|
|
| נשלח ב-11/12/2012 18:05 |
|
| |
בכתבה הראשית על הפרשה, ראיתי את תגובתו של אחד, שכתב את הסיפור האמיתי:
אתחיל עם מידע כללי למען הסדר הטוב והבנת התמונה, בלונדון יש שני בתי דינים, האחד הוא כדתיא שמקום מושבו בסטמפרד הילס, שכלל הקהילות החסידיות, והציבור הרחב יותר סומך עליהם. השני הוא הבי"ד של לונדון שמקום מושבו בגולדרס גרין. בי"ד זה מקובל יותר על הציבור הליטאי והמודרני יותר. הגה"צ ר"א ובנו ר"ח הלפרין הם חברי בד"ץ כדתיא, כאשר ר"א משמש כנשיא, ובהיותם תושבי גולדרס גרין, הרי שהשפעת בד"ץ כדתיא ניכרת גם שם, דבר הגורם לחיכוך מתמיד בין בתי הדינים החולקים זה על זה כמעט בכל תחום ונושא. לר"א ובנו ר"ח יש השפעה ניכרת הרבה מעבר לקהילתם ושכונת מגוריהם, בכל לונדון ואירופה בכלל, דבר המקנה לו זכות ראשונים לרשת את מקום אביו בבי"ד אחרי אריכות ימים ושנים. בבי"ד יש עוד דמות חזקה ביותר ה"ה ר' שלום פר"מ שהוא חתנו של הרב פאדווא זצ"ל, וגיסו של הרב שליט"א. עד כאן עובדות יבשות שעל פניו נראה שאין חולק עליהם. ומכאן לסיפור הנוכחי. ר"ח הנ"ל לצד תפקידו הרבני עוסק גם בשלום בית ושיקום נפשות נשברות, וכדרכם של העוסקים בתחום זה, רוכשים לעצמם אוהדים וידידים כשהם יוצאים מרוצים ושונאים וחורשי רעה כשהם יוצאים כשידם על התחתונה. במקרה שלנו יובהר, אין לא עשר ולא חמש עשרה ולא שלשים נשים מתלוננות, אלא שתיים בלבד, האחת היא גב' ג. גרושה פעם אחת, ופרודה כעת, שר"ח עסק בענינה, ויצאה כשידה על התחתונה כשר"ח תמך יותר לצד בעלה. גב' ג, היא ידידה/חברה משותפת של הרבנית עהרנטרוי, ושל הרבנית פר"מ כלת האדמו"ר מסאדיגורא, היא במר לבה התלוננה על ר"ח. לצדה יש עוד רווקה בשם ב. שהכשילה אברך כלשהוא, ור"ח נכנס לעובי הקורה והפריד ביניהם. כמובן שגם לה יש בטן מלא על ר"ח, והיא המתלוננת השני'ה. גם הרבנים המאשימים את ר"ח, מודים, שאין בטענותיהן של המתלוננות דברים מגונים שיש לאנשי החוק ענין בהם, וגם לא על פי ההלכה, זה מסתכם ב"ס'פאסט נישט פאר א רב" (דברים שאינם מתאימים לרב). הנשים האלו לא הסכימו להתייצב בפני בי"ד לתת את עדותן, ולכל היותר היו מוכנות לתת הקלטה בו הן מספרות את תלונותיהן, הן כן דיברו עם כמה רבנים, ובזה הסתכם כל ה"חקירה ודרישה" ובירור הדברים "לעומק", כאשר לר"ח לא ניתנה שום אפשרות להפוך בזכותו. כל בקשותיו להקים בי"ד חיצוני, לערב אנשי מקצוע למיניהם, או שיתנו לו לחקור את המתלוננות, נענו בשלילה. הערת אגב: גם לצד ההזוי המתעקש על 10-30 נשים מתלוננות, תגידו נא לי האם אי אפשר להביא גם 150 מתלוננות? אני מאמין שבמשך 25 שנות פעילות, בוודאי שיצאו יותר ממספר הזה של "נפגעות" ואם כל מה שדרוש, הוא לבוא לאחד מרבני ג"ג ולספר סיפור ובזה מסתיים כל ה"חקירה לעומק" מה הבעי'ה להביא עוד כמה מתלוננות?........ באופן תמוה ביותר אילצו אותו לחתום על וויתור על כל תפקידיו הרבניים חוץ מניהול קהילתו, והבטיחו שבזה הפרשה תסתיים, והוא אכן חתם ופרש מתפקידיו, אבל המאפיונרים האלו לא עמדו בהבטחתם, ודאג מי שדאג שהסיפור יתפרסם בעיתונות המקומית ועוררו סערה גדולה בעיר ומחוצה לה. ביום ב' פר' וישלח כתב גאב"ד העדה"ח מכתב בו מציע להקים בי"ד חיצוני מיוחד. ביום ג' וישב, מודיע בי"ד כדתיא על הקמת בי"ד כזה, תוך בקשה שלא ינקטו שום צעדים עד לפסק בי"ד זה, אבל בי"ד של ג"ג - כדרכם לחלוק על כל מה שבי"ד כדתיא כותב - יצאו בגילוי דעת מבזה ומשפיל והחזיקו את דעתם ופסקם. בעקבות זה, ביום עש"ק וישב הוציאו ר"ח ואביו מכתבים בו הם מציגים את עמדתם. באותו יום יצאה כביכול מודעה שני'ה מבי"ד כדתיא על חזרתם מהודעתם הקודמת, זאת בעקבות הגילוי דעת של בד"ץ ג"ג, ועל כן בא מכתבו של הגר"א פאדווא בכתב ידו המחזק את המודעה הראשונה, ולהפריך את הזיוף. וכאן אנו נמצאים לע"ע. לאור כל הנ"ל מה שיוצא לי, הוא, א, יש שתי נשים שנפגעו מר"ח כי יצאו כשידם על התחתונה שהתלוננו ונגיעתם ברורה כשמש, תלונתן לא נבדקה לא כדין ולא כחוק, אלא על ידי נוגעים בדבר, הן כחברי הבד"ץ המתחרה, והן כתושבי אותה שכונה שהשפעתם דוחק את רגליהם, ושוב נגיעתם ברורה כשמש. גב', ג. היא ידידה/חברה של הרבנית עהרנטרוי שבעלה עומד בראש הלוחמים, ושוב הנגיעה ברורה כשמש. התלונות מסתכמות כאמור לכל הדעות ב"ס'פאסט נישט" שאין על זה שום חטא ועון ושום הצדקה להרחיק רב מתפקידו ואפילו לא מעיסוקו בשלום בית, כי מי שלא עוסק בתחום זה, אין לו מושג במה "
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 18:39 |
|
| |
אל תצייר כאילו יש מחוקת בלונדון כי אין בזה שמץ אמת המקסימום הוא חילוקי דעות ענייניים בין בתי הדין. אין לאף תושב יהודי ב Golders Green וב hendon (המודרנית יחסית) חיכוחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 19:33 |
|
| |
מי שבאמת מכיר את לונדון, לא צריכים להסביר לו מי הוא הגר"ח ארנטרוי ושאר הרבנים המופיעים במכתב.
אפשר להתווכח אם הטעו אותם או לא,אבל מי שכותב על חברי הבי"ד "המאפיונרים האלו" כבר אין צורך לשמוע את כל גיבובי השטויות שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 19:53 |
|
| |
| אישהסודות כתב: |  | לצדה יש עוד רווקה בשם ב. שהכשילה אברך כלשהוא, ור"ח נכנס לעובי הקורה והפריד ביניהם. כמובן שגם לה יש בטן מלא על ר"ח, והיא המתלוננת השני'ה.
