בית פורומים עצור כאן חושבים

עיקרי האמונה היהודית, הרב ברוייאר, הרב ג'ייקובס, ביקורת המקרא ולייבוביץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2012 23:19 לינק ישיר 

בילי
תמהני עליך, החובה הבסיסית ביותר, וגם הדחף הבסיסי ביותר, שאני מכיר לבן אדם, שזה לחיות עם האמת , ושלא לחיות בשקר, בעייה פסיכולוגית קרית לה?

תוקן על ידי יהיאור ב- 27/11/2012 23:53:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 07:30 לינק ישיר 

יהי
אם נקבל את הגדרת האמת של הרב דסלר, קושיתך מעיקרא ליתא:
:"מהו אמת ומהו שקר?בתחילת חינוכנו הבנו שהאמת היא כאשר אנו מספרים עובדות כמו שאירעו ואילו השקר הינו כאשר משנים מזה.אך זהו רק באופנים פשוטים,אבל למעשה יש הרבה אופנים שבהם אין הדבר כן. לפעמים אסור לומר דברים כמות שהם(כמו לספר פגם שיש לחברו,ללא תועלת והכרח),ולפעמים צריך דווקא לשנות כשהאמת לא תועיל אלא תזיק ,וממילא נגלה כי מה שנראה כאמת הרי הוא שקר,שהרי מוליד תוצאות של רע, ומה שנראה כשקר הרי הוא מביא לתכלית של אמת. "נמצא שאמת הוא מה שמביא לטוב ולרצון הבורא,ושקר הוא מה שנותן הצלחה לעסקיו של שר השקר,הסטרא אחרא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 08:59 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
בילי
תמהני עליך, החובה הבסיסית ביותר, וגם הדחף הבסיסי ביותר, שאני מכיר לבן אדם, שזה לחיות עם האמת , ושלא לחיות בשקר, בעייה פסיכולוגית קרית לה?

תוקן על ידי יהיאור ב- 27/11/2012 23:53:39

אם דייקת בקריאת הדברים אין תמיהתך אלא תמיהה,
אם רב יהודה החסיד לא היה כותב את הגותו על תורה מן השמים ההיה חי בשקר?
האם מאן דאמר 8 פסוקים שבתורה יהושוע כתבם היה סובל מבעיה נפשית על ידי שמירת הסוד הנורא אם לא היה מפרסם דבריו,?
למאי נפקמ היאך הבנתי האישית בתורה מן השמים כל עוד ליבי והתנהגותי עם הכלל ובדרך השם,
האם בעל פארונקל מכובד בגב צריך לפרסם למען היושר מודעה בעיתון שהרי אם יענקל היה יודע מסוד נורא זה היה תופס את ביטנו וצוחק,?
ובגלל שרבים הם בני האדם החיים עם איזשהו סוד שלא היו רוצים שיתפרסם בציבור ואין הם מגלים זאת כי אין הדבר עומד בסתירה להתנהלות יומם ,פיהם ,ליבם וחזותם , אין האדם החריג שהחליט לגלות סודו על חשבון מעמדו ,משפחתו,עבודתו אלא מן המתמיהים ,

תוקן על ידי ביליצר ב- 28/11/2012 09:16:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 09:04 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
יהי
אם נקבל את הגדרת האמת של הרב דסלר, קושיתך מעיקרא ליתא:
:"מהו אמת ומהו שקר?בתחילת חינוכנו הבנו שהאמת היא כאשר אנו מספרים עובדות כמו שאירעו ואילו השקר הינו כאשר משנים מזה.אך זהו רק באופנים פשוטים,אבל למעשה יש הרבה אופנים שבהם אין הדבר כן. לפעמים אסור לומר דברים כמות שהם(כמו לספר פגם שיש לחברו,ללא תועלת והכרח),ולפעמים צריך דווקא לשנות כשהאמת לא תועיל אלא תזיק ,וממילא נגלה כי מה שנראה כאמת הרי הוא שקר,שהרי מוליד תוצאות של רע, ומה שנראה כשקר הרי הוא מביא לתכלית של אמת. "נמצא שאמת הוא מה שמביא לטוב ולרצון הבורא,ושקר הוא מה שנותן הצלחה לעסקיו של שר השקר,הסטרא אחרא".

