לא המדרש עיקר.. אלא המעשה...
"הסתברות" העלה כאן הגיג, עצה, שאלה, רעיון.. או כל הגדרה אחרת למה שנקרא "מפגשי פו"פ.." , מה שהצלחתי לקרוא כאן בשרשור שישנה רתיעה, והשגות כמעט לרובם מתוך אלו שהגיבו, זה ברור ומובן מדוע?! אך כאחת שחשה על בשרה את הזמן חולף לו ביעף, ואיך כל שידוך מזדחל לו באיטיות רבה עד לפגישה מעשית, ושלא לדבר על האכזבה.. יכול מפגש שכזה לזרז את העניין וליצור לכאורה כמה שידוכים ביחד... נוסף על- כך לא יעמוד כאן לרועץ שום סממן שמעכב פגישה כמו- פרטים טכניים של- גיל, עדה, רזומה, סמינר או מראה.. פגישה כזו יכולה להיות טבעית ומשוחררת יותר, זורמת ותורמת לנו כרווקים/רווקות לבחון את המועמדים לא רק על- פי הנתונים טכניים שציינתי לעיל. ואם תשאלו כיצד? והיאך יעלה על הדעת בציבור החרדי שלנו מפגש זול שכזה.. אז לידיעתכם.. גם בעייני זה נראה זול, ואם הייתם מעלים לידי רעיון שכזה בעבר.. הייתי מתחלחלת.. אך דה עקא- המצב בציבור החרדי שלנו נעשה בכי רע, וציבור הרווקים/רווקות גדל ומתעצם, וחייב כאן פתרון מעשי מעבר ללהתפלל, שדכנים וכד'.. יש לקחת את המושכות ולעשות צעד, גם אם זה נראה לא מקובל, מתאים וראוי.. ובכן, כמו שהציעו פה כמה.. ניתן לערוך מפגשים שכאלה בכמה תנאים ולפי כל כללי הצניעות ובהתאמה לציבור החרדי: אז א. לדעתי יש לערוך מפגשים שכאלה דווקא לא בשבת. משום חוסר צניעות וזילות... ומכמה סיבות ברורות ומובנות , מקום לינה, ארגון האוכל לשבת, שהות ארוכה מידיי שיכולה לגרום לפריצת גדרות.. וכד'... ב. להעמיד מישהי/מישהו אחראי.. כעין אחראי בוגר המפקח על המצב, זה שיקבל את הטלפונים להרשמה של המועמדים, יתאים אותם למפגש מעשי על- פי נתונים בסיסיים בלבד. (קשה לי להאמין שתהיה דמות רבנית שתיתן לזה יד, או שתתמוך ברעיון...) ג. להגביל את גיל הבחורים/ בחורות- בטווח גילאים 27-37.. משהו כזה.. וסגנון מסוים...וכו'... ד. המפגש צריך להתקיים במקום רשמי ומכובד כשבכל מפגש ישתתפו רק מס' מצומצם של מועמדים- כשישה מועמדים שלושה בנים ושלוש בנות, שיהיו בהתאמה של גיל, רמת משכל וסגנון מסוים.. בעצם כמו בתוכנית "דייט בחשכה".. שמי שעקב.. (אני עקבתי מעט..) שם לב שישנה התאמה בסיסית בין המועמדים. ולדעתי צורת הישיבה יכולה להיות כדוגמת הישיבה בתוכנית שציינתי.. אין ספק שלמיזם זה רוב אלו שלא יהססו להצטרף יהיו כאלה שפתוחים בדעותיהם, ולא נותנים למוסכמויות כאלה ואחרות לעצור בעדם.. ובכלל התקנון יכול להיות יותר רחב ומפורט, אני ציינתי כאן רק כמה נקודות מבין הרבה נקודות שיש עליהן להתמקד, אך השורה התחתונה היא שאם וכאשר נוכל לקדם את המיזם קדימה יש לעשות זאת בצורה בוגרת, שהמטרה העיקרית היא לקדם את שאיפתנו לנישואים ולא למטרת שחוק וביזבוז זמן.. זאת ועוד, הרעיון הנ"ל הוא בכדי שנוכל לדלג על השלב המכני, של הבירורים המיותרים, פסילה של המועמד/מועמדת עוד לפני שרואים משום שהיא למדה בסמינר כזה, או גרה בשכונה שכזו.. ובכלל ליצור כאן קונספט שלא היה כמוהו בציבור החרדי.. דווקא משום שיש כזו אדישות וסחבת... ודווקא זה יכול להתאים לגילאים הגדולים שציינתי בנ"ל שאז ההיצע הולך ופוחת בקצב נמוך יותר...
אז מי שמעוניין בכך, או שיש לו רעיונות נוספים לכך שיכתוב לי בפרטי... ונקדם זאת הלאה....
תוקן על ידי אופק100 ב- 16/12/2012 03:48:22
 |
|
|