| נשלח ב-11/12/2012 15:12 |
|
| |
מדוע התינוקות נענשו בדור המבול?
מי יש לו תשובה עם מקורות בנושא?
תוקן על ידי עצכח ב- 24/12/2012 22:49:40
תוקן על ידי עצכח ב- 24/12/2012 22:56:22
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 15:51 |
|
| |
מסורתי אבל מה שכן אנחנו יכולים לבדוק זה איך הנתונים המופשטים הללו מסתדרים אחד עם השני
הם לא מסתדרים!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 19:56 |
|
| |
הם פשוט לא נענשו,
האם הכאב (= הבכי) שיש להם בכל פעם שהם רוצים לאכול, האם הגזים מהאוכל שהם סובלים כל כך,
האם המכות שהם חוטפים שבכל שלב של לימוד, לימוד ללכת לזחול וכו' וכו'
האם כל זה הם עונש ?
אם במקורות עסקינן,
אז יש את האבן עזרא הידוע שטוען שאין האלוקים מחוייב למוסר,
הנה עניש את כל בני אנוש במוות על חטא אדם וחוה, מה אשמים כל צאצאיו של אדם הראשון ?
הנה מעניש על שלישים ועל רביעים, כלומר מעניש בנים על חטאי אבות,
בכדי להבין את האבן עזרא צריך להבין אייך ראה את המושג "אלוקים"
מי שרואה באלוקים משהו מחוץ לנו ומחוץ ליקום ?! בוודאי יצטרך לענות על כל השאלות האלה,
האבן עזרא והרבה במחשבת ישראל וגם על פי פשוטו של מקרא, נראה שאין ולא היה אלוקים כזה לעולמים, עובדה עצם האפשרות לכפור בו, כלומר אם היית כזה אלוקים באמת אז לא יכולים לכפור בו, כמו שאי אפשר לכפור ביקום ובכל היש,
האלוקים שלנו הוא הכל יחד (ולא מחוץ לנו) והתבונה והשכל הם כבודו ממש,
ואם תבונתו של נח נתן לו לבנות ספינה להינצל,
ואם תבונתם של בני אנוש היום מצילים חיים ומאריך חיים ?!
אז אין שאלה מי מעניש, כי אנחנו מענישים לעצמינו,
עצם שמחר ימצא תרופה לסרטן, מראה לנו שכל חולי הסרטן שנהרגו מאז האיסטוריה היא באשמתינו,
הרי בדיוק שמצאנו מחר יכולנו למצוא אתמול,
אם נלך אחרי החשיבה הזאת, נבין למה יש עוד מוות, למה האלוקים כביכול מעניש על שלישים ועל רבעים,
הוא לא מעניש מבחוץ, חוסר התבונה של ההורים לגדל את צאצאיהם עם תבונה מביא על צאצאיהם סבל לכמה דורות עד שיבוא אחד מהם ויתחיל ללמוד ולחנך,
לסיכום: חוסר דעת את האלוקים מביא את העונש, כמו חוסר תרופה לסרטן,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 16:23 |
|
| |
מה לא מובן, הם היו יכולים להאמין בנח הצדיק האמת ולא האמינו בו ולא קיבלו הימנו. אמונה פשוטה בצדיקים גם לתינוקות יכול להיות. וממילא מגיע להם עונש כשאין להם. הכל מסתדר יופי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 16:24 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מסורתי אבל מה שכן אנחנו יכולים לבדוק זה איך הנתונים המופשטים הללו מסתדרים אחד עם השני
הם לא מסתדרים! |
|
הנתונים המפושטים שלך לא מסתדרים.. של חזל מסתדרים ועוד איך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 16:29 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | הם פשוט לא נענשו,
האם הכאב (= הבכי) שיש להם בכל פעם שהם רוצים לאכול, האם הגזים מהאוכל שהם סובלים כל כך,
האם המכות שהם חוטפים שבכל שלב של לימוד, לימוד ללכת לזחול וכו' וכו'
האם כל זה הם עונש ?
