בית פורומים פשוט מוזיקה

ברוך לוין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2012 22:29 לינק ישיר 
ברוך לוין

וידוי לאומה - אף פעם לא חשבתי לקנות את האלבומים של ברוך לוין. למה? בלי סיבה מיוחדת. פשוט כי ככה יצא, ותמיד היה משהו יותר אטרקטיבי בחנות.
הפעם נכנס לי ג'וק והלכתי לחנות במיוחד כדי לקנות ברוך לוין. המוכר אמר שאין, אבל חיפוש יסודי הביא בכל זאת לתוצאות המקוות, ומצאתי את "חתן התורה".

אחרי ההתרגזות הקבועה למראה ה"שכירות בתנאי" של יוחי בריסקמן (אחת ההמצאות היותר מעלות-עצבים, שמוציאות לי את כל החשק לקנות הפקות שלו. סוג של אמירה צינית, ואפילו לא מועילה) קניתי אותו (וגם את "אליקים ביננשטוק מארח את יוני אליאב ותזמורתו" - שם קצת ארוך לדיסק, אבל הוא די נחמד.), הכנסתי לפלאפון ושתי נסיעות למרכז הספיקו לי בשביל לא להבין איך חיכיתי עד עכשיו.

בכולופן, ככה:
הלחנים - כמה צדק מי שאמר שברוך הוא תלמיד של אייבי בנושא הזה. כל כך מביעים. מדברים ממש!
העיבודים (לא זוכרת של מי ואין לי כוח ללכת לבדוק, במחילה מכבוד המעבד) - יכולים להיות יותר טובים. "לדבר" יותר, והם לא כל כך. חבל.
השירה - כולכם מכירים את הקול העדין והמתוק של ברוך (אייבי אמר עליו, בחצי חיוך,  שהקול שלו לא השתנה בכלל מאז שהוא היה ילד ושר איתו את "המלאך הגואל"...). עם זאת, הייתי ממליצה לו להשקיע קצת יותר בתנודות הקול, מה שקרוי "ויברציות". כלומר - לא לשיר ככה -------, אלא ככה ~~~~~ ... מבינים אותי? אני מקווה :)

אחרי כל השירים היפים והיפים יותר שבאלבום, השיר שהכי הפתיע אותי הוא - "חתן התורה" בעצמו. חשבתי שהולך להיות לי כאן שיר שקט עד מרוח, והעברתי אותו כל פעם עד שתפסתי אומץ והקשבתי להתחלה.
ולא יכולתי להפסיק.
איזו גאונות!
ברוך, איך חשבת להדגיש דווקא את ה"עמוֹד עמוֹד עמוֹד"?
עשה לי צמרמורת, ממש.
השיר מבטא כל כך במוחשיות את האוירה הנרגשת, את גודל המעמד, את ה"כבוד לק-ל גדול ונורא"... 
אין דברים כאלה. פעם ראשונה שאני ממש מבינה מה שפסנתר אומר, שאפשר להצטמרר גם משירים קצביים.

זהו, ברוך. אני הולכת לקנות עוד דיסקים שלך :)

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

קומו, אוהדים!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2012 22:54 לינק ישיר 

קודם כל - 

אידי כתב:

וידוי לאומה - אף פעם לא חשבתי לקנות את האלבומים של ברוך לוין. למה? בלי סיבה מיוחדת. פשוט כי ככה יצא, ותמיד היה משהו יותר אטרקטיבי בחנות.
הפעם נכנס לי ג'וק והלכתי לחנות במיוחד כדי לקנות ברוך לוין. המוכר אמר שאין, אבל חיפוש יסודי הביא בכל זאת לתוצאות המקוות, ומצאתי את "חתן התורה".

אחרי ההתרגזות הקבועה למראה ה"שכירות בתנאי" של יוחי בריסקמן (אחת ההמצאות היותר מעלות-עצבים, שמוציאות לי את כל החשק לקנות הפקות שלו. סוג של אמירה צינית, ואפילו לא מועילה) קניתי אותו (וגם את "אליקים ביננשטוק מארח את יוני אליאב ותזמורתו" - שם קצת ארוך לדיסק, אבל הוא די נחמד.), הכנסתי לפלאפון ושתי נסיעות למרכז הספיקו לי בשביל לא להבין איך חיכיתי עד עכשיו.