לצערינו, הרב דסלר נפל פה בפח הפוסט מודרניזם הנותן משמעות חדשה למושגים ישנים שלא מתאימים לנו מסיבה כזו או אחרת.
כל בן אנוש יודע מהו אמת ומהו שקר, אמת-אמירה תואמת  מציאות, לא משנה על איזה עובדות אנחנו מדברים, חומריים רוחניים, אירוע רעיון, שקר-אמירה שאינה תואמת את המציאות.
הרב דסלר, מערבב בין הגדרת המושגים לערכם, הגדרת המושגים הם כמו שהגדרנו לעיל, הערכים שלהם, משתנים, בדרך כלל ראוי לומר אמת ושלא לומר שקר, פעמים שראוי שלא לומר את האמת, או אפילו לשקר, בשביל ערך או תכלית אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 09:18 לינק ישיר 

בילי
הפארונקל הוא לא תורת אמת, בתורת אמת לאמת יש ערך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 09:23 לינק ישיר 

בעל

קרא שוב

אם דייקת בקריאת הדברים אין תמיהתך אלא תמיהה,
אם רב יהודה החסיד לא היה כותב את הגותו על תורה מן השמים ההיה חי בשקר?
האם מאן דאמר 8 פסוקים שבתורה יהושוע כתבם היה סובל מבעיה נפשית על ידי שמירת הסוד הנורא אם לא היה מפרסם דבריו,?
למאי נפקמ היאך הבנתי האישית בתורה מן השמים כל עוד ליבי והתנהגותי עם הכלל ובדרך השם,
האם בעל פארונקל מכובד בגב צריך לפרסם למען היושר מודעה בעיתון שהרי אם יענקל היה יודע מסוד נורא זה היה תופס את ביטנו וצוחק,?
ובגלל שרבים הם בני האדם החיים עם איזשהו סוד שלא היו רוצים שיתפרסם בציבור ואין הם מגלים זאת כי אין הדבר עומד בסתירה להתנהלות יומם ,פיהם ,ליבם וחזותם , אין האדם החריג שהחליט לגלות סודו על חשבון מעמדו ,משפחתו,עבודתו אלא מן המתמיהים ,

האם האמת האישית שלי בהבנתי את אמיתות עובדת תורה מן השמים עומדת בסתירה לתורת אמת ?או אדרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 09:44 לינק ישיר 

בילי
נניח שר' יהודה החסיד היה בטוח בהבנתו את 'תורה מן השמים' (בהנחה שאכן אלו דבריו), האם בגלל חשיבה אחרת עליו להמנע מפרסום דבריו?
הרי ההגות החרדית מתבססת על ההנחה שאין אדם מנחיל שקר לבניו, ואילו אתה מציע להנחיל שקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 10:07 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
בילי
נניח שר' יהודה החסיד היה בטוח בהבנתו את 'תורה מן השמים' (בהנחה שאכן אלו דבריו), האם בגלל חשיבה אחרת עליו להמנע מפרסום דבריו?
הרי ההגות החרדית מתבססת על ההנחה שאין אדם מנחיל שקר לבניו, ואילו אתה מציע להנחיל שקר.

אני מקווה שאתה יודע שההגות הזאת רק להלכה, למעשה זה הפוך.

ראה אשכול הצנזורה החרדית על ספרים.

בענין הציטוט של הרב דרסלר.
 מסכנות המילים והמושגים. אונסים אותן  מתעללים בהן , והן לא מגיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 19:31 לינק ישיר 

בילי
לא הבנתי מה אתה רוצה. לא מדובר כאן באיזה נושא צדדי עלום כמו מה היה שם אשתו של עשיו, שאולי לא כדאי לשלם מחירים בגלל שאני סובר משהו היפכי לדעת העולם, הגם שגם בענין כזה חושבני שהאמת היא הערך הכי יסודי שיכול להיות. אלא בענין שהוא מיסודי הדת, ואשר נוגעת לכל עניני היהדות והנהגת האדם, זה לא איזה סוד קטן שיש לי תחת הגרביים שלי, זה ענין עקרוני ביותר, ולחיות ולחנך בשקר אין לך חוסר יושרה גדולה מזו, אדם כזה לא הייתי מלווה לו חמשים שקל. אני מקווה שאתה לא באמת בכלל זה אלא שהמגמה שלך לגנות כל התפרצות שמנוגדת לתפיסת עולמך מעבירה אותך על דעתך ומביא אותך לסברות מוזרות כאלה.