לא דומהאם במקורות עסקינן,
אז יש את האבן עזרא הידוע שטוען שאין האלוקים מחוייב למוסר,
הנה עניש את כל בני אנוש במוות על חטא אדם וחוה, מה אשמים כל צאצאיו של אדם הראשון ?
הנה מעניש על שלישים ועל רביעים, כלומר מעניש בנים על חטאי אבות,
היכן האבן עזרא כותב זאת? בנוסף הצאצאים של אדם הראשון הם עצמם חלק מאדם הראשון כידוע מה שאלוהים מעניש על שלישים זה דווקא כשאוחזים במעשה ידי אבותם
בכדי להבין את האבן עזרא צריך להבין אייך ראה את המושג "אלוקים"
מי שרואה באלוקים משהו מחוץ לנו ומחוץ ליקום ?! בוודאי יצטרך לענות על כל השאלות האלה,
האבן עזרא והרבה במחשבת ישראל וגם על פי פשוטו של מקרא, נראה שאין ולא היה אלוקים כזה לעולמים, עובדה עצם האפשרות לכפור בו, כלומר אם היית כזה אלוקים באמת אז לא יכולים לכפור בו, כמו שאי אפשר לכפור ביקום ובכל היש,
האלוקים שלנו הוא הכל יחד (ולא מחוץ לנו) והתבונה והשכל הם כבודו ממש,
ואם תבונתו של נח נתן לו לבנות ספינה להינצל,
ואם תבונתם של בני אנוש היום מצילים חיים ומאריך חיים ?!
אז אין שאלה מי מעניש, כי אנחנו מענישים לעצמינו,
עצם שמחר ימצא תרופה לסרטן, מראה לנו שכל חולי הסרטן שנהרגו מאז האיסטוריה היא באשמתינו,
הרי בדיוק שמצאנו מחר יכולנו למצוא אתמול,
אם נלך אחרי החשיבה הזאת, נבין למה יש עוד מוות, למה האלוקים כביכול מעניש על שלישים ועל רבעים,
הוא לא מעניש מבחוץ, חוסר התבונה של ההורים לגדל את צאצאיהם עם תבונה מביא על צאצאיהם סבל לכמה דורות עד שיבוא אחד מהם ויתחיל ללמוד ולחנך,
לסיכום: חוסר דעת את האלוקים מביא את העונש, כמו חוסר תרופה לסרטן,
כאן עברת לנושא אחר ואכמ"ל
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 16:32 |
|
| |
| msorti כתב: |  |
מסורתי
אבל מה שכן אנחנו יכולים לבדוק זה איך הנתונים המופשטים הללו מסתדרים אחד עם השני
הם לא מסתדרים!
הנתונים המפושטים שלך לא מסתדרים..
של חזל מסתדרים ועוד איך
|
|
אתה פתחת את האשכול בשאלה- אם הנתונים של חז"ל מסתדרים לך. אז מה השאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 19:14 |
|
| |
| msorti כתב: |  |
לא דומה
שאומרים לא דומה צריך להסביר למה זה לא דומה, האם לא כן ? אחרת סתם אמרתה קבל את דברי ושלום,
היכן האבן עזרא כותב זאת?