|
|
רחמונעס על האברך, הכשילו אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 20:26 |
|
| |
איש הסודות,
גם הנגיעה שלך בעניין הנדון ברורה כשמש...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 21:52 |
|
| |
איש סודות משקר. יש הטוענים שהרב עשה דברים שיגרמו לגירושין על פי ההלכה. רוב רבני גולדרס גרין, גם כאלו שמנויים על הכדתיא כמו הגאון רבי גרשון הגר והרב של סדיגורא הגאון הרב פרידמן טוענים שהוא עבר על איסורים רבים ולא רק ייחוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 23:33 |
|
| |
מרקה: אני מכיר את שני הצדדים, ומכיר את הבחורות בסיפור הכאוב ויודע את כל האמת. וזאת הסיבה היחידה שאני תפסתי את הצד שלי. וזכותי המלאה להחזיק מצד כלשהו. בינתיים לא לכלכתי על הצד השני. כללישראל: הייתי מתבייש לכתוב "משקר" עלי. ראשית כל כי אינני שקרן, ושנית כל שים לב שהבאתי דברים שאחד הגולשים כתב. אגב, הגר"ג הגר יצא לאחרונה נגד ר' חיים עקב לחצים ממתפללי בית מדרשו ועוד סיבות שונות. הגרי"מ פרידמן יצא נגדו כי הוא קרוב משפחה של אחת הבחורות. ואם תבדוק אמיתות הדברים שכתבתי, אזי תראה שאינני טועה ולו בפרט אחת. חבל סתם לצאת בשמות גנאי לפני שתבדוק משהו. אגב, גם אם אני בצד כלשהו, לא יצאתי ולא אצא ולא אכתוב נגד רבנים אחרים, אמשיך רק להוכיח לכם את האמת בסיפור דנן. לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 23:38 |
|
| |
ה"כללישראל" הזה עובר מאשכול לאשכול לשקר ולכזב, עד שבסופו של דבר יתגלה קלונו ברבים, בנתיים באשכול המקביל, הוא נעלם אחרי שנשאל שתי שאלות שכנראה היו קשים מידי בשבילו לענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 23:43 |
|
| |
| כללישראל כתב: |  | | איש סודות משקר. יש הטוענים שהרב עשה דברים שיגרמו לגירושין על פי ההלכה. רוב רבני גולדרס גרין, גם כאלו שמנויים על הכדתיא כמו הגאון רבי גרשון הגר והרב של סדיגורא הגאון הרב פרידמן טוענים שהוא עבר על איסורים רבים ולא רק ייחוד. |
|
כלל ישראל אתה שקרן בן של לא יודע מי. אף אחד מאלו שיצאו נגדו לא אומרים שמדובר בדברים שמצריכים גירושין. גם המקטרגים [המאפיונרים לתשומת לב שמערלע... כן המאפיונרים] אומרים שמדובר בדיבורים לא ראויים [ואולי נגיעות ביד...].
אף רב רציני בלונדון [חוץ מהנוגעים בדבר] ואף בן אדם נורמלי בלונדון לא מקבל את השטויות האלו, גם בגלל שהם מכירים את הרב הלפרין, זה בערך כמו שמחר יבואו ויגידו בישראל שהרב שפרן מבני ברק חשוד בדבר כזה, כל אחד יצחק ויבינו שיש כמה "רבנים" שיעלו טרמפ על זה כנגד הרב שפרן. וגם בגלל שהם יודעים מי "המתלוננות" ... וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 01:19 |
|
| |
איש הסודות ,אני אינני מבין ומתעניין כל כך בסיפור, הזה אבל נראה שאתה מהצד של הרב הלפרין, ואם את אומר או רומז שהיה רק נגיעות, כנראה שלפחות זה היה. וזה לא מתאים לא רק לרב, אלא לכל אדם, וק"ו ליהודי. וקוראים לזה הטרדה. בנוסף אתה חולה, בזה שאתה כותב שרווקה 'הכשילה' אברך. כמובן אתה אדם עם מוח קטן כנמלה ,שתמיד אצלך האישה אשמה והיא מכשילה והאברך נבעך בס"ה נכשל והרב בס"ה הטריד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 10:12 |
|
| |
| itshak57 כתב: |  | | איש הסודות ,אני אינני מבין ומתעניין כל כך בסיפור, הזה אבל נראה שאתה מהצד של הרב הלפרין, ואם את אומר או רומז שהיה רק נגיעות, כנראה שלפחות זה היה. וזה לא מתאים לא רק לרב, אלא לכל אדם, וק"ו ליהודי. וקוראים לזה הטרדה. בנוסף אתה חולה, בזה שאתה כותב שרווקה 'הכשילה' אברך. כמובן אתה אדם עם מוח קטן כנמלה ,שתמיד אצלך האישה אשמה והיא מכשילה והאברך נבעך בס"ה נכשל והרב בס"ה הטריד. |
|
אתה חתיכת מנוול, אדם שאינו יודע קרוא וכתיב, שקרן מדופלם שכותב שאינך מתעניין בסיפור דנן, עובדה שאתה בתוך האשכול אז אתה מתעניין ובגדול. ואם תקרא את התגובות שלי למעלה תראה שאני בהחלט מודה שאני בצד של הלפרין וזכותי המלאה להיות בכל צד שאחפוץ, כל זמן שאינני תוקף רבנים אחרים. ואתה שפל וחולה, ללא חוט שדרה וללא מוח כלל תבדוק שוב ותראה מי כתב את זה. הבאתי דברים של גולש אחר. יא דפוק שדרוש אשפוז בהקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 10:12 |
|
| |
| itshak57 כתב: |  | | איש הסודות ,אני אינני מבין ומתעניין כל כך בסיפור, הזה אבל נראה שאתה מהצד של הרב הלפרין, ואם את אומר או רומז שהיה רק נגיעות, כנראה שלפחות זה היה. וזה לא מתאים לא רק לרב, אלא לכל אדם, וק"ו ליהודי. וקוראים לזה הטרדה. בנוסף אתה חולה, בזה שאתה כותב שרווקה 'הכשילה' אברך. כמובן אתה אדם עם מוח קטן כנמלה ,שתמיד אצלך האישה אשמה והיא מכשילה והאברך נבעך בס"ה נכשל והרב בס"ה הטריד. |
|
דוגמא לתגובה של תינוק שאין לו טיפת הבנת הנקרא. אה ושכחתי זה שלא מבין ומתענין בסיפור ובכל זאת מביע את (חוסר) דעתו (והבנתו).