[בקיצור ממה נפשך, או שמדובר בענין חשוב, שלכן הקהילה כל כך מפחדת מדעות לא מיינסטרימיות בענין, ואז החוב הבסיסי ביותר על האדם לא לחיות בשקר, או שמדובר בענין לא חשוב, ואז בשביל מה לפחד לגלות האמת?]

אני ממש מתפלא כל פעם מחדש איך אנשים מאמינים שמוותרים על כה הרבה בשביל האמונה שלהם באמת שהם מאמינים בה, פתאום נהיים אטומים מלהבין בכלל מישהו שיהיה לו מסירות לאמת שהוא מאמין בה, ופתאום מבינים שהמוותר על נוחיות בעולם הזה בשביל איזה ערך אמיתי הוא תמוה ובעיה פסיכולוגית, פתאום הם נהייו כאלה הסוברים שהנוחיות והסידור בעול הזה הוא העיקר. הדבר תמוה ביותר ואם נרצה להסיק ממנו מסקנות הם יהיו עגומות מאד [ועי' אשכול האורתופרקסיה ודו"ק]

בעל,

גם אם נאמין לרב דסלר, עדיין זו הגדרה מעגלית, מהו הסטרא אחרא ואיך מחליטים שאמת מסויים שייך לו? כל הגדרה שאני יכול לחשוב עליה יגיע בסוף לזה שהאמת זה צד הקדושה והשקר זה סטרא אחרא, ואם כן שוב אם האמת עם בקורת המקרא הרי שהכחשתה היא היא הסטרא אחרא.

תוקן על ידי יהיאור ב- 28/11/2012 19:41:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 21:52 לינק ישיר 

בעל

איני רואה כאן הנחלת שקר כל עוד הוא מספר את מה שהוא באמת מאמין בכל ליבו ,,תורה מן השמים,,
כלל הוא בידינו ,,שקר אסור מן התורה,,אבל את האמת גם לא תמיד צריך להגיד,[כך שח לי משגיח צדיק בהיותי בישיבה]
בפרט שבנקודה זו אינני רואה אפילו צורך בלהשתמש עם טיעון ה,,אמונות הכרחיות,,
מי שידוש בעניין ימצא לו אבן עזרא מפורש שלא נפסל לבוא בקהל בניגוד בהצהרות מעין אלו בעולמינו שבדורינו מוחרמות באופן ישיר,

יהי אור

הצחקתני ,האם שימך יהי אור??מה עם האמת??
איני מכירך ,אבל מתאר לעצמי שאת משנתך התיאולוגית אינך חולק עם כל חברי קהילתך בפומביות,,
מי שבינתיים עסוק כאן בלגנות הוא כבודו שליטא,
הרב גייקובס ראוי מבחינתי לכבוד ועונג רב ואף מאוד מסקרן אותי ,
את דעותיי התיאולוגיות לא חלקתי איתך בכדי שתייחס אלי דיבורי גנאי על זולתי או מסקנות מגנות שבחרת להסתיר בסיפא של דבריך,
לעיניינינו ,דוקא לאיש שבעיית הלא נעים ירודה אצלו לא הייתי מלוה אף 5 שקל כי למחרת יהיה לו מספיק נעים להגיד לי להד"ם,
בכל אופן כפי שכתבתי לעיל ,אין כאן שום נפק"מ לדינא או מנהג למעשה אם ננקוט שהתורה נחתמה בסיני או בסוף בית ראשון כל עוד הנני מאמין בכל ליבי ,תורה מן השמים,
את העיקר הי"ג של הרמבם אשמור לטיפול ביני לבין קוני,ובקים לי כאבן עזרא ר יהודה החסיד וכו, ובאמת שלא הבנתי על איזה אמת קריטית אני חייב כאן להקריב את מזונותיי כבודי וכבוד משפחתי ,,
כל הצהרה מזוכיסטית הוא לא קונבנציונלי ,,
דברים פשוטים והגיוניים העליתי כנלענ"ד