אבן עזרא דברים פרק כד (טז) ותועי רוח שאלו, איך אמר הכתוב לא יומתו אבות, ובמקום אחר אמר פוקד עון אבות (שמ' כ' ה)? ושאלתם תהו, כי לא יומתו אבות על בנים - מצוה על ישראל, ופוקד עון אבות (שם) - על בנים הוא הפוקד. כלומר, אנו בני אדם מצווים על כך אבל לא הוא,
גם הרשב"ם אומר אותו דבר, שלבית דין של מטה אסור, אבל לאלוקים מותר, (וגם מכניס את האוחזים שם בגלל הקושיה אייך האלוקים לא חייב למוסר ?!, וזה שטות כנ"ל הרי אם הבנים אוחזים אז גם בית דין של מטה דנים אותם)
בנוסף הצאצאים של אדם הראשון הם עצמם חלק מאדם הראשון כידוע
סתם בילבולי שכל (סליחה) אותו קשר שיש לי לאבא שלי שאסור לעניש אותי על חטאיו, כך הקשר של כל צאצאי אדם לאדם שאסור לעניש אותם על חטאיו,
מה שאלוהים מעניש על שלישים זה דווקא כשאוחזים במעשה ידי אבותם
כשאוחזים מעשה אבותם אז בעצם הם מקבלים את העונש ישיר, אז מה החידוש של על שלשים ועל רבעים ? הרי אוחזי מעשה אבותם נענשים אפי' אלפי דורות לא רק שלושה\ארבע דורות,
מה בעצם התורה מבטיחה כאן ? האם גם עושה חסד לאלפי דור היא גם אם אוחזים במעשי אבותם ?! אם כן מה הבטחה כאן הרי לכל מחזיק במעשי אבותיו הטובים מגיע זכויות לבד,
התשובה הזו היא שטות גמור, התורה רוצה לומר שמעשים טובים נזכרים אלפי דורות, ומעשים רעים נענשים כמה דורות,
לומר "אוחזים" זה בעצם לומר אם תהיה צדיק תקבל טוב ואם לא תקבל ח"ו רע,
כאן עברת לנושא אחר ואכמ"ל
לא עברתי לשום נושא אחר, פשוט הסברתי לך מהי דרכיו של האלוקים,
האלוקים רוצה שנשכיל, ואם נשכיל נהיה כאלוקים = נשלוט על הטבע וננצח את המוות ונחיה לנצח,
כל זמן שאין השכלה\דעת נסבול,
אין כאן עונשים, יש כאן חוסר דעת, שיש חוסר דעת סובלים מכל פגעי הטבע והחברה,
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 23:05 |
|
| |
מקס
אמרת שמוות התינוקות אינו נחשב לעונש כי זה דומה לכאב כמו של בכי שאינו נחשב לעונש אמרתי לך שזה אינו דומה וציפיתי שתבין שהסיבה לכך היא משום שבכי זה כאב שבא דרך הטבע ואפשר למנוע זאת כי יש סיבה טבעית לכך משא"כ מוות אכזרי זה עונש שלכאורה אינו נראה שיש סיבה מאחוריו
לגבי האבן עזרא כדי שתעיין שוב בדבריו הנה הם לפניך -אבן עזרא שמות פרק כ פסוק ד
אם כן מה טעם פוקד עון אבות על בנים? והתשובה, כי יחזקאל פירש אם היה האב רשע ולא הלך הבן בדרכיו, לא ישא עון אביו, כי פקידת העון היא קשורה על שונאיו, כמו שזכרתי. וטעם פקידה כמו זכירה, כמו וה' פקד את שרה (ברא' כא, א), שהוא כמו ויזכור ה', כי השם יאריך לרשע, אולי ישוב מחטאו שחטא ויוליד בן שהוא טוב ממנו. והנה אם הלך בדרכי אביו, גם הדור השלישי, גם הדור הרביעי, השם לא יאריך אפו לרביעי, אם היו כך עד ארבע דורות שונאי השם כולם, כי בו יאבד זכר כולם, כי השם יזכור מה שעשה האב, ומה שעשה הבן, ובן הבן, ע"כ לא יאריך לרביעי. ובני הבנים נקראים בנים. על כן אחז דרך קצרה, כי ממלת שלשים ורבעים יבין האדם זה: (לפי דברי האבן עזרא גם מתורצת הקושיא שלך "מה החידוש"?)
