|
|
| נשלח ב-5/12/2012 09:33 |
|
| |
דייר, הצעה "לחזור בתשובה" אינה קריאה לשלום אלא כפיית אמונות בכוח הזרוע. מה בין זה לאינקוויזיציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 09:48 |
|
| |
ייתכן - אני לא מבין, אני יודע את האמת, הוא ראה את האור. הוא מחכה להרצאה מתאימה.
תוקן על ידי צעג ב- 05/12/2012 09:49:22
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:15 |
|
| |
כל דת או דרך רעיונית חייבת חהגדיר את המתנגדים לה ואת הדרך הנכונה מבחינתה להסיר את התנגדותם. ככל שהדרך ברורה יותר התגובה להתנגדות חריפה יותר. מי שאין לו התנגדות להתנגדות שכנגדו ממילא אינו מחוייב או מאמין בדרך שלו עצמה. ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:21 |
|
| |
שותפי לא שמעת על הרעיון "אני מתנגד לדעתך אבל אלחם על זכותך להביע אותה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:29 |
|
| |
אגנו אדם מאמין לא יכול להרשות לעצמו ולמשפחתו, כי מישהו יביע כפירה באלוקיו או באמונתו. אין דבר כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:30 |
|
| |
ירוחם זה כמובן ידוע לכל. אבל מעניין למה בעצם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:30 |
|
| |
אמשלום <אם איני טועה, פירוש (או אולי מקור?) המילה "מולך" במקרא הוא פשוט "קורבן". זה לא שם של אל כלשהו> סנהדרין דף סד עמוד א: "רבי חנינא בן אנטיגנוס - דתניא, רבי חנינא בן אנטיגנוס אומר: מפני מה תפסה תורה לשון מולך - כל שהמליכוהו עליהם, אפילו צרור, ואפילו קיסם".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:38 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | שותפי
לא שמעת על הרעיון "אני מתנגד לדעתך אבל אלחם על זכותך להביע אותה"? |
|
גם בעל הרעיון הזה יהרוג כל מי שיתנגד לעצם הרעיון שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:40 |
|
| |
שותף מה תאמר לדרדעי שירצה להרוג אותך בתור עובד עבודה זרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:40 |
|
| |
נישט לא זכור לי המקור- עזרתך כרגיל תועיל,
המולך היה פסל חלול עשויה נחושת, היו מדליקים בו את האש, היו מניחים את הקרבן- בדרך כלל ילדים- על זרועותיו, והמנגנון(יש להניח שזה היה מבוסס על שיווי משקל) של הפסל היה מקרב את הילד אל גופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:46 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | שותפי
לא שמעת על הרעיון "אני מתנגד לדעתך אבל אלחם על זכותך להביע אותה"?
גם בעל הרעיון הזה יהרוג כל מי שיתנגד לעצם הרעיון שלו. |
|
שותפי
אכזבתני. חשבתי שאתה בחור רציני.
זה ממש לא נכון.
הוא יהרוג רק את מי שינסה להרוג אותו. אולי במקרים קיצוניים הוא יהרוג את מי שינסה לכפות עליו את דעתו ואורח חייו. בשום מקרה הוא לא יהרוג את התינוקות של מי שמתנגד לדעתו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:52 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | דייר, הצעה "לחזור בתשובה" אינה קריאה לשלום אלא כפיית אמונות בכוח הזרוע. מה בין זה לאינקוויזיציה? |
|
התורה משתמשת בנימוקים למה להלחם בעובדי ע"ז.
הם מושחתים שבמושחתים לך לסיפור פלגש בגבעה ותבין מה זאת עיר הנדחת.
צריך להבין את הרקע לדינים האלה.
אני בכלל לא בטוח שהתורה התכוונה להשמיד הודים שהתנהגותם המוסרית נאותה למרות היותם עובדי ע"ז.
בקיצור ייתכן תגדיל קצת ראש תבין את הדברים בהקשרם ואל תעסוק בדמגוגיה זולה שממש לא מתאימה לך.
תוקן על ידי דייר ב- 05/12/2012 10:53:38
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 10:57 |
|
| |
| דייר כתב: |  |
1. אני בכלל לא בטוח שהתורה התכוונה להשמיד הודים שהתנהגותם המוסרית נאותה למרות היותם עובדי ע"ז.
2. בקיצור ייתכן תגדיל קצת ראש תבין את הדברים בהקשרם ואל תעסוק בדמגוגיה זולה שממש לא מתאימה לך.
|
|
1. זו חשיבה רפורמית
2. גם ההקשר של פילגש בגבעה לא מצדיק רצח תינוקות חפים מפשע
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 05/12/2012 10:58:39
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:00 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | זה ממש לא נכון.
הוא יהרוג רק את מי שינסה להרוג אותו. אולי במקרים קיצוניים הוא יהרוג את מי שינסה לכפות עליו את דעתו ואורח חייו. בשום מקרה הוא לא יהרוג את התינוקות של מי שמתנגד לדעתו. |
|
הוא לא יהרוג את התינוקות כי לשיטתו אין קשר בין הכפיה של ההורים עליו (שאותה הוא מונע בהריגה) לתכונות הבנים שלהם.
אם היה קשר זה לשיטתו הוא היה הורג גם את הבנים.
אין פה שום הבדל עקרוני אלא רק בפרטי האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:00 |
|
| |
בדיחה עתיקה אבל אקטואלית במלחמת רוסיה -טורקיה. אמא יהודיה אמרה לבנה החייל בצבא הרוסי- אתה יוצא למלחמה- אל תתאמץ. תהרוג טורקי- תנוח. תהרוג טורקי תנוח. וכו' אמר לה בנה. ואמא מה אני אמור לעשות כשהטורקי ירצה להרוג אותי? מה פתאום ירצה להרוג אותך חלילה וחס? מה עשית לו שירצה להרוג אותך?
|
|
|
|
|