זו באמת ההרגשה אחרי ששומעים את השירים שלו - איפה האוצר הזה התחבא ואיך פספסתי אותו עד עכשיו?!

בכולופן, ככה:
הלחנים - כמה צדק מי שאמר שברוך הוא תלמיד של אייבי בנושא הזה. כל כך מביעים. מדברים ממש!
העיבודים (לא זוכרת של מי ואין לי כוח ללכת לבדוק, במחילה מכבוד המעבד) - יכולים להיות יותר טובים. "לדבר" יותר, והם לא כל כך. חבל.

בדסקים הבאים  tuched by the niggun  ו- 'השקיפה' (במיוחד בהשקיפה שמכיל גם עיבודים של ברוך עצמו) העיבודים בהחלט עלו רמה!! ('בטחו'... כליל השלמות מבחינתי! )

השירה - כולכם מכירים את הקול העדין והמתוק של ברוך (אייבי אמר עליו, בחצי חיוך,  שהקול שלו לא השתנה בכלל מאז שהוא היה ילד ושר איתו את "המלאך הגואל"...). עם זאת, הייתי ממליצה לו להשקיע קצת יותר בתנודות הקול, מה שקרוי "ויברציות". כלומר - לא לשיר ככה -------, אלא ככה ~~~~~ ... מבינים אותי? אני מקווה :)

:)   יש בזה משהו... קצת משעמם לשמוע אלבום שלו ברצף בגלל שאין יותר מידי משחקים עם הקול ולמרות זאת - יש משהו מאד חודר לנשמה דווקא בשירה החלקה והטהורה שלו....

אחרי כל השירים היפים והיפים יותר שבאלבום, השיר שהכי הפתיע אותי הוא - "חתן התורה" בעצמו. חשבתי שהולך להיות לי כאן שיר שקט עד מרוח, והעברתי אותו כל פעם עד שתפסתי אומץ והקשבתי להתחלה.
ולא יכולתי להפסיק.
איזו גאונות!
ברוך, איך חשבת להדגיש דווקא את ה"עמוֹד עמוֹד עמוֹד"?
עשה לי צמרמורת, ממש.
השיר מבטא כל כך במוחשיות את האוירה הנרגשת, את גודל המעמד, את ה"כבוד לק-ל גדול ונורא"... 
אין דברים כאלה. פעם ראשונה שאני ממש מבינה מה שפסנתר אומר, שאפשר להצטמרר גם משירים קצביים.

מ'אנעים זמירות' לא התרגשת? אולי כי הכרת אותו קודם.....
יש בו כל-כך הרבה שמחת חיים (בעיקר בגלל YBC) !!! שיר מאד כייפי! לדעתי הכי טוב בדיסק הזה!

זהו, ברוך. אני הולכת לקנות עוד דיסקים שלך :)

מומלץ בחום!!!

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

קומו, אוהדים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2012 23:15 לינק ישיר 

חתן התורה אכן שיר גאוני רק שלטעמי העיבוד היה צריך להיות יותר קופצני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2012 01:00 לינק ישיר 

אם אהבת את האלבום הזה, אני בטוח שתאהבי עוד יותר את 'לגעת בניגון'.

'חתן התורה' זה שיר מעולה, אבל לא הייתי מגדיר אותו כגאוני או מרגש.

מסכים עם וויספרס - גם לדעתי 'אנעים זמירות' הוא השיר הכי טוב באלבום. (אגב, רק בזכות השיר הזה קניתי את האלבום, כפי שאתם יכולים לנחש.... :)

אהבתי מאוד גם את 'והווי יודע'. שיר ענק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2012 12:44 לינק ישיר 

וויספרס - תודה :)

וויספרס ופסנתר - אז "אנעים זמירות" זה YBC? באמת צלצל לי שם משהו מוכר 
בכל מקרה, השיר "כיפי" בהחלט - אבל לא "מדבר" ולא הצליח לרגש אותי.