הלו קצת כבוד עצמי, אל תבזה את עצמך לעיני כל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 13:59 |
|
| |
| אישהסודות כתב: |  | בכתבה הראשית על הפרשה, ראיתי את תגובתו של אחד, שכתב את הסיפור האמיתי:
אתחיל עם מידע כללי למען הסדר הטוב והבנת התמונה, בלונדון יש שני בתי דינים, האחד הוא כדתיא שמקום מושבו בסטמפרד הילס, שכלל הקהילות החסידיות, והציבור הרחב יותר סומך עליהם. השני הוא הבי"ד של לונדון שמקום מושבו בגולדרס גרין. בי"ד זה מקובל יותר על הציבור הליטאי והמודרני יותר.
הגה"צ ר"א ובנו ר"ח הלפרין הם חברי בד"ץ כדתיא, כאשר ר"א משמש כנשיא, ובהיותם תושבי גולדרס גרין, הרי שהשפעת בד"ץ כדתיא ניכרת גם שם, דבר הגורם לחיכוך מתמיד בין בתי הדינים החולקים זה על זה כמעט בכל תחום ונושא.
לר"א ובנו ר"ח יש השפעה ניכרת הרבה מעבר לקהילתם ושכונת מגוריהם, בכל לונדון ואירופה בכלל, דבר המקנה לו זכות ראשונים לרשת את מקום אביו בבי"ד אחרי אריכות ימים ושנים.
בבי"ד יש עוד דמות חזקה ביותר ה"ה ר' שלום פר"מ שהוא חתנו של הרב פאדווא זצ"ל, וגיסו של הרב שליט"א.
עד כאן עובדות יבשות שעל פניו נראה שאין חולק עליהם.
ומכאן לסיפור הנוכחי.
ר"ח הנ"ל לצד תפקידו הרבני עוסק גם בשלום בית ושיקום נפשות נשברות, וכדרכם של העוסקים בתחום זה, רוכשים לעצמם אוהדים וידידים כשהם יוצאים מרוצים ושונאים וחורשי רעה כשהם יוצאים כשידם על התחתונה.
במקרה שלנו יובהר, אין לא עשר ולא חמש עשרה ולא שלשים נשים מתלוננות, אלא שתיים בלבד, האחת היא גב' ג. גרושה פעם אחת, ופרודה כעת, שר"ח עסק בענינה, ויצאה כשידה על התחתונה כשר"ח תמך יותר לצד בעלה.
גב' ג, היא ידידה/חברה משותפת של הרבנית עהרנטרוי, ושל הרבנית פר"מ כלת האדמו"ר מסאדיגורא, היא במר לבה התלוננה על ר"ח. לצדה יש עוד רווקה בשם ב. שהכשילה אברך כלשהוא, ור"ח נכנס לעובי הקורה והפריד ביניהם. כמובן שגם לה יש בטן מלא על ר"ח, והיא המתלוננת השני'ה.
גם הרבנים המאשימים את ר"ח, מודים, שאין בטענותיהן של המתלוננות דברים מגונים שיש לאנשי החוק ענין בהם, וגם לא על פי ההלכה, זה מסתכם ב"ס'פאסט נישט פאר א רב" (דברים שאינם מתאימים לרב).
