בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה 'חרדית' וקולנוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/12/2012 22:40 לינק ישיר 

יוניקו1 כתב:
זה כמו בחורה חרדית ואצטדיון כדורגל לכאורה אין בעייה זה נקי אבל זה בילוי ואורח חיים גוי ולא מתאים לחרדית

שכחת לציין אלא אם כן זה משחקים של ביתר ירושלים, שאז יש באיצטדיון רק מזרחיים מסורתיים ובחורי ישיבות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 02:32 לינק ישיר 

אחרי מות – ובחוקותיהם לא תלכו

סיומה של פרשת אחרי מות הוא בעצם הקדמה לתחילת פרשה הבאה – פרשת קדושים. 

"כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו. וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו ובחוקותיהם לא תלכו" (ויקרא י"ח ג'). התורה לא מסתפקת בהזהרה לא לעשות כמעשי וכחוקות הגויים, התורה מתייחסת כאן בפרטות לארץ מצרים ולארץ כנען. רש"י לומד מכך שמעשיהם של המצרים והכנעניים מקולקלין משל שאר האומות. 

אבל יש כאן גם התייחסות למקום בו ישראל היו ולמקום אליו הם הולכים. הקב"ה הוציא אותנו מארץ מצרים, ממקום הטומאה, לא רק כדי לשחרר אותנו מהשעבוד אלא גם ובעיקר כדי להיות לו לעם. מטרת גאולת עם ישראל הייתה כדי להוציאם ולהרחיקם ממעשי המצרים. אשר על כן ברור עד כמה עליהם להתרחק ממעשי הכנעניים ושאר העמים היושבים בארץ כנען המחכה לעם ישראל שישב בתוכה. כי עם ימשיכו את מעשיהם אינם עומדים בתנאי של הגאולה ממצרים והארץ שקיבלה אותם גם היא תקיא אותם. 

מהם אותם מעשים מהם עלינו להתרחק? התורה בהמשך הפרשה מפרטת את איסורי עריות. ועוד לפני כן ברורה ההרחקה מעבודת האלילים לסוגיה. אבל התורה מוסיפה כאן פרט נוסף – "ובחוקותיהם לא תלכו". מה זה חוקותיהם? רבי מאיר אומר אלו דרכי האמורי שמנו חכמים. כל מני סגולות, לחשים, וסימנים שעשו אותם האמוריים ונמנו על ידי חז"ל כאשורים. ורש"י מוסיף דבר נוסף, "אלו נימוסות שלהן, דברים החקוקים להם, כגון טרטיאות ואצטדיאות". מה זה בחוקותיהם לא תלכו? מה שנקרא היום תרבות ובידור. 

יש ביניהם דברים האסורים אבל זה כבר נכלל בגדרים של איסורי עריות האמורים בהמשך. 

רש"י מדבר כאן כמו שמפרש בעל השפתי חכמים על "מקום שחוק והיתול". גם זה נכלל בציווי של בחוקותיהם לא תלכו. כך זה היה במצרים, כך זה היה בארץ כנען אליה באו בני ישראל וכך זה עד היום. לא משנה מתי והיכן ומי הם אותם עמים בתוכם אנו יושבים גם עם זה בתוך עם ישראל, "בחוקותיהם לא תלכו".

התורה אוסרת לחקות את "חֻקֹתיהם" של אותן אומות. כאן כבר לא מדובר במעשים מתועבים, אלא במעשים הנראים סתמיים, שאין בהם שלילה מצד עצמם, בדיוק כפי שמנקודת ראותנו אין חיוב בכלאיים או בפרה אדומה.

מדוע אפוא התורה אסרה מעשים אלו? התורה לא רצתה שנחקה את הגויים ואת תרבותם. גם אם אין בעיה בעצם המעשים, אין זה רצוי בעיני התורה שעם ישראל ינהה אחר תרבותן של אומות העולם. התורה דייקה בלשונה: לא נאמר בפסוק "ואת חֻקֹתיהם לא תעשו", אלא "ובחֻקֹתיהם לא תלכו". הבעיה אינה נעוצה במעשה עצמו, אלא בכך שאדם הולך אחרי הגויים ומנסה להידמות להם. מובן שאם מדובר במעשה חיובי ומועיל מצד עצמו יש לעשותו, אולם אם מדובר במעשה סתמי, שאין בו תועלת או שלילה כשלעצמו, אלא שאומות העולם עושות כן, ישנו איסור לנהוג באותה הדרך.

על אחת כמה וכמה בדור שבו אין צורך ללכת אליהם אלא הכל מגיע אלינו בצורה הכי ישירה וקלה, ודאי שכאן קיימת ההזהרה של בחוקותיהם לא תלכו, הציווי להתרחק מכל שחוק והיתול שלהם המוגדר אצלם תרבות. כי יותר מהאיסור, יש כאן הרחקה, הרחקה מהם ומהמונם, הרחקה מהשפעתם והרחקה מ"תרבותם".

תוקן על ידי חדשונט ב- 05/12/2012 02:35:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2012 03:05 לינק ישיר 

קשקוש אחד גדול, בטח גם אסור לחרדים לשחק כדורגל..  (בעצם באמת למה אסור בהפסקות בישיבות לשחק כדורגל?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2012 19:12 לינק ישיר 

אדם, אני רוצה דוגמא לחוקות הגויים בימינו.. (אם קיים..)

דשדש, גם את, נהוג להביא מקור.
או שכתבת את הדברים מליבך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 21:26 לינק ישיר 

את רוצה משהו הלכתי באמת?

אז ככה, ראשית צריך לברר מה הכוונה לא ללכת בחוקות הגויים שכתוב בתורה - שהרי אח"כ מפורטים כל הדברים שלהם כגילוי עריות, אוב וידעוני, מעונן ומנחש ומכשף, מעביר בנו למולך וכו'..

אַל תִּטַּמְּאוּ בְּכָל אֵלֶּה כִּי בְכָל אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם.   וַתִּטְמָא הָאָרֶץ וָאֶפְקֹד עֲו‍ֹנָהּ עָלֶיהָ וַתָּקִא הָאָרֶץ אֶת יֹשְׁבֶיהָ.   וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם אֶת חֻקֹּתַי וְאֶת מִשְׁפָּטַי וְלֹא תַעֲשׂוּ מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם.   כִּי אֶת כָּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.   וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.   כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבוֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּם. 

משמע שכל "חוקות הגויים" מפורטים בפסוק.
כמובן המושג עבר הרחבה בתלמוד וכלל הרבה דברים אחרים (מן הסתם זה כבר איסורים "דרבנן" ולא מהתורה מכיוון שהם נוספו לאחר מכן לפי המנהגים והדורות אבל אולי חלקם היו בכוונת התורה כבר מלכתחילה לא להידמות להם) 
האיסור הוא בעיקר על דברים שקשורים איכשהו לעבודה זרה או מיוחדים רק לדברים של גויים בלבד. (אם לדוגמא גוי לובש חולצה אסור לי ללבוש חולצה ג"כ? ברור שלא..)

הרב יצחק יוסף מביא את המהרי"ק שאומר שכל הדברים שנאסרו הם דברים של עבודה זרה או דברים שאין בהם טעם כלל (ואז אנחנו חוששים לע"ז - לדוגמא חוט אדום מסביב ליד) אבל דברים שיש בהם סיבה הגיונית אין בעיה לעשות אותם (כמו הדוגמא עם החולצה לעיל)
מהסיבה הזאת אפשר גם להביא פרחים לדוגמא לעליה לקבר כי יש בזה מן ההגיון בגלל נוי או בגלל כבוד.

אני מקווה שהתבאר לך המושג "חוקות הגויים" ואם את רוצה לעיין יותר הנה לך קישור:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2012 21:43 לינק ישיר 

פששששששש
אתה ממש מורה מצוין.

הבנתי.
ולפי מה שראיתי בקישור, כמעט שום דבר לא נחשב חוקות הגויים..

מלחמת שוורים.. =)

טוב, תוד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 22:32 לינק ישיר 

אז הכל מותר? אדם, רוצה להיות הפוסק שלי? ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2012 23:01 לינק ישיר 

אני הבאת את פירוש רש"י למילים "ובחוקותיהם לא תלכו"!
ואחזור עליהם שנית:
רש"י מוסיף דבר נוסף, "אלו נימוסות שלהן, דברים החקוקים להם, כגון טרטיאות ואצטדיאות". מה זה בחוקותיהם לא תלכו? מה שנקרא היום תרבות ובידור. 
ולא אני כתבתי/המצאתי/פירשנתי את מה שהבאתי, קטנה את יכולה לקרוא את המקורות בין השורות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2012 00:25 לינק ישיר 

פששש.. איזה חכמים מתהלכים בפורום.. חדשונט ואדם, תענוג לי לקרוא את הפולמוס ביניכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2012 11:45 לינק ישיר 

אגב קולנוע
היום בשעה 15 אחר הצהריים
תהא ברשת א' תוכנית על קולנוע חרדי וחרדים בקולנוע...

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2012 17:22 לינק ישיר 

איך היתה התוכנית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2012 17:23 לינק ישיר 

איך היתה התוכנית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/12/2012 11:11 לינק ישיר 

זה פורום חרדי????? אתם הרבה יותר קרובים להשקפת המזרחיסטים של אכול ושתה ושים עין פה ושם על בית הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה 'חרדית' וקולנוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.