לגבי חטא אדם הראשון האריז"ל אומר שכל הנשמות השתתפו בחטא אדם הראשון - אני יודע שכך אומר האריז"ל אלא שאני לא יודע את המקור המפורש לכך (אם תתעקש אחפש בשבילך)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 00:04 |
|
| |
| msorti כתב: |  | מקס
אמרת שמוות התינוקות אינו נחשב לעונש כי זה דומה לכאב כמו של בכי שאינו נחשב לעונש
אמרתי לך שזה אינו דומה וציפיתי שתבין שהסיבה לכך היא משום שבכי זה כאב שבא דרך הטבע ואפשר למנוע זאת כי יש סיבה טבעית לכך משא"כ מוות אכזרי זה עונש שלכאורה אינו נראה שיש סיבה מאחוריו
אין שום הבדל, כל הסבל שהילדים עוברים היום (ילדים שנולדים פגומים ח"ו) ומאז ההיסטוריה, כל סבל שאדם בוגר עובר בגיל הזיקנה, בקיצור כל הרע בעולם שיש, אין להם קשר ישיר לחטא ועוון,
לא לחינם שואלים את שאלת צדיק ורע לו,
לא לחינם המציאו את הגן עדן הדמיוני והעולם הבא הרוחני דמיוני אחרי המוות,
ולא לחינם המציאו את הגילגולים,
כלומר התשובות הניתנות לזעקתם של הסובלים, הם תשובות בקש, יותר נכון "הרוצה לשקר מרחיק את עידיו לעולם רוחני וחיים אחרי המוות וגילגולים"
אף אחד לא חושב לרגע שהם עונש ישיר לחטא,
רק בתינוקות ברור לכולם שאין להם חטאים במילא שואלים זאת על תינוקות, אבל בתכלס השאלה זועקת על כל הסבל ביקום,
אין חטא אחד שמצדיק שריפת משפחה שלימה בתוך השינה,
בכדי להצדיק שואה צריך מיליוני שנות אור של חטאים,
בקיצור: דור המבול לא נענש במובן עונש של שופט או מה, דור המבול נענש כי לא למדו ולא התנהגו ביושר, כלומר חברה שלא מתנהגת ביושר תהיה חברה בורית, וחברה בורית סובלת, עיין ערך אפריקה והערבים,
לגבי האבן עזרא
כדי שתעיין שוב בדבריו הנה הם לפניך -אבן עזרא שמות פרק כ פסוק ד
אם כן מה טעם פוקד עון אבות על בנים? והתשובה, כי יחזקאל פירש אם היה האב רשע ולא הלך הבן בדרכיו, לא ישא עון אביו, כי פקידת העון היא קשורה על שונאיו, כמו שזכרתי. וטעם פקידה כמו זכירה, כמו וה' פקד את שרה (ברא' כא, א), שהוא כמו ויזכור ה', כי השם יאריך לרשע, אולי ישוב מחטאו שחטא ויוליד בן שהוא טוב ממנו. והנה אם הלך בדרכי אביו, גם הדור השלישי, גם הדור הרביעי, השם לא יאריך אפו לרביעי, אם היו כך עד ארבע דורות שונאי השם כולם, כי בו יאבד זכר כולם, כי השם יזכור מה שעשה האב, ומה שעשה הבן, ובן הבן, ע"כ לא יאריך לרביעי. ובני הבנים נקראים בנים. על כן אחז דרך קצרה, כי ממלת שלשים ורבעים יבין האדם זה:
(לפי דברי האבן עזרא גם מתורצת הקושיא שלך "מה החידוש"?)
בכוונה לא ציטטי את האבן עזרא הזה, רק את האבן עזרא של לעיל, כי ידעתי שהוא כאן מבלבל את המוח (בהמשך תבין את העניין)
הרי מדובר על נוקם ולא על מאריך אף, האבן עזרא הופך כאן את היוצרות, הוא בעצם אומר שהאלוקים טוב לרשעים ומאריך להם אף ומחזיר רק בעוד כמה דורות, כלומר הרשע יוצא נקי מעונש,
אם כך יזעק הנכד למה לא מאריך לי אף וישלם לנכדי ?
