| נשלח ב-3/12/2012 13:10 |
|
| |
נס
הרב מימוני באשכול סמוך כתב
נס לצדיק שלצידו ברכה דומה וגדולה אף יותר למי שאינו כזה. דוגמא: אברהם נפקד בבן לאחר כה הרבה שנים, ואחיו זוכים בשפע של ילדים... האם הנס של הולדת יצחק מתקטן?
השאלה האם זה נס בכלל? ודאי שזה נס- לא שיצחק נולד- אין בזה כל נס, הנס הוא -בני כמה היו שרה ואברהם בלידתו.
ואז מתעוררת השאלה הגדולה מדוע אלוקים התעלל בהם כל כך הרבה זמן?
האם כשיהודי נוסע במכונית ונגרמת תאונת דרכים קשה, הוא יוצא בפצעים קלים, זה נס?
אבל באותה תאונה נהרגו ונפצעו קשה אחרים, האם זה מקטין את הנס? או מגדיל אותו.
רצוי גם לעיין במה שכותב המהר"ל- למה אומרים הלל -ועל הניסים-על המלחמות בלבד, ולא על נס פך השמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 16:37 |
|
| |
כל דבר שאינו טבעי הוא נס באם קורים דברים לא נעימים או יסורים לאדם, זה עצוב, וגם מעורר שאלות אבל לא קשור לשאלה של נס או לא נס
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 17:59 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | כל דבר שאינו טבעי הוא נס
|
|
זאת שטות לגמרי,
הרי כל מה שאינו טבעי היא סתירה לאלוקים, במילא לא יכול להיות דבר כזה לעולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:07 |
|
| |
האבן עזרא מסביר זאת כך
אבן עזרא במדבר פרק כ והפירוש הנכון בעיני אגלנו ברמיזות.
דע כי כאשר ידע החלק את הכל, ידבק בכל, ויחדש בכל אותות ומופתים.
פירוש שלי:
כל היקום הם חלקים מהאלוקים, ולכן חלק לא יכול לשנות בכל = האלוקים = הכל,
מתי יכול החלק לשנות ?! מתי שהוא נדבק בכל !! = שהוא בעצם הכל = אלוקים,
אייך נדבקים בכל ? פשוט עם לימוד = חכמה בינה ודעת, והמדע תוכיח שעם לימוד ודעת אפשר לעשות מופתים, = טכנולוגיות, וגם אפשר לחזות הרבה דברים מראש כמו מזג אוויר ומחלות וכו' וכו',
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:20 |
|
| |
ניתן דוגמא שתסביר טוב יותר את האבן עזרא,
מכונית:
נחשוב לרגע שיש לכל חלק במכונית מודעות עצמית,
וקם לו הצמיג ואומר אני הצמיג אני מסיע את המכונית, ואני יכול וכו' וכו' וכו',
אז האבן עזרא עונה לו אתה רק חלק, כחלק אתה לא עצמאי ולא יכול לעשות מה שבא לך,
זה הפשט של דבריו שהחלק לא יכול לשנות בכל = המכונית,
אבל אם ידבק בכל, כלומר הצמיג יהיה חלק נדבק במכונית, אז יעשה מופתים כלומר יחד כל החלקים = הכל, יעשה את המופת של להסיע אנשים וכו' וכו'
כך כל חלק במכונית לעצמו לא יכול לעשות כלום,
אבל שהם נדבקים לאחד ?! אז זה מכונית,
אותו דבר לגבי היקום כולה,
אם כל החלקים יהיו נדבקים בכל ?! אז העלום יתנהל נכון ויעשו מופתים של ממש עד נצחון המוות בעזרת השם,
אבל כל זמן שכל אחד יזעק אנוכיות ואני ואפסי עוד ?! אז רק נסבול ונלך אחרוה בתבונה ובמדע,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:26 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כל דבר שאינו טבעי הוא נס
זאת שטות לגמרי,
הרי כל מה שאינו טבעי היא סתירה לאלוקים, במילא לא יכול להיות דבר כזה לעולם, |
|
ממתי אכפת לך שמישהו כופר באלקים, או עכ"פ באלקים שלך שמציאותו סותרת נסים? נניח שהתבונה אומר שצריך לכפור באלקים הזה שנסים סותרים אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:36 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | כל דבר שאינו טבעי הוא נס
זאת שטות לגמרי,
הרי כל מה שאינו טבעי היא סתירה לאלוקים, במילא לא יכול להיות דבר כזה לעולם,
ממתי אכפת לך שמישהו כופר באלקים, או עכ"פ באלקים שלך שמציאותו סותרת נסים? נניח שהתבונה אומר שצריך לכפור באלקים הזה שנסים סותרים אותו |
|
מי דיבר על מה אכפת לי,
אני אומר לך דבר פשוט ביותר, שההגדרה שלך היא שטות לגמרי,
אתה אומר שהאלוקים ברא את העולם וחוקיו, ומצד שני אומר הבריאה וחוקיו הם המקום אגרוף ששם האלוקים מראה את גבורתו, כביכול יש בריאה וחוקיו = טבע, ויש אלוקים ושניהם על במת האגרוף, ומידי פעם או בימים עברו האלוקים ניצח, רק בשנות הגלות הארוכות יש הסתר פנים והוא (האלוקים) מסכן לא יכול לנצח את הבריאה וחוקיו -= הטבע,
זה מה שיוצא מהחשיבה שלך,
מצטער מאוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:39 |
|
| |
יש לך אכן סיבה טובה להצטער, תתקדם אחי, אריסטו כבר לא IN מי סיפר לך על האגרופים של האלהים ועל הנצחונות? קראת את זה במיתוס הכנעני? האלהים ברא את העולם, וקבע לו חוקים ולפעמים הוא מתערב ומשנה את החוקים לזה קוראים נס
כל הפרשנויות שלך הלקוחות מהמיתולוגיה הכנענית באמת מצערות מאד ואולי אפילו בחשש כפירה נויראה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 18:59 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | יש לך אכן סיבה טובה להצטער,
תתקדם אחי, אריסטו כבר לא IN
מי סיפר לך על האגרופים של האלהים ועל הנצחונות?