תוקן על ידי ביליצר ב- 28/11/2012 22:03:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 21:52 לינק ישיר 

שמעתי סיפור מפי הרב יואל בן נון, יאריך ה' ימיו בנעימים (מקוה לדייק בפרטים).
פנו אליו שתי בחורות, בוגרות אולפנה דתית (דומני שכפר פינס) ותלמידות בחוג לתנ"ך שבאוניברסיטה העברית, והן במבוכה גדולה. באוניברסיטה מציגים בפניהן משנה סדורה הפורכת ומערערת את אמינות הסיפור ההיסטורי של התנ"ך וכו'.
עיקר מצוקתן נבעה מכך שהן פנו לרבנים מהאולפנה, ומ(חוסר) תשובתם הן הבינו שהרבנים לא יודעים מימינם לשמאלם בתחום ביקורת המקרא, וממילא ברור ידו של מי על העליונה.
כשהן באו לביתו של הרב בן נון, פנתה אליו אחת מהן ואמרה לו בהתרגשות: "רק את זה אני מבקשת לדעת. האם הרב מודע לביקורת המקרא שאנו שומעות על כל היקפה, ועדיין נשאר יהודי מאמין ושומר מצוות?", משהשיב לה בחיוב, הודתה לו בדמעות ויצאה מביתו.

סיפור זה מבטא היטב את הטרגדיה של ההתמודדות הדתית עם ביקורת המקרא, ועם ביקורת בכלל.

אגב, מהרב בן נון, וגם מתלמידו הרב יעקב מדן, יש מה לשמוע בנושא ביקורת המקרא. דומני שבעיקר בתחום של הביקורת ההיסטורית והארכיאולוגית (ואולי יותר מכך). וגם אם הם לא מצליחים להשיב על הכל, הם מודעים ומנסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 22:40 לינק ישיר 

בילי

אז הגעת לנו עם תורת הכתיבה האקזוטורית וכו', זו תורה יפה, ויש ליישב בדוחק את מי שנוהג על פיה לאור התקדימים שיש לה [רק מעניין כי ממה שאני מכיר אותך פה אתה לא בדיוק מסכים לתיאוריה הזו בדעת הרמב"ם וכו'], אבל מכאן ועד תמיה על מיש נוהג לפי היושר הפשוט ומגלה את כל לבו בענין החשוב ביותר, בפרט כאשר יש נימוקים חזקים מאד גם בתועלת ציבורית שבפרסום, ואשכול זה יוכיח, ארוכה הדרך מאד. ניתן להבין את מי שנוהג לפי כללי ההסתרה של המו"נ, אבל אי אפשר לתמוה על מי שנוהג לפי היושר הפשוט כאילו הוא זה שצריך לתרץ את עצמו, אדרבה המנחיל שקרים קדושים הוא זה שחייב לתרץ את עצמו בכל מיני תירוצים דחוקים.

לגופו של טענת אבידת המזונות והכבוד וכו', איני חושב שאחד מן המרטירים הנזכרים הגיע לעירום וחוסר כל, בסך הכל עברו מסביבה שבו גינו את דעותיהם לסביבה שבו הם יכולים להתפרנס ולהתכבד עם  הדעות שלהם בגילוי, אז החשבון צריך להיות רק של תקופה מסויימת שבו הוא עובר מחברה זאת לחברה אחרת, והדעת נותנת שאם במקום שאני עכשיו אני לא יכול להיות ישר עם עצמי, ויש מקום אחר שבו  אני כן יכול להיות ישר, איזה תכלית הוא זה לשקר את כל חיי בשביל משהו שאני לא מאמין בה כלל. יותר טוב לכולם שאגיד את האמת ואגיע למקום שבו ניתן לחיות עם האמת הזאת.

