בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסי מלחמת המפרץ – גרסת סעודיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2012 09:03 לינק ישיר 

אגנו

מה שאתה אומר הוא שהיו בסעודיה שתי פגיעות ישירות

ועוד נזקים מפגיעות לא ישירות

מתוך הפגיעות הישירות אחת היתה קטלנית, ובשניה קרס משרד הפנים, האם לא היו בני אדם במשרד הפנים? או שהיה זה בלילה.

אם צריך להדגיש שוב, אני לא יודע איך מוכיחים 'נס', אני רק טענתי שאין טעם לנפנף במשהו שלא תומך בטענה שלך. בשביל זה אנו צריכים את עזרתך שתברר לנו בדיוק מה קרה בסעודיה.

שותף

לא רק התורה ביציאת מצרים, אלא הנביאים לכל אורך הדרך, וגם חז"ל, מצביעים על אותות ומופתים באדמת בני חם
וק"ו לפי הלשם שבזמן חז"ל היה יותר מבזמן הנביאים וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 09:41 לינק ישיר 

פרוגרמי
הפגיעה במשרד הפנים הסעודי היא הפגיעה הקטלנית. הפגיעה היתה בלילה כך שכמעט לא היו שם אנשים, אבל בכל אופן היו 30 פצועים והרוג אחד, לא ברור אם בבניין משרד הפנים עצמו או בבניינים שסביבו.
אגב כמעט כל הפגיעות בישראל ובסעודיה היו בלילה. כזכור בגלל הלחץ של חיל האוויר האמריקאי העיראקים שיגרו כמעט את כל הטילים רק בלילה.

אגב, כמה פגיעות ישירות אתה חושב שהיו בישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 13:44 לינק ישיר 

אתה מבלבלני.

פגיעה של סקאד בבנין פירושו שיטוח הבנין, בלי שום אפשרות אחרת (מלבד "נס" כמובן). בזמנו ראיתי שורת בנינים ברחוב אבא הלל שנפלה על ידי סקאד אחד. (השאלה שלי לגבי הלילה היתה ספציפית למשרד הפנים מתוך הנחה מוטעית שלא היו בני אדם).

כעת אתה אומר שהיו בסעודיה רק שתי פגיעות ישירות, ושתיהן קטלניות.

כל שאר הפגיעות היו רק עקיפות מטיל שעבר באיזור, ולכן גרמו רק נזקים (בנוגע לבית הספר לא כתבת מפורש, אבל אם הטיל פגע בו בלילה, אפשר להבין, כי בלילה הוא היה ריק).

בישראל המצב היה הפוך, קרסו מאות דירות, שאמורות היו להיות מאוכלסות אף בלילה, ורק אדם אחד מת.

תקן אותי אם אני טועה בנוגע למספר הדירות שקרסו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:05 לינק ישיר 

פרוגרמי כתב:

שותף
לא רק התורה ביציאת מצרים, אלא הנביאים לכל אורך הדרך, וגם חז"ל, מצביעים על אותות ומופתים באדמת בני חם
וק"ו לפי הלשם שבזמן חז"ל היה יותר מבזמן הנביאים וכו'

הבעיה איננה הנסים, אלה היו בהמוניהם וכדבריך.
הבעיה היא הנסיונות שלנו להמציא נסים חדשים ולהסתבך בהוכחתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:12 לינק ישיר 

פרוגרמי

אתה מבלבלני. איפה אמרתי שהיו בסעודיה רק שתי פגיעות ישירות ושתיהן קטלניות?

בסעודיה היתה רק פגיעה קטלנית אחת במוסלמים! (שבה נהרג אזרח סעודי אחד בריאד במשרד הפנים או לידו).

[היתה אמנם פגיעה קטלנית נוספת בבסיס הצבא האמריקאי בדהרן שבה נהרגו 28 חיילים אמריקאים. אבל כיוון שהם כופרים איני מביא אותם בחשבון ;-)]

בריאד היתה חוץ מהפגיעה במשרד הפנים לפחות עוד פגיעה אחת ישירה בבית ספר, אך שם לא היו נפגעים כלל.

