה הניסוח? מהיכן יודעים שהוא אמר משהו כזה? ואיך זה שבמלחמה הראשונה מול עירק לא נאמרו הדברים בשם החזו"א? אמנם היו שמועות בזמנים אחרים שהחזו"א "הבטיח שלא יהיה פיגוע בבני ברק". חזרו על הדברים בזמן הפיגוע המפורסם בחנות הירקות ברחוב חזו"א, כאשר המחבל התפוצץ ולא היו נפגעים אחרים. אולי קישרו בין הדברים?
אציין כי תלמידי חכמים חשובים אמרו אז כי למרות שאין שום ערך למה שאומרים בשם ר' חיים (אולי סרבו להאמין שכך אמר ואולי סברו שהוא משנה מן האמת כדי להרגיע את הציבור), בכל זאת יש וודאי מקום לקוות שבזכות התורה הרבה הנלמדת בבני ברק תהיה זכות שלא ניפגע. בשעה שישבנו בחדרים האטומים וקראנו תהלים מלב נשבר, זו היתה מחשבה מחזקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 23:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 01:39 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | ביליצר
נדמה לי שרמת גן היא העיר שספגה את המספר הגדול ביותר של טילים פר שטח. האם היא עיר חטאים יותר מאשר כל שאר ערי גוש דן ובפרט תל אביב? או שאולי אתה מחזיק בתאוריה שהטילים העירקיים נמשכו לריח העמבה של תושבי רמת גן? אני מניח שזה אכן במידה רבה מקרי. אגב, ברמת גן עצמה אין שום יעדים אסטרטגיים של ממש.
זה שנפלו הרבה טילים בתל אביב זה לא מפתיע מאחר שהיא העיר הגדולה ביותר בשטחה בגוש דן.
בכל אופן אדגיש שוב שבהחלט ייתכן שיש מידה קלה של התפלגות לא אחידה עם סבירות גבוהה יותר של פגיעה נגיד בטווח של 4 ק"מ מהקריה (ויעדים אסטרטגיים אחרים) מאשר במרחק גדול יותר מהם, ואולי זה גם תורם קצת לריבוי יחסי של טילים בתל אביב. אבל להתחיל להכניס את כל הדקויות הללו לחישובים זה פרוייקט שלם ומורכב שאין לי כל כוונה לבזבז עליו זמן. |
|
הלו?גוש דן בכלליותה גדולה פי כמה וכמה מתל אביב ורמת גן ,ועדיין ......
רמת גן היא זאת שמחליפה הכי הרבה צרפתיות עם תל אביב משער הערים וממוקמת ישר אחריה ,מה שמסביר גם את הנפילות מבחינה אסטרטגית,[[מלבד החלק שדשנו בו באשכול השכן]
עיר החטאים יוחס בציניות לדוגלי הבנת בוראם,ואם כבר שאלת על רמת גן ,תשאל את באי מתחם הבורסה דאז,,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 06:44 |
|
| |
אגנוסטיק
א. לא פיגוע התאבדות. זה היה יום אחד בשעה מוקדמת מאד, לפני שהילדים נוסעים לתלמודי התורה וכנראה לא בשעה שיש תנועה לבתי הכנסת. איני יודע אם קודם או אחרי. הערבי לפי השמועה וזכרוני מאז עבד שנים בחנות ירקות ואז הגיע עם מטען. הוא לא התכונן להתפוצץ כמחבל מתאבד. זה פשוט מה שקרה בגלל, כנראה, תקלה במטען. איני זוכר תאריך או פרטים נוספים. היו כאלו שסיפרו לי אז שעברו ליד החנות וראו את השרידים. לא מראה יפה.
ב. כוונתי לכל הארץ, כמובן. הנסים היו בכל מקום. זכור לי משהו בחיפה. רציתי בשעתו לכתוב את הנסים וחבל שלא כתבתי. כמובן לפי הדיווחים בתקשורת. בעצמי לא הייתי בכל מקום.
