|
|
| נשלח ב-9/12/2012 23:41 |
|
| |
צפו והאזינו, לדעתי הוא יחיד בדורינו...
(גם אם קולו קטן מידי, ולמעשה אין יותר מידי חום שם, אלא יותר כמו מכונה)
עדיין אין עוד כמוהו היום. שמבצע קטע כזה [והרבה אחרים]
כ"כ חלק עם כ"כ הרבה כישרון, נעים עם חן וטעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2012 23:46 |
|
| |
למי?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2012 00:47 |
|
| |
סליחה ברח לי הקישור בהודעה המקורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2012 03:15 |
|
| |
אני מתפלא עליך! "יחיד בדורו"..., למרות שקולו לא יפה, והוא שר ללא רגש.
הרשה לי להוסיף שסגנונו נוטף "שמאלץ", נועד רק להרשים, גדוש תנועות מיותרות שלא במקום, ולקראת הסוף הוא פורץ באילתור אנטי מוסיקלי רק כדי לצעוק. יכולת אדירה- כן! חזן גדול- ממש לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2012 08:46 |
|
| |
מנדל - בחלק אתה צודק, ובחלק תלמיד צודק. לחזן הזה יש רגש (מהיכרות קצת איתו), אבל הוא נוטה הרבה להשתמש בנקודות שהזכרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2012 21:26 |
|
| |
הלוואי אויף מיר (ועוד המון חזנים אחרים) גיזאגט גיווארן כישרון כזה. תודה תלמיד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 09:01 |
|
| |
א. יעקב שטארק ב. רגש
אני מתפלא. גם על החזן שטארק יש ביקורת?
מדובר באחד הטנורים הטובים בעולם, ובחזן ענק.
גם הביצוע שלו כאן ממש מעולה!
אז נכון שקולו אינו רחב במיוחד, אבל בטח שלא הייתי מגדיר זאת כקול קטן.
נכחתי בתפילה שלו במלון רמדה, אולם גדול מאד וחסר אקוסטיקה לחלוטין, ושמעו אותו מצויין בכל פינה.
וברצוני להוסיף מילה אחת על רגש, לטובת החזנים הצעירים...
רגש זה מצויין, אבל במינון נכון ולא מוגזם.
אם אתם שומעים חזן שמשפריץ רגש בכמויות, דעו לכם שיש לו בעיה קולית בהפקת הצלילים,
והרגש המוגזם בא לחפות על כך.
לפעמים זה אפילו מגיע שלא במודע.
אינני רוצה להביא כעת דוגמאות של חזנים, אבל תוכלו לשים לב בעצמכם,
חזנים שמצויים בירידה קולית מכניסים כמויות של רגש להופעה שלהם.
לא תמיד זה יפה, ולפעמים אפילו מעורר רחמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 15:03 |
|
| |
כן גם על החזן שטארק יש ביקורת. כל אדם והטעם שלו בשביל האחד חזן שטארק הוא הגדול ביותר ובשביל השני הוא חסר טעם. אנו צריכים ללמוד לקבל את האחר ודעתו שלו. אני מכירה ביצועים רבים ליצירה הזאת שנגעו בי יותר מאשר החזן שטארק. האם אני מבקרת אותו לשלילה? לא ולא! אלא כל אחד וטעמו שלו. חג אורים שמח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 00:38 |
|
| |
רוני - השורות האחרונות שכתבת, הם לא מדויקות. זה תלוי בהרבה חזנים.(הכל לפי המבייש והמתבייש...)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 03:18 |
|
| |
rophir, איני מסכים עם מה שכתב תלמיד. אני חושב ששטארק שר עם רגש. הפליאה שלי עליו שלמרות שלדעתו אין לו רגש, וקולו קטן, למרות זאת הוא יחיד בדורו...
דעתי עליו שהגישה שלו חסרת קצת תרבות ומינון נכון של סלסולים במקומות הנכונים. לקרוא לו אחד ה"טנורים הגדולים" מוגזם. קולו אינו מן המשובחות מבין החזנים, בוודאי לא בין הטנורים- זמרי האופרה. אפשר להשוות את קולו לשל לייבלה גלאנץ. הוא היה חזן גדול, אבל לא אחד הטנורים הגדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 22:28 |
|
| |
תרשו לי להביע את דעתי בעניין שטארק הוא כעין עוף מוזר, אדם בערך בגיל שלושים שקולו עדיין כשל ילד, ואני לא כותב זאת לגנאי. לשטארק יש מנעד די משוחרר בעיקר אי שם למעלה באזור הדו והרה הגבוה, כיום זה פלוס עצום ומבחינת ה"עמך" זה יכול להפוך אותו בין רגע לגדול החזנים. אני מעדיף להתמקד בפה החזני שהוא ניחן בו, זה דבר שהוא נולד עמו ולא ניתן לרכישה גם תמורת זהב וכסף. רגש,אני חושב שיש לו מספיק דווקא לא כאן הבעיה שלו. בהקשר לאילתור האנטי מוזיקלי כהגדרת אחד מהמגיבים לפני, אם אני לא טועה ולא נראה לי שאני טועה משה קוסוביצקי בכבודו ובעצמו ביצע את היצירה כך בקונצרט, מה שכן היה צריך לתאם את זה כאן עם הפסנתרן חוץ מכל אלה ביצוע הזה נחמד וחביב, יחיד בדורינו לא הייתי אומר, חזן מצוין כן הייתי אומר. עד כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 23:08 |
|
| |
מצטרף למפרגנים ובעיקר לדברי bnei
רק רוצה להוסיף על bnei שכתב בסוף דבריו על שטארק שאינו גדול החזנים, אולי נכון אבל לדעתי הוא בשורה הראשונה, ופשוט קשה להחליט מי הגדול, כי יש טוב בקול גבוה, יש בקול רחב, יש בנוזיקאליות, ויש ויש . . . . .
אבל לדעתי הוא אחד הגדולים אם לא ה....
חנוכה שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2012 00:14 |
|
| |
ביצועיסט מעולה, למעלה דרושה עדיין החלקה, ומעט יותר נשמה טבעית. צבע קולו הצעיר דורש שיתרגלו לכך ללא ספק מהטובים שבין הצעירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2012 13:58 |
|
| |
יישר כח לכל אלו שחושבים כמוני...
לגבי גילו של החזן שטארק, אני חושב שהוא נראה צעיר מאד מאד לגילו.
נדמה לי שמישהו כתב פעם בפורום שהוא בשנות הארבעים לחייו, ואפילו הספיק לחתן בן או בת.
האם יש מישהו שיודע, ויכול לאשר (או להכחיש) את הנתונים האלו?
חודש טוב ושבת שלום, רוני
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2012 14:43 |
|
| |
לידיעתכם החזן שטארק כבר חיתן בת אחת, והוא הפך לסבא לפני כחודשיים...... אני לא זוכר אם הוא חיתן מאז עוד ילד או שהוא עדיין בשידוכים.. בחתונה הראשונה הייתי, ולכן אני עד לכך.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|