לגבי שאר דבריך אגיב בהמשך היום.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 02/12/2012 14:13:36

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 02/12/2012 14:19:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:28 לינק ישיר 

אני לא מבין בתיאולוגיה
רק רוצה לשמוע סוף סוף את העובדות הסודיות
בישראל היו פגיעות ישירות, לא יודע כמה, אבל קרסו מאות דירות, אשמח לתיקון אם טעיתי.
דירות אלו היו אמורות להיות מאוכלסות בבני אדם, שמשום מה נותרו בחיים (מלבד אחד)

בסעודיה קרסו שלשה מבנים, מתוכם אחד היה אמור להיות ריק (בית ספר) ושניים היו מלאים ואכן היו קטלניות ופוגעניות.

מה אמור תיאולוג להסיק מכאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:28 לינק ישיר 

(בית ספר אמור להיות ריק בלילה, למי שלא הבין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:30 לינק ישיר 

שותף
מבחינה תיאולוגית איני מסכים אתך, אדם אמור להתבונן ולראות את ההשגחה, גם חז"ל "המציאו נסים חדשים", הם פשוט התבוננו במציאות ופירשו אותה לפי ההשקפה שה' עושה נסים לצדיקים, זה מתבקש גם אצלינו. חזקיהו לא זכה להיות משיח מפני שלא אמר שירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 14:37 לינק ישיר 

בישראל היה יותר זמן להתארגן מהאזעקה, מה עוד שהדיוק יורד ככל שהטווח עולה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2012 14:40 לינק ישיר 

פרוגרמי

תגובה מהירה לפני שאני יוצא מהבית.

אתה ממשיך להתעלם מהעובדה שבסעודיה היתה רק פגיעה קטלנית אחת, הפגיעה בחיילים האמריקאים לא נחשבת מבחינת התאולוג המוסלמי.

משל למה הדבר דומה? נניח שאחד מהטילים שנורו לעבר גוש דן היה נוחת ביפו והורג 28 מבני דודנו הישמעאלים. האם אורי זוהר, צבי ענבל, מנחם ברוד ודומיהם היו רואים בכך "הפרכת" הניסים שארעו לעם ישראל במלחמת המפרץ או  להפך?

לשאר דבריך אתייחס מאוחר יותר כפי שהבטחתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 15:02 לינק ישיר 

פרוגרמי כתב:
שותף
מבחינה תיאולוגית איני מסכים אתך, אדם אמור להתבונן ולראות את ההשגחה, גם חז"ל "המציאו נסים חדשים", הם פשוט התבוננו במציאות ופירשו אותה לפי ההשקפה שה' עושה נסים לצדיקים, זה מתבקש גם אצלינו. חזקיהו לא זכה להיות משיח מפני שלא אמר שירה.

לראות השגחה זה יפה מאד, אבל בערבון מוגבל.
להגדיר נסים וחריגות מדרך הטבע זו כבר פרשה אחרת, וזה ראוי רק לבעלי רוח הקדש.
אדם פשוט צריך להיות תמים ושלם באמונתו בלי עליות וירידות מיותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 15:47 לינק ישיר 

לא מצליח להבין מה אתה משיג בהמצאת טיעונים של מה היה פלוני אומר אם היה כך וכך

זה כמו שתאמר: גם אם היו מתים 40 חילונים הרי זה רק חילונים, ואין ספק שרב פלוני היה אומר שעכ"פ החרדים ניצלו. וגם אם חרדים חדשים היו מתים הרי זה רק חרדים חדשים ואין ספק וכו'.

אתה מלביש על בני אדם דבר שלא אמרו, ומלגלג עליהם. זה פשוט מגוחך.

אתה לא מסתפק רק להגיד שמישהו היה אומר, אתה גם לוקח מישהו מסויים, ויודע גם מה בדיוק הוא היה אומר. ובמלים אחרות אתה אומר: "גם אם לא היה נס פלוני אלמוני היה אומר שהיה נס". אכן תגובה מוחצת.

הנדון כאן מה הן העובדות, והעובדות בסעודיה לא אומרות כלום, מלבד שסקאד זה מאד מסוכן, שזה בדיוק מה שבאנו לבאר.

גם אם ננכה את הסקאד שפגע בכופרים (למרות שהם היו בעצם בני ברית שהסעודים רצו שיבואו לשם כדי לעצור את סדאם), זה אומר שננכה גם את הפגיעה כמובן, אי אפשר להתייחס אליו כפגיעה לא קטלנית.

אז עם מה נשארנו? עם שתי פגיעות ישירות, כשאחת היתה בבית ספר בלילה. מסקנה: הסקאד פוגע, הורס בנינים עד היסוד, ובמדה והם מיושבים זה מאד מסוכן.