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 08:32 |
|
| |
כדי לדון אם היו ניסים, יש להגדיר תחילה מהו נס. בתאונות דרכים, לדוגמה, רואים לעתים קרובות, במבט בלתי מזויין, פער גדול מאד בין ההתרחשות לבין התוצאה. לעתים, מכה כלשהי, היה בה כדי להמית ולעתים למרות מכה גדולה, או התרסקות מוחלטת של הרכב, הפח נשבר והנוסעים נמלטו. וכי זה מראה לנו נסים (או עונשים) גלויים? הבנה (שאין לי) בכל הכוחות הפועלים בעת חיכוך בין גופים במהירויות שונות ובתנאים שונים, ובסטטיסטיקה, לא בהכרח תביא למסקנה, כי כל אירוע הנראה קיצון, הוא אכן חריג מבחינת חוקי הפיזיקה על שלול תצורותיהן ומבחינה סטטיסטית. או דוגמה נוספת מהתחום הרפואי. בחברה החרדית רווח מאד שיח הנסים הרפואיים. מה לעשות שקצת ידע מקלקל את החגיגה. בדרך כלל, גם כ"שאין שום הסבר רפואי", עדיין אין זה חורג מגדר ההסתברות של גורמים שונים הפועלים, כמו אחוז מסוים של ריפוי עצמי (גם אם לא תמיד יודעים את פשרו, הוא עדיין עובדה קיימת עם נתונים סטטיסטיים. כפי שאי ידיעת פשר הסיבה מדוע מחלות תוקפות, אינה בגדר נס) טעות אבחון וכיו"ב. ללא התייחסות לגורמים הללו, הכול בגדר פטומי מילי בעלמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 08:45 |
|
| |
המונח 'נס רפואי' אינו קשור כלל לציבור החרדי (זה תמיד מה שהרופא אמר. ההדיוט אינו יודע מה התחזית, הרופא קובע בבטחה תחזית, ובסוף כשהיא מתקלקלת לו הוא אומר שזה 'נס רפואי'), ומדובר על מקרים שקצת ידע לא מועיל בהם. יש הרבה מקרים של התפתחויות בלתי מוסברות, כמו היעלמות גידולים, התעוררות ממצב של צמח, שפשוט לא יודעים מספיק עליהם. מי שמניח שאין נסים, כמובן שזה לא אומר עבורו שהם נס, אבל מבחינת הידע שלנו – הן תופעות ללא הסבר. מניחים שאנחנו פשוט לא יודעים מספיק, עם כל ההתקדמות. ולא מדובר דוקא במשהו "סטטיסטי".
ולגבי בני ברק, פעם היתה דקירה ברחוב מודיעין, אם זה מאד חשוב. (לדעתי באמצע הניינטיז).
את הניתוח של 'אחרי המלחמה' אני מכיר, הוא התפרסם במעריב אאל"ט, טבלה של מקומות הפגיעה מול מיקומי הדיירים. במקומות ששהו בבית – הבית לא התפוצץ, במקומות שהיו במקלט – הבית התפוצץ והמקלט נשאר קיים, וכך הלאה. אע"פ שרוב הטילים פגעו במבנים שהיו אמורים להיות בהם מאות בני אדם, בכל אופן האנשים איכשהו יצאו מזה. אנסה להשיג את הסריקה של הטבלה.
באמת נכונה הבחנתו של מיימוני שב91 הרח"ק לא תלה כלל את הדברים בחזו"א, וזכורני שאמרו אז שהוא רוצה להרגיע את האנשים, ובעיקר שלא יהיה נשק כימי. לא דובר על הבטחה שסומכים על ר"ש בשעת הדחק ולכן בב"ב לא יכול להיות טיל דייקא. (מטעני חבלה יכולים להיות, מי שזוכר את הקיוסק בטרפון, ואת החנות של פרבר.. 1995).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 08:48 |
|
| |
אגב, עמדתי על המחקר, האם רח"ק מאמין בתחום המוניציפלי של הציונים הארורים? ההגדרה של בני ברק היא מוניציפלית רשמית בלבד, אם "פרדס כץ" שהיא שכונת פשע ועוני מסריחה, מוגנת ע"י דפי הגמרא, זה רק בגלל הציונים שסיפחו אותה לפרדס כץ, האם ניתן לספח את כל גוש דן לב"ב וכך להגן עליו מכל רע??? במקרה ופרדס כץ אינה בתחום ההגדרה, הרי ברור שגם מקומות הרשע בתוך ב"ב הם מחוץ להגנה, נניח היכלי מלכות, בית הדין חניכי הישיבות תל תלפיות, וכו'. וא"כ לכל הפחות יש להיזהר מההדף שבאיזורם???
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 08:52 |
|
| |
מיימוני
רציתי בשעתו לכתוב את הנסים וחבל שלא כתבתי.
תנוח דעתך. יש רבים שעוסקים בכך במרץ. בדעתי להתייחס גם לעניין הזה, אבל עוד חזון למועד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2012 09:05 |
|
| |
פרוגרמי באמת נכונה הבחנתו של מיימוני שב91 הרח"ק לא תלה כלל את הדברים בחזו"א
אם כך זוהי דוגמא להתפחותה של אגדה אורבנית (תרתי משמע ) חרדית
|
|
|