|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:03 |
|
| |
אז אני רפורמי. אני עוד פעם חוזר ואומר שזה לא המצאות שלי לא סתם התורה כותבת נימוקים מפורשים למה היא מצווה את הדינים האלה. מי שרוצה ללכת ראש בקיר ולהתעלם שיבושם לו אני את שלי אמרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:12 |
|
| |
בכלל מצחיק שייתכן מציג את ה כויכוח בין מרצים של ערכים להיפים חמודים עם קוקו. הרי כל מי שקורא תנ"ך מבין שמדובר בעולם אחר לגמרי ראו את סיפור סדום, פלגש בגבעה עבודת המולך קורבנות אדם גילויי עריות אונס ושאר מרעין בישין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:14 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
הוא לא יהרוג את התינוקות כי לשיטתו אין קשר בין הכפיה של ההורים עליו (שאותה הוא מונע בהריגה) לתכונות הבנים שלהם.
אם היה קשר זה לשיטתו הוא היה הורג גם את הבנים.
אין פה שום הבדל עקרוני אלא רק בפרטי האמונה. |
|
אם אתית להכי, אז גם בין עבודה זרה לבין אמונת הייחוד אין שום הבדל עקרוני, ההבדל הוא רק בפרטי האמונה. ויהיה מי שיאמר שההבדל הוא רק כמותי ולא איכותי. וכאשר מגיעים לתפישה הקבלית אפילו ההבדל הכמותי נעלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:20 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  | ירוחם
זה כמובן ידוע לכל. אבל מעניין למה בעצם? |
|
בדרך כלל המאמין, לא כל כך שלם ובטוח באמונתו- הרי זו אמונה ללא הוכחחה- כל דבר העלול לסכן את האמונה חייבים להתרחק ממנה ולהשמידה.
הקנאים הגדולים ביותר בדרך כלל הם המאמינים הקטנים ביותר- ולכן הם פועלים פעולות קיצוניות יותר להוכיח ולחזק את אמונתם לעצמם. מאשר נגד אחרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:42 |
|
| |
| אגנוסטיק כתב: |  |
אם אתית להכי, אז גם בין עבודה זרה לבין אמונת הייחוד אין שום הבדל עקרוני, ההבדל הוא רק בפרטי האמונה. ויהיה מי שיאמר שההבדל הוא רק כמותי ולא איכותי. וכאשר מגיעים לתפישה הקבלית אפילו ההבדל הכמותי נעלם. |
|
ולכן ?
אגב, לא הבנתי (לא הגדרנו) מה ההבדל בין הבדל עקרוני והבדל איכותי והבדל כמותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 11:52 |
|
| |
שותפי אתה זה שהכנסת לדיון הזה את המושג "הבדל עקרוני" לעומת "הבדל בפרטים". אם כן תגדיר אתה את המושגים הללו, ותגיד אתה למה זה משנה אם ההבדל בין מי שדוגל בענישת תינוקות בעוון חטאי אבותם לבין מי שמתנגד לה הוא "הבדל עקרוני" או "הבדל בפרטים".
הבדל כמותי זה ההבדל בין אל אחד לאלים רבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:09 |
|
| |
שותפי וכל כת דיליה, אם אני מבין נכון, אתה טוען כי היות שאתה מחזיק באמת אבסולוטית, כזאת הפוקדת עוון אבות על פעוטות, לכן אינך רואה מניעה ואף רואה מצווה, בהריגת אנשים ונשים - ואף פעוטות, אשר למזלם הרע, הם צאצאים של מי - שאינם מסכימים לנהוג לפי הכללים שהאמת שבידך מכתיבה. עד כאן הבנתי אותך נכון? מה לדעתך צריכים לעשות רוב המאיישים את כדור הארץ, מול האיום שאתה וחבריך מהווים על חירותם שלומם וביטחונם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:13 |
|
| |
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/12/2012 12:13:12
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:17 |
|
| |
בא נרגיע קצת ונזכור שקיימא לן כמאן דאמר עיר הנידחת לא היתה ואינה עתידה להיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:20 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מה לדעתך צריכים לעשות רוב המאיישים את כדור הארץ, מול האיום שאתה וחבריך מהווים על חירותם שלומם וביטחונם? |
|
לכל אחד מהנבראים יש תפקיד ומקום במסגרת בריאת העולם וייעודו, והוא מוזמן למלא תפקידו ויתקבל באהבה.
אני מניח שרוב רובו של העולם ינהג באופן הזה.
השאלה היתה, אם לא הבנת, מה גורלם של אלה שאינם רוצים.
אלה שמרגישים מאויימים ינקטו בפעולות שנקטו תמיד, הם יחפשו כל דרך לסלק אותנו מכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:25 |
|
| |
כידוע לך, למרות מה שהיית אולי רוצה שיהיה, רוב העולם כיום, אינו מסכים להרכין ראש בפני גחמות התנ"ך ו/או גחמותיך. האם אתה מבין שאתה מהווה איום על שלומם ובטחונם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:34 |
|
| |
יתכן אם יש מישהו המחזיק באמת אבסולוטית אחרת וחושב שהסכנה ממשית – שיתגונן (או יתקוף. לבחירתו הטקטית). כבר היה אדם חכם שחזר והכריז כי ויכוח אידיאולוגי מוכרע רק בכח [וזה נכון כי הנתונים הנתונים לחישוב ושקלול מדוייק לא אמורים להיות שנויים במחלוקת ואם יש כזו בסה"כ יש להעמיד את הטועה על טעותו]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:36 |
|
| |
וכבר אמרו בני דודנו בני אברהם. דין מוחמד בחרב. וכך תושבי מדינתו צועקים בהפגנות. חייבר,חייבר ,יא יהוד , ג'ש מוחמד סיעוד" הוי , יהודים צבא מוחמד עוד יחזור ואז סופכם יהיה ...
והם לא רק מדברים- אומרים ועושים מדברים ומקיימים כפי שאמרו חכמנו -סדנא דערא חדא הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 12:38 |
|
| |
ת"ט אפשר להזמין אותך לדו קרב?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2012 14:16 |
|
| |
לא הולך להיכנס לביצה של ייתכן והמסוכנים לציבור (רק בסוגריים: מעניין למה העולם הנאור שדואג מאד מפני השתלטות יהודית שבלי ספק תחדש את האינקויזיציה כפי שמסביר יפה ייתכן. לא מוטרד כלל מההשתלטות המוסלמית בפועל על אירופה, בירותיה, ואקדמיותיה. בעוד המוסלמים מבהירים יפה את תכניותיהם. ומדוע הנאורים והמוסריים מוטרדים מאד מתינוקת עזתית שמגרד לה ברגל בגלל שבטעות ירו על מחבל חמאס שהסתתר בתוך הטיטול שלה, ולא ממאה אלף סורים שאסאד טוחן לאור היום)
העיקר הוא תיקון טעות: המולך הוא שמו של אלהי עמון (מ"א יא' ז')
|
|
|
|
|