קראת את זה במיתוס הכנעני?
האלהים ברא את העולם, וקבע לו חוקים
ולפעמים הוא מתערב ומשנה את החוקים
לזה קוראים נס
כל הפרשנויות שלך הלקוחות מהמיתולוגיה הכנענית
באמת מצערות מאד
ואולי אפילו בחשש כפירה נויראה |
|
תרצה לדון באופן נרמלי אז טוב, אם לא אז חבל על הזמן,
אומרים חז"ל שאפי' האלוקים לא יכול נגד גאוותנים, ק"ו שאני לא יכול,
לא משנה מי אמר מה, (דווקא לעולם לא למדתי אריסטו, אבל למדדתי קהלת והרבה מחז"ל שהולכים אחריו,)
אנחנו דנים עכשיו ותשיב האם האלוקים יכול להתחרט מחוקיו ? האם יכול להיות שהוא בעצמו טעה לגבי איזה חוק שעשה ?
ועוד אנו דנים האם הטבע היא נגדו ? או שהטבע רצונו,
אם הטבע נגדו וצריך לשנות אז יש כאן כביכול ניצוח ביניהם ח"ו,
ואם הטבע רצונו אז אייך הוא מפר את רצונו ?
זה הדיון ועל זה דנו כל גדולי ישראל בכל הדורות,
לא אריסטו ולא הכנענים ולא שאר הדמגוגיות,
זו תורת ישראל ואין לנו תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו,
דוגמא קטנה מתורתינו הקדושה,
אבן עזרא בראשית שיטה אחרת - הקדמה ואמרו זכרם לברכה עשרה דברים נבראו בין השמשות (אבות ה, ט). והטעם כאלו התנה עם מעשי בראשית וגזר להיות אלה הנזכרים, בעבור שאין כל חדש תחת השמש. ובעבור שכתוב כי בסוף יום ששי כלה כל המעשים. אמרו כי בסוף שהוא סוף הששי ותחלת שביעי גזר להיות ככה.
אבן עזרא במדבר פרק כב ויאמר הגאון, כי לא דברה האתון. ורב שמואל בן חפני תפסו. ורבי שמואל הספרדי בעל השירים חשב להציל הנתפס. ודע, כי אנשי שקול הדעת הוצרכו להוציא הדברים ממשמעם, כי אמרו שהשם לא יחדש אות בעולם לשנות המנהג שברא
אין טעם לתקוף סתם, לא אריסטו ולא הכנענים פשוט תורתינו שלנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:00 |
|
| |
אני סקרן לדעת אם אתם -בעוד שבוע-תאמרו את על הנסים? ואם כן מה תחשבו לעומק כשתגידו אותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:04 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אני סקרן לדעת אם אתם -בעוד שבוע-תאמרו את על הנסים? ואם כן מה תחשבו לעומק כשתגידו אותה? |
|
מה הבעיה ? אם תבין שנס זה סך הכל עשיה תבונית והצלחות שיוצאות מהם, אז יש לומר על הניסים,
תחשוב על עולם דטרמיניסטי מוחלט, ואין אפשרות לתקן כלום, זה יהיה גהנום ממש,
אז הנה האלוקים ברא יקום לא דטרמיניסטי ואפשר עם תבונה לתקן (וכמובן גם לקלקל) זה הנס הגדול ועל כך חייבים להודות לאלוקים,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:24 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כל דבר שאינו טבעי הוא נס
זאת שטות לגמרי,
הרי כל מה שאינו טבעי היא סתירה לאלוקים, במילא לא יכול להיות דבר כזה לעולם, |
|
נצחון מעטים על רבים- וגיבורים ביד חלשים, קרו ןקורים בעבר בהוה ובעתיד- האם אמרו הלל הל נצחון דוד על גולית? האם מישהו דיבר שם על נס?
