|
|
| נשלח ב-3/12/2012 11:46 |
|
| |
באיזה סוגים של נסיונות? יש חרדים שרצחו, שגנבו, שדדו, רימו, עקצו ועוד ועוד עם כל השמונה בגדים...
אז הם לא הלכו לקולנוע (שאני לא יודע בדיוק איפה זה בתרי"ג מצוות) זה כל מה שהרוויחו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 11:48 |
|
| |
מי שמתלבש רק לשם סביבה זה לא משהו שמחזיק מעמד, לדעתי זו רק שאלה של זמן עד שהוא ישתנה ואני לא חושבת שזה מה שימנע ממנו ללכת לקולנוע כי בסופו של יום יש הרבה 'חרדים' ודתיים בקולנוע ואיך אתה קובע שהם כאלו? בגלל הלבוש... על זה נאמר "הכובע לא קובע, המעיל לא מועיל וזקן יש גם לתיש"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 17:50 |
|
| |
שניה, יש פה נקודה אחרת בקשר ללבוש.. זה לא שלי (לו יצויר.. ) יש בעיה ללכת לקולנוע (נניח.. ) בגלל שאני לבושה ונראית כמו מי שמוגדרת 'חרדית' אלא בגלל כן הסביבה שיצרה את הסטיגמה הזו.
נכון שאני לא צריכה לספק תשובות לעולם, אבל זה כן מרגיש כמו 'למראית עין'
כאילו, אין קשר בין ההגדרה 'חרדי' לבין ללכת/ לא ללכת... לכל מקום שהוא.. מבחינתי כל אדם באשר הוא.. אבל הסביבה כן יצרה את הקשר הזה, ולכן 'חרדי' שרוצה ללכת לקולנוע (במקרה הזה) נתון בבעיה קלה.. (לא באמת בעיה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 17:52 |
|
| |
לא יודעת אם לומר שההגדרות החבריות שומרות אותנו... אבל כמו בכל חברה, צריך להכנע לקודים החברתיים. אז זה הקודים של החברה החרדית..
אוקיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 17:54 |
|
| |
מספרים שבי-ם רוב המבקרים בקולנוע חובשי כיפה, אז לכאורה אין בעיה. השאלה מה הדין בגוש דן. צריך להתייעץ עם רב מוסמך
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 17:55 |
|
| |
מספרים? לא יצא לך לבדוק בעצמך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:14 |
|
| |
ביס פלנט בקניון איילון יש חרדים, אז זה בסדר. (שאלה תמימה: לא תלכו לקולנוע כי זה חילול ה'? )
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:15 |
|
| |
יופי. מחפשים נציגים מעוד אזורים בארץ, שיאמרו לנו שיש חרדים גם בקולנוע שם... =)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 20:45 |
|
| |
יש פה הרבה יותר מקטע חברתי.
עצם זה שהנושא עלה לדיון מראה כי הוא שנוי במחלוקת. יש פה קטע של 'קירור אמבטיה' שבחו"ל הוא לא קיים, ולכן כתבתי ששם (בעיני) פחות בעיה ללכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 21:49 |
|
| |
קטנה, זה בכך כמו להחזיק פלאפון כשר כי זה המודה אצל החרדים, למרות שזה מטומטם שא"א לשלוח מסרונים?
שיר, היום המציאו "בויילר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 22:56 |
|
| |
אדם, זה היה נחמד כבדיחה, אבל מה ברצינות...?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 23:03 |
|
| |
אני מזועזעת ששאלה כזו בכלל מועלית בפורום חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 02:42 |
|
| |
אדם, לגמרי כן. כן, סוג של ללכת עם מוסכמות חברתיות 'מטומטמות'..
לא בונה על המוסכמות האלה ש'ישמרו עלי'.. ולא חושבת שאני עושה 'חילול ה' אם אני לא הולכת עם המוסכמות האלה, אבל אני כן חלק מהחברה המגדירה את עצמה 'חרדית' ואני 'נכנעת' (לא אוהבת את המילה..) ואני זורמת עם הקודים החברתיים של המגזר.
דמגוגית אני.. P=
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 11:27 |
|
| |
זה גם לא מתאים לגבר "חרדי"...
|
|
|