וידוע הסיפור של השועל והאריה, שהאריה נזעק השועל אומר לו שאתה משלם על חטאי אבותיך,
בתכלס האלוקים זועק שהוא "נוקם" בו ובניו עד דור שלישי\רביעי,
ומחזיר טובה לצדיק לו ולאלפי דור,
האלוקים לא בא כאן להרגיע את הרשע כפי שהאבן עזרא מסביר,
(בכל אופן האבן עזרא באמת לא מבלבל במוח ח"ו, הוא פשוט האמין באלוקים שבתוכינו ולא באלוקים מחוץ לנו, ולכן מוסבר טוב דבריו, ולכן בדברים הוא נזעק על השאלה ואומר שכל השואל זאת הוא תועי רוח, הם חושבים שהאלוקים הוא מחוץ לנו, וחל עליו הכללי מוסר של בני אנוש,)
לגבי חטא אדם הראשון
האריז"ל אומר שכל הנשמות השתתפו בחטא אדם הראשון - אני יודע שכך אומר האריז"ל אלא שאני לא יודע את המקור המפורש לכך (אם תתעקש אחפש בשבילך)
מה יעזור לי שאמר ? אני ואתה לא השתתפו בחטא, הרי נולדנו בדור הזה, וכך גם קין והבל נולדו אחרי החטא,
אין טעם לאשים אותי בדבר שעשיתי מתוך שינה או לאשים חולי נפש במשהו, ק"ו שאין לאשים אותנו במה שעשינו כביכול לפני שנולדנו והיינו מודעים בכלל,
סתם שאלה: בתור נשמה שהיינו באדם הראשון האם היינו נשמה של תינוק או של מבוגר ? כי אם כנשמה של תינוק ?! אז אין בנו דעת, ואם כנשמה של בוגר אז למה אנו לא זוכרים שחטאנו אז ?
האם הייתה לנו תודעה שאפשר לעניש אותנו היום,
אני מקווה שאתה מבין את האבסורד,
בכדי להסביר את האריז"ל לעומק נאמר כך,
כמו שלכל הפירות יש אבא ראשון, כך לכל בני אנוש יש אבא ראשון,
בכוח קיים בגרעין הפרי את כל צאצאיו,
בכוח של אדם הראשון קיים כל צאצאיו,
עכשיו, אם אדם הראשון קילקל את הכליות שלו, או אכל משהו שגרם לו לסבול מסכרת,
אז כל צאצאיו יסבלו מסכרת,
כלומר כל המחלות התורשתיות הם בעצם מחטאיו של האבא הראשון שהביא את המחלה לצאצאיו,
שוב ושוב, זה לא חטא ישיר ולא עונש ישיר,
זה פשוט חוסר דעת וידע, כל חוסר דעת וידע מביא צרות צרורות לדורי דורות,
החטא המרכזי היא חוסר לימוד = דעת,
ראה את האשכול הזה,
חשבון הנפש שלי (לכבוד הימים הנוראים)
בקיצור: באדם הראשון יש את כל מה שיצא ממנו וזה נכון, וזה כוונתו של האריז"ל, היום עם תורת הגנטיקה זה ברור לכל ילד,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 00:49 |
|
| |
מקס האמת שלא הבנתי אותך
לא יתכן שני הפכים בנושא אחד ולכן זה לא יתכן שאתה מאמין בתורה וכופר בחז"ל/רבותינו
אני רגיל לחשוב בצורה ברורה בלי עיקש ופתלתול או שאתה מאמין בחזל או שאתה לא מאמין אני לא מכיר את האמצע (כי אין אמצע כזה לדעתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 01:10 |
|
| |
| msorti כתב: |  | מקס האמת שלא הבנתי אותך
לא יתכן שני הפכים בנושא אחד'
מי אמר לך שאין שני הפכים בנושא אחד ?
על כורחינו אתה רואה בשכל כברומטר מצויין ונכון,
אז מה פתאום אתה מאמין (בלשון אמונה עיוורת) במשהו, מילא אמונה בלשון אימון הייתי יכול להבין, יותר נכון אין אדם שלא נותן אימון במישהו כמו האימון ביצרני המכוניות והמטוסים, או אימון ברפואה עד כדי כך שמחללים שבת וכיפור על פיהם,
אבל למה לאמין במשהו באמונה עיוורת ? הרי אתה לא מוכן לקבל משהו נגד השכל, הנה אתה זועק שלא יתכן שני הפכים,
האמת אני רוצה לחזק אותך ולומר שאתה צודק, אומרים חז"ל שמי שלא חס על כבוד קונו טוב לו שלא נברא, מפרש הרמב"ם במקום שכבוד קונו זה שכלו של האדם,
כלומר, השכל הוא כבוד האלוקים,
בא נחשוב על מצב שהאלוקים יורד לסיני ואומר את העשרת הדברים בדיוק הפוך, למשל אומר תרצח תגנוב ותנאף ותעיד עדות שקר וכוו' וכו' האם היינו מקבלים את דבריו ?? אם האלוקים בא אליך ואומר לך ידידי תדע לך ש1+1=5 האם תקבל את דבריו ?