הנשים האלו לא הסכימו להתייצב בפני בי"ד לתת את עדותן, ולכל היותר היו מוכנות לתת הקלטה בו הן מספרות את תלונותיהן, הן כן דיברו עם כמה רבנים, ובזה הסתכם כל ה"חקירה ודרישה" ובירור הדברים "לעומק", כאשר לר"ח לא ניתנה שום אפשרות להפוך בזכותו. כל בקשותיו להקים בי"ד חיצוני, לערב אנשי מקצוע למיניהם, או שיתנו לו לחקור את המתלוננות, נענו בשלילה.
הערת אגב: גם לצד ההזוי המתעקש על 10-30 נשים מתלוננות, תגידו נא לי האם אי אפשר להביא גם 150 מתלוננות? אני מאמין שבמשך 25 שנות פעילות, בוודאי שיצאו יותר ממספר הזה של "נפגעות" ואם כל מה שדרוש, הוא לבוא לאחד מרבני ג"ג ולספר סיפור ובזה מסתיים כל ה"חקירה לעומק" מה הבעי'ה להביא עוד כמה מתלוננות?........
באופן תמוה ביותר אילצו אותו לחתום על וויתור על כל תפקידיו הרבניים חוץ מניהול קהילתו, והבטיחו שבזה הפרשה תסתיים, והוא אכן חתם ופרש מתפקידיו, אבל המאפיונרים האלו לא עמדו בהבטחתם, ודאג מי שדאג שהסיפור יתפרסם בעיתונות המקומית ועוררו סערה גדולה בעיר ומחוצה לה.
ביום ב' פר' וישלח כתב גאב"ד העדה"ח מכתב בו מציע להקים בי"ד חיצוני מיוחד. ביום ג' וישב, מודיע בי"ד כדתיא על הקמת בי"ד כזה, תוך בקשה שלא ינקטו שום צעדים עד לפסק בי"ד זה, אבל בי"ד של ג"ג - כדרכם לחלוק על כל מה שבי"ד כדתיא כותב - יצאו בגילוי דעת מבזה ומשפיל והחזיקו את דעתם ופסקם. בעקבות זה, ביום עש"ק וישב הוציאו ר"ח ואביו מכתבים בו הם מציגים את עמדתם. באותו יום יצאה כביכול מודעה שני'ה מבי"ד כדתיא על חזרתם מהודעתם הקודמת, זאת בעקבות הגילוי דעת של בד"ץ ג"ג, ועל כן בא מכתבו של הגר"א פאדווא בכתב ידו המחזק את המודעה הראשונה, ולהפריך את הזיוף. וכאן אנו נמצאים לע"ע.
לאור כל הנ"ל מה שיוצא לי, הוא, א, יש שתי נשים שנפגעו מר"ח כי יצאו כשידם על התחתונה שהתלוננו ונגיעתם ברורה כשמש, תלונתן לא נבדקה לא כדין ולא כחוק, אלא על ידי נוגעים בדבר, הן כחברי הבד"ץ המתחרה, והן כתושבי אותה שכונה שהשפעתם דוחק את רגליהם, ושוב נגיעתם ברורה כשמש. גב', ג. היא ידידה/חברה של הרבנית עהרנטרוי שבעלה עומד בראש הלוחמים, ושוב הנגיעה ברורה כשמש.
התלונות מסתכמות כאמור לכל הדעות ב"ס'פאסט נישט" שאין על זה שום חטא ועון ושום הצדקה להרחיק רב מתפקידו ואפילו לא מעיסוקו בשלום בית, כי מי שלא עוסק בתחום זה, אין לו מושג במה " |
|
יש לי אח בג"ג (ואינו מתפלל בכלל אצל הרב הלפרין), ובשיחה עמו אישר באופן כללי את כל הפרטים האלו, שרוב הלונדונים כאן גם מאשרים אותם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 15:00 |
|
| |
איש הסודות ושעפסל, אני לא כותב הרבה ולא נמצא באתר הזה הרבה, אבל כשהייתי באתר ראיתי אשכול גדול אם הרבה צפיות ונכנסתי ולא עניין אותי דבר מלבד ה'הכשלה' שלך וזה מה שהפריע לי. כל בר דעת עכשיו מבין ששניכם באתם במטרה לתקוף בקללות כל אדם שלא חושב כמוכם, ואולי אף כלל לא קראתם מה שכתבתי, כי לא התייחסתי למעשה שהיה או שלא היה (סביר להניח שהיה לפי הפאניקה שלכם). אז שניכם אנשים טיפשים ואף יותר מכך, ואת הקללות תשאירו למי שחושף את האמת עליכם.
|
|
|
|
|