לא לכל דבר צריך למצוא איזה סעיף קטן שיגיד "דבר זה חיוב לאומרו אפילו בחשש שיאבד פרנסתו לזמן", מספיק שיש אשים שמידת היושר והאמת שלהם מספיק חזק שהם לא יכולים לתת לעצמם לשקר לכולם כל הזמן.

לגבי טענתך שבדעה הספציפית אין נפק"מ הלכה למעשה, אני חוזר על שאלתי, אם אין כל נפק"מ וזה סך הכל איזה פרט לא חשוב, אז למה מי שמתווכח על אותו פרט לא חשוב זורקים אותו מקהילה? הלא גם הוא מאמין בתורה מן השמים שהוא העיקר לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 22:47 לינק ישיר 

דרך אגב, למיטב ידיעתי, אלו מהראשונים שתומכים בתורת שני האמיתות, אינם מנמקים זאת לעולם בחשש שלהם לכבודם או פרנסתם, תמיד הנימוק הוא שההמון לא יכול לקבל את זה ואם ידע את האמת יפרוק עול וכו'. מי שנוהג כן מסיבות תועלתניות עצמיות לבד, אני בהחלט יכול להבין אותו, אבל שלא יעשה מזה אידיאלוגיה ויתמה על מי שלא נוהג כמותו, שיגיד פשוט אני פחדן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 23:29 לינק ישיר 

יהי

יש כאן איזו התעקשות מציקה שלא לשמה ואנסה לעזור לך ,,א ת ה  צ ו ד ק ..

נראה לי שפשוט חזרנו כאן לפארונקל,
ספר לי על התועלת הציבורית,
ספר לי על התנצלותו של מאן דהו לשקרים קדושים המפורשים בתורה לדעת המו,נ
תסביר לי למה ראית צורך בלגמד[ללא הצלחה אגב] את המחיר האישי שמשלם איש האמת,
ואחרון חביב ,למה לא לגלות אם אין נפק,מ למעשה? אין נפק"מ למעשה ,רק בעולם המעשה ,שמו כופר באחד העיקרים,
ולכן [פעם רביעית]בן אדם נורמטיבי לא גורם פרובוקציות מזיקות לעצמו ,פוק חזי מאי עמא דבר ,
יש כאן מאות ניקים עם דעות מגוונות ,אבל כולם נ י ק י ם,,ואין אחד שלא מבין למה,
על אחת כמה וכמה כשמדובר בס,ה על סעיף קטן בדעת האדם בלתי מזיקה לי ולסביבתי ,,והיא אמת מוחלטת לדעתי ועם אמת זה אני חי ועובד את קוני כפי שציוני בתורתו הקדושה ללמוד וללמד ולשמור ולעשות ,ובוראי מרוצה ממני ואמונתי שחותמו הוא אמת,,
ואם גם בזה הינו מרגיש צורך בלהקיא את הסוד הנורא הזה ,מדובר בבעיה שהיום יכלו בקלות לטפל בו,

תוקן על ידי ביליצר ב- 28/11/2012 23:41:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2012 23:33 לינק ישיר 

לא הצלחתי להבין את טענתך, ואתך הסליחה.
כלל לא נכון שכולם כאן ניקים, כלומר כולם כאן ניקים, אבל לא כולם מסתירים את עצמם בעולם המעשה. ואלו שמסתירים עיקר הסיבה חוסר נוחות אישית ולא איזה אידיאלוגיה. אני אישית נגד הסתרת האמת בכל מקרה.
[נראה לי שיש כאן איזה לשיטתיה שלך לאשכולך " כדור קטן", אתה משוכנע שכל מי שבוחר לא לפעול לפי הנורמות שנראים לך זקוק לטיפול פסיכולוגי. וגם זה הבל.]

תוקן על ידי יהיאור ב- 28/11/2012 23:34:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיקרי האמונה היהודית, הרב ברוייאר, הרב ג'ייקובס, ביקורת המקרא ולייבוביץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.