יוצא שהאלוקים נטע בנו את הבינה\השכל מראש שלא נקבל שטיות אפי' שנדמיין שהאלוקים בעצמו אומר לנו זאת,
ולכן אפי' מעמד הר סיני לא רלוונטי לנו אילולי התוכן נכון מתחילה, כלומר דווקא בגלל שעשרת הדברים נכונים אנו מקבלים זאת ולא בגלל שהאלוקים ירד לסיני, כי הירידה לסיני לא מעלה ולא מוריד כלום לעצם התוכן, כי אם היה אומר משהו לא נכון למשל 1+1=5 לא היינו מקבלים זאת,
וזה עומק דברי חז"ל שכל פעם ששומעים את קריאת התורה זה כאילו עכשיו קיבלנו את התורה שוב, ולמה ? הרי לא ירד עכשיו לסיני ? התשובה היא בדיוק כמו שאמרתי, התוכן נכון במילא כל פעם שאנו שומעים אותו אנו מקבלים אותו כמו אז, כי זה פשוט נכון,
אילו ח"ו לא היה נכון לא היינו מקבלים זאת לא אז ולא היום,
ולכן זה לא יתכן שאתה מאמין בתורה וכופר בחז"ל/רבותינו
אני חולה על חז"ל ולומד אותם בכל יום ובכל לילה, איפה ראיתה שאני כופר בהם ח"ו ?
אני רגיל לחשוב בצורה ברורה בלי עיקש ופתלתול
או שאתה מאמין בחזל או שאתה לא מאמין
אני לא מכיר את האמצע (כי אין אמצע כזה לדעתי)
לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה, אנו דנים יחד ולומדים יחד, אם באתה לכאן עם דעות סגורות ואמונות סגורות אז חבל באמת,
כאן לומדים ולא תוקפים בוודאי לא בדמגוגיות כמו "אתה כופר וכו' וכו' "
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 04:35 |
|
| |
שאלת היכן ראיתי שאתה כופר בחזל הנה כתבת בקיצור כל הרע בעולם שיש, אין להם קשר ישיר לחטא ועוון, כפרת במה שחזל אמרו שאין יסורים ללא עון ולא הנחש ממית אלא החטא ממית ועוד ועוד..
מסכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 19:01 |
|
| |
| msorti כתב: |  | שאלת היכן ראיתי שאתה כופר בחזל
הנה כתבת בקיצור כל הרע בעולם שיש, אין להם קשר ישיר לחטא ועוון,
כפרת במה שחזל אמרו שאין יסורים ללא עון ולא הנחש ממית אלא החטא ממית ועוד ועוד..
מסכים?
|
|
ברור שאין יסורים בלא עוון, אבל מהי העוון ?
שלא שומר על עצמו ודופק את הגנים שלו ובגלל זה מעביר לדורי דורות גנים דפוקים, כמו סכרת ומחלות לב ועוד ועוד,
אז תשאל מנין לו לדעת מה בריא ומה לא, אז אמרתי שצריך ללמוד, וזוהי מצוות לימוד התורה לעומק,
אגב יש יסורים מאהבה,
ובוודאי שלא הנחש ממית, אבל מי גרם לנחש להגיע ?! החטאים !! איזה חטאים מביא נחשים ? שאין עיריה שמטפלת בזה !!!
או שהאדם הלך למקום של נחשים בלי לדעת אייך להיזהר מהם,
אתה מבין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2012 23:23 |
|
| |
עכשיו אתה ממציא עוונות?!
היכן העוונות האלה מוזכרים בהלכה??
חוץ מזה כל העוונות מוזכרים כבר בהלכה אין צורך להמציא עוונות מחדש ולכן שאלתי על התינוקות איזה עוונות הם עשו שגרם לאלוהים להעניש אותם במבול, פשוט וקל.
|
|
|
|
|