פסנתר - ייתכן מאוד שאתה צודק לגבי "Touched by a Niggun". מילקי הכריחה אותי פעם להקשיב לזה, אבל אז לא היה לי זמן להתעמק (סליחה, מיל! ) - אני אנסה בעז"ה... (לא היה ברפאלי. נצטרך לגייס את בני ברק לעניין )
לגבי "והווי יודע", טרם אזרתי מספיק סבלנות לסיים אותו... שיר שקט 

ומשיחמשיח - מסכימה איתך בהחלט שהעיבודים יכלו להיות טובים יותר... שמחה לשמוע שגם אתה חושב שהשיר גאוני :)

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

קומו, אוהדים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2012 14:07 לינק ישיר 

עדיין לא זכיתי להצטמרר משירים קצביים ! ולגבי ברוך אני לא כ״כ מכיר שירים שלו .
אבל הקצת שאני כן מכיר , הם שירים מרגשים ועוצמתיים ללא כל ספק

תוקן על ידי סטריאו ב- 25/11/2012 23:42:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2012 17:40 לינק ישיר 

אידי כתב:

ומשיחמשיח - מסכימה איתך בהחלט שהעיבודים יכלו להיות טובים יותר... שמחה לשמוע שגם אתה חושב שהשיר גאוני :)

אני לא יודע למה את חושבת שהוא גאוני, אני חושב בגלל המילים והסיפור של השיר מתי הוא הלחין אותו ולא ממש בגלל הלחן,כמובן אם היה לשיר עיבוד יותר חזק זה היה שיר יותר טוב.
אני אישית באלבום הנ"ל הכי אוהב את "כל הברואים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2012 23:44 לינק ישיר 

משיחמשיח כתב:

אני חושב בגלל המילים והסיפור של השיר מתי הוא הלחין אותו ולא ממש בגלל הלחן,

? ? ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 12:37 לינק ישיר 

משיחמשיח כתב:
אני לא יודע למה את חושבת שהוא גאוני, אני חושב בגלל המילים והסיפור של השיר מתי הוא הלחין אותו ולא ממש בגלל הלחן,כמובן אם היה לשיר עיבוד יותר חזק זה היה שיר יותר טוב.

אני דווקא חושבת שהלחן מבריק ומביע מאוד את המילים ואת האווירה.
וכמו שסטריאו שאל - איזה סיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 16:23 לינק ישיר 

אידי, בטוחני שלך, כחובבת מושבעת של אייבי רוטנברג, יסבו אלבומיו של ברוך עונג רב.
גם ב"וזכני" תמצאי אוצרות מופלאים. דווקא "השקיפה" הוא קצת חדגוני, לדעתי (לא שהשירים בו דומים אחד לשני, אלא שהוא מאוד חוזר על שני האלבומים הקודמים).

לגבי "חתן התורה" (האלבום הטוב ביותר של לווין, לדעתי) פוספסה כאן רצועה ענקית - 'ברוך'ס קלאסיק', שמאגדת שלושה שירים מעולים - 'חשוף' שביצע שוואקי באלבום הבכורה - שיר מרגש ועוצמתי, 'ברכת הבית' - שהפך ללהיט למרות שלא בוצע 'כהוגן' ע"י ברוך בשום מקום ו'אדון עולם' עם הפתיחה/סיום המקפיץ שלא יוצא לי מהראש...

התחלתי לכתוב כאן שמות של שירים ואז קלטתי שאני כותב את כל השירים באלבום :-) אמיתי!
יש בו רצועות טובות וטובות-מאוד. זוהי החמישייה האהובה עלי: והווי יודע (ראה להלן), שלום (שיר פשוט וסוחף), הקלאסיקות (ראה לעיל)כל הברואים (and there's a chamber that doesn't open but with a Nigun... וואו!),  והנשמה לך (איך אפשר בלי).
(לחובבים, מומלץ להאזין לביצוע של דסקל ב'רילקס 2' ל'הנשמה לך' ו'כי הוא'. ביצוע שמיימי!)

העיבודים, לעניות דעתי, מושלמים!
שאלתי פעם מלחין מוכשר מאוד שמסתפק באלבומיו בעיבודים שספק אם ניתן לכנותם עיבודים, למה הוא לא משקיע במישהו מקצועי, מונה, רובי, לאם, וואטעווער (הייתי נותן לו קישור לאשכול המעבדים בפורום :-)), כשהסיבה היא לא היעדר משאבים כספיים.
הוא ענה לי כך: שיר טוב מדבר בעד עצמו. שיר חלש צריך לעטוף בעיבוד מפוצץ.
חלקתי עליו. לא הבנתי אותו ולא הסכמתי איתו.
היום, אחרי הרבה מים שזרמו בירדן והרבה צלילים שחדרו את עור התוף שלי, אני כמעט לגמרי מסכים איתו.