השיקול שהועלה כאן בקשר לזמן אזעקה, לא בדיוק עוזר. שכן לפי ההוראות היו אמורים להיכנס לחדר האטום במשך הזמן הזה. לא מה שבדיוק עזר. כנ"ל הטענה שהטווח יורד עם המרחק, מדובר על מציאות בה הבנינים פגעו בדירות.

אם כבר אתה עובד כתחקירן, תברר נא מה היה בפי גלילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 17:29 לינק ישיר 

פרוגרמי

זה כמו שתאמר: גם אם היו מתים 40 חילונים הרי זה רק חילונים, ואין ספק שרב פלוני היה אומר שעכ"פ החרדים ניצלו. וגם אם חרדים חדשים היו מתים הרי זה רק חרדים חדשים ואין ספק וכו'.
אתה מלביש על בני אדם דבר שלא אמרו, ומלגלג עליהם. זה פשוט מגוחך.

הרמת לי להנחתה, אז לא יכולתי להתאפק, אפילו שאני קצת עסוק ברגע זה.

"ראש ישיבת פוניבז', הגאון רבי גרשון אדלשטיין, אמר הבוקר לאור המצב הביטחוני הקשה כי "מוכרחים להתחזק בלימוד התורה, שתורה מגנא ומצלא, וזה הדבר היחיד שמגן ומציל". "כמו שראינו במלחמת המפרץ שהיה ניסים גלויים שנורו כ-40 טילי סקאד וכמעט שלא היה נזק בנפש רק למחלל שבת אחד, וזה היה הכול בזכות לימוד התורה", הוסיף ראש הישיבה.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 02/12/2012 17:45:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 17:50 לינק ישיר 

חביבי, אתה תחקירן מעולה, אבל אתה ממשיך באותה השיטה. גם אם נגיד שאורי זוהר לא היה אומר, ר' גרשון אדלשטיין היה אומר וכך הלאה..
אם אתה חוזר לדיון של יתכן מה חרדים אומרים ולמה, זה ענין אחד
ואם אתה דן מה היה במלחמת המפרץ והאם זה נתון מעניין או סתם משהו צפוי - יהיה יותר מענין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2012 18:10 לינק ישיר 

פרוגרמי

לא מצליח להבין מה אתה משיג בהמצאת טיעונים של מה היה פלוני אומר אם היה כך וכך
אתה לא מסתפק רק להגיד שמישהו היה אומר, אתה גם לוקח מישהו מסויים, ויודע גם מה בדיוק הוא היה אומר. 
ובמלים אחרות אתה אומר: "גם אם לא היה נס פלוני אלמוני היה אומר שהיה נס". אכן תגובה מוחצת.

כנראה שבאמת לא הבנת מה רציתי לומר. בפרוש לא התכוונתי לטעון "גם אם לא היה נס פלוני אלמוני היה אומר שהיה נס". כל מה שהתכוונתי לטעון הוא שכשם שהמטיפים שלנו לא היו רואים "הפרכת" הנס בכך שהיו נפגעים בארץ מהסקאדים הרבה ערבים, כך אין כל סיבה שהמטיף המוסלמי יראה בפגיעה באמריקאים "הפרכת" הנס.
אם ברצונך לומר שהמטיפים שנקבתי בשמם היו רואים בפגיעה בהרבה ערבים בארץ משום "הפרכת" הנס, זו תהיה טענה מאד מפתיעה, ואני חושב שאף אחד פה בפורום לא יאמין לך (כולל אתה עצמך).

אשר לטענה שהאמריקאים היו בעצם בני ברית של הסעודים, זה כמובן נכון, אבל עבור המוסלמים הקיצוניים זה לא ממש משנה. עדיין אסור להם להיות בסעודיה (עיין ערך בן-לאדן). 
 אגב, אפשר לומר שאותם חיילים אמריקאים שנהרגו סייעו בעקיפין גם לישראל, וזה לא מנע למשל מהמטיף ארם צבר (בסרטון של אורי זוהר) ממש לשמוח בצורה מכוערת להחליא על מותם שהיה "כדי להבדיל בין הטמא לבין הטהור".

אם כבר אתה עובד כתחקירן, תברר נא מה היה בפי גלילות.

אין לי מושג על מה אתה מדבר.

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 02/12/2012 18:12:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסי מלחמת המפרץ – גרסת סעודיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.