זה לא דבר שמעל הטבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:34 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
נצחון מעטים על רבים- וגיבורים ביד חלשים, קרו ןקורים בעבר בהוה ובעתיד- האם אמרו הלל הל נצחון דוד על גולית? האם מישהו דיבר שם על נס?
זה לא דבר שמעל הטבע. |
|
נכון, לא יכול להיות משהו מעל האלוקים שהטבע חלק ממנו,
ולכן נס זה לא מעל הטבע, נס זה ניצול הטבע לטובתינו, או ח"ו לרעתינו,
על עצם האפשרות הזאת שנתן לנו האלוקים אנו צריכים להודות,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 19:48 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
תרצה לדון באופן נרמלי אז טוב, אם לא אז חבל על הזמן,
אני מבין שההרצאות שלך נקראות "לדון באופן נורמלי", בכיף, אני בפנים
אומרים חז"ל שאפי' האלוקים לא יכול נגד גאוותנים, ק"ו שאני לא יכול,
מישהו אמר כאן מקודם שלהגיד שהאלקים לא יכול זה כפירה
אנחנו דנים עכשיו ותשיב האם האלוקים יכול להתחרט מחוקיו ? האם יכול להיות שהוא בעצמו טעה לגבי איזה חוק שעשה ?
ועוד אנו דנים האם הטבע היא נגדו ? או שהטבע רצונו,
אם הטבע נגדו וצריך לשנות אז יש כאן כביכול ניצוח ביניהם ח"ו,
ואם הטבע רצונו אז אייך הוא מפר את רצונו ?
זה הדיון
מי זה "אנחנו דנים"?? מי דיבר על זה? מה קשור כאן "להתחרט" או "שהוא טעה" מי דיבר על "הטבע נגדו" או שיש ניצוח ביניהם??? מהיכן הבאת את כל זה, ועוד ביום אחד..
הטבע היא ההנהגה הרגילה שהוא קבע, ולפעמים הוא מתערב בהנהגה הרגילה
בכל מקום יש חוקים שהם רצונו של המנכ"ל, אבל לפעמים המנכ"ל מזהה מישהו VIP מביא אותו לראש התור ומעניק לו הנחה
אין כאן לא ניצוח ולא טעות ולא חרטה
רק איתות מהבעל הבית
זה הדיון
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 20:09 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  |
מישהו אמר כאן מקודם שלהגיד שהאלקים לא יכול זה כפירה
מהחז"ל הזה משמע שבעל הדיעה הזו בחז"ל לא האמין באלוהי אריסטו
מי זה "אנחנו דנים"?? מי דיבר על זה? מה קשור כאן "להתחרט" או "שהוא טעה" מי דיבר על "הטבע נגדו" או שיש ניצוח ביניהם??? מהיכן הבאת את כל זה, ועוד ביום אחד..
הטבע היא ההנהגה הרגילה שהוא קבע, ולפעמים הוא מתערב בהנהגה הרגילה
בכל מקום יש חוקים שהם רצונו של המנכ"ל, אבל לפעמים המנכ"ל מזהה מישהו VIP מביא אותו לראש התור ומעניק לו הנחה
אין כאן לא ניצוח ולא טעות ולא חרטה
רק איתות מהבעל הבית
זה הדיון
|
|
אם כך אין טבע ואין חוקים יש בעל בית, אז הנס היא חלק מדרכיו אז מה ההבדל בין טבע לבין על טבע ??
הטבע דרכיו והנס דרכיו = הכל טבע הכל דרכיו והכל נס,
המכה הטבעית כביכול היא דרכיו, והמכה שאתה קורה לו על טבעי היא דרכיו שניהם ניסים, או שניהם טבעיים בעצם,
אז מהיום על תשתמש בנס על טבעי כביכול לומר הנה האלוקים שלנו, הרי גם את הטבעי והעל טבעי הם דרכיו, בעצם אין טבעי ועל טבעי יש בעל הבית,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2012 20:34 |
|
| |
נכון מאד כפי שאומר הרמב"ן גם הטבעי וגם העל טבעי הם דרכיו אבל אפשר לזהות לפעמים באיזה דרך הוא נוהג וזה מאד חשוב לדעת
ואולי אתה תעזור לי אחת ולתמיד מה הבעיה של הרמב"ם ושאר הנמשכים אחרי אריסטו לחשוב שה' הפר את חוקי הטבע לפי רצונו זה עולה כסף למישהו? נניח שלרבי חנינא בן דוסא דלק החומץ ולא השמן מישהו לא יירדם בלילה? הכל לפי מה שרוצה הבעל הבית
|
|
|
|
|