יענקי בריסקמן, אם איני טועה, לא גילה כאן גאונות, אך זו בדיוק הגאונות, למי שהבין אותי.
להרבה זמרים יש אולי קול יפה יותר מלברוך לווין, אך רק בודדים, אם בכלל, מתהדרים בשילוב של הלחנה מדהימה+קול יפהפה+מסלול וי.איי.פי מיוחד היישר אל תוך הלב...
זה מה שמייחד את יצירתו של ברוך, לדעתי, ולכן השירים מושלמים גם (ושמא: דווקא) בעיבוד שכזה.
[וואו. נסחפתי.]

אידי כתב:

לגבי "והווי יודע", טרם אזרתי מספיק סבלנות לסיים אותו... שיר שקט והווי יודע - שיר מדהים, במיוחד הבית השני ("שהקב"ה, הקב"ה טו-אוי-ב", ואז ההרמוניה ב"נשמה, שנתן בך, נשמה..."). העיבוד מושלם. נגיעות של בראסים, הרבה קלידים ומיתרים, מקהלה והרמוניה במקומות הנכונים. לחן חודר לבבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 16:40 לינק ישיר 

Misterניק כתב:
גם ב"וזכני" תמצאי אוצרות מופלאים. דווקא "השקיפה" הוא קצת חדגוני, לדעתי (לא שהשירים בו דומים אחד לשני, אלא שהוא מאוד חוזר על שני האלבומים הקודמים).

לגבי "חתן התורה" (האלבום הטוב ביותר של לווין, לדעתי) פוספסה כאן רצועה ענקית - 'ברוך'ס קלאסיק', שמאגדת שלושה שירים מעולים - 'חשוף' שביצע שוואקי באלבום הבכורה - שיר מרגש ועוצמתי, 'ברכת הבית' - שהפך ללהיט למרות שלא בוצע 'כהוגן' ע"י ברוך בשום מקום ו'אדון עולם' עם הפתיחה/סיום המקפיץ שלא יוצא לי מהראש...

התחלתי לכתוב כאן שמות של שירים ואז קלטתי שאני כותב את כל השירים באלבום :-) אמיתי!
יש בו רצועות טובות וטובות-מאוד. זוהי החמישייה האהובה עלי: והווי יודע (ראה להלן), שלום (שיר פשוט וסוחף), הקלאסיקות (ראה לעיל)כל הברואים (and there's a chamber that doesn't open but with a Nigun... וואו!),  והנשמה לך (איך אפשר בלי).
(לחובבים, מומלץ להאזין לביצוע של דסקל ב'רילקס 2' ל'הנשמה לך' ו'כי הוא'. ביצוע שמיימי!)

העיבודים, לעניות דעתי, מושלמים!
שאלתי פעם מלחין מוכשר מאוד שמסתפק באלבומיו בעיבודים שספק אם ניתן לכנותם עיבודים, למה הוא לא משקיע במישהו מקצועי, מונה, רובי, לאם, וואטעווער (הייתי נותן לו קישור לאשכול המעבדים בפורום :-)), כשהסיבה היא לא היעדר משאבים כספיים.
היום, אחרי הרבה מים שזרמו בירדן והרבה צלילים שחדרו את עור התוף שלי, אני כמעט לגמרי מסכים איתו.

יענקי בריסקמן, אם איני טועה, לא גילה כאן גאונות, אך זו בדיוק הגאונות, למי שהבין אותי.
להרבה זמרים יש אולי קול יפה יותר מלברוך לווין, אך רק בודדים, אם בכלל, מתהדרים בשילוב של הלחנה מדהימה+קול יפהפה+מסלול וי.איי.פי מיוחד היישר אל תוך הלב...
זה מה שמייחד את יצירתו של ברוך, לדעתי, ולכן השירים מושלמים גם (ושמא: דווקא) בעיבוד שכזה.
[וואו. נסחפתי.]

לגבי "והווי יודע", טרם אזרתי מספיק סבלנות לסיים אותו... שיר שקט והווי יודע - שיר מדהים, במיוחד הבית השני ("שהקב"ה, הקב"ה טו-אוי-ב", ואז ההרמוניה ב"נשמה, שנתן בך, נשמה..."). העיבוד מושלם. נגיעות של בראסים, הרבה קלידים ומיתרים, מקהלה והרמוניה במקומות הנכונים. לחן חודר לבבות.

מזדהה עם המודגשים!!!

הסחפויות כאלה מתקבלות בברכה! ;)
(נכון????)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 18:11 לינק ישיר 

Misterניק כתב:

אני מודה שלקשר שלו עם אייבי כתלמיד מובהק היה חלק בהחלטה להתחיל ללמוד גם את ברוך 

תודה על ההמלצה! אני אקח אותה בחשבון כשאלך לקנות את הבאים בתור, בעז"ה :)

האמת שאתה צודק. לא הקשבתי לזה הרבה כי הפתיחה הזכירה לי יותר מדי את שוואקי... (כן, סיבה טפשית. מסכימה )

חולקת... יכול להיות אותו שיר בדיוק, בעיבוד א' הוא יישמע יפהפה ובעיבוד ב' - קטסטרופה. ניגוני חב"ד, למשל, הם דוגמא נפוצה שיכולה להישמע צורמנית וחדגונית בעיבודים כושלים, ומלאת העומק האמיתי של הניגון - בעיבודים ראויים.
הייתי ממשילה עיבוד לתבלין, ולחן - לתבשיל:
התבשיל, כמובן, הוא העיקר. אבל מה שמוסיף לו את הטעם, ובלעדיו הוא לא אכיל - זה התיבול...

[וואו. נסחפתי.]

היסחפות מבורכת (תרתי משמע) וסיקור מעמיק ומרתק. יישר כוח! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 22:47 לינק ישיר 

סטריאו כתב:

אני חושב בגלל המילים והסיפור של השיר מתי הוא הלחין אותו ולא ממש בגלל הלחן,

ברוך לוין סיפר כשהופיע פעם בקעמפ אחד שרגיל כשהוא מלחין שיר (אל תצחקו הוא הלחין את השיר לפני הרבה זמן) הוא היה מתקשר הביתה, מבקש שאף אחד לא יענה ושר את השיר לתוך תא הקולי.
הוא סיפר שהיה לו "בעיה" עם השיר חתן התורה הוא שהחליט להלחין את זה בגלל שחמיו קיבל את העליה של חתן תורה, זאת אומרת שהיה חג ולא יכל להקליט את השיר, ולכן כל היום היה צריך לזמזם את זה לעצמו כדי שלא לשכח את הלחן.

אין כמו MBC בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 01:19 לינק ישיר 

SHIROH כתב:

ברוך לוין סיפר כשהופיע פעם בקעמפ אחד שרגיל כשהוא מלחין שיר (אל תצחקו הוא הלחין את השיר לפני הרבה זמן) הוא היה מתקשר הביתה, מבקש שאף אחד לא יענה ושר את השיר לתוך תא הקולי.
הוא סיפר שהיה לו "בעיה" עם השיר חתן התורה הוא שהחליט להלחין את זה בגלל שחמיו קיבל את העליה של חתן תורה, זאת אומרת שהיה חג ולא יכל להקליט את השיר, ולכן כל היום היה צריך לזמזם את זה לעצמו כדי שלא לשכח את הלחן.

___

וואו יפה 

אני מתאר לעצמי שהתא קולי שלו בבית בטח היה מפוצץ בהודעות :)

יש מקור לסיפור הזה? הוא סיפר את זה בראיון או משהו ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2012 22:29 לינק ישיר 

שלשת ההסרטות של אותה "הופעה" שבה ברוך מספר את הסיפור

ברוך לוין-קעמפ אגודה חלק 1
ברוך לוין-קעמפ אגודה חלק 2
ברוך לוין-קעמפ אגודה חלק 3

אין כמו MBC בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 22:57 לינק ישיר 

תודה 

דדווח